• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ailesini mecburi davet

Kesinlikle katılıyorum. Biz hep kadın gözünden bakıyoruz ama ben erkek olsam benim ailemin kabul edilmediği eve eşimin de ailesinin gelmesini istemezdim. Çok kötü insanlar olsa konu sahibi hiç gorusmezdi. O evlerine gidiyor ama onlar geleceği zaman depresyona giriyor. hiç anlamadım tuhaf..
Yoo gidincede depresyona giriyordum ama ilaç alıp uyuyordum kimseyle iletişim kurma çabam olmuyordu.Bunu kendi evimde yapamam ki mecbur birlikte olmam lazım

Minimum iletişim kurarsınuz. O süreçte arkadaşlarınızı çağırın başka misafir de ağırlayın akşamları, dışarı gezmeye götürürsünüz. Hatta çocukları onlara bırakıp eşinizle tiyatro konser vs gidebilirsiniz. Sadece anne babası mı gelecek? Yöresel yemek yaptırın çocuklar seviyor diye.

Kesinlikle katılıyorum. Biz hep kadın gözünden bakıyoruz ama ben erkek olsam benim ailemin kabul edilmediği eve eşimin de ailesinin gelmesini istemezdim. Çok kötü insanlar olsa konu sahibi hiç gorusmezdi. O evlerine gidiyor ama onlar geleceği zaman depresyona giriyor. hiç anlamadım tuhaf..

Mimisabu erkek gözü kadın gözü gibi değil biliyorsunuz bunu ince düşünemiyorlar,karmaşık hiç düşünemiyorlar. Erkekler, annelerine de eşlerine de kıyamıyor arada sıkışıp kalıyorlar. Annesi konuşunca onun tarafına geçip karısı konuşunca onun tarafına geçiyor neden ? Çünkü gafa yok 🤣Kendimden örnek vereyim yine benim annem bana eşimle ilgili bişeyle gelse ben hop orda dur diyebilirim ama erkek düz mantık gelip sen anneme böyle yapmışsın der. Nitekim dedi ve dersini aldı. Bu senin ailen benim ailemden çok yapılan yanlışlar ve hatalar. Kadınlar genelde bu hatayı yapmazlar.
Mesela bir kadının ailesi böyle davranmaz istisnalar hariç neden çünkü kızı ve onun evinin huzuruna bakar. Ama bir erkek annesi böyle davranır peki neden çünkü oğluşunun o ev dolayısıyla kendinin sayar. Gibi uzayıp gider bu konu.
Erkek anneleride kız anneleri bilincine eriştiğinde yani aman yuvalarında mutlu olsunlara geçtiğinde bunları konuşuyor olmayız ama malesef her devirde süre gelen bir motif var ve kıramıyoruz.

Ben ne okudum şimdi
Konu sahibi diyor belki gelene kadar ölürüm bi yorum yapan arkadaş belki de o güne kadar vefat ederler diyor.
Esprisi bile hoş değil. Sayılı gün mantığıyla bak konu sahibi. Gelip gidecekler.

Yoo gidincede depresyona giriyordum ama ilaç alıp uyuyordum kimseyle iletişim kurma çabam olmuyordu.Bunu kendi evimde yapamam ki mecbur birlikte olmam lazım
Bunca yıldan sonra evine laf sokmaya gelmiyorlardir emin ol. Onlar da aynı şeyleri yaşamak istemezler. Şu an yaşadığın endişe onlar geldiğinde yasayacagindan daha çok. Kafanı başka şeylerle meşgul et. Yemek listesi yap, gezilecek yerleri araştır vb. Geçen bir yerde okudum diyor ki, insan beyni düşüncelerle gerçeği bazen ayırt edemiyor. Sürekli olumsuz şeyler düşündüğünde beynin onu gerçekten yasiyormuşsun gibi etkiler bırakıyor sende. Velhasıl kimse saçıma bir tel beyaz düşürecek kadar kıymetli değil..

Maalesef evliligimizin ilk zamanları esimin ateşi çıkmıştı gripti sanırım annesi gel babanla aramızda uyu bakariz sana demişti. En normal davranışı bu gerisini hayal edin.

Anam seninkiler gibisi zor bulunurmuş ben yine şanslıymışım dedirttin bana Piraye 🤣

Tek gelin veya ilk yada son gelinlere bu durumlar çok fazla oluyor malesef

Ula ben ne ilkim ne sonum ortalarda dolanan biriyim ama hem benden korkarlar hem bana yaptılar sadece 🤣 Bence bu hangi oğullarına naz geçirebildikleriyle ilgili gelinle değil 🫰🏻

Maalesef evliligimizin ilk zamanları esimin ateşi çıkmıştı gripti sanırım annesi gel babanla aramızda uyu bakariz sana demişti. En normal davranışı bu gerisini hayal edin.
Bunu ben yaşasam vallahi kahkahayı patlatirdim, sürekli de bunun geyiğini yapardım. Ben gerilecegime o komik duruma düştüğünü görsün.

Benim kayınvalidem evimize geldiğinde yada oraya gittiğimizde oğlu ile uyumak istiyor aynı odada korkuyormus
🤣😅 En son 2 ay önce düğüne gittik ben ve gorumcelerim bir odada yattık eşim tek erkekti o salon da yattı kayınvalidemde orada yattı
Hatta görümcem dedi
anne eşiyle yatsınlar onlar evli biz burada yatalım diye
Olmaz ben oğlumla yatacağım annesiyim özlüyorum dedi baya baya olay çıkaracak yani biri birşey dese
Eşim göz kırptı tamam anne biz salonda yatalim dedi ne diyelim yani
Bize geldiğinde bir iki gün ayrı yattık 3.gun eşim dibimde bitti bir daha gelmedi ondan sonra evimize

Ula ben ne ilkim ne sonum ortalarda dolanan biriyim ama hem benden korkarlar hem bana yaptılar sadece 🤣 Bence bu hangi oğullarına naz geçirebildikleriyle ilgili gelinle değil 🫰🏻
Olabilir bizde 5 eltiyiz benim bir büyük eltime yapmadığını bırakmıyor
Bana'da çok yapmaya çalıştı ama ben gırgır a vurup lafı verdim yapamadı

Son düzenleme:
Benim kayınvalidem evimize geldiğinde yada oraya gittiğimizde oğlu ile uyumak istiyor aynı odada korkuyormus
🤣😅 En son 2 ay önce düğüne gittik ben ve gorumcelerim bir odada yattık eşim tek erkekti o salon da yattı kayınvalidemde orada yattı
Hatta görümcem anne eşiyle yatsınlar onlar evli biz burada yatalım diye
Olmaz ben oğlumla yatacağım annesiyim özlüyorum dedi baya baya olay çıkaracak yani biri birşey dese
Eşim göz kırptı tamam anne biz salonda yatalim dedi ne diyelim yani
Bize geldiğinde bir iki gün ayrı yattık 3.gun eşim dibimde bitti bir daha gelmedi ondan sonra evimize

Aklıma düşürdün 🤣

Bunu ben yaşasam vallahi kahkahayı patlatirdim, sürekli de bunun geyiğini yapardım. Ben gerilecegime o komik duruma düştüğünü görsün.
Olayları şu yaşımda yaşasaydım belki bu kadar etkilenmezdim hatta tepki de verirdim.20 li yaşlarda biraz ağır geldi sanirim.

Back
X