Eş ailesinin başkalarını(birbirlerini) övmesi

Sevdiğini bu şekilde dile getiriyor demekki. Neden cahillik olsun ki
Konu sahibi kiyas yapiyor demis farkindaysaniz.
Insanlar sevdiklerini overken baskalari ile kiyaslamazlar.
Isin icinde kiyas varsa bu tabii ki cahilliktir, zira kiyas yapmak insana uygulanan psikolojik siddetin bir gostergesidir.

belki sen de övülen eltilerine beş basıyorsundur ama bu beş bastığın kriterler eş ailesinin değer verdiği şeyler değildir...genelde böyledir çünkü. Ha bana sorarsan gerek yok kıyasa falan ya üç günlük dünya, yapıyorlarsa da he de geç

Belki aralarına daha yeni katildigim için muhabbetlerine alışamadım ama sanki kıyaslama yapıyorlar gibi anlam veremedim
Kıyaslama bile yapıyor olsalar siz oralı olmayın bence
Taktıkça daha da tadınız kaçacak çünkü onlarlayken
Size bi şey diyen yoksa dinleyin geçin

Ayrıca akşam yemeği saatine de mantılı konu açmak biraz talihsiz olmuş
Herkes mantıyı düşünüyor şu an 😂

Sizde kendi ailenizi övün.
Hatta ben olsam konuşmaya başlarken aman o da ne ki bizim bilmemne onu kaça çarpar böler.
Kv nize de aman bilmemkimin kv si var. Şöyle iyi böyle iyi gelinlerinin hepsini aynı derece sever, sayar. Çok iyi bı kadın deyin.

Hatta kafadan atın bilmemkimin kv ya da akrabası diye.
Bunları derkende aynı onların takındığı tavır gibi davranın.
İki li kaldığınız da da aşın suratınızı size çok gerdilerse.
Bakın ondan sonra nasıl 90 derece değişiyorlar.

Başlıkta belirttiğim gibi bu durumlarda ne yaoiyorsunuz? Ben çok sinir oluyorum. Eş ailesiyle ne zaman bir araya gelsek böyle yapıyorlar. Kv demi seviyorum pandemiden dolayı artik toplanmiyoruz ama öncesinde ne zaman toplansak eltim için makina gibi mantı basıyor, bana şunu şunu aldı, biri 23 yıllık gelinim biri 12 senelik gelim vs. En çok büyüğünü seviyorum, emektarım...Sanki överken benimle kıyaslıyor.

Üstelik yetmez gibi eltim de diğer eltiyi övüyor. Kozmetik ürünlerinden bahsediyorum işte x her tatilde yanında götürür onun süsü püsü başka vs. Evime gekdiklerinde onlar için her şeyi sererim x hem kendisi yer, yedirir vs.hep böyle... Ortak tanıdığımız bazı insanları da övüyor ama överken kıyas yapıyor gibi Sinir oluyorum böyle durumlarda ne yapıyorsunuz :)
Not: Bu övme işini sadece benimle konuşurken yapılıyor :)
En çok büyüğünü seviyorum ne demek yaa🤔

Başlıkta belirttiğim gibi bu durumlarda ne yaoiyorsunuz? Ben çok sinir oluyorum. Eş ailesiyle ne zaman bir araya gelsek böyle yapıyorlar. Kv demi seviyorum pandemiden dolayı artik toplanmiyoruz ama öncesinde ne zaman toplansak eltim için makina gibi mantı basıyor, bana şunu şunu aldı, biri 23 yıllık gelinim biri 12 senelik gelim vs. En çok büyüğünü seviyorum, emektarım...Sanki överken benimle kıyaslıyor.

Üstelik yetmez gibi eltim de diğer eltiyi övüyor. Kozmetik ürünlerinden bahsediyorum işte x her tatilde yanında götürür onun süsü püsü başka vs. Evime gekdiklerinde onlar için her şeyi sererim x hem kendisi yer, yedirir vs.hep böyle... Ortak tanıdığımız bazı insanları da övüyor ama överken kıyas yapıyor gibi Sinir oluyorum böyle durumlarda ne yapıyorsunuz :)
Başkalarının başarılarından kendine paye çıkarıp egosunu tatmin edenleri çok zavallı buluyorum. Benimde uzak çevremde böyle insanlar var.
Tek çözümüm var; görüşmüyorum.
Eğer elzem durumlarda görüşürsem de şaka yollu, bırak başkalarını konuşmayı sen neler yapıyorsun diye konuşmayı övücülük faaliyetinden ceviriyorum. Limitli vakit geçirmelerde işe yarıyor.

Size tavsiyem görüşmeyin.

Canım sende aldırış etme sen seni bildikten sonra istediği kadar övsünler

Isin icinde kiyas varsa bu tabii ki cahilliktir, zira kiyas yapmak insana uygulanan psikolojik siddetin bir gostergesidir.

Kiyas yapmiyorlar. "Sanki" dedi konu sahibi. Hani "x bunu senden daha iyi yapiyor" demiyorlar. Ki olsa bile kendim icin diyeyim, umursamam. Ben becerekli bir kadin degilim. Istedikleri kiyaslasinlar, manti yapamam mesela. En fazla "aaa ne güzel x'in manti yapmasi, bir ara tadina bakmak isterim" derdim.

Yarişta degilim sonuçta. He he deyim geçerim

Evet ben x diye bahsettiği kişiyi kendisi sandım. O yüzden seviyordur dedim. Ama konu sahibi övülmüyormuş. Pardon

Demek basilacak bir damar bulmuslar sizde..Boyle durumlarda en etkili ama cok da zor olan silah poker surat dedikleri seyi yapmak..hic istifini bozmamaktir..
Güzel yöntem aslında bide nasıl yapıcağımı öğrenebilsem , insan takmak istemiyorama

Kıyaslaması hoş değil ama herkesin övülecek bi yönü olabilir ya da olmayabilir ve kv bunlardan bahsetmeyi seven biri olabilir yani konusu açılır mantı atıyorum mantı hakkında insan o an içinden geçen şekilde söyleyebilir 'ayy x de bir mantı açar parmaklarını yersin' gibi ben olsam 'aa ne güzel bi gün yapalım malzemeler benden' derim mesela , benim kv de de şunu yapar eltim namaz kılıyo kuran okuyo allah kabul etsin yani ben bundan memnun olurum imrenirim kv bana der ki x namaza başladı sen kılıyo musun hemen böyle sorar kıyas budur mesela benim giyimimle de eltiye kıyas yapar ,eltimi sevmiyorum bazı laflar ve kıskançlıklarından dolayı hep güzel anlarıma kötü hatıralar bıraktığı için ama kv ne ona ne bana kıyas yapsın istemem , sanırım sende aileye yeni katıldın benim gibi böyle tecrübe ede ede öğrencez herkesin huyunu suyunu boşver hiç takma

Güzel yöntem aslında bide nasıl yapıcağımı öğrenebilsem , insan takmak istemiyorama

Kıyaslaması hoş değil ama herkesin övülecek bi yönü olabilir ya da olmayabilir ve kv bunlardan bahsetmeyi seven biri olabilir yani konusu açılır mantı atıyorum mantı hakkında insan o an içinden geçen şekilde söyleyebilir 'ayy x de bir mantı açar parmaklarını yersin' gibi ben olsam 'aa ne güzel bi gün yapalım malzemeler benden' derim mesela , benim kv de de şunu yapar eltim namaz kılıyo kuran okuyo allah kabul etsin yani ben bundan memnun olurum imrenirim kv bana der ki x namaza başladı sen kılıyo musun hemen böyle sorar kıyas budur mesela benim giyimimle de eltiye kıyas yapar ,eltimi sevmiyorum bazı laflar ve kıskançlıklarından dolayı hep güzel anlarıma kötü hatıralar bıraktığı için ama kv ne ona ne bana kıyas yapsın istemem , sanırım sende aileye yeni katıldın benim gibi böyle tecrübe ede ede öğrencez herkesin huyunu suyunu boşver hiç takma
Evet yeni katıldım sayılır ve henüz alışamadım ama zamanla artık 🤗

Back
X