Eş-görümce

En azından bu konuda var bence konu sahibi öğretmen çünkü zaten üniversiteyi okumuş bitirmis. Bir insan calismayacaksa niye üniversite okur bilmem dediğim gibi herhalde ailesi zengin. Zaten o dediğiniz şey de hep deniliyor evlendiyse erkek adam eşine bakacak, bakmak zorunda diye. Kadınlara yapılan baskının daha fazlası erkeklere yapılıyor zaten. Yeterince para kazanamıyorum diye evlenmeyen erkek dolu. Ben de demiyorum ki durumu yoksa bile okusun,zaten demişim zorlasin. Dünyanın binbir türlü halı var yani anlamadım ki ben sanki çalış diye kırbaç baskısı yapılıyormuş gibi konuşuyorsunuz. Tamam isteyen çalışsın, istemeyen çalışmasın , isteyen maddi bolluk içinde olduğu halde çalışsın, isteyen maddi zorluk çektiği halde çalışmasin. Artık konuyu kapatalım çünkü uzadıkça uzuyor. Tamam kabul ediyorum kadın çalışmak zorunda değil ama erkek zorunda...

Zor bir durum. Benim eşim de yapıyor mudur diye şüphelenmiyor değilim. Ailesiyle gizli gizli bi işler çevirdiğini anlıyorum bazen ama şimdilik çok kurcalamıyorum zira geri dönüşü zor olur.

Direk gir konuya ailemden gorumcemin kira parasi karsilansin diye apara almis gibi hissederim ben ogrenci olmasi olayi yumusatmaz esimden habersiz bole bisey yapsam hayirdir der bana yani kendi yaginizda kavrulsaniz neyse bide ailenden para aliyosun ben boyle biseye sahsen cok karsi cikardim ve onaylamazdim benden habersiz yaptigi icinde kizardim siz nasil anlamadinz esinizin cebinden okadar cikan parayi onuda anlamadm madem giderden haberin yok bosuna cabalama hesap kitap islerine bidahada ailenden boyle bir fedakarlik yapmasini isteme ailenede yazik

Aslında biraz gelin yemesin mantığı var sanırım. Ama bunu kanıtlayacak bir şey yok elimde kayınvalide benim çalışmamı istiyordu sürekli. İnatlaşma seziyorum.
Kayınvalide buna ne karışır ? Ben sizi haklı buldum çalışmak zorunda değilsiniz . Ayrıca ortada maddi bir sıkıntı varsa ve siz ailenizden bile yardım talep edecek noktada iseniz eşiniz sizden gizli bu şekilde bir harcama yapamaz.. çünkü onun şu an önceliği eşi ve doğacak çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamak. Kardesine elbette yardım edebilir ama elinde varsa , zaten anne babası hayatta aç açıkta kalmayacak abisi para vermese bile..

Neyse sizi haklı buldum konu sahibi ama hamilesiniz ve kendinizi uzmeyin bebekte etkilenmesin. Allah herkesin gönlüne göre versin ne diyim

Eşler ailelerine yardım edebilir tabiki. Ama bu her ay kirasını ödemek olmamalı bence. Harçlık olur, veya kira yerine kurs parasını peşin verir tamam. Ama her ay kira ödemek hele siz bebek beklerken olmaz. Bir de size yalan söylemiş bu hepsinden kötü.
Ben de ksspye hazırlandım dersaneye de gitmedim, internete o kadar çok video dersler yüklendi ki hem de bedava, evde kendim onları izleyerek hazırlandım. Yani görümceniz de biraz rahatına düşkünmüş açıkçası. O bu rahatlıkla sınava falan da çalışmaz söyleyim.
Çalışmama kısmı da bu sizin tercihiniz bence. Çalışmıyorsunuz diye evin harcamalarına karışmicak mısınız yani veya eşiniz paraları saçacak mı böyle?
Bence siz fedakarlık yapmaktan vazgeçin, öyle mendilleri bölüp kullanmayın ek kart çıkartın bebeğe de kendize de istediğiniz harcamaları yapın. Siz böyle kendinizden kısmaya devam ettikçe eş kişisi paraları başkalarına saçar.

A
Aslinda ben tabi ailesinin durumu kotu olanlar icin konusmadim.insanin durumu iyiyse ve ailesi sikintidaysa tabi eder ,insanin ici rahat etmez zaten.ama ailenin durumu iyiyse ya da normalse bile senin ihtiyacın varken yardim etmek ters bana gore.bu durumda anne baba da evladini dusunup kabul etmemeli bence.

Çok haklısınız kesinlikle ailemde görmediğim bir durum. Tabi ki acil zamanlarda aileden yardım istemek ya da aileye yardım etmek güzel ama bu şekilde her ay şeklinde ve 'gizli' olması huzursuz edici. Benim ailem de böyle şeyleri asla kabul etmez ya da kimse evli abisinden gizlice bir şey istemez .Bu yapılırsa da eşin rızası alınmalı diye düşünüyorum.

Okurken kan beynime sıçradı. Yaşasam ne olurdum bilmiyorum. Yangına körükle gitmek istemem ama ben olsam, psikopatça sakin bir şekilde ben hamile halimle iş aramaya çıkıyorum derdim. Evi terk ederdim. Görümcenin saçını cımbızla yolardım. Ya valla sinirim oynadı. Biz çocuk olsun diye doktor doktor gezdik. Olmadı. Allah’a isyan etmiyorum ama doğmamış sabinin rızkına göz dikmek nedir ya allah aşkına. KPSS’ymiş, evmiş bilmem ne.... oku kazan eyvallah da bir yuvanın huzurunu bozup, bir bebeğin rızkından çalıp nereye gelecen be merhametsiz...... evi terk et. Gözünü Korkut. bişey yap. Bu kadın bugün sınava hazırlanır, yarın çeyiz düzer, öbür gün ev alır nitekim doyuramazsın.

Ben bu konuda duygusal davranamayacagim.cahil biri yapsa neyse de eğitimli birinin kendi soyismini alan birine yani geline karşı tavır almasına katlanıyorum. Aranizin bozulmasına sebep olan onun tavirlariysa ben öğrenci falan dinlemem zerre hakkımı vermezdim açıkçası ve eşime de tepkimi gösterirdim
Günahımi vermem böylesine

Huzur kaçırmaktan başka ne işe yarar acaba bu görümceler ben çalışarak dershane eğitimi aldım çalışsın ohh hayata bakkk misss kirada tutulmuş aptal erkekler

Yarın öbür gün kocaya gidince abi mabi tınlamıcaklar haberleri yok bu abilerin tez vakitte tüm görümcelere kocaaaa yarabbimm anca öyle kurtuluruz

Belalar yuva yıkıcılar başka da bi işe yaramıyor çoğu bilerek isteyerek kıskançlıkları yüzünden yapıyorlar hele evlenememiş evde kalmışlar en beteriii aman evlerden ırakkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…