• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş / İdealler / Bebek ?

sstsessizol

Kayıtlı Üye
18 Nisan 2017
2.514
3.369
63
Kizlar herkese selam olsun:KK25:

3 yillik evliyim. Lisans mezunu ev hanimiyim. Evlilikteki ilk 2 yilimi kpssye, kurslara, sinavlara verdim. Bu yil biraktim ara verdim her seye.

Bebek istiyorum ama esim ne zaman ki kararini verdin, biraktin bu sinav islerini, kafan rahat etti, iste o zaman dusuncez dedi:KK57: Hamileligini stressiz yasamani istiyorum, bebek dogduktan sonra da ugrasmani istemiyorum hicbir seyle, sadece bebege odaklanmani istiyorum dedi.:KK57:

Kisacasi benim secim yapmami istedi.
Ya atanma ideallerim,
Ya bebek ideallerim...
???
:olamaz:
:KK4:

Eee simdi ne olacak? :KK42:
Sizce hangisi daha oncelikli ve onemli?

Son düzenleme:
Eşin haklı bence. Bebeğe karar vereceksen sınav stresinden uzak durman gerek. Ama ben olsam iş sahibi olmadan çocuk yapmazdim.
Bir de ataması az bir bölüm demissin, bulunduğunuz ile kadro açılıyor mu?
Özel düşünmüyor musun?

aynen katılıyorum, iş sahibi olduktan sonra düşün.. çocuk = masraf, özellikle kaliteli büyütmek istiyorsan..

Atanma işi gerçekten nasip işi.. ben eşime sevgililik dönemi boyunca yalvardım, kpss kpss diye. Nişanlanınca 1 sene hem işe hem dersaneye gitti 88 küsür puan aldı.. Amma velakin atama sayıları düştü.. Şimdi o kadar üzülüyorum ki ona yaptığım baskıya verdiği emeğe.. Hele bir de mülakat zırvası çıktı ki.. 82 puanla atanıyo millet adamını bulunca.. Yani kısacası atamayı falan boşverin. Hayat atanmaktan ibaret değil, kafanızda büyütmeyin. Kendinizi ailenize bebişinize odaklayın, akışına bırakın.. Ben şunu anladım ki biraz nasip demek, Tevekkül etmek gerekiyor. Yoksa hayat hep çabalamaktan uğraşmaktan ibaret kalıyor, elimizde olanların kıymetini bilemiyoruz..

Eşin haklı bence. Bebeğe karar vereceksen sınav stresinden uzak durman gerek. Ama ben olsam iş sahibi olmadan çocuk yapmazdim.
Bir de ataması az bir bölüm demissin, bulunduğunuz ile kadro açılıyor mu?
Özel düşünmüyor musun?

Bulundugum ile bazen aciliyor, bazen acilmiyor.
Ozel sektor deneyimim oldu ama mutlu olamadim, daha cok strese girdim.

aynen katılıyorum, iş sahibi olduktan sonra düşün.. çocuk = masraf, özellikle kaliteli büyütmek istiyorsan..

2011den beri kpssyle ugrasiyorum kizlar. Bittim, harap oldum. Takatim kalmadi.

Bence de akışına bırakmak lazım. Bulunduğun şehirde atanman zorsa eğer ve atanmak için yasin da gecmiyorsa bence akışına bırak.

Kizlar herkese selam olsun:KK25:

Once bir ozet geceyim. Gerci beni konularimdan bilen bilir.

3 yillik evliyim. Lisans mezunu ev hanimiyim. Evlilikteki ilk 2 yilimi kpssye, kurslara, sinavlara verdim. Bu yil biraktim ara verdim her seye. Evli oldugumu farkettim resmen.

Bu arada inanilmaz derecede cocuklara duskunum.

En basindan beri bebegimiz olabilir gozuyle bakiyordum fakat esim gerek evliligimizin yeni olmasindan gerek benim bitmek bilmeyen atanma sevdamdan bebek fikrini erteledi.

Simdi cok istiyorum artık bir suru bebeklerimiz olsun:emir_bebek::21:

Ama esim ne zaman ki kararini verdin, biraktin bu sinav islerini, kafan rahat etti, iste o zaman dusuncez dedi:KK57: Hamileligini stressiz yasamani istiyorum, bebek dogduktan sonra da ugrasmani istemiyorum hicbir seyle, sadece bebege odaklanmani istiyorum dedi.:KK57:

Kisacasi benim secim yapmami istedi.
Ya atanma ideallerim,
Ya bebek ideallerim...
:olamaz:
:KK4:

Eee simdi ne olacak?:KK42:

Notlar:
✩ Esim calismama karsi degil ama calis diye de israrci degil. Tercihi bana birakti.
✩ Bolumumun atamasi cok az ve yuksek puanla kapatiyor.
✩ Ortalama kpss puanim 85 ama 90i gecmem lazim.
✩ Esim bulundugumuz il haricinde bir yere atanmami istemiyor.
Boyle dusunuyorsa esin, şanslısın. Madem eşin hazır ki hakli bebege odaklanman gerekir... Senin icin hangisi seni coook daha mutlu edecekse onu sec derim

Bölüm nedir? 6 sene cokmus. Olmuyorsa zorlamamak gerek. Özelde daha stressiz bir iş olmaz mıydı? Mesleği bilmiyorum gerçi. Bilmiyorum ben çalışmadığımı düşünemiyorum. Hele burdaki konuları okudukça, bir bisküvi parasını çok gören adamları, çocuk olduğu için eli kolu bağlı olan kadınları, iyi ki çalışıyorum diyorum.

maddi durumunuz nasıl o zaman? eğer 6 senedir olmadıysa bir 6 sene seni daha da yıpratabilir.. bu durumda bebek biraz büyüynce özelde denersin yine şansını..

Bende yillarca kendi ayaklarimin uzerinde durayim, kimseye bagimli olmayayim diye okudum ettim tuttum ama olmadi, nasip olmadi bana simdiye dek :KK42:

Eşin çok iyi birisi bence bebek yap çünkü pat dıye olmıyor bebek belki bıkac yıl onun ıcın uğraşacaksın. Artık bu zamanda yedikleriniz stres bebegı engellıyor. Şimdi bebek olsa 29 da doğuran yaş gittikçe bakması zor oluyo. Atama işi kısmet sen uğraştın baya elinden geleni yaptın tevekkul et . Gene çalış bebegın karnındayken kısmet belki özel de çok iyi bi iş bulursun ayrıca devlette de alt üst meselesi var kş . Acıyo kimisi öyle konular müdürüm soyle yaptı etti falan sıkıntı her yerde. Ar . Ha Sabancı olursun Koç olursun patron olursun o başka :)

Eşin çok iyi birisi bence bebek yap çünkü pat dıye olmıyor bebek belki bıkac yıl onun ıcın uğraşacaksın. Artık bu zamanda yedikleriniz stres bebegı engellıyor. Şimdi bebek olsa 29 da doğuran yaş gittikçe bakması zor oluyo. Atama işi kısmet sen uğraştın baya elinden geleni yaptın tevekkul et . Gene çalış bebegın karnındayken kısmet belki özel de çok iyi bi iş bulursun ayrıca devlette de alt üst meselesi var kş . Acıyo kimisi öyle konular müdürüm soyle yaptı etti falan sıkıntı her yerde. Ar . Ha Sabancı olursun Koç olursun patron olursun o başka :)

sagol canim guzel yorumun icin.
:KK51:

o kadar arada kaldim ki:KK1:
Tabi bakalim daha nasip olcak mi anme baba olmak bide o kismi var :KK37:

Back
X