Eş elti kp kv

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ama su an gordugum zaten esimin kulturu de kız tarafına masraf yaptırılmıyormus ustune kıyafet bile onlar karsılıyor zatıalileri isterlerse dugune tesrıf edecekler
İşte burada eşinizin sizi uyarması, bizde adet böyle zaten ailem de biliyor ona göre kendini hazırlıyor demesi lazımdı. Ama adetlere tam uyarak evlenenlerin, evlendikten sonra da kv kp e karşı adetleri tam yerine getirmesi beklenebilir. Siz de çok yük olmadan örneğin yatak odası takımı alıp evlenebilirdiniz. Eşiniz size bahsetmese nerden bilebilirsiniz? Sizin zamanınızda da maddi durumları el veriyor muydu destek olmaya?

Valla 150 bın 200 bın harcadıgını dusunmuyorum oncelıkle mıktar cok geldı. Esın yük olmayalm dıyorsa maddı durumu yoktır ondan demıstır suan cogu aılede o parala dugun yapmaz. Zamanında yapılmadıysa kafa yormanın anlamı yok 6 yıl gecmıs ıstemelıydınız esın kendı kültürü neyse onu ıstemelıydı. Sımdı sıze dusen aılesıne tatlı tatlı altan dugunde bırsey ıstemedık ev alırkende bıze yardım edın deyın barı yoksa takcaksınız bu konuyu gıbı😁

Bu durumu siz tercih etmişsiniz. Bugünü geçmiş zamanın şartlarına göre değerlendirirseniz kendinize boşuna acı çektirirsiniz. O zaman dogru sizin için oymuş, öyle davranmışsıniz.Eltinizin de kayınpederinizinde tercihleriniz konusunda suçu yok. Bu düşünceler en çok size ve yuvanıza zarar verir. Düşünmeyin .

Ben görümceme mesela ne yaptılar ettiler hiç sormadim, sorgulamadim. Bende düğünümü kendim yaptım eşimle. Kimsenin bu konuda söz hakkı yok ve bence bu iyi birşey. Bence sizde öyle düşünün ve bunun eşinizle ve sizin aranızda sorun olmasina izin vermeyin

Valla 150 bın 200 bın harcadıgını dusunmuyorum oncelıkle mıktar cok geldı. Esın yük olmayalm dıyorsa maddı durumu yoktır ondan demıstır suan cogu aılede o parala dugun yapmaz. Zamanında yapılmadıysa kafa yormanın anlamı yok 6 yıl gecmıs ıstemelıydınız esın kendı kültürü neyse onu ıstemelıydı. Sımdı sıze dusen aılesıne tatlı tatlı altan dugunde bırsey ıstemedık ev alırkende bıze yardım edın deyın barı yoksa takcaksınız bu konuyu gıbı😁
Valla 10 bilezik takı seti beşi bir yerde vs topuna girildiyse bunlar bile 70-80bin olur. Eşyalar kaliteli alındıysa 50bin üstüne de düğünü ekle 150bin temiz. Herşeyi erkek tarafı yapmış. Ama fikir güzel. Durumları iyiyse ev peşinatına el atsınlar diye eşi destek isteyebilir. Ama olmayan borç parayla yapılıyorsa düğün, hiiiiiç üzülmeye değmez.

Aman olan olmuş eşiniz ailesinden istememiş belki istese aynısını sana da yaparlardı bilemeyiz. Varsın düğün istemediğiniz gibi olsun 2-3 saatlik birşey için 6 yıl da geçmiş üstelik eşinizle huzurunuzu kaçırmaya ne gerek varki . Sen mutlumusun evinde huzurlumusun iyi ki eşim var hayat arkadaşım var diyebiliyor musun bu 6 yıl içinde bu daha önemli gerisi mühim değil.

İşte burada eşinizin sizi uyarması, bizde adet böyle zaten ailem de biliyor ona göre kendini hazırlıyor demesi lazımdı. Ama adetlere tam uyarak evlenenlerin, evlendikten sonra da kv kp e karşı adetleri tam yerine getirmesi beklenebilir. Siz de çok yük olmadan örneğin yatak odası takımı alıp evlenebilirdiniz. Eşiniz size bahsetmese nerden bilebilirsiniz? Sizin zamanınızda da maddi durumları el veriyor muydu destek olmaya?
Evet durumları iyiydi yine o zaman da

Baştan keşke istemediğiniz şekilde evlenmeseydiniz.
Herkesin duruşu ve durumu farklıdır. Eşiniz guru yapmış istememiş siz de zamanın da her şeyi kabul etmişsiniz.
Şu saaten sonra konuşmak sadece soğukluk sokar aranıza.

Bi benzerini bende yaşadım ama anladım ki para pul bir yere kadarmış şimdi kv kp eltimle kavgalilar eltim onlara benim evime gelmeyin yoksa polis çağırırım tarzında bi kavgaları olmuş..ben im düğünümde alınan eşyaların taksitlerini eşim ödedi..kaynıma kendi evlerini verdiler en iyi eşyaları aldılar yatmadı elektrik su
Muhtemelen onlar da boyle olacak simdiden belli ediyor kendini cunku o zmn da bizden Bı beklenti ıcıne giremezler o zaman soylerım lafımı
Yine inşallah anlaşırlar ama bellide olmaz senin kıymetini anlarlar o zamanda

Valla 10 bilezik takı seti beşi bir yerde vs topuna girildiyse bunlar bile 70-80bin olur. Eşyalar kaliteli alındıysa 50bin üstüne de düğünü ekle 150bin temiz. Herşeyi erkek tarafı yapmış. Ama fikir güzel. Durumları iyiyse ev peşinatına el atsınlar diye eşi destek isteyebilir. Ama olmayan borç parayla yapılıyorsa düğün, hiiiiiç üzülmeye değmez.
Canım dugun etmez demıyorum hıcbır aıle bırıkıntısı olmadan su sarta 150-200bınlık dugun yapmaz. Tabı ılk gelıne yapmayıp altınları erkek tarafı bırıktırmıs olabılır😁 altın hallolursa yapabılır. Bız ucuza gıtmısız esya altın fılan dugun 50 bın tutmadı ıkı yıl oldu.

Canım yalan soyleyecek halim yok 60 Bı esya alındı 70 bınlım takı takıldı sadece salonu yemegı gelınlıgı bilmem nesi sen hesap et

Esiniz neden dugunu biz yapalim demis peki?
Yani o zaman ailesinin durumu yokmus da simdi mi var , sebebi ne?

Ben calisan biriyim Esımle ayni memleketten degılız evlenirken sorunsuz olsun diye ailelerden beklenti ıcıne girmeden evlendik bu esımın fikriydi iki aileye de yuk olmayalım demistı neyse evliyiz 6 yıldır esımın erkek kardesı bu yıl evleniyor kendisi 1 nısan attı 2. Yı elde tutmak ıcın yapmadıkları kalmadı. Maddi olarak dugun sonuna kadar yapılan masraf 150 ile 200 bin arasında bir deger olacak.. Ben esımın adetlerini bu dugunde ogrenıyor um ben gordugum su ki kız tarafına 1 TL masraf yaptırılmıypr.. Bu duruma kafayı cok takıyorum kimsenin parasına ihtiyacım yok ama bu ayrımın yapılması bana haksızlık degil mi yanlıs mı dusunuyorum gectı gitti tamam 6 yıl ama yine de uzuluyorhm benim ıstedıgım gjbı olmadı dugunum cunku maddi olarak esimle bu kadar yetebıldık esıme defalarca sorun yaptım bu durumu bana hak veriyor ama hak vermesi de yetmiyor zaten haklı oldugumu biliyorum ne istiyorum nasıl ıyı olurum onu da bilmiyorum ama fazlasıyla bu duruma takıyorum sizler objektif olarak yorumlarsanız sevınırım
Başka bir konuya daha yazdım bugün...erkek tarafı cani isteyince adet gelenek görenek bilir canı istemeyince bilmez.sana gelince fakir olan başkasına gelince Karun olur

Tam da dedıgın gıbı 8 bilezik takı seti 3 beslı derken 60 bine de esya alındı her sey erkek tarafı

Esiniz neden dugunu biz yapalim demis peki?
Yani o zaman ailesinin durumu yokmus da simdi mi var , sebebi ne?
Laf soylenmesını kaldıramam dedi ki soyluyorlar evet o noktada haklı yeri geliyor bana sızlanmayın (kardesı ıcın de yuk olmamasını soylemıstı) bana bisey yapılmadı ben sorun yapmadan evlendim diyor

Keşke evlåt ayrımı yapanların sonundan haberleri olabilseydi kayın ailenizin.Ama,siz canınızı boşuna sıkmayın hiç.Evliliğinizde mutlu,huzurluysanız,kimseye bir muhtaçlığınız yok,geçiminiz iyiyse,sağlığınızda yerindeyse,halinize şükredin.Takmayın bunları kafanıza.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X