• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ile umre imtihanı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mkd53

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-18
Puanlar
1
Herkese merhabalar içime gerçekten dert olmuş bir konu var ve sanırım konuşmaya ihtiyacım var seneye umreye gitmek istiyorum eşim ve çocuğum ile 26 yaşındayız ve 3 yaşında bir oğlumuz var ben oraya gitmek için çok duyguluyum özellikle bu sıralar sanki rabbim beni huzuruna çağıeıyormuşcasına bir huşu var içimde daha önce hiç böyle bir niyetim olmamıştı hatta öyleki oğlum aşırı hareketli ve yaramazdır gündelik hayatımda biyere gideceksem genelde onu almadan giderim ona rağmen çocuğumla birlikte gitmek istiyorum fakat eşimin maneviyatı çok çok zayıf namaza başlaması için çok konuştum çok dua ediyorum ama maalesef içinde böyle bir his yok umreye gidelim dedim gidemeyiz şimdi yaşlanınca gideriz boşver dedi düşünün artık ne kadar önemsemediğini yani rabbime ağlayarak yalvarıyorum artık onunda bu maneviyata girebilmesi için oğlumla kendim gitmeyide düşünüyorum ama tabiki eşimin de olmasını çok isterim ne yapacağım bilmiyorum çok üzgün ve buruk bir histeyim

keske kendinize uyan, ayni gorusten bir es secseydiniz. zit bir adami secip, bir de cocuk yapip o degissin diye dualar etmeniz cok normal değil. dunya kadar fazlasiyls inançlı, namaz kilan insan var. keske onlardan birini secseydinis es olarak.
konuya gelince maddi imkaniniz var mi umre icin? eger oyleyse hic esini nazlama git annenle ve bebisinle. esinin dualarla imana gelmesinj beklesen daha sittin sene gidemezsin

Herkese merhabalar içime gerçekten dert olmuş bir konu var ve sanırım konuşmaya ihtiyacım var seneye umreye gitmek istiyorum eşim ve çocuğum ile 26 yaşındayız ve 3 yaşında bir oğlumuz var ben oraya gitmek için çok duyguluyum özellikle bu sıralar sanki rabbim beni huzuruna çağıeıyormuşcasına bir huşu var içimde daha önce hiç böyle bir niyetim olmamıştı hatta öyleki oğlum aşırı hareketli ve yaramazdır gündelik hayatımda biyere gideceksem genelde onu almadan giderim ona rağmen çocuğumla birlikte gitmek istiyorum fakat eşimin maneviyatı çok çok zayıf namaza başlaması için çok konuştum çok dua ediyorum ama maalesef içinde böyle bir his yok umreye gidelim dedim gidemeyiz şimdi yaşlanınca gideriz boşver dedi düşünün artık ne kadar önemsemediğini yani rabbime ağlayarak yalvarıyorum artık onunda bu maneviyata girebilmesi için oğlumla kendim gitmeyide düşünüyorum ama tabiki eşimin de olmasını çok isterim ne yapacağım bilmiyorum çok üzgün ve buruk bir histeyim
Belki eşiniz sizi gezdirmiyor hp evdesiniz evlendiğinizden ya da anne olduğunuzdan beri
Ondan sizi umre heyecanlandiruyordur gezme yeri gbı goruyosunuzdur, yeter ki degısıklık olsun da bana gibisinden.

Ay zorla mı ya ne bu dram. Adamı böyle tanıyıp almissin simdi böyle drama gerek var mı dinde bile zorlama yokken size noluyo? Adakın yapacağı varsada bu baskıyı dramı görüp yapmaz

keske kendinize uyan, ayni gorusten bir es secseydiniz. zit bir adami secip, bir de cocuk yapip o degissin diye dualar etmeniz cok normal değil. dunya kadar fazlasiyls inançlı, namaz kilan insan var. keske onlardan birini secseydinis es olarak.
konuya gelince maddi imkaniniz var mi umre icin? eger oyleyse hic esini nazlama git annenle ve bebisinle. esinin dualarla imana gelmesinj beklesen daha sittin sene gidemezsin
Yazdıklarımdan nasıl bir çıkarım yaptınız pek anlayamadım maneviyatı zayıf evet ama bu inançsız biri olduğu anlamına gelmiyor ben Allaha inanmıyo oruç tutmuyo gibi şeyler yazmadım sadece maneviyatı zayıf yazdım ayrıca bir insanla evlenmek için illa namaz kılması koşul değildir namaz kılıp kalbi körelmiş de dünya kadar insan var ayrıca kendine zıt bir adamı secip birde çocuk yapıp lafı ne kadar itici bir tabir ben buraya dertleşmek kafamı dağıtmak için yazdım sinirlerim bozulsun diye değil hiç tanımadığınız insanlar hakkında bu kadar geniş ve rahat konuşamazsınız evet burası herkese açık bir sayfa herkes dilediğini yazabilir fakat sizin düşünecelerinize ihtiyacım olmadığı çok net çok yazık gerçekten insanlae buraya sıkıntılarını paylaşıyor ama böyle kaba tabirlerle daha çok morali bozulup canı sıkılıyor işte

Belki eşiniz sizi gezdirmiyor hp evdesiniz evlendiğinizden ya da anne olduğunuzdan beri
Ondan sizi umre heyecanlandiruyordur gezme yeri gbı goruyosunuzdur, yeter ki degısıklık olsun da bana gibisinden.
Hiç güleceğim yoktu gerçekten gayet geziyoruz merak etmeyin yurt dışına da çıkmışlığımız var oraya gezme niyetiyle gidilmez zaten içte olan bir maneviyattır

Ay zorla mı ya ne bu dram. Adamı böyle tanıyıp almissin simdi böyle drama gerek var mı dinde bile zorlama yokken size noluyo? Adakın yapacağı varsada bu baskıyı dramı görüp yapmane

Ne dramı hanfendi siz iyi misiniz ya nasıl kafalarda yaşıyor bu insanlar yorumları hayretle okuyorum gerçekten yazdıklarımı okuyunca nasıl bi çıkarım yapıyosunuz acaba kafasına silah dayayıp umreye gidilecek falan mı diyorum burası yoruma açık biyer evet ama kimsenin saygısızcada yorum yapmaya hakkı yok

Ne dramı hanfendi siz iyi misiniz ya nasıl kafalarda yaşıyor bu insanlar yorumları hayretle okuyorum gerçekten yazdıklarımı okuyunca nasıl bi çıkarım yapıyosunuz acaba kafasına silah dayayıp umreye gidilecek falan mı diyorum burası yoruma açık biyer evet ama kimsenin saygısızcada yorum yapmaya hakkı yok
Valla hiç buraya yazmaya uğraşma canım sen en mükemmel buradakiler çünkü. Daha ne yorum yazarlar sana hiç merak etme. Sen bunları hiç takma boşver

Valla hiç buraya yazmaya uğraşma canım sen en mükemmel buradakiler çünkü. Daha ne yorum yazarlar sana hiç merak etme. Sen bunları hiç takma boşver
Çok teşekkür ederim sağolun

Bazı insanlar için hac ve umre ihtiyar işi gibi gözüküyor. Eşiniz için de öyle demek ki. Yaşlanınca yapılacaklardan. Bu düşünceye ne kadar etkiniz olur bilemedim.
Kendiniz gidecekseniz, çocukla tek başına çok zor olur. Yine aileden, nazınızın geçeceği birileri olmalı yanınızda.

Sizin istediğiniz cevap ne söyleyin de onu yazalım
Herhangi bir beklentim yok yani inşallah gidersiniz veya Allah yardımcınız olsun demek bu kadar zor olmamalı ya hayat zaten yeterince zor herkes buraya içindeki sıkıntıları anlatıp ufak da olsa bir derman bulmak için yazıyor yani böyle ters ters konuşup abuk subuk yorum yapmaya karşındaki insanıda daha çok germeye üzmeye gerek var mı gerçekten

Dini konularda ısrarcı olursanız ters tepebilir. Dua edersiniz ona söylemeden, kalpler Allahın elinde. Allah belki ileride başka bir vesile verir. Bilemeyiz. Ayrıca adamın huyunu si biliyorsunuz onu heveslendiren şeyler neyse doğrudan propaganda yapmadan dolaylı bir şekilde heveslendirmeye çalışabilirsiniz.

Bu arada bana gidelim deseniz ben de hevesli olmazdım. Farz bir ibadet değil, araplarla yaşadığımız sorunlar da malum, insanda heves kalmıyor ki erkekler daha da düz bakıyor olaylara :)

Bazı insanlar için hac, umre ihtiyar işi gibi gözüküyor. Eşiniz için de öyle demek ki. Yaşlanınca yapılacaklardan. Bu düşünceye ne kadar ettikiniz olur bilemedim.
Kendiniz gidecekseniz, çocukla tek başına çok zor olur. Yine aileden, nazınızın geçeceği birileri olmalı yanınızda.
Evet haklısınız maalesef o düşüncede zaten tek gidersem ailemle gitmeyi düşünüyordum bende teşekkür ederim

Dini konularda ısrarcı olursanız ters tepebilir. Dua edersiniz ona söylemeden, kalpler Allahın elinde. Allah belki ileride başka bir vesile verir. Bilemeyiz. Ayrıca adamın huyunu si biliyorsunuz onu heveslendiren şeyler neyse doğrudan propaganda yapmadan dolaylı bir şekilde heveslendirmeye çalışabilirsiniz.

Bu arada bana gidelim deseniz ben de hevesli olmazdım. Farz bir ibadet değil, araplarla yaşadığımız sorunlar da malum, insanda heves kalmıyor ki erkekler daha da düz bakıyor olaylara

Aslında ben yanlış izah ettim galiba ısrarcı olduğum bir durum olmuyor çünkü bende dediğiniz gibi düşünüyorum dini konularda ısrar etmek banada doğru gelmiyor önemli olan içinden gelip yapması gerçekten sonuçta Allah için yapıcak benim için değil ama insan bunu sevabınj işlemişken eşide faydalansın istiyor biryandan dediğiniz gibi ben duaya devam :)

Zaten 2.ihitmal o ailemle birlikte turla gitmek ama dediğim gibi insan oraya gitmişken haliyle eşide yanında olsun bu sevaba nail olsun ister bakalım hakkımızda hayırlısı
Sen kendini git o zaman o gelmezse gelmesin artık e vize var benim çevremde kafasına göre gidenler çok en kötü turla git kocanla göbeğin bir değil

Sen kendini git o zaman o gelmezse gelmesin artık e vize var benim çevremde kafasına göre gidenler çok en kötü turla git kocanla göbeğin bir değil

Zaten 2.ihitmal o ailemle birlikte turla gitmek ama dediğim gibi insan oraya gitmişken haliyle eşide yanında olsun bu sevaba nail olsun ister bakalım hakkımızda hayırlısı
Yapacak bşr şey yok sen kendine bak benim annem babam 3. Kere gidiyor ilkini turla son ikisini tek başlarına gittiler tur vs olmadan kafalarına göre geziyorlar ibadet ediyorlar geliyorlar tura bile gerek yok artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X