Eş ailesiyle mesafeli olanlar ?

Benm kv de eşime diyo ki, benim kayınvalidem kendi kayınvalidesinden çekmiş bende kayın validemden çektim şimdi sıra bendeymiş akıllarınca herkes intikamını bi alt nesilden alıyo yani

Benim de çok az kaldı. Son gidişimde eşimle konuşurken bana adımla bile hitap etmek yerine yanındakine sor dedi ya nasıl sinir oldum anlatamam
Banada genelde eşimle konuşurken "seninki" ya da "o" diye hitap ediyorlar

Ben söyledim maalesef artık görüşmeyeceğimi. Kendim hasta oluyorum yoksa. Ben laf sokmuyorsam saygılıysam karşılığını alamıyorsam bitirmek zorundayım görüşmeyi
Bende sizin gibi düşünüyorum. Kalp kırılmasın kimseyle aramız bozulmasına istiyorum fakat böyle aşağılayıcı kelimeler duydukça da ne olursa olsun diyorum. Çünkü orda karşılığını veremiyorum ve hepsi içimde kalıyor moralimi bozuyor

Banada genelde eşimle konuşurken "seninki" ya da "o" diye hitap ediyorlar
Bizde yine öyle dese neyse de yanındaki, karın gibi kelimelerle beni kendilerinden iyice soğutuyorlar. Bunu söyleyen insanlar üni mezunu öğretmen kişiler bence bu üslup kabul edilir bir şey değil. Benim kalbim çok kırıldı

İlk duyduğumda ben de çok takmıştım eşime söylenmiştim. Sonra düşündüm neden onların saçma sapan uslupları yüzünden evliliği mi yıpratayım deyip boşverdin.Tabi bu sürekli bu duruma maruz kalmayı kabullenmek değil ben mesafe koydum hiç muhatap olmuyorum. En iyisi uzak durmak başka çözümü yok.

Öyle canım bu devirde yapan yaranıyor. Alttan aldığında iyi davrandığında gram kıymetin olmuyor. Benm vicdanım pek rahat olmuyor gibi bazen. Bebeğim doğduğunda halasıyla amcasıyla babannesiyle dedesiyle vakit geçirmesine engel olamam çocuğumun elinden bu hakkı alamam diyorum bi yandan. Kuzenleriyle vakit geçirmek onun en dogal hakkı. Bakalım eğer bebeğimi görmeye gelirlerse ılımlı davranırım sanırım sırf çocuğum için.

Siz gelip gidiyor musunuz peki

Sürekli görüşünce karışıyorlardı, evime, bana, her şeye.
Ben de hiç aramadım, sormadım, evlerine gitmedim.
Bazen aylarca haberim olmuyor onlardan.
Sonuç: eskisi gibi değiller, saygı duyuyorlar, hiç bir şeye laf etmiyorlar, kıymetimi biliyorlar çünkü 2 3 kere böyle karıstıklarında aylarca görüşmediğim olmuştu. Gerizekalı değiller ki anladılar diyorum :)
Eşimle aram iyidir, görümcem zamanında eşime beni şikayet ederdi, eşim ona kızardı, fırsat vermezdi. Burda eşinizin tavrı da önemli.
Mesafe her zaman iyidir.

Valla eşinizin hatrı için olsa bile gitmeyin size saygı duymayan insanların evine. Onun ailesi o gidiyorsa gitsin, ama böyle saygısızlarsa bosverin, kimse için katlanmayin. Mesafe en iyisi

Kaynımı ben de nişanımda görmüştüm
(2,5 yıllık evliyim)

Off bizimkinin kopyaları.Çok görüşünce her konuda fikir sunuyorlar, herşeyi soruyorlar, onlara göre karışma olmasada karışıyorlardı. Bende gitme gelme mesafesini 5 5kat azalttım. Şuan birbirimizden pek haberimiz yok. Gidince 1 saat oturup kalkıyoruz. Havadan sudan konuşuyoruz.Bu şekilde karışmalarının önüne geçtim.

Bazıları icin aile önemliyken
Bazıları icin degıldır . Bu soru genel bir soru degil bence
Kişisel bir soru . Misal ben eşimin ailesiyle görüşmesem eşim bundan asırı rahatsızlık duyar . Ben eşiysem onlar da ailesi.

Mesafe iyidir. Peki mesafe nedir? Mesafe demek asla görüşmemek degıldır
Görüşüp araya mesafe koymaktır ! Saygı çerçevesinde görüşmektır
Fazla samimi olmamaktır .

Eşimin ailemle hic görüşmediğini düşünemiyorum. Olmaz boylr bisi
Hrpımız aileyiz. Kimse kimse sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorundayız

Herkesin yeri ayrı

Ben özellikle anne babalardan bahsediyorum ! Görüşülmemesı bizim için imkansızdır

Valla eşinizin hatrı için olsa bile gitmeyin size saygı duymayan insanların evine. Onun ailesi o gidiyorsa gitsin, ama böyle saygısızlarsa bosverin, kimse için katlanmayin. Mesafe en iyisi
Burda anlattıklarım daha yaşadığım saygısızlığın yüzde biri filandır. Zaten gitsem de gitmesem de suçlu oluyorum. Kimseye yaranamıyorum. En son ki tavırları yüzünden artık hiç gidesim gelmiyor. Zaten mesafeliydim artık hepten soğudum. Anladım ki hiçbir ilişki tek taraflı yürümüyormuş.

En iyisi mesafe ya
Görüşmek zorunda değilsiniz. Boşverin suçlasınlar, yaranmayin zaten böyle saygısız insanlara

Yorumunuz buram buram kalite kokuyor...
Hakaret küfür olmadığı taktirde eşimin anne babasını tolere edebilirim.Yaslidir deyip geçerim onun hatrina veririm.
Karşılıklı saygıyla belirttiğim sorunların hiçbiri yaşanmıyor gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…