- 9 Aralık 2009
- 17.208
- 54.942
- 1.123
- Konu Sahibi Sarjli dis fircasi
-
En azından bu konuda var bence konu sahibi öğretmen çünkü zaten üniversiteyi okumuş bitirmis. Bir insan calismayacaksa niye üniversite okur bilmem dediğim gibi herhalde ailesi zengin. Zaten o dediğiniz şey de hep deniliyor evlendiyse erkek adam eşine bakacak, bakmak zorunda diye. Kadınlara yapılan baskının daha fazlası erkeklere yapılıyor zaten. Yeterince para kazanamıyorum diye evlenmeyen erkek dolu. Ben de demiyorum ki durumu yoksa bile okusun,zaten demişim zorlasin. Dünyanın binbir türlü halı var yani anlamadım ki ben sanki çalış diye kırbaç baskısı yapılıyormuş gibi konuşuyorsunuz. Tamam isteyen çalışsın, istemeyen çalışmasın , isteyen maddi bolluk içinde olduğu halde çalışsın, isteyen maddi zorluk çektiği halde çalışmasin. Artık konuyu kapatalım çünkü uzadıkça uzuyor. Tamam kabul ediyorum kadın çalışmak zorunda değil ama erkek zorunda...İşte bu baskı, herhangi bir sebeple çalışmayan kadınların kocasının evinde yediği yemekten bile çekinmesine sebep oluyor.
Herkes üniversite okuma imkanına sahip değil. O kapasitede olmayabilir de. Ölsün mü bu kadın? Gidip ağır işlerde mi çalışsın kendini ezik hissetmemek için. Nedir bu dayatma?
İlla baskı yapacaksak erkeklere yapalım, "sen bir kadını ailesinden yuva kurmak için ayırıyorsan seve seve bakacaksın kardeşim. Babası o yaşa kadar bakmış zaten o kadına, düzenini bozma kadının çok zor geliyorsa. Bu kadın senin hizmetçin değil, eşin. Kıymetini bileceksin." diyelim. Aynı eforu buna sarfetsek kadınlar çok daha mutlu olur.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın, karşımızdaki insanın karakteri bozuk olduktan sonra sorun her durumda yaşanır.
Kadın kapıyı çekip çıkacak gücü işinden değil, içinden alır. Burada ne konular gördük, çalıştığı halde eşinden eziyet görmeye devam eden okumuş ablalar... Ne kadınlar da var, eğitimi yok, mesleği yok, ben bu adamı çekmem diyor, onun eziyetini çekeceğime ne kadar zor olursa olsun çalışırım diyor ve kapıyı çekip çıkıyor.
3.kez söylüyorum, bu işin tek bir doğrusu yok.
Direk gir konuya ailemden gorumcemin kira parasi karsilansin diye apara almis gibi hissederim ben ogrenci olmasi olayi yumusatmaz esimden habersiz bole bisey yapsam hayirdir der bana yani kendi yaginizda kavrulsaniz neyse bide ailenden para aliyosun ben boyle biseye sahsen cok karsi cikardim ve onaylamazdim benden habersiz yaptigi icinde kizardim siz nasil anlamadinz esinizin cebinden okadar cikan parayi onuda anlamadm madem giderden haberin yok bosuna cabalama hesap kitap islerine bidahada ailenden boyle bir fedakarlik yapmasini isteme ailenede yazikİyi geceler. Bdv sıkı takipçisiyim. Bu güne kadarki sıkıntılarım için açılan konulardan ve bu konulara yapılan yorumlardan sıkıntılarımın, problemlerimin çaresini buldum. Herkese minnettarım.
Eşim bu gece işten geç geldi ve kanepede uyuya kaldı. Ben de ay başı olması sebebiyle gelir-gider hesaplamak için telefonunu aldım. Normalde ikimizin telefonu da ortadadır. Yani özeline girmedim. Gizli yaptığım bir şey değildi.
Altta gördüğünüz gibi hamileyim. Bebeğimizi bekliyoruz. Çok şükür büyük bir geçim sıkıntımız yok. Ben kendi isteğimle ev hanımıyım. Eşimin maaşıyla geçiniyoruz. Bebeğimizi beklerken çok büyük miktarda olmayan borçlarımızdan benim ailemin desteği ile kurtulmaya çalışıyoruz. Bankaya olan borcumuzdan faiz ödediğimiz gerekçesiyle annemden borç istedim. Sağolsun beni kırmadı şu an her ay ona belli miktar ödeme yapıyoruz. Borç aldıktan sonra annem bizim için verdiği paranın 5/3 ünü sildi. Bizim bir beklentimiz olmadığı halde bebeğimizin bir çok alışverişini de kendisi yapacak.
Eşimin ailesinden hiç bir beklentimiz yok( benim ailemden de yoktu). Onlar kendi hallerindeler. Tanıştığımız günden beri anlamlandıramadığım bir şekilde problemlerimiz var(yaklaşık bir ay önce işin özünü anladım ama artık bir problemin var oluşu umrumda değil). Eşimle geçmişimiz 10 yıllık bir süre ve 1.5 yıllık evliyiz. Evliliğimde de bazı problemler yaşıyorum evet ama çözülemeyecek şeyler değil.
Çok uzun bir giriş oldu asıl soruna şu an geliyorum. Evlendikten yaklaşık 5 ay sonra görümce ile mesajlaşarak büyük bir kavga ettik. Aileme ve bana yaptığı çok büyük bir terbiyesizlik tesadüfen karşıma çıktı kendisi benden 3 yaş küçük. O günden beri asla konuşmuyoruz. Ben tüm bağlarımı kestim. O mevzu uzun.
Yukarıda bahsettiğim maddi sıkıntılardan dolayı bir kaç aydır ciddi anlamda kemer sıkıyorum. Bu durumdan şikayetçi değildim şu ana dek. Her ay eksilere girmemize rağmen yeri gelip ikinci bir yemek pişirmezken. Bir ıslak mendili ve peçeteyi dahi ikiye bölerek kullanırken eşimin son altı aydır görümcemin ev kirasını ödediğini az önce gördüm. Daha önce dershane parasını o sıkıntıları çekerken ödedik bundan haberim vardı. Ama ev kirasını annesinin ödeyeceğini söylemişti. Hem yalan söyledi diye kızgınım hem de suratına tükürmeye değer görmediğim kişiye bebeğimden çok harcadığı için sinirlendim. Ben nasıl bir tepki vereceğimi bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Buraya kadar okuduysanız önce tebrik sonra teşekkür ediyorum.
Kayınvalide buna ne karışır ? Ben sizi haklı buldum çalışmak zorunda değilsiniz . Ayrıca ortada maddi bir sıkıntı varsa ve siz ailenizden bile yardım talep edecek noktada iseniz eşiniz sizden gizli bu şekilde bir harcama yapamaz.. çünkü onun şu an önceliği eşi ve doğacak çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamak. Kardesine elbette yardım edebilir ama elinde varsa , zaten anne babası hayatta aç açıkta kalmayacak abisi para vermese bile..Aslında biraz gelin yemesin mantığı var sanırım. Ama bunu kanıtlayacak bir şey yok elimde kayınvalide benim çalışmamı istiyordu sürekli. İnatlaşma seziyorum.
Aslinda ben tabi ailesinin durumu kotu olanlar icin konusmadim.insanin durumu iyiyse ve ailesi sikintidaysa tabi eder ,insanin ici rahat etmez zaten.ama ailenin durumu iyiyse ya da normalse bile senin ihtiyacın varken yardim etmek ters bana gore.bu durumda anne baba da evladini dusunup kabul etmemeli bence.Bu konu için değil ama insanlar ailelerine yardım edebilir neden etmesin. Eşim de babasının kirasini ödüyor bende kendi anneme her ay belli bir miktar para veriyorum. Çünkü biz rahat rahat yasarken onlar ay sonunu zor getiriyorlar yardim etmesek ben vicdanen çok rahatsız olurum.
Ama konu sahibinin durumu farklı, kardesi keyfi olarak ev tutmuş, kendilerinin bir sürü borcu var , annesi yardımda bulunuyorken, eşinin kardesinin kirasını ödemesi yanlış.
Çok haklısınız kesinlikle ailemde görmediğim bir durum. Tabi ki acil zamanlarda aileden yardım istemek ya da aileye yardım etmek güzel ama bu şekilde her ay şeklinde ve 'gizli' olması huzursuz edici. Benim ailem de böyle şeyleri asla kabul etmez ya da kimse evli abisinden gizlice bir şey istemez .Bu yapılırsa da eşin rızası alınmalı diye düşünüyorum.Bence kardesine verecek tabi diyenler ,kardesine ailesine yardim edenler .bana da cok ters bir durum .evli abim olsa asla ondan para kabul edemem.zaten ailem de izin vermez benim herseyimi karsilar yine de abimden para kabul etmez.bir kere esi huzursuz olabilir neden huzurlarini bozayim.
Ben de calisiyorum ailem asla benden para kabul etmez.hediye aldigim oluyor.onda bile ustuste olsa gonullerj olmuyor.kabul eden aileler ilginc geliyor bana.her ailenin ekonomisi kendine.o gorumcenin kurs parasini ailesi odemeli.abi zaten zengin degil yani.karisi sikinti cekerken kardese para yagdiramaz.bir kere ailenin kabul etmemesi gururlu olmasi lazim .
Şu an canımı sıkan mevzu bebeğe bir çorap dahi alamadık. Bana yalan söyledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?