• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş seçimi!!

Mantik evliligi yapmak demek ozellikle maddiyat demek. Ask evliligi yapan kimse maddi durumundan pisman degildir bence. Sizin ki baska bir boyut. Mantik evliliginde mutlu olabileceginize inaniyor musunuz? Yasiniz 40 degil ki pes edesiniz. Sabredin bence riske atmayin mutu olma ihtimalini.

Son düzenleme:
Aşk evliliği yapanda yeri geliyor pişman mantık evliliği yapanda. İstediğin profilde erkek bulmak çok zor hem bol parası olsun hem sorunsuz olsun ne diim Allah yardımcın olsun :)

İnsan oturup benim kocam neden çirkin diye ağlamıyor ama benim kocam neden anlayışsız neden sinirli geçimsiz asabi kıskanç diye ağlıyor. Aşk evliliği kadar saçma birşey yok :D o yüzden aşk sevgi maddiyat vs ikinci plan olmalı öncelik kültürler anlayış hoşgörü

Ben de 28 yaşındayım. Öyle düşünmüyorum. Zengin olsun ,görüntüsü iyi olsun .Ne o manavdan karpuz mu seçiyorum. Severek evlenmeyi tercih ederim. Maddiyati önemli değil. Birlikte çalışır yine geciniriz. Yani seviyorsan maddiyata bakmazsin. Siz sonra buraya hangi konuyla geleceksiniz biliyor musunuz ? " Para var huzur yok sevgi yok .."

Bu hayatta maddi manevi hic kimseye muhtac olma ..daha huzurlu olursun.
Hakkinda hayirlisi olsun

Bazen gun geliyor Allah yukarida borc odemekten kahvaltilik bulamiyorum .

Esimle ekmek yaglayip yedigimiz gunler oldu
ustelik 15 imde evlenip 6 yillik bir evlilugin icindeyim
yasim 21
en cahil yaslarimda zamanlarimda bile 6 yildir hala iyi ki diyorum

Ben pastirma yemem
peynir yemem ama mutluyum .

Bence siz zenginlik ihtisam istiyorsunuz

Yoksa herkes rahat yasamak ister
kimse durumum kotu olsun diye evlenmez
hicbir erkekte ben karimi ele gune muhtac edeyim demez

Her zaman derim borcum olmasin ele gune muhtac olmayacak kadar param olsun .
gun gelir devran doner elbet bnde rahat ederim
ama mantik evliligini zenginlik hirsina burumeyin .

Davul bile dengi dengine demisler

Sen varliklimisin ki varlik sahibi istiyorsun ?

Yorumları okumadım ama zenginlikten kastınız burada önemli olan.
Eğer evler, arabalar, sürekli tatiller, yardımcılar, boğazda her akşam yemekler diyorsanız, ben de diğer yazanlarla aynı düşüncedeyim.
Fakat, maddi durumunun iyi olmasından kasıt (malum günümüzde insanlar yiyecek ekmek bile bulamıyor) evini geçindirebilecek, borç batağına girmeyecek bir hayat düzeniyse; isteğinizde haklı olabilirsiniz.
Herkes ister ayın sonu yaklaşırken kara kara düşünmemeyi.
Kirasını ödeyebilecek, evinin giderlerini karşılayabilecek bir maddi beklenti oldukça makul geldi bana göre.
Zaten diğer türlü aşk evliliği söz konusu olduğunda, göz hiçbir şekilde görmez.
Siz de çalışır katkıda bulunursunuz.
Allah herkese sevdiği insanla yuva kurmayı nasip etsin, size de.

Evleneceğin kişi senin bankan değil. Kimseye muhtaç olup da evlenme! Bu dediğin mantık evliliği değil o.....tan daha ağır. O....lar en azından para için bedenlerini satıyorlar, sense bedeninle birlikte kişiliğini.

Ay hiç güleceğim yoktu :D :D :D

Tabiki para önemli ama esimun amcalari bizim kasabanin ileri gelen 2. Ve 3.zengini ama eşlerini bahceye bile cikarmazlar cenazeye dugune gitmezler dukkanlari ve isi birakip evlerini yeni yeni duzmeye başladılar vs. Ve birinin karısı hic disari cikmadigi ve kimseyle gorusmedigi icin rahatsizlandi gecen sene kadin tam 10 yildir antidepresanlar kullaniyor mus bi haftada hastane odasinda oldu gitti daha 20.gununde amcasi evlendi esimin benimle ayni yasta bi kızla yani para önemli esyalar giysiler hepimiz istiyoruz ama esinin sevdiginin sana dokunduğu zamanlarda eriyip gitmiyorsan aksine igreti hissediyorsan zenginlik de yakisiklik da ehemmiyetini kaybediyor bence

Maddi gücü yüksek kisilerin yaninda manken gibi hatunlar oluyor ya da zengin. Bide mantık evliliği yaptığın adama bu gece başım ağrıyor diyemezsin, nazlanamazsin. Adam eninde sonunda anlar para icin kavga ettiginizi. Bide diyelim ki adamin isleri cok kotuydu bi anda borcabgirdiniz o zaman biracak misin?

Evet, evlilikte maddiyat önemli. O yüzden bir kısmet çıktığında işi gücü var mı diyoruz ya da ayaklarının üstünde durup duramadığını soruyoruz.

Ama sadece maddiyata dayalı evlilikler de yürümüyor. Ne zengin insanlar tanıyorum evin alışverişini bile toptan yapıp kadına üç kuruş parayı vermiyor, nefes aldırmıyor.

Cep zenginliği kadar gönül zenginliği de gerekli.

Öte yandan ortada aşk gibi gözleri kör edici bir neden olmayınca, zengin bir erkeğin de sizi tercih edecek mantıksal nedenleri bulundurmanız gerekiyor.

Hakkınızda hayırlısı olsun. Evlilik, doğum, ölüm kısacası hayat hakkında planlar yapsak bile akıldaki gibi olmuyor. O yüzden bu kadar düşünmeyin, akışına bırakın :)

Canım seni çok iyi anliyorum. bunu da başarı hikayesi olarak yaziim sana(kimine gore basari olmayabilir şükür ben cooooook mutluyum) Ben de öğretmenim bahsettiğim sartlarda yıllarca çalıştım. Ve resmen rüyalardaki beyaz atlı prensi aradim. Yani bildiğin aradim coook insanla gorustum. Çünkü benim için sadece maddiyat yeterli degildi aşık da olmaliydim. Bu arada da deli gibi calisiyorum isten yorgun argin cikip birileriyle bulusuyorum falan..cok emek verdim yani:) kiminin gülüşünü beğenmedim kimine cimri dedim hepsine bi kulp taktim.. Kimi zengindi bana değer verecek gibi değildi, ya da çoğu zengin gibi sen de calisirsin hayat musterek imalarinda bulundu tabi daha o an soguyordum adamdan:) gel zaman git zaman ben 30 oldum tabi:) artık umudum kalmamısti. Ne aradigimi her duyan valla öyle bi adam varsa bize de yolla falan die dalga geciyordu. Veeeee mucize oldu. 29 yasimin son aylarında eşimle tanıştım. Tam hayalimdeki adamdı. Yakışıklı maddiyati iyi(is adamı falan değil orduda pilot) istersen çalış istersen çalışma diyen, çok sahiplenici bi o kadar da rahat beni ben oldugum için seven. Benim icin maddiyat onemliydi tabi ama dedigim gibi iste ben ask da aradim ve bulmak cook zor oldu yani nikah masasina goturebilecegim herhangi bi ayıyı kabul etseydim şimdiye boşanmıştık. 1 buçuk yıllık evliyiz. Şükür çok mutluyum. Prenses gibi yasiyorum. Simdi saldiranlar olur ee esin seni birakirsa bidi bidi bidi... Eşim beni birakirsa diye elimdeki imkanlarin keyfini cikartmayacak gece gunduz çalışacak değilim.ha olurda bırakırsa ölmem gider yine eskisi gibi çalışırım özel ders veririm iyii de yaşarım bunun eşim de farkına olduğu için asla beni ezmeye bi imada bulunmaya kalkmaz. Bunlari sana niye yazdim sadece maddiyat arama ask da ara (ciddi emek var burda dikkat) çünkü çok isteyince oluyor (tabi ne yazik ki diger kadınlardan ayiricak bazi ozellikler gerekli güzellik ve agzinin iyi laf yapmasi, yüksek özgüven gibi kendine aşık edicek özellikler) Ve buradaki bi cok saldiran ,bu istegini küçük gören tipi bosver ben bu tiplere gercek hayatta da kulaklarımı tıkamıştım. Çünkü özeline girsen kocasidan çalıştığı halde saygı göremeyen işten eve gidince evin tüm işini halledip üstüne takdir edilmeyen cogunun maas karti kocasinda duran ezik tipler. Böyle ortamlarda ne istedigini bilen kadinlara sallarlar anca çünkü biz belki yüksek standartli seyler istiyoruz ama o tipler gibi ayyy 26 oldu hala evlenemedi laflarini duymamak icin tuttugumuz ilk adamla evlenmedik. O yuzden isteklerin bence coook normal. Darisi basina canim. İnsallah cok da mutlu olursun.

Selam kızlar aşk evliliği yapıyoruz da noluyor aradan zaman geçinçe yine aynı tabikide para için evlenmeyi doğru bulmuyorum yarın birgün ister istemez bütün erkekler cimrileşiyor bence hiç acele etme allah doğru zaman da doğru insanı çıkarır zaten karşına

Merhaba hanımlar,
Yaşım 28 eş adayı secerken bircok özelliğe dikkat ediyoruz.ben aşık olamıyorum mantık evliliği yapıcam.görüştüğüm insanlarda fiziki güzelliğe bakıyorum konuşması mesleği bana ilgisi ve bunu gibi..şeyler..
Yalnız aşk yaşamadan evlenicem hersey güzel olursa mantıklıda olursa biz kadınlar bize değer vereni seviyoruz zaten.
Bi türlü tam istediğim gibi diyemedim kimseye.
En önemliside maddi durumu olsun istiyorum.
İstanbulda calışıyorum.Parasızlık cok zor.istanbul daha zor.bu yüzden zengin istemem kötü bişeymi.şimdiye kadar hiç böyle düşünmezdin ama hayat beni buna itti.
Aranızda evli olup ,keşke diyen varmı.
Şuana kadar cok zorluk cektim artık rahat olmak istiyorum.
Suc mu maddi imkanı olmasını istemek.Kadın olarak cok yoruluyoruz zaten.ev işi çocuk hersey kadının işi.Hiç bir eş de tam destek olamıyor ne yazıkki.
Şimdiki kafam olsa maddi durumuna dikkat ederdim diyen varmı?sizce önemli mi ?önemsiz diyen varmı cidden!
Aferin kiz! Kafan calisiyor
En azindan sahte davranmiyorsun ne istiyorsan onu soyluyorsun

Ben olsam zengin bir erkek yani, kendim gibi zengin birini secerim. Orta halli ya da fakir sececeksem de karsi tarafib koyacagi sermayeye bakarim. Hem benden cok genc olmali hem cok guzel olmali ki degsin para harcadigima. Bunlar var mi sende mesela?

Eger mantik evliligi yapilacaksa arada ask sevgi de yoksa bence maddiyat onemli. Bari maddi yonden ihtiyaclarini rahatlikla karsilayabilecek konumda olan biri olsun.
Ask yok sevgi yok bir de gecim sikintisi yasarsan biraz zor bir evlilik olur senin icin.
Tabiiki anlasabilmen de cok onemli.

Herşeyi de maddiyata baglamayın çok zengin olup mutsuz olan insan çok gördüm yeticek kadar olsun sizi mutlu etsin herşeyin fazlası zaten zarar düşünsene o adamla aynı yatağa girceksin için alabilicek mi yada oda parası için evlendiğini anlarsa bunu sana karsı kullanmıycakmı dünyaya bir kere geliyorsun bu kadar hırslı olma bence

Canım seni çok iyi anliyorum. bunu da başarı hikayesi olarak yaziim sana(kimine gore basari olmayabilir şükür ben cooooook mutluyum) Ben de öğretmenim bahsettiğim sartlarda yıllarca çalıştım. Ve resmen rüyalardaki beyaz atlı prensi aradim. Yani bildiğin aradim coook insanla gorustum. Çünkü benim için sadece maddiyat yeterli degildi aşık da olmaliydim. Bu arada da deli gibi calisiyorum isten yorgun argin cikip birileriyle bulusuyorum falan..cok emek verdim yani:) kiminin gülüşünü beğenmedim kimine cimri dedim hepsine bi kulp taktim.. Kimi zengindi bana değer verecek gibi değildi, ya da çoğu zengin gibi sen de calisirsin hayat musterek imalarinda bulundu tabi daha o an soguyordum adamdan:) gel zaman git zaman ben 30 oldum tabi:) artık umudum kalmamısti. Ne aradigimi her duyan valla öyle bi adam varsa bize de yolla falan die dalga geciyordu. Veeeee mucize oldu. 29 yasimin son aylarında eşimle tanıştım. Tam hayalimdeki adamdı. Yakışıklı maddiyati iyi(is adamı falan değil orduda pilot) istersen çalış istersen çalışma diyen, çok sahiplenici bi o kadar da rahat beni ben oldugum için seven. Benim icin maddiyat onemliydi tabi ama dedigim gibi iste ben ask da aradim ve bulmak cook zor oldu yani nikah masasina goturebilecegim herhangi bi ayıyı kabul etseydim şimdiye boşanmıştık. 1 buçuk yıllık evliyiz. Şükür çok mutluyum. Prenses gibi yasiyorum. Simdi saldiranlar olur ee esin seni birakirsa bidi bidi bidi... Eşim beni birakirsa diye elimdeki imkanlarin keyfini cikartmayacak gece gunduz çalışacak değilim.ha olurda bırakırsa ölmem gider yine eskisi gibi çalışırım özel ders veririm iyii de yaşarım bunun eşim de farkına olduğu için asla beni ezmeye bi imada bulunmaya kalkmaz. Bunlari sana niye yazdim sadece maddiyat arama ask da ara (ciddi emek var burda dikkat) çünkü çok isteyince oluyor (tabi ne yazik ki diger kadınlardan ayiricak bazi ozellikler gerekli güzellik ve agzinin iyi laf yapmasi, yüksek özgüven gibi kendine aşık edicek özellikler) Ve buradaki bi cok saldiran ,bu istegini küçük gören tipi bosver ben bu tiplere gercek hayatta da kulaklarımı tıkamıştım. Çünkü özeline girsen kocasidan çalıştığı halde saygı göremeyen işten eve gidince evin tüm işini halledip üstüne takdir edilmeyen cogunun maas karti kocasinda duran ezik tipler. Böyle ortamlarda ne istedigini bilen kadinlara sallarlar anca çünkü biz belki yüksek standartli seyler istiyoruz ama o tipler gibi ayyy 26 oldu hala evlenemedi laflarini duymamak icin tuttugumuz ilk adamla evlenmedik. O yuzden isteklerin bence coook normal. Darisi basina canim. İnsallah cok da mutlu olursun.

Sen simdi ezik degilmisin? Kocanin eline bakiyorsun. Baskalarina laf atmadan önce bi dönüp kendine bak, seninde diger senin dedigine göre ezik kadinlardan bi farkin yok, ayin basinda kocandan para bekliyorsun, bunun icin mi okudun?

Back
X