eş ailesiyle görüşme sıklığı

POLYANNACIK

umutlarım
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2013
259
77
123
2 buçuk aylık evliyim.evimz kayınvalidemlerle 15 dk mesafede.eşimle ikimizde çalşıyoruz.eşimin ailesi sürekli beklenti içindeler istiyorlar ki hep onlara gidelim onlar bize gelsin sürekli görüşüleim istiyorlar hissettiriyorlar.bende onların laflarından konuşma tarzlarından çok rahatsızım onların yanında mutlu değilim.onun dışında çok fazla sıkı fıkı olmayı sevmiyorum.görümcem benden 10 yaş büyük tam bir kaynana zaten kayınvalidemden çekmedim ondan çektiğim kadar.çok iyi gibi görünüyor ama çok tehlikeli bir kadın.ben haftada bir gün yemek yemeye gidiyoruz.geçen akşam gittiğimizde kayınvalidem birsürü yemek yapmış afiyetşe yedim annecim eline sağlık çok yedim falan diye söledim.görümcem ordan lafa girdi manidar şekilde herzaman gelmediğiniz için yaptık yani dedi.laf soktu bana.saygımdan susutum.saat 10 oldu eşim kalkalım biz dedi.ordan görümcem zaten gelmiyorsunuz oturun biz size gelince 11 e kadar oturuyoruz dedi.eşim abla çalşıyoruz yorgunuz maksat sizi görmek dedi.görümcem devam etti.cumartesi gelin oturalım hatta bizde yatın dedi.ben ever yakınken gerek görmüyoruz dedim.kayınvalidemde yüz buldu atladı ozaman biz gelelim yatmaya bu arada gülüşüyorlar bende artık çok sinirlendim.haftasonlarını kendimize ayırıyoruz dedim.sustular böyle emirvaki saygısız insanlardan nefret ediyorum.böyle yapınca artık haftada bir de gitmeyecem soğuttular artık.eşime söyledim birdaha ablan bana laf sokoup işime gücüme planıma karışmasın yeter artık dedim.oda konuşacağını söyledi.bilmiyorum çok üzülüyorum kızlar.ben birde çok hassas bir insanım

Son düzenleme:
Sen hic konusma, esin konussun izah etsin
Sen söyleyince gelin söyledi olur..ama o söyleyince oglumuz soyle böyle dedi demezler
Çalışan insansin zaten, sık sık görüşülmezki..
Evinizde yakınken yatiya kalmak ne demek ya:26:
Bunu yapan insanlari gördüm doğrusu. .dip dibe oturup , birbirlerinin evlerinde yatiya kalan
Cok sacma, kimseye taviz verme en iyisi

merak etmeyin görümceler kaynanalar laf sokmak icin yaratılmıslardır esiniz sizden yanaysa problem yok düzelir senin tepkini gorunce onlarda anlar zamanla kendi yasadıklarıma bakıyorumda bunlar benimkilerin yanında devede kulak baska oyle katlanılmayacak ama mecburen cekilecen seyler varki inanın duysanız halinize sukredersiniz kendinize herseyi problem etmeyim olur asılır bunlar hallolur beterin beteri oldugunu sakın unutmayın

bu sık gelip gitme merakı nedir ya anlamış değilim. bir insanı zorla çağırmak ya da zorla evine gelme psikolojisini anlayamadım çözemedim. neden böyle oluyor? yoksa sadece yeni evlilere mi böyle bir baskı yapılıyor. sonradan düzene giren var mı. ben de sürekli davet edilmekten memnun edememekten çok mutsuzum. her gidişimizde ayrı bir sitem çekiyoruz. kendimizi zorunlu hissederek gidiyoruz. halbuki gerçekten özleyip gitsek güzel vakit geçirsek ne güzel olur. çalışan insanın zaten bir haftasonu var. bunu anlayamıyorlar. onu da kendilerine ayırmamızı istiyorlar.

Canim oncelikle esinin tutumu cok onemli.

Benimkilerde aynisiydi. Hergun onlara cikmamizi isterlerdi. Esimle bu nedenle cok kavga ettik hattacdayak bile yedim ki ben evdeydim calismiyordum. Asla taviz vermedim kvlere karsi sonuc istersem cikarim istemezsem cikmam. Esimde minikyaramaz annemlerw cikalim mi der cikasim yoksa sen cik derim tabii o da bensiz cikmaz ama esim bu sekilde olana kadar cok zorluk cektim.

Calisiyormussun bu senin en buyuk avantajin. Esine de yorgun oldugunu ve beraber vakit gecirmek istedigini belirtebilirsin.

canım şuan düzelmenize sevindim. fakat eşlerimize gitmek istemediğimizi belirtiyoruz. tamam bunda birşey yok. anlıyorlar fakat daha sonra kendisi de senin ailene gitmek istemez, öyle değil mi? yani bizde genelde öyle oluyor. ben de sıkılıyorum ama geliyorum onlar bizim anne-babamız sıkılsak da fedakarlık yapmamız lazım diyor. bu sefer kendi aileme de her istediğimde gidemiyorum. bu durumu nasıl düzeltmek lazım nasıl bir yaklaşım içine girmemiz gerek eşlerimize karşı.. malum erkek tarafından sürekli bir baskı da var..

Hiç cevap bile verme.Sana laf soktuğu zaman bir iki hafta gitme anlar.Her lafına cevap verirsen yarın öbürgün iyice yüzgöz olursunuz.

hergün gitsen ne olacak anlamıyorum
o zamanda gelin evde yapmıyor hergün yemege geliyor derler
haftada bir gitsen hiç gelme istersen derler
eee ne yapak yani dimi
napsakta kv yaransak diye çatlıyoruz arkadaş ya
Allahtan eşin arkanda agzını açıp 2 kelime etmiş
onu bulamayanlarda var bacım

yahu bende görümceyim burda görümce den yakınan gelinleri görünce kendimden şüphe ediyorum azıcık ders mi alsam ne

Evliligimin ilk zamanlariydi birgun esim bana annenlere gitmeyeceksin dedi sebebini hatirlamiyorum. Bende tamam gitmem dedim ve sustum. Ertesi gun geldi sen git ama ben gitmem dedi ki yurume mesafesi 15 dakika. Ben senin olmadigin yerde benim ne isim var dedim. Sonucta evliyiz ve beraber gitmemiz daha dogru olur dedim. İki gun sonra esim hadi annenlere cay icmeye gidelim dedi.

Belirtmeliyim ki esimin ailesi esime ilgi dahi gostermemis. Benim ailem ogullari gibi sevdiler(esimle evlenmemi istemedikleri halde) en zor zamanlarinda ailem vardi yanimizda. Galiba ailemin esime ilgisi esimin ruhunu oksadi.

Esimin ailesi esimin benim aileme olan tutumundan cok rahatsiz ki esimi doldurduklarina eminim ki suanda da ayni durum mevcut.

Ama ben belli bir zamandan sonra sen benim aileme,bende senin ailene gitmek zorunda degilim dedim.

Kvler ust katimizda oturmalarina ragmen benim ailemle daha sik gorusuruz.

Mesela dun kizkardesim bizdeydi esime cocuguda gotur annemlere ozlemislerdir dedim. Esim sende gel annenlere cay iceriz dedi. Ben yok evi toplamam gerekiyor diyerek gitmedim ki pazar gunu kv esimi neden bize cikmiyorsun diye aradi.5 dkligina cikti indi.

Benim avantajim esimin sevgiye ac olmasi galiba.

Arkadaşlar benim kayınvalidem normalde sessiz sakin ondan bi zorum yok görümcemle nezaman birleşiyorlar üstüme geliyorlar zaten bağıra bağıra konuşmaları var hep şımarıklık ben kendi isteğimle gitmek istiyorum böyle şartlanmış oluyorum canım sıklıyor.eşim bu konuda anlayışlı o bana demiyor gel gidelim ben diyorum gidelim diye.eşime kalsa belki daha az gidicez ama öylede ben huzursuz oluyorum

tatlım merak etme yeni evliler değil ben beş yıllık evliyim hala aynı.gerçi aramız açık ben gitmiyorum kayınvalideme eşim ve kızım hafta sonu 1 2 saat gidip geliyo çok şey yaşadım hayatımda duymadım hakaretler duydum kayınvalidemden ama artık taviz vermiyorum konuşmuyorum çünki.geçen bayramda tartıştık küfür etti bana:) eskiden olsa çokk gelinlik çok iyilik yaptım çalıştığım halde akşam yemek yapar çağırırdım gelin yiyelim diye temizliğine yardım ederim kendi evimi b.k götürürdü ona giderdim.çocuğuma bakıyor diye hediyelr alırdım ama ne oldu yaptıklarım boşa gitti en ufak bişeyde gelin olduğumu hissettiri görümcem yüzünden küfür yedik.ama yinede mesafeli olarak konuşmaya mecburum çünkü çocuguma bakıyor kızlar benim durumum dah vahim26::26:

Bana bir animi animsattin. Hamileligimin 7.ayina kadar yemek yapamam yapsam bile kokusuyla midem bulanir ve malumunuz lavaboyu boylar ki zaten yaptigim yemegi de yiyemezdim. Gebelikte cikan tansiyonda var bende ki ilk gebeligim de bebegim karnimda olmustu. Kp tansiyon hastasi oldugu ve esimde israr ettigi icin benimde isime geldiinden aksam yemeklerinde kvlere cikiyorduk bir ay olmamisti ki kp hergun hergun bizde yiyorsunuz sizde ne zaman yiyecegiz dedi oyle kalakalmistim. İctigim bir tabak corbanin hesabini yapmislardi.

Bence en guzeli mesafeli durmak. Soyledikleri ve yaptiklari yuzunden gelinleri kendilerinden sogutuyorlar sonra da gelinlik bekliyorlar bizden.

eşinle aranda bir problem yoksa,eş tarafından hoşlanmıyorsan bile eşinin hatrına biraz katlan kendinden ödün vermeden derim,henüz yeni evlisiniz eşin aradaki dengeyi sağlayacak sen geri planda dur gerekirse eşin muhattap olsun ailesiyle

Neden huzursuz oluyorsun laf sokmalarini duymayinca mi yoksa gorumcenin simarikliklarini gormeyince mi....?

Hem yazmissin ki kendi istegimle gitmek istiyorum hem yine yazmissin ki esim sik gitmek istemiyor ben gitmeyince huzursuz oluyorum....!

Bu ne perhiz ne lahana tursusu anlayamadim gitti dogrusu.

aynen ne rahatsız oluyorsun boşver eşin istemiyorsa sende gitme alala benim ki gibi olsa napardın tam bir ana kuzusu sogutana kadar ne çektim

her gittiğimizde sitem ediyorlar oyüzden bidaki gidişimde istemeyerek gidiyorum.ben böyle olsun istemedim hiç ...içimden gelerek gönül rahatlığıyla gitmek isterim kendimi mecburmuş gibi hissetmek istemiyorum arayı çok açınca araya soğukluk girsin istemiyorum huzursuzluğum buyüzden.anlamayacak bir şey yokki.sadece sıkıntımı paylaştım

Bunu gelinlerin %100 u istiyor zaten am kvler sabahin korunden gece yarisina kadar orda olmamizi isterler.

Canim kusura bakma ama oglunun gitmek istemedigi bir eve bende gitmem esimi de zorlamam. Laf soylediklerinde de oglunuzu zorla getiriyorum derdim.

bu çok iyiydi :) haklısın canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…