Eş ailesini mecburi davet

Olayları hep bizim evde yaşadık.Bu yüzden her geldiğinde bir şey olacak gibi kosullandim hatta bir süre ataklar geçirdim. Ailesi gelmiş gelmemis değil mesele bu travmaları atlatamayip yaşadığım psikolojik durum.Engel olamıyorum,asamiyorum destek de aldim ama bir türlü ikna edemiyorum kendimi.

Sizce isteyerek gidiyor olabilme ihtimalim var mı.
O kadar kırıldıysanız neden gidiyorsunuz bana hiç mantıklı gelmedi evine gidip 10 yıldır evine almamak.
10 yıldır eşim ailemi evime almasa çok kötü şeyler yapmış olmaları lazım ben de onları görmek istemem ama eşiniz hala gidiyor ve sizi de götürüyor siz de gidiyorsunuz.
Nasıl dargınlık ki bu anlamadım.

Torunlarini görsünler diye mecbur gittik. Ilk yıllar senede bir gun gittim. Zamanla iliskiler bi hoyuta geldi ama ben unutamıyorum. Herkes coktan unuttu.Ben de takinti olarak kaldi.Almadim değil davet etmedim sadece onlarda gelmedi sanırım davet beklediler.Olaylardan önce davetsiz geliyorlardi ama hiç gelmeyin demedik.

Oğlunun da doldurulacağı varmış yani.
Tek sorun kayınvalide mi oğul(baba) niye dolup üstünüze geliyor 1 günlük doğum yapmışken.
Şu sorunları tek anne,babada aramayın işte evlendiğiniz kişi de aynı ama o affediliyor işte.

Çok büyük olaylar yoksa bi anne baba çocuğunun evinden om yıl mahrum kalmamali .Çok garip büyüt o kadar uğraş sonra evine senelerce gideme.Belki haklı sizsiniz olabilir ama genede üzücü. Eşiniz sizin ailenize ne güzel sıcakmış sizde onun hatri için katlanın. Ne olursa olsun o da ailesini evinde görünce sevinir onun sevinci bile yetmeli size

Kimse saf kötü veya iyi değildir
Hepimizin iyi ve kötü olduğu yerler durumlar vardır
Sizin sorununuz bana kalırsa ağır bir loğusalık geçirmiş faturayı onlara kesmişsiniz ve bu işinize gelmiş
İşte bu sizin kötü tarafınız

Anladım olaylar ne ki?
Çok olay çıkaran insan davet de beklemiyor burdan okuduğum,ortamı bozmaya yine geliyor öncesi gibi.
Bu şekilde bakınca on yıldır sessiz sakin takılan insanlar gibi geldi.
Daha önce okuduğum,gördüğüm profile de uymuyorlar.
Değişik bir türler karşılıklı birbirinizi yanlış yorumlamış olabilirsiniz.

Zaten bizlerde aslında en büyük sorunu sınırını çizemeyen bu tartismalara müsaade eden eslerle yaşıyoruz. Ama günün sonunda onları affediyoruz bi şekilde aile büyüklerininki yıllarca aklımızda kalıyor. En büyük hata hep este bence çünkü oğlundan o desturu alamayan asla geline yan gözle bile bakamıyor

Bunların hepsini biliyorum zaten gelmeleri gerektiğini de.Bu yüzden davet edelim dedim.Ama kendime söz geçiremiyorum şimdiden nefesim kesilmeye,uyku tutmamaya başladı. Mesele ağırlamak da değil.Onlarin evimde olmalari fikrini kabul edemiyorum.Zaten normal olmadığını biliyorum durumun ama çözemiyorum.

Konu sahibi zaten açıkladı bunu. Küs değil evine almıyor da değil yaşattıları kırgınlıklar var konu sahibinden davet bekliyorlar hatalarını bildikleri için gelemiyorlar. Konu sahibi de bayramda seyranda eşinin hatrına gidiyordur. Bayıldığı için değil.

Keşke hiç davet etmeyip yine siz gitseymişsiniz onlara davet ederek hem yeni olaylara kapı açmış olmuşsunuz hem de baksanıza nasıl gerilmişsiniz şimdiden. Artik olan olmuş umarım umduğunuz kadar kötü geçmez olaysız dağılırlar

Nasıllar biliyor musunuz.Ilk evlendiğimde beni beğenmeyip surekli eleştirip,toplum icinde rencide eden ben sustukça bunun dozunu arttıran sorsan hiçbir şey yapmadığını iddia edip sürekli eşimi dolduran vs vs. Sonra ben çileden çıkıp cinnet geçirince biz ne yaptık ki deyip esimin yaninda o bizim kızımız deyip arkadan her şeyi yapan bir aile.Ben sınır çizip onlarda oğlunu ve torununu göremeyince mecbur suyuma gidiyorlar.Ama azıcık taviz versem yeniden başlıyorlar.Surekli mesafeli durmak zorundayım çünkü ne yaparsam yapayım alınmiyorlar küsmüyorlar.

Anormal insana normal insanlar normal davranmıyorlar işte. Dediğiniz gibi insanın annesine ihtiyacı var. Kaynanasına değil. Çok matah gibi kaynanalar dikiliyor kendi kızları olmayan kadınlarımızın tepesine. Ve annesinden,eşinden,çocuğundan kıskanıyorlar. Eşimde bir erkek sonuçta kadın göz yaşına dayanamıyor. Benim sitemim bunlara değil aynı dili konuşuyoruz.

Benim sitemim bedduanıza , beddua eden insan sevmiyorum ben. Anlaşamayacağımızdan değil yani. Tanımadığınız bir insana beddua edebiliyor olmanız garip geldi sadece ki insan tanıdığına bile etmez Allah hidayet versin der geçer Allah hidayet versin hepimize

Sakin olun niye şubat tatilinde davet ettiniz? Okula giden çocukları mı var? Bunları şimdiden düşünüp durmayın belki gelmezler, gelirlerse de mesafeli davranın. Kusura bakmasınlar oğlunun evine gelmek isteyen geliniyle iyi geçinsin. Huzur bozan gelmesin zaten.

10 sene de karşı tarafta artık durulmuştur .sizde gittiğinizde nasıl davranıyorsanız geldıklerınde de öyle davranın . Demekki bunca sene gerektiği gibi davranmışsınız karşı tarafta ona göre şekillenmiş bozmayın durusunuzu .
Çok fazla el perçem de olmayın hizmet etcem die kendınızı kasmayın gelin bizi çok özlemiş moduna sokmayın hemen gevşemesinler pişman etmesinler

Onu anladım ne yaptığını soruyorum.
Burda okuduğum ya da bazen gördüğüm şekilde yıllarca görüşülmeyecek şeyler yapanlarla hiç görüşülmüyor.
Ya da öyle yapanlar yine evine bir şekilde geliyor aa davet etmiyorsun biz suçumuzu biliyoruz ve gelmiyoruz demiyorlar.
Burda ise arayı karıştırmadan on senedir duran bir eş anne,babası var.
Değişik geldi.
Eşe takılmıyorum.
Erkekler ya anneyi ya eşi tutuyor çünkü haklı olduğuna bakmadan çoğunun çok bir ana fikri yok.
Kim daha çok kendine çekerse.
Ben evime on sene çağırmadığım kişinin torunlarını görsün diye düşünmem her sene gitmem.
Hee çocuklar Babanne,büyükbaba tanısın diye götürüyorum deseydi anlardım yine.
Evine on sene almadıysan gitme yani ayıp bir kere ya saçma,mantıksız gitme kırıldıysan,bozulduysan,uykularını kaçırıyorsa üç ay önceden onları görmek.

Çalışıyoruz eşimle evde uzun süre yalnız kalsınlar istemiyorum. Bir kahvaltı hazırlayıp bir ev supurdugunde kendi hakimiyetini kurmuş gibi davranıyor.

Ooo orda dur dr_yad onu affettiğimi söylemedim 4 yıl oldu hala çekiyor yaptığının acısını. Ben nasıl böyle birşey yaptım diyede söylenir sürekli. Tekrarı olursa kapı önüne koyulacağınıda bilir Sonuçta onlarıda kapı önüne koymadım ha koyabilirdim hakkımdı ama yapmadım hala anne diyorsam Allah rızası ve yetiştirdikleri içindir. Ama eski gelinleri yok artık orda kaldı o

Anladım öyle iseler ne gidin ne çağırın çok istiyorsa eşiniz gitsin görsün çocuklar belli yaşa gelince çocuklarınızı da götürür iki gün görür gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…