• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ile umre imtihanı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Namaz konusunda neden defalarca konusup istar ediyorsunuz onu anlamadim . Siz ona ornek olun yasam tarzinizla , dusunce yapinizla oda istiyorsa yapar ama yani israr etmek cok itici bence

Zorla güzellik olmaz. Siz en iyisi sizinle birlilkte gelecek, size eşlik edecek bir aile yakını veya bir arkadaş bulmaya çalışın. Çocuk oralarda çok zorlanır, sizi de yorar. Babası ile kalsın oğlunuz. Varsa anneniz veya kayınvalideniz, bakabiliyorsa destek olur eşinize.

Herkese merhabalar içime gerçekten dert olmuş bir konu var ve sanırım konuşmaya ihtiyacım var seneye umreye gitmek istiyorum eşim ve çocuğum ile 26 yaşındayız ve 3 yaşında bir oğlumuz var ben oraya gitmek için çok duyguluyum özellikle bu sıralar sanki rabbim beni huzuruna çağıeıyormuşcasına bir huşu var içimde daha önce hiç böyle bir niyetim olmamıştı hatta öyleki oğlum aşırı hareketli ve yaramazdır gündelik hayatımda biyere gideceksem genelde onu almadan giderim ona rağmen çocuğumla birlikte gitmek istiyorum fakat eşimin maneviyatı çok çok zayıf namaza başlaması için çok konuştum çok dua ediyorum ama maalesef içinde böyle bir his yok umreye gidelim dedim gidemeyiz şimdi yaşlanınca gideriz boşver dedi düşünün artık ne kadar önemsemediğini yani rabbime ağlayarak yalvarıyorum artık onunda bu maneviyata girebilmesi için oğlumla kendim gitmeyide düşünüyorum ama tabiki eşimin de olmasını çok isterim ne yapacağım bilmiyorum çok üzgün ve buruk bir histeyim
Eş seçerken ona göre seçeydin o zaman ablam bu işler zamanla olcak cinsten şeyler değil madem çok içinden geliyo çık tek git

Dini konularda ısrarcı olursanız ters tepebilir. Dua edersiniz ona söylemeden, kalpler Allahın elinde. Allah belki ileride başka bir vesile verir. Bilemeyiz. Ayrıca adamın huyunu si biliyorsunuz onu heveslendiren şeyler neyse doğrudan propaganda yapmadan dolaylı bir şekilde heveslendirmeye çalışabilirsiniz.

Bu arada bana gidelim deseniz ben de hevesli olmazdım. Farz bir ibadet değil, araplarla yaşadığımız sorunlar da malum, insanda heves kalmıyor ki erkekler daha da düz bakıyor olaylara :)
Aynen öyle.

Ben bu tip manevi ziyaretlerin maddi imkan varken insanın genç olduğu dönemlerde yapması taraftarıyım.
Eşimle yaza doğru ben de gitmek istiyorum, umarım nasib olur.
Yalnız çocugunuz çok küçük.
Emin olun cok zorlanırsınız.
Ziyaret edilmesi gereken şeyler ve ibadetler konusunda yarım kalabilirsiniz ve çocugunuz hasta olabilir.
Klimaların yoğun çalıştığı bir ortam ve yaz günü çocuğunuzla uğraşmaktan yaptığınız yapacağınız umre burnunuzdan da gelebilir.
Yani aileden birisine misal annenize size eşlik etmesi ve sorumluluğunuzu paylaşmak için beraber gitmeyi teklif edebilirsiniz ama yine de her halukarda zor olacağının bilincinde olun.
Eşiniz gelmek istemiyorsa zorlamayın yine de teklif edersiniz baktınız ki kesin kararlı gelmeme konusunda bir aile büyüğünüz ile gidin.
Dua etmek çok insani ve rahatlatıcı bir eylem umarım kabul olur.
Eş seçimlerimiz her açıdan çok önemli.
Her koşulda bir hayatı beraber yaşamaya karar verdiğimiz eşlerimizi hayatlarımıza dahil ederken maalesef çogu şeyi hesaba katmıyoruz.
Ha derseniz ben de başta böyleydim sonradan maneviyatım gelişti yine de zorlamayın.
Kendi haline bırakın. Herkesin kendi seçimi. Siz de ona saygı duyun.
Bol bol dua edin, maneviyatınızı yaşayın.

Son düzenleme:
Valla hiç buraya yazmaya uğraşma canım sen en mükemmel buradakiler çünkü. Daha ne yorum yazarlar sana hiç merak etme. Sen bunları hiç takma boşver
Kimi taksın seni mi taksın, şu önünüze geleni haksız bile olsa poh poh yapmayın ya. Haksız işte bu kadar. Anonim bi site kime niye yaranacaksınız ?

Yazdıklarımdan nasıl bir çıkarım yaptınız pek anlayamadım maneviyatı zayıf evet ama bu inançsız biri olduğu anlamına gelmiyor ben Allaha inanmıyo oruç tutmuyo gibi şeyler yazmadım sadece maneviyatı zayıf yazdım ayrıca bir insanla evlenmek için illa namaz kılması koşul değildir namaz kılıp kalbi körelmiş de dünya kadar insan var ayrıca kendine zıt bir adamı secip birde çocuk yapıp lafı ne kadar itici bir tabir ben buraya dertleşmek kafamı dağıtmak için yazdım sinirlerim bozulsun diye değil hiç tanımadığınız insanlar hakkında bu kadar geniş ve rahat konuşamazsınız evet burası herkese açık bir sayfa herkes dilediğini yazabilir fakat sizin düşünecelerinize ihtiyacım olmadığı çok net çok yazık gerçekten insanlae buraya sıkıntılarını paylaşıyor ama böyle kaba tabirlerle daha çok morali bozulup canı sıkılıyor işte

Namaz kılıyorsunuz ve eşinizin namaz kılmasını istiyorsunuz. Ama eşiniz istemiyor.
Umreye gitmek istiyorsunuz eşiniz istemiyor.
Bekarken de böyle miydiniz? Yani namaz kılıyor muydunuz? Yoksa siz mi sonradan değiştiniz?
Dini ve siyasi konularda bu tarz uyumsuzluklar olmamalı evlilikte.
Belli ki eşinizi seviyorsunuz. böyle kabul edip drama çevirmeyeceksiniz konuyu. Duayla, ısrarla olacak iş değil. Her şey ters teper.
Eşim bana sürekli namaz kıl oruç tut dese sinir olurdum mesela.
Sizin moraliniz bozuluyorsa eşinizin de bozluyor olabilir.
Sevaptan eşim de yaralansın diyorsunuz ya. O konu öyle değil. Her giden sırf gitti diye sevap alabiliyor mu? Siz daha iyi bilirsiniz bu detayları.
Siz kendiniz aile olarak gitmenin tatminini yaşamak istiyorsunuz bence. Haklısınız da ancak eşiniz size o duyguyu yaşatacak kişi değil.

Yazdıklarımdan nasıl bir çıkarım yaptınız pek anlayamadım maneviyatı zayıf evet ama bu inançsız biri olduğu anlamına gelmiyor ben Allaha inanmıyo oruç tutmuyo gibi şeyler yazmadım sadece maneviyatı zayıf yazdım ayrıca bir insanla evlenmek için illa namaz kılması koşul değildir namaz kılıp kalbi körelmiş de dünya kadar insan var ayrıca kendine zıt bir adamı secip birde çocuk yapıp lafı ne kadar itici bir tabir ben buraya dertleşmek kafamı dağıtmak için yazdım sinirlerim bozulsun diye değil hiç tanımadığınız insanlar hakkında bu kadar geniş ve rahat konuşamazsınız evet burası herkese açık bir sayfa herkes dilediğini yazabilir fakat sizin düşünecelerinize ihtiyacım olmadığı çok net çok yazık gerçekten insanlae buraya sıkıntılarını paylaşıyor ama böyle kaba tabirlerle daha çok morali bozulup canı sıkılıyor işte
Onun maneviyatı, senin de türkçen zayıf

Kimi taksın seni mi taksın, şu önünüze geleni haksız bile olsa poh poh yapmayın ya. Haksız işte bu kadar. Anonim bi site kime niye yaranacaksınız ?
Kendisi geçenlerde istediği övgüleri alamadığı için bir miktar 🤏🏻 kızgın sanırım😂

Ben de o kutsal mekana eşimle gitmek isterim ve onu bekliyorum zorlamaksa zorlamak ısrarsa ısrar ayh yahu eşimize ısrar etmeyeceğiz de kime ısrar edeceğiz yoldan geçene mi😀

Herkesin nasibinde olmuyor ki belki de nasibinde yoktur bu yüzden ısrar bence de doğru bir yaklaşım değil
Nice peygamber var eşini evladını en sevdiğini hak yoluna donduremeyen
O yüzden imkan varsa kendiniz ailenizle gidersiniz elbette onun da iyi bir mümin olması yönünde dua edersiniz
Rabbim isteyen herkese nasip etsin bende çok istiyorum inşallah nasip olur amin

Valla hiç buraya yazmaya uğraşma canım sen en mükemmel buradakiler çünkü. Daha ne yorum yazarlar sana hiç merak etme. Sen bunları hiç takma boşver
Mikimmil olan sen din kiz hani komsunun kizi sana keske annem olsan diyor du falan

Zorlamayin israr da etmeyin gidip iki sosyal medya resmi cekmek icin kücücük cocugu oralarda perisan etmek ne kadar mantikli acaba

Tika basa dolu oluyor

Yaslaninca gitmek istemeside mantikli gider ayak aklaniriz zannediyor günahlardan

Herkese merhabalar içime gerçekten dert olmuş bir konu var ve sanırım konuşmaya ihtiyacım var seneye umreye gitmek istiyorum eşim ve çocuğum ile 26 yaşındayız ve 3 yaşında bir oğlumuz var ben oraya gitmek için çok duyguluyum özellikle bu sıralar sanki rabbim beni huzuruna çağıeıyormuşcasına bir huşu var içimde daha önce hiç böyle bir niyetim olmamıştı hatta öyleki oğlum aşırı hareketli ve yaramazdır gündelik hayatımda biyere gideceksem genelde onu almadan giderim ona rağmen çocuğumla birlikte gitmek istiyorum fakat eşimin maneviyatı çok çok zayıf namaza başlaması için çok konuştum çok dua ediyorum ama maalesef içinde böyle bir his yok umreye gidelim dedim gidemeyiz şimdi yaşlanınca gideriz boşver dedi düşünün artık ne kadar önemsemediğini yani rabbime ağlayarak yalvarıyorum artık onunda bu maneviyata girebilmesi için oğlumla kendim gitmeyide düşünüyorum ama tabiki eşimin de olmasını çok isterim ne yapacağım bilmiyorum çok üzgün ve buruk bir histeyim
Maneviyatın verdiği lezzet ve huşu ile değil eş tüm dünya tatsın o hissiyatı isteyebilir insan. Öyle bir haz çünkü hele ki yumuşak kalpli biriyseniz.
Oraya gidişi siz dini bir arınma,huzura erme olarak görebiliyor olabilirsiniz. Ama bazı insanlara küçüklükten kodlanan şeyler vardır mesela biz küçükken hacdan umreden gelenlere ziyarete giderdik hep yaşlı dede ve nenelerdi. Eşinizin bilinçaltına da bu durum böyle işlemiş olabilir ve her ne kadar inançlı bir insan olarak yetisse de ibadetlerde erken şuan zihniyeti kendisine yerleşmiş olabilir bunlar küçükken bize yanlış kodlardan kaynaklanan şeyler oluyor.
Nitekim ziyaretinizde sizi heyecanlandıran kutsal topraklar , dualar,ibadetler olsa da kendisinde o hisler yoksa başka bir yerden yurumeniz gerekebilir. Onun dikkatini çekebilecek şekilde ilerleyin. Mesela tavaf yapmak istiyorum şeklinde değil de ben Mina Dağını görmek istiyorum yaşlı iken bu zor olacak yanımda ol birlikte gidelim anımız olsun şeklinde.Esinizi siz daha iyi tanırsınız o kısımları ona göre araştırıp soylebilirsiniz.
Namaz konusunda maalesef sizin dualarınıza ekleyip onun da kılmasını istemekten başka çareniz olur mu bilemedim. Çünkü gerçekten içten gelmesi gereken bir durum.

O zaman o da sana açıl saçıl desin. Onun da inancı bunu kaldırıyor diyelim napacan? Sana namaz kılma diye ısrar etsin. Bakalım hoşuna gidecek mi.

Dini konularda insanlara ısrar edilmez. İnsanı dinden çıkarırsınız siz. Yapsa zaten yapardı. Sana ne. Canı istemiyor yapmıyor sana ne. Dini bütünle evlenseydin.

Maneviyatın zayıf güçlü olduğuna kim karar veriyor, sizden daha dindar biri de sizi zayıf bulacaktır. Kocanız bile olsa baskı yapmaya kendiniz gibi oldurmaya çalışmaya hakkınız yok. Herkesin inancı ve inancını yaşayış şekli kendine. Rahat bırakın adamı.

Daha önünüzde bi sene var kim öle kim kala.

rabbim beni huzuruna çağıeıyormuşcasına
Eşinize o huşu gelmemiş demek ki .
namaza başlaması için çok konuştum
Çok konuşmayın dinden sogutabilirsiniz . Hatta daha da ters tepip sizede karşı gelebilir
düşünün artık ne kadar önemsemediğini
Bu önemsememek değil kendının farkında olmak . Demekki daha içine düşmemiş.

Turistik yer gibi olmuş artık parası olan gezip geliyor maneviyatı bilen kalmamış .Başka şeylerle imtihan etmesin Rabbim .

Biraz gerçekçi olalım içinde maneviyat olmayan adamı zorla maneviyat sahibi yapamazsınız. Yukarıda da yazmışlar hayat görüşü yakın biriyle evlenmek gerek. Her anlamda değişen koca hayal. Binde bir. Babam 50sinden sonra namaza başladı ama annem neredeyse evlendi evleneli bu konuda söyleniyor. Bazı şeyler içten gelecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X