Eş ailesinin başkalarını(birbirlerini) övmesi

Bunu annanem yapar benim. Annemle gideri her işini yaparız. Bir güzel söz söylemez sürekli gelinini över. Pilavımız yer ahh nerde gelinimin pilavı. Onun gibi yapamazsınız. Teyzem gidiyor teyzeme de bizi övüyormuş sürekli. Yengem gidyor yengeme de teyzemi bizi övüyormuş ah kızlarım diyip duruyormuş. Hiçbirmizin yüzüne memnuniyetini dile getirmiyor yani.
Benim annem de çok sinirleniyor öz anasından görünce muameleyi. Ama yapacak bi şey yok huy.

Hiç birini mümkün olmadıkça sokma evine. Mümkün olmadıkça da hiç birinin evine gitme. Akıllarınca birlik olmuşlar. Sende o eltine x eltim bunu bi yaptı çok guzellll de. Kaynana da arkadaşımın bi kaynanası var gelinine nasıl iyi davranıyor dersin. Densizler işte Ergen ergen işler

Ben olsam bana geldiklerinde yemeği, pastası ne gerekiyorsa yaparım değer veririm. Hic umursamam bu laflarını da önüme bakarım. Ama mesafeli durumum. Cok fazla samimiyete gerek yok madem diğer gelinlerle takılsın kaynana😅

Boyle vicik vicik iliskileri bir ben sevmiyorum herhalde.Yapı meselesi mesela bende biri beni yüzüme karşı ovunce samimi bulmuyorum belki o insanlar samimi değil ondandir, bazıları da bundan ego yapar ovuluyorum diye kimseyi de yüzüne karşı övmem içimden severim bu yeter

Yiğit yüze karşı ovulmez diye bi laf duymuştum

Ne güzel adaletli insanlar demek ki. Hak neyse onu söylüyorlarmış arkalarından da.
Birinin beni kötü hissettirmek için yaptığını farkedersem de oralı olmam. Kendime güvenmek için birileriyle kıyaslanmaya ihtiyacım yok çünkü.
Makine gibi mantı katlayan biri örneklendiğinde "maşallah mutfağı seviyor demek ki, hazır katlanmışı satılıyor zaten hiç kendimi yoramam" der geçerim.

Not: Bu övme işini sadece benimle konuşurken yapılıyor :)

Nereden biliyorsunuz ki sizin olmadığınız ortamda ne konuşulduğunu?
Siz yokken de yapıyorlardır aynı muhabbeti. Hatta belki sizi de övüyorlardır.

Ortada kıyaslama falan da yok. Birinin yaptığı güzel şeylerin övülmesi size kendinizi kötü hissettiriyorsa sorun sizdedir. Kompleksli bir yapınız var demek ki.

E mantı yapan kadın övülür
Bakımına onem veren kadın övülür vs vs
Ne yapilsin görmezden mi gelinsin,asıl o zaman problem vardır
Sizi de övüyordur belki o kadar üzülmeyin

Niye bu kadar kiskancsiniz? Övsünler ne olmuş? Kotu niyetlilerse bile bu kiskancliginizi bildikleri icin ustunuze gidiyorlardir. Bu kadar kiskanç olmayin hem o zaman övmeyi birakirlar belki, kendinize de faydasi olur.

Genelde size yönelik bir eleştirileri varsa, mesela Kafanfilm sen mantı yapmayı bilmiyorsun diyemiyorlarsa yapanı önünüzde överler. Siz kıskanacaksınız beni de böyle övsünler ben de öğreneyim hemen mantı yapmayı dedirtecekler size akıllarınca.

bence güzel konuşmalardan rahatsız olmamalısınız, kötü bir konuşma geçiyorsa rahatsız olunur
benim yanımda iyi konuşulsa aa öyle mi ne güzel derim muhabbetlerine katılırım
ama herkes yanımda birbirini kötülese ulan derim acaba benim arkamdan neler dönüyor...
o yüzden sizde bunlardan rahatsız olduğunuzu belli etmeyin ki eğer kıyaslama yapılıyorsa sizi rahatsız ettiğini bilmesinler ama bence kıyaslama yok o ayrı

Başlıkta belirttiğim gibi bu durumlarda ne yaoiyorsunuz? Ben çok sinir oluyorum. Eş ailesiyle ne zaman bir araya gelsek böyle yapıyorlar. Kv demi seviyorum pandemiden dolayı artik toplanmiyoruz ama öncesinde ne zaman toplansak eltim için makina gibi mantı basıyor, bana şunu şunu aldı, biri 23 yıllık gelinim biri 12 senelik gelim vs. En çok büyüğünü seviyorum, emektarım...Sanki överken benimle kıyaslıyor.

Üstelik yetmez gibi eltim de diğer eltiyi övüyor. Kozmetik ürünlerinden bahsediyorum işte x her tatilde yanında götürür onun süsü püsü başka vs. Evime gekdiklerinde onlar için her şeyi sererim x hem kendisi yer, yedirir vs.hep böyle... Ortak tanıdığımız bazı insanları da övüyor ama överken kıyas yapıyor gibi Sinir oluyorum böyle durumlarda ne yapıyorsunuz :)
İnsan överlerse o insanı seviyormuş ve o konuyla alakalı onlarla aynı fikirdeymiş gibi yap.
Ürün veya bir eşya vs överlerse ''aa öyle miymiş lazım olursa denerim söylediğiniz iyi oldu'' de geç.
Belli ki niyet seni fitil etmek :)
Seni rahatsız değil de mutlu ettiğini görürlerse bundan vazgeçerler bu konular açılınca bol bol gülümse =)

Övgü güzeldir..
Mantı saran kadın da bakımlı kadın da övgüyü hak eder...

O zaman övgü; bakımlı mantıdır 🤣

( mantık önergem uykumu yeterince almadığından sona doğru çökmüştür, affola 😋🤗)

Başlıkta belirttiğim gibi bu durumlarda ne yaoiyorsunuz? Ben çok sinir oluyorum. Eş ailesiyle ne zaman bir araya gelsek böyle yapıyorlar. Kv demi seviyorum pandemiden dolayı artik toplanmiyoruz ama öncesinde ne zaman toplansak eltim için makina gibi mantı basıyor, bana şunu şunu aldı, biri 23 yıllık gelinim biri 12 senelik gelim vs. En çok büyüğünü seviyorum, emektarım...Sanki överken benimle kıyaslıyor.

Üstelik yetmez gibi eltim de diğer eltiyi övüyor. Kozmetik ürünlerinden bahsediyorum işte x her tatilde yanında götürür onun süsü püsü başka vs. Evime gekdiklerinde onlar için her şeyi sererim x hem kendisi yer, yedirir vs.hep böyle... Ortak tanıdığımız bazı insanları da övüyor ama överken kıyas yapıyor gibi Sinir oluyorum böyle durumlarda ne yapıyorsunuz :)
Başıma gelmedi bilemiyorum

Back
X