• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ile tartışma

Kendi annem dahi olsa çocuğumu 40 dk bekletmem okulda.. Herkesin anne babası almaya gelince nasıl üzülüyor onlar bir bilseniz.. Ve gerçekten kreşe çocuğunu yollamamış biri asla da anlamaz bunu.. Gerekirse sen ne yapıyorsan yap deyip taksi parasını da tırtıklayıp taksiyle kendim alıp eve dönerim..

40 dk evet uzun olmuş
Ama herzaman olan birşey değilmiş
İşinizden dolayıda geç alabilirdiniz
Çocuğunuz kreşde mutlu değilmi? Onun için orda fazladan 30-40 dk kalması okadar önemli olacağını sanmıyorum çünkü zaten oyun ve keyif ortamı. Saat kavramıda yoktur o yaşta deseki annem bugün tam 40 dk geç aldı beni. O saatde illaki başa çocuklarda vardır, tek kalmamıştır.
Tepkinizi koymanız tabiki doğru olmuş birdahakine daha özenli davranır eşiniz, yada böyle bir konu olduğu zaman önce çocuğu alın kreşten sonra diğerlerini. Çocuk bekeleyene kadar onlar beklesin.

Günaydın hanımlar.Bir konuda görüşleriniz almak istiyorum .Eşimle dün çok kötü tartıştık.Şu an konuşmuyoruz.Olayı özetlemem gerekirse dün işyerinden çıkarken (aynı yerde çalışıyoruz) anne baba ve ablasını çarşıdan alacağımızı söyledi.Çarşı işyerine ters bi yerde ve oğlanı da kreşten almamız gerekiyor.Yani o saatte ki trafik yoğunluğunu da göz önüne alırsak kreşe geç kalacaz kaçınılmaz olarak.Ben de neden otobüsle dönmemişler ki biliyorlar çocuğu kreşten alacağımızı falan diye biraz da konuyu uzatarak konuştum.Tabi eşim abartma çok geç kalacak olsak ben zaten söylerim gelemem diye falan dedi.Ama ben uzatmaya devam ettim.Tartışma evde de devam etti ve olmadık yerlere gitti.Geceden beri konuşmuyoruz.Galiba bugünlerde sinirlerim biraz bozuk.Bilmiyorum biraz abarttım sanırım.Haksızım değil mi ?
Geç kaldınız mı ?Bılendınız iştebunlar tek bır dorunla olmuyor .Bırıktırmıssınız.Be bence haklı sebeplerınız var .Bızım gelınımız bıze huc sınır olmaz cunku hıc bır sey ıstemeyız.Isımız varsa taksı tutarız otobuse bınerız yururuz.Yaşlı babam bıle .Yok der herkes evınde kapısında der .Yanı bıraz bılınclı olmak gerek .Amakımse kımseyı dusunmuyor

Günaydın hanımlar.Bir konuda görüşleriniz almak istiyorum .Eşimle dün çok kötü tartıştık.Şu an konuşmuyoruz.Olayı özetlemem gerekirse dün işyerinden çıkarken (aynı yerde çalışıyoruz) anne baba ve ablasını çarşıdan alacağımızı söyledi.Çarşı işyerine ters bi yerde ve oğlanı da kreşten almamız gerekiyor.Yani o saatte ki trafik yoğunluğunu da göz önüne alırsak kreşe geç kalacaz kaçınılmaz olarak.Ben de neden otobüsle dönmemişler ki biliyorlar çocuğu kreşten alacağımızı falan diye biraz da konuyu uzatarak konuştum.Tabi eşim abartma çok geç kalacak olsak ben zaten söylerim gelemem diye falan dedi.Ama ben uzatmaya devam ettim.Tartışma evde de devam etti ve olmadık yerlere gitti.Geceden beri konuşmuyoruz.Galiba bugünlerde sinirlerim biraz bozuk.Bilmiyorum biraz abarttım sanırım.Haksızım değil mi ?
Aman bacim bunlarda kendi ailelerine gelince kalkan gibiler tabiki öncelik evlat gerisi bos bu durumlara benzer bende yasadim en sonunda vuracan gtu...ne tekmeyi herkez kendi yoluna kiz bende sinirliyim biraz of of cekilmiyo hayat once evlat sonra kendin gerisi bosssssss 😡😡😡😡💗

yine tekrarlanırsa bu sık sık olmaya başladı önce çocuğu alalım sonra aileni ,küçük çocuk bekleyeceğine yetişkinlerin beklemesi daha kolay ,yarım saat oyalansınlar derseniz ikinizinde gönlü olur bence ...
Merhabalar arkadaşlar ben 9 aydır evliyim evlılıgım cok guzel gıdıyodu bu ay ıcınde esım canavara donustu sureklı evı terk edıyo zorla getırttım yıne gıdıcem bırakıcam dıyo allah ıcın bana bı akıl verın

Merhabalar arkadaşlar ben 9 aydır evliyim evlılıgım cok guzel gıdıyodu bu ay ıcınde esım canavara donustu sureklı evı terk edıyo zorla getırttım yıne gıdıcem bırakıcam dıyo allah ıcın bana bı akıl verın
Konu açsaydın be bacım başkasının konusuna ortak çıkana kadar..

yani normalde aldığımız saatten yaklaşık yarım saat 40 dk sonra gittik.
Normalde aldığımız saat derken ? Siz kendi normalinize göre geç gitseniz bile kreşin normal açık olma saatleri içinde gitmişsiniz gibi geldi bana. Kreş 5’te dağılıyor mesela nöbetçi öğretmen 5:30’a kadar kalıyor ama ben hep 15:30’da alıyorum çocukları gibi. Siz 16:30’da gidince 1 saat geç kaldık diyorsunuz ama aslında okul saati.. Eşiniz bunu hesaplayarak mı hareket etti acaba?

Kavga etmeniz gereksiz olmuş başka türlü de eşinize anlatabilirdiniz. Kendisine "sen tam işten çıkmaya hazırlanmışken patron 40 dakika belki de biraz daha fazla kalacaksın derse ne hissederdin" diye sorun empati yaptırın.
Olumsuz durumlarda (mesela sizinki gibi) ben o an sadece çocuğu almaya odaklanırdım. Madem ailene geliyorum demişsin sen git ben alır çocuğu taksiyle dönerim eve derdim. Bu da bir tavırdır. Başına geleceğinden çekinir, bu kadın gitti çocuğu almaya, şimdi benim burnumdan getirir korkusunu salmanız bile yeter.

Benim de hassas olduğum bir konu. Çocuklar daha küçükken bir kaç kez benim de başıma geldi. Trafik nedeniyle yetişemediğimiz zamanlarda kreşe telefon edip konuşurdum ben. Yoldayken dakika sayardım, huzursuz panik halinde olurdum. Çocuk perişan halde ağlıyordur acıkmıştır... kafamda senaryolar. Ama her seferinde çocuk gayet mutlu, öğretmeni ortalığı toplarken o da yardım ediyor ya da kitap bakıyor olurlardı. Benim de alma saatim en geç 6 olurdu ama kreş 6.30'a kadar açıktı.

Boyum kadar koca kız oldular ama hala okuldan eve geliş saatleri konusunda hassasım. Mutlaka yemek olmalı, oldu da yemek hazırlayamamışsam mutsuz olurum. Ama eşim açlıktan ölmezler merak etme modunda. Kendisine anlatamıyorum, bu öyle bir şey değil. Annelik içgüdüsü, birinci önceliğimiz çocuğun güvende ve sağlıklı olması.

Erkeklerin genel mottosu " bişey olmaz, herkesinki çocuk" İlk kez böyle geç aldıysanız sizi haklı bulmadım çünkü ayda yılda bir olabilir. Ama alma saatini önemsemiyor çocuk hep ikinci planda kalıyor derseniz haklısınız. Araba kullanıyorsanız anahtar sizde dursun araba kullanmıyorsanız da hep bir B planı olsun çocuğu alma saati için.

Ya aslında haksız değilsiniz. Haksız olmama sebebiniz koca koca insanların keyfi şekilde kendileri gitmeyi tercih etmeyip yarım saat beklemeleri. Yani çok Büyük şehir değilse insan yarım saat bekleyene kadar çarşıdan evine gider zaten. Ki bir de Gittiniz onları aldınız eve götürdünüz. Kendileri bekliyoruz dediği saatlerde yola çıksa eve zaten varırlardı.

Ama uzatmışsınız ve konu dallanmış. En basitinden çocuğun doğum günü olayını bile bu araya sıkıştırmışsınız. Eşiniz bu sebeple gitmek istemediğinizi düşünmüştür.

Çocuk beklemiş evet ama okul kapanmamış zaten. Herkes gitmiş de çocuğunuz sırtında çanta aç bil aç sizi beklememis. Sizin yüzünüzden okulun işleyişinde aksama olmamış öğretmenler okula tıkılmamış. Zaten açık olan okulda aldığınız saatten yarım saat daha fazla beklemiş çocuğunuz ki bence çocuk bu gecikmeye çok farketmemiştir çünkü çıkış saatinde oyun oynarlar.

Biraz sakinleşince alın karşınıza konuşun. Asıl derdinizi söyleyin başka konuları katmadan tartışmadan.

Valla benim cocuklar gibiyseler 10 dakika gec kalmak bile mesele olabiliyor,
biz her gun kacta alacagimizi soyluyoruz, bazen onlar diyorlar 10 dakika gec almamizi vs, tam o saatte de orada oluyoruz.

tabi suan kres cok yakin, eskiden duzenimiz boyle degildi, onu da yazayim.

Yani kisaca cocuk alistigi seyi istiyor, normalden 40 dakika gec almak bence cok cok gec. Hem de keyfi bir sey,
hem de sadece cocuk degil, is cikisi kim fazladan 40 dakikasini harcamak ister ki, hem de sehir trafiginde. burada 2 yetiskinin de zamani calinmis. Bence cok dusuncesizlik etmis kayin aile, ama es de ayni sekilde, kendi esine de haksizlik etmis.

Ben olsam acayip gicik olurdum, siz haksiz miyim ben diye soruyorsunuz.

Normalde aldığımız saat derken ? Siz kendi normalinize göre geç gitseniz bile kreşin normal açık olma saatleri içinde gitmişsiniz gibi geldi bana. Kreş 5’te dağılıyor mesela nöbetçi öğretmen 5:30’a kadar kalıyor ama ben hep 15:30’da alıyorum çocukları gibi. Siz 16:30’da gidince 1 saat geç kaldık diyorsunuz ama aslında okul saati.. Eşiniz bunu hesaplayarak mı hareket etti acaba?
aynen gittiğimizde kreş açıktı ama bilmiyorum belki abartılı bulabilirsiniz ama zaten oğlum bütün gün kreşte ianın en ufacık bir gecikme bile beni geriyor nedense vicdan yapıyorum galiba biraz

Valla benim cocuklar gibiyseler 10 dakika gec kalmak bile mesele olabiliyor,
biz her gun kacta alacagimizi soyluyoruz, bazen onlar diyorlar 10 dakika gec almamizi vs, tam o saatte de orada oluyoruz.

tabi suan kres cok yakin, eskiden duzenimiz boyle degildi, onu da yazayim.

Yani kisaca cocuk alistigi seyi istiyor, normalden 40 dakika gec almak bence cok cok gec. Hem de keyfi bir sey,
hem de sadece cocuk degil, is cikisi kim fazladan 40 dakikasini harcamak ister ki, hem de sehir trafiginde. burada 2 yetiskinin de zamani calinmis. Bence cok dusuncesizlik etmis kayin aile, ama es de ayni sekilde, kendi esine de haksizlik etmis.

Ben olsam acayip gicik olurdum, siz haksiz miyim ben diye soruyorsunuz.
yok o konuda eşime söylediklerimin arkasındayım şu an halettik zaten bir problem kalmadı ama haksız olduğunu bir daha böyle bir emrivaki yaparsa taksiyle gideceğini benşm gidip oğlumu alacağımı söyledim.Ben sadece araya alakasız konular karıştırıp kavgayı daha da büyüttüğüm için haksızmıyım demek istedim.Ama işte kendimi kontrol edemiyorum böyle anlarda nedense

Kavga etmeniz gereksiz olmuş başka türlü de eşinize anlatabilirdiniz. Kendisine "sen tam işten çıkmaya hazırlanmışken patron 40 dakika belki de biraz daha fazla kalacaksın derse ne hissederdin" diye sorun empati yaptırın.
Olumsuz durumlarda (mesela sizinki gibi) ben o an sadece çocuğu almaya odaklanırdım. Madem ailene geliyorum demişsin sen git ben alır çocuğu taksiyle dönerim eve derdim. Bu da bir tavırdır. Başına geleceğinden çekinir, bu kadın gitti çocuğu almaya, şimdi benim burnumdan getirir korkusunu salmanız bile yeter.

Benim de hassas olduğum bir konu. Çocuklar daha küçükken bir kaç kez benim de başıma geldi. Trafik nedeniyle yetişemediğimiz zamanlarda kreşe telefon edip konuşurdum ben. Yoldayken dakika sayardım, huzursuz panik halinde olurdum. Çocuk perişan halde ağlıyordur acıkmıştır... kafamda senaryolar. Ama her seferinde çocuk gayet mutlu, öğretmeni ortalığı toplarken o da yardım ediyor ya da kitap bakıyor olurlardı. Benim de alma saatim en geç 6 olurdu ama kreş 6.30'a kadar açıktı.

Boyum kadar koca kız oldular ama hala okuldan eve geliş saatleri konusunda hassasım. Mutlaka yemek olmalı, oldu da yemek hazırlayamamışsam mutsuz olurum. Ama eşim açlıktan ölmezler merak etme modunda. Kendisine anlatamıyorum, bu öyle bir şey değil. Annelik içgüdüsü, birinci önceliğimiz çocuğun güvende ve sağlıklı olması.

Erkeklerin genel mottosu " bişey olmaz, herkesinki çocuk" İlk kez böyle geç aldıysanız sizi haklı bulmadım çünkü ayda yılda bir olabilir. Ama alma saatini önemsemiyor çocuk hep ikinci planda kalıyor derseniz haklısınız. Araba kullanıyorsanız anahtar sizde dursun araba kullanmıyorsanız da hep bir B planı olsun çocuğu alma saati için.
siz bensiniz gerçekten :) tam olarak içimden geçenleri söylediniz .Artık annelik içgüdüsü mü bütün gün bırakıp işe gitmenin vicdan azabı mı bilmiyorum ama ufacık bir geç kalma bile beni aşırı geriyor ki zaten genel olarak geç kalmaktan nefret ederim bir yerlere.Dedğiniz gibi bundan sonra kendim gidip alırım oğlumu eşim de artık nasıl giderse gitsin kendisi bilir

Abarttıkça abartmışsınız , burada ki kadınlar da vermiş gazı tabi olay eş ailesi. Olayı tam anlatmamışsınız herkes sizin kreş kapandıktan 40 dk sonra gittiğinizi sandı. Oysa siz gittiğinizde başka çocuklar varmış, kreş kapanmamış. Aynı durum sizin aileniz olsa eminim hiç sorun etmezdiniz.
eş ailesi olmasıyla bir alakası yok kendi ailem bana böyle birşey söylese oğlanı kreşten alacaz siz beni beklemeyin eve geçin akşam trafiğine kalmadan derdim.

Back
X