Eş kişisi benden nafaka isteyecekmiş..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.091
158
Slm kızlar.. Eş kişisiyle boşanmaya karar verdik benden nafaka talep edecekmiş, artı çocuğun velayeti[2yaşında]ve maddi manevi tazminat davası açacakmış.. Kendisinin sigortası yok evi çoğunlukşa ben geçindiriyordum. Böyle bi şey mümkün mü kadının nafaka vermesi hangi durumlarda kabul edilir hukuöu arkadaşlar varsa bilgilendirebilir mi..

Slm kızlar.. Eş kişisiyle boşanmaya karar verdik benden nafaka talep edecekmiş, artı çocuğun velayeti[2yaşında]ve maddi manevi tazminat davası açacakmış.. Kendisinin sigortası yok evi çoğunlukşa ben geçindiriyordum. Böyle bi şey mümkün mü kadının nafaka vermesi hangi durumlarda kabul edilir hukuöu arkadaşlar varsa bilgilendirebilir mi..
İçine Şendul Şaban kaçmış zaar..

Var . Arkadaşım ödüyor. Ama velayeti vermedi hakim.
Eş çalışmıyorsa ve bu erkekse ise girene kadar ayni kadın gibi nafaka bağlanıyor .
Bunu kabul edene de ne diyeyim ben...
Neyse .
Saglam bir avukat bulup danışın.

Düşünülenin aksine yoksulluk nafakası bakımından kadın erkek arasında ayrıma gitmez kanun. Yani koşulları taşıyorsa erkek lehine de nafakaya hükmedilebilir. Koşullar; nafaka talep edenin karşı taraftan daha fazla kusurlu olmaması ve boşanmanın gerçekleşmesi neticesinde yoksulluğa düşecek olmasıdır.

İki yaşındaki çocuğun velayetinin babaya verilmesi ise çok zordur.

Arkadaşımın bir tanıdığı, eşim çalıştı ben çocuklara baktım iş hayatına bu yüzden atılamadı dedi ve tazminata hak kazanmıştı. Nafaka nasıl olur bilmiyorum ama 2 yaşındaki çocuğu kimse babaya vermez.

Yazismalari varsa saklayin delil olarak avukatiniz icin ... 2 yasinda ki cocugu sizden alamaz sizi caydirmaya calisiyor kesinlikle nafaka alamaz ..

Back
X