Eş ailesiyle mesafeli olanlar ?

Arada belli basli bir anlasmazlik olmadigi ya da onlardan somut bir kötülük gormedigim icin görüşmemek gibi bi mesafe koyamıyorum malesef. Ama keske gorusmesem. Cidden ruhen cok yoruyorlar beni. Ama onlara mesafeli davranmak, onlardan biri gibi olmamak, az gorusmek, memelektte az kalmak dışında bisey yapamıyorum.

Ben de görüşmüyorum.Eşime de ,bir bayram sofrasinda annesi kardesim hakkinda densiz ce konusurken ekmegine salca sürmeye devam ettigi icin cok pis ayar verdim.Bana annemlerle görüsmeyi düşünmez misin diyecek cesareti kalmadi acikcasi.Ölürlerse cenazelerine gidebilirim uzaktan.Tek bir olay degil tabi onalti yılın birikmişi bu.

Bir kaç defa tamamen görüşmedim. Bayram bahanesi ile barıştık.. eşimde benim kus olduğum dönemlerde özel olarak görüşmedi ama kusmedi de tabii ki. İlişkimiz etkilenmedi aksine bana hak verdi ve güçlendi. Sadece süreçler bizi yıprattı.
Son olarak barıştık ve ben ne zaman istersen görüşüyoruz. İster haftada 1 ister ayda 1. Tamamen benim keyfime kalmış. Eşimde bana uyum sağlıyor. Bende onu uzmemek adına haftada görüşmeye çalışıyorum.
Fakat artık kendisi hiç görüşmek istemiyor o kadar soğudu anlayacağınız...

aynıııı bızımkıler gıbı, sureklı benı sorarlar nerde nıye gelmedı vs bn 2-3 haftada bır gıtmeye calısırım ama onlar her hafta hatta utanmasalar hergun gorusmek ısterler

Çalışan insana nıye gelmedı dıye sormak komık oluyor aslında
Hepsı aynı bunların
ya anlayıs yok kı, ıkı hafta once dayısı bu taraftaymıs pazar gunu geldıler, ertesı hafta kardesı aramıs abıı bız mevlute gıtcez donuste caya gelcez akşam. oglen dısarıya cıktık arıyo bız gelıyoruz halamla, saat 2 de. bana geldıler zaten.
esımde bız evde degılız dedı aksam gelcez demedınız mı falan dıye cıkıstı. asla da gıtmezdım eve zaten.
aksam 6ya kadar gezdım.

onlar vakıt gecırmek ısterse zaten senden ozur dılerler , farkettıtrırler. once sana saygı duyulmsını bekle. senı sevmeyen cocugunu sevmez ıstemez. bende gorusmuyorum 4 yıldır senle bırlıkte dogum yapıcaz ve gelmek ısterlerse asla kabul etmıycem. bebek ıcın gelmelerı pişman olmaları anlamına gelmez. Bana soyledıklerınden utanmayanlar benım dogurdugumu goremezzler. Oğlunu seven onun karısına haksızlık etmez bıkere. Hiç birinin yüzünü görmek sesını duymak ıstemıyorum. lohusa halımle basa saramam anca kurtulmusum rahatlamısım

ben eşimin ailesiyle 3,5 yıldır hiç görüşmedim.( 5 yılı aşkındır evliyim) ikinci bebeğimi hiç biri görmedi. (eşimin ablaları, abisi, babası ve üvey annesiyle birlikte diğer akrabaları yani eşimin tarafından kimse görmedi). ikinci bebeğim 2 yaşına girecek. İlk bebeğimi de 1 haftalıkken görmüşlerdi.
Eşim kök ailesine çok bağlıdır. Ama çocuklarımız için şartlarıma uydu. çok boşanma süreçleri yaşandı. mahkemeler bile oldu. tayinimi başka bir şehre aldırdım. ailesinden mesafe olarak da çok uzaktayız.
kabul ediyorum, hiç esnemedim, belki de biraz vicdansızca oldu ama hayatımda onun ailesi yok. Sıkıntılı olan şu ki; bu durumda tek üzülen eşim.. ve eşim üzüldüğü için arada bende üzülüyorum. muhakkak yansıyor yani eve. Eşimin ailesi sadece eşimi istiyor. torunları ve gelinleri yok. ben onları yok sayıyorum, çünkü onlar sen zaten dış kapının dış mandalısın dediler. peki öyleyse işinize bu geliyorsa görüşmem dedim. senin için görüşme talebimiz yok çocuklar ve kardeşimiz önemli dediler. ben de kardeşinizi tepe tepe kullanın ama o çocuklar benim olmadığım yerde olamazlar dedim.
Eşim de şuan tamam sen görüşme ama çocukları göstereyim dedi. hayır buna izin vermem dedim. evde tel ile dahi konuşmaz. onlar da aramaz eşim de.. ama ben yokken arar. dışarıya çıkar konuşması gerekirse.
aklım almıyor. insanda bi torun sevgisi olmaz mı ya, bi merak, bi duygusallık... ya kızım senin derdin ne, görüşelim bi torunlarımızı görelim demez mi.. eşimin ailesi nasıl bi millet nasıl bir damar anlayamadım ama demiyor. eee bunu ben niye sıkıntı edeyim ki..
paradoks tam da bu noktada başlıyor.. çok da tın diyeceğim yerde sıkıntı oluyor bu gerçek. öfkeleniyorum.. karşındaki insanı yok saymak çok kızdıran bir harekettir derler ya tam da bana bunu yapıyorlar.. bu şey çok ilginç ve ben yaşıyorum. dışardan baktığımda ben suçluyum( kötü gelin gelip gitmeyen bayram seyran demeyen) ama içimde ben mağdurum. öfkem var geçmedi.. empati yaptığımda.. ben olsam ayıya dayı derim.. çünkü sonuçta oğlumun mutluluğu derdim.. ama bu insanlar o kadar burnu havada o kadar popoları yukarda ki.. tenezzül dahi etmiyorlar..
bu tarz mesajları okuyunca kendimi tutamıyorum.. garip geliyor çünkü birşeyi kesip atmak. aile olgusunu yok saymak.. ben senin hiç b,işeyinim demek ile olmuyor. aslında yani esasen ben onların geliniyim ama iki tarafta birbirini istemiyor. iki tarafta yok sayıyor. ben ve onlar.. arada eşim ve çocuklarım kaldı..
bu durumdan rahatsız olduklarını söyleseler.. çocuklarımı merak edip, görmeye gelmek isteseler böyle talepleri olsa yumuşardım. gaddar bi tutum segilerdim. sert bakardım, laf sokardım. ağızlarına laf yapıştırırdım, öfkemi atardım ama yumuşardım. fakat onlar böyle bir şeye zahmet etmezler..
bir de eşimin yerine kendşimi koyuyorum; benim çocuklarım olacak babam abim ablalarım görmeyecek.. ve biz çok iç içe yaşayan birbirine çok bağlı bir aileydik gerçeği olursa çok tuhaf bir durum. ben o ablaya abiye öfkelenirdim ya benim çocuğumu görmediniz.. tamam gelin kötü de benim karım sonuçta bana kötü değil.. benim için bile olsa tavrınızı değiştirin demez mi bir eş. bi sinirlenmez mi bi içini dökmez mi.. bunu eşime sorduğumda.. onlar haklı, sen ağza alınmayacak laflar ettin. bu saatten sonra görüşmeyin. ben de kimseye birşey diyecek yüz kalmadı.. kendileri bilir gelmişler kaç yaşına kimden ne isteyim ne bekleyim.. gittiği yere kadar dedi. tükenmişlik sendromu bu olsa gerek. haklı buldum.
özetle ve son olarak.. gerçekten zaman ilerledikçe ve birbirimizi hiç görmeyip haber almadıkça.. onların benim üzerimde etkisi ve yarattıkları can sıkıntısı geçecektir diye düşünerekten.. hayatımda hiç bir zaman görüşmeyerek konuşmama rekorunu kırmayı hedefliyorum.

Torunu görmek istediler oğulları ile diyorsunuz sonra torununu görmek istemez mi diyorsunuz
Ben mi yanlış anladım
Bir de eşiniz sizden bosansa alır o çocukları gösterir ki yine yasal hakkı.

Torunu görmek istediler oğulları ile diyorsunuz sonra torununu görmek istemez mi diyorsunuz
Ben mi yanlış anladım
Bir de eşiniz sizden bosansa alır o çocukları gösterir ki yine yasal hakkı.
çok detaylı yazamadığım için haklısınız bu karışıklıkta..
ilk olaylar yaşandığında telefon ile münakaşalar da olmuştu. hatta münakaşa nın sebeplerinden biri ;eşimin daha çocuğu kırkı bile çıkmadan ablalarının evine götürmek istemeseydi... bu konuda eşime çok baskı yapmışlardı.. bende hiç bir güç bunu yapamaz.. demiştim. eşim evi terketmişti. ben eşime benden boşanırsan ailen çocuğunu görür demiştim.
ama diyorum ya boşanamadık.. eşim son noktada imza atmadı. çekişmeliye gitti.. uzlaştık.
bir de eşim beni kandırdı.. yeğenleri çocuğu görmek istiyormuş benden çekiniyormuş, beni yumuşatmaya çalıştı. hatalarının farkındalar demişti. Bende görümcemin kocasına mesaj attım. çocuğumu gelip görebilirsiniz, benim sizinle bi sıkıntım yok, diğerlerinde telefonum engelli olduğu için size yazıyorum, oğlunuz da kuzenini görmek istiyormuş, buyrun dedim davet etmiştim. o da bana sen hangi cesaret bizi evine çağırıyorsun, kayınbabaya kayna hakaret edeceksin biz de bunu yutacak mıyız, bizden gelmemizi nasıl beklersin diye cevap atmıştı. bende eşime.. sen bana niye yalans öyledin hani görmek istiyorlardı demiştim. eşim de sen enişteme niye mesaj attın diye olayı başka yere çekmeye çalışmıştı.
eşimin amcası benim yanımda eşimin abalalarını arayarak bunları rahat bırakın bu çocuğa hala değil anne lazım aramayacaksınız dedi. onlarda amcayla kavga etti.. biz karışmıyoruz sen niye karışıyorsun.. ne halleri varsa görsünler.. dedi. eşimin amcası da bu yuva bozulmasın diye siz neden hiç birşey yapmıyorsunuz siz niye bu kızı istwmiyorsunuz.. size elini açarken iyiydi de şimdi tek kalemde siliyosunuz dedi. eşimin amcasıyla da küsler.

benmı kv de esım bana askım y dıyınce delı oluyor. onlar hep eslerıne o dıye hıtap ederlerde.
Kvde öyle benim. Çocuk olunca aşk falan bitiyor dedi bana hep yeni evlendiğimizde. Cicim ayları çabuk geçer falan diyede söylerdi. Kadın kendi mutsuz bizide öyle yapmaya çalışıyodu. Sonra kavga patladı sesi kesildi

Zaten onların sorunu kendi mutsuzluklarini bize mal ediyolar. Onlar görmemiş bizde görmeyelim istiyorlar

Eşinizin ailesi aşırı düşmanca geldi bana, bir de görümcenizin telefonda söyledikleri çok sert.
Eşiniz de yalan söylemiş bir de üste çıkmaya çalışmış.
Evliliğinizde sanki zoraki bir birinizi idare ediyorsunuz. Uzakta yaşasanız bile böyle bir evlilik çok yıpratır insanı.

Kaynımı ben de nişanımda görmüştüm
(2,5 yıllık evliyim)
Kaynımı ve eltimi hiç tanımıyorum görmedim eltim kocqmı kötüledi bana telefonda ilk tanıştığımızda olay bitti ilk ve son konuşmaçocuğum olacak görmeyecekler eşimin ailesinden sadece anne babasını tanıyorum onları tanımakta fazla gerçi mesafe mesafe

En güzelini yaparsın
Ben zaten ortada bir sorun olsun ya da olmasın hep mesafeli olunması gerektiği taraftarıyım.
Saygılı olun yeter birbirinize karşı çok yüz göz olmaya gerek yok.

Kendi huzurun icin yeri geliyor kendi aile fertlerinle gorusmuyorsun belli bir zaman sonra, es ailesiyle gorusmesen nolacak

Ben biraz böyleyim. Son zamanlarda daha sık görüşmüştük ancak yine mesafe koydum. Ben telefon etmem onlar da bana etmez. Eşim kızımı da alıp arada ziyaretlerine gider ben gitmem genelde
Aynıyız sizle ben gitmem onlar senede bir gelir.esim çocukları alır götürür ziyaret ederler her hafta sonu.(bir tanesi bize yakın)
Kbaba vefat etmiş biz evlenmeden.
Kv vefat etti.
Kayinlarim var.hepsi şehir dışı yurt disinda
Anlayacağın kafa rahatž

Yok bende sanırım rekor 13 yıldır bir elin parmahini geçmez görüşmem.bizimkilrt ailecek resmi mesafeli zaten bana hiç iş düşmedi

Yok bende sanırım rekor 13 yıldır bir elin parmahini geçmez görüşmem.bizimkilrt ailecek resmi mesafeli zaten bana hiç iş düşmedi
Aaa seninle kapışırız o zaman
Bizim Mart'ta 12 sene olacak böyle 12 sene daha geçer diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…