Teyze diyen benim beni okumuştunuz

:) Yani ne yapayım kadına anam tontişim canım diye kart yazarak çiçek de yolladım zamanında, kendinden öyle uzaklaştırdı ki, içimden teyze bile gelmiyor. Bir de eşimin telefonundan aradım diye yüzüme kapattı

bu anneler gününde aramadım.
Sevgili konu sahibi, ben de senin gibi ay gitmezsem suçlu mu olurum, aramazsam beni kınarlar mı diye kendimi yiyip bitiririm. İki görümcem de arayı hesap sorardı, hele bayramda gittiğimde yapayalnız kalırdım aralarında sıkıştırıp dururlardı. Yok annesine gelip gitmiyormuşum vs.
Bir de babaları ölünce bana vicdan azabı çektirdiler, yok gelip gitmediniz adam kahrından öldü diye..Şimdi de aklım çıkıyor annelerine bir şey olursa beni yerler diye.
Normalde her bayram memleketlerine gideriz, annemler yakın diye onları atlarız. Geçen bayram yasak olduğu için gidemedik, kv görüntülü konuşmada yüzüme bile bakmadan, çorba karıştırdı, iyi bayramlar diyip kapattı telefonu. İlk kez bu bayram hiç birini aramadım. Zaten bu pandemide anladım zerre düşünmediklerini bizi. Kötü günümde yanımda olmayan iyi günümde hiç olmasın dedim, aramadım. Ama içim rahat mı hayır, iki gün sonra bişey olsa annem senin yüzünden öldü diyecekler yine. Ben gemileri yaktım, yılbaşında görüntülü konuşuyoruz kadın sürekli oğlum çok zayıflamışsın diyip durdu, bana nasılsın demek yok. Yeter yani, bana gına geldi. Aramayacağım sanırım artık. Allah sana da sabır versin. Bu arada bayramlarda iki kızı da damatlarla yanına gelir ama ben anama gidemem. Bu adeti de hiç anlamadım.