Eş anlayışsızlığı

ismihazan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
1.082
2.788
133
Öncelikle herkese selam.
Eşiniz size danışmadan misafir çağırsa ne tepki verirsiniz. Genel olarak hiç bir fikir alışverişi yapmadan davet ediyor ve ben de bana sorulmadığı için birey yerine evin hanımı yerine konulmadığım için tepki veriyorum. Bu sefer de misafir sevmemekle suçluyor beni.
Bu beni çok üzüyor beni aklındaki kalıba sokmaya çalışıyor. tam tersi sürekli misafirim gelir ve seve seve ağırlarım. Şu son daveti de baya kalabalık akşam eşli davet 8-9 aile. Sizce bana sormadan çağırmasına tepki vermem normal değil mi ?

Öncelikle herkese selam.
Eşiniz size danışmadan misafir çağırsa ne tepki verirsiniz. Genel olarak hiç bir fikir alışverişi yapmadan davet ediyor ve ben de bana sorulmadığı için birey yerine evin hanımı yerine konulmadığım için tepki veriyorum. Bu sefer de misafir sevmemekle suçluyor beni.
Bu beni çok üzüyor beni aklındaki kalıba sokmaya çalışıyor. tam tersi sürekli misafirim gelir ve seve seve ağırlarım. Şu son daveti de baya kalabalık akşam eşli davet 8-9 aile. Sizce bana sormadan çağırmasına tepki vermem normal değil mi ?

Gayet normal.
Ben de olsam kızarım.

İnsanın müsait olduğu an var müsait olmadığı an var.
Bakalım evde yeterli malzeme var mı o insanları ağırlayacak?
Ya da evin hanımının o gün misafir ağırlamaya bedensel gücü var mı?
Psikolojisi yerinde mi acaba?

Bunları bir eş düşünmüyorsa sıkıntı...

Artık olan olmuş, önemli olan bundan sonra ne olacağı.
Yerinizde olsam eşimi karşıma alırdım ve bunları söylerdim kendisine.
Sorunun misafir ağırlamak olmadığını, her an sustalı maymun gibi misafir gelecekmi diye bekleyemeyeceğinizi,
sizin de bir hayatınız, bir fikriniz, evin hanımı olarak bir düzeniniz olduğunu anlatın kendisine.

Hala aynı şekilde davranıyorsa, misafir davet ettiği X bi zamanda, filancaya sözüm vardı diyerek eve gitmeyin.
Ağırlasın misafirlerini, davet etmeyi bilen ağırlamayı da bilir.
Eşlerine "hizmetçi" muamelesi yapanlara sinir oluyorum.

Normal
Evin hanımı sizsiniz millet gelmek istiyorsa sizi muhattap almalı
Ben olsam madem bana sormadan cagırdın buyur kendin herşeyi hazırla diye mutfakla kendisini basbasa bırakırdım
Hafta içine çağırdığı için işte olacak. Yani kendisinin en ufak yardımı olmayacak. Yine bana kalacak her şey .

valla eşimde 2 pazardır benden habersiz abilerini çağırdı.. geçen pazar hadi neyse dedim yemek falan yaptım baktım dün yine abimler gelecek dedi.. şarteller attı bende yemek yapmadım.. evi daha toplamamışım çocuk biyandan ağlıyo 1 saat sonra gelirler diyince bide kıyametler koptu.. sonra özür diledi bana yardım etti evi topladı bidahada çağırmaz burnundan getirdim valla :))) kabul etmeyin sormak zorunda..

valla eşimde 2 pazardır benden habersiz abilerini çağırdı.. geçen pazar hadi neyse dedim yemek falan yaptım baktım dün yine abimler gelecek dedi.. şarteller attı bende yemek yapmadım.. evi daha toplamamışım çocuk biyandan ağlıyo 1 saat sonra gelirler diyince bide kıyametler koptu.. sonra özür diledi bana yardım etti evi topladı bidahada çağırmaz burnundan getirdim valla :))) kabul etmeyin sormak zorunda..

Valla en etkili yöntem. Burnundan getirmek, Madem işte olacak yardım edemiyor. Sende pastasıydı çayıydı ıvır zıvırdı tonla para iste harca, misafirlerin yanında yorgunmuş gibi yap. Yada sana kızamayacağı ne yapabilirsen onu yap.

Bana da misafir sevmiyorsun diyordu eşim ama artık dediğim gibi yok alışveriş çıkartıyorum, yok misafire iş yaptırıyorum hamileyim adı altında. Anlıyorlar tabi. Dene bi

zorla yardım ettir yardımcı olmazsa hazırlıkları yetiştirme
sonra gelenleri çağırır telafi edersin ama o bir mahçup olsun

Misafirleri kuru kuru agirlamanizi istiyosa bile yine olmaz evin daginiktir o gun rahatsiz olabilirsin evini temizlemen gerekebilir bazen benim esim de yapar ama bunun nedenlerini anlatinca hak verir hatta kendi de ikram konusunda yardim eder uygun bi dille anlatmayi deneyin

Valla en etkili yöntem. Burnundan getirmek, Madem işte olacak yardım edemiyor. Sende pastasıydı çayıydı ıvır zıvırdı tonla para iste harca, misafirlerin yanında yorgunmuş gibi yap. Yada sana kızamayacağı ne yapabilirsen onu yap.

Bana da misafir sevmiyorsun diyordu eşim ama artık dediğim gibi yok alışveriş çıkartıyorum, yok misafire iş yaptırıyorum hamileyim adı altında. Anlıyorlar tabi. Dene bi
yok canım ben gelenlere belli etmiyorum tavrımı sonuçta kabul eden ve bana danışmayan eşim.. ama eşimi dün öyle bir çalıştırdımki akşam benden daha yorgundu :)) birde üstüne benim çenemi çekti ama bir daha çağıracağını sanmıyorum çünkü hem 7 aylık hamileyim hemde küçük oğlumuz var oda görüyor zorlandığımı..

Sağolun kızlar eşim biraz baskın karakter ben de sessiz sakin bir insanımdır kırmaktan yüzünün azıcık da olsa düşmesine sebep olmaktan çok çekinirim. Sadece eşimle alakalı değil genel olarak insanlara karşı böyleyim sesimi yükseltemem anında gözlerim dolar falan. o yüzden şu burnunda getirmek falan nasıl yapılır bilemiyorum :110:

Benim eşimde eskiden bunu çok yapardı.Heleki gelecek kişiler kendi ailesi tarafındansa.Ben sürekli gece çalışan bir insan olmama rağmen,benim yorgun yada uykusuz olmama hiç aldırış etmeden,inadına yapar gibi hep nöbetten çıktığım güne bir ordu akrabalarını kabul ederdi.O kadar, bana da bir sor istersen bundan sonra dememe rağmen.En son iyi bir kavga çıkartıp hiçbir yemek hazırlığı yapmayacağımı söyleyip yattım.Her ne kadar sinirden uyuyamasamda.Akşama işinde izin alıp erken geldi.Bütün hazırlığı kendi yaptı.Elimi bile sürmedim.Tabi hazır mercimek çorbası,hazır paket köfte gibi şeyler hazırlayabildi.Ondan sonra bir daha bana sormadan,heleki nöbetten geldiğim günlere asla kimseyi çağıramadı.Akrabaları da gelmek isterlerse bana müsait olup olmadığımı sormayı öğrendiler bu sayede.

Back
X