• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş seçimi!!

Herkes mükemmel değil. Hadi zengin buldunuz. Karşınızdaki sizi neden tercih etsin?
Bakalım siz onun beklentilerini karşılayabilecek misiniz?
Önceliklerinizi değiştirmelisiniz.
Paradan evvel paylaşacağınız hayattaki uyumu düşünmelisiniz.
Ayrıca yarın bir gün varlıklı adamdan oldu ki boşandınız.
Kendi ayaklarınız üzerinde nasıl duracaksınız?
Bu kez de adamdan nafaka, tazminat vs koparmak için çözümler üreteceksiniz.

Canım seni çok iyi anliyorum. bunu da başarı hikayesi olarak yaziim sana(kimine gore basari olmayabilir şükür ben cooooook mutluyum) Ben de öğretmenim bahsettiğim sartlarda yıllarca çalıştım. Ve resmen rüyalardaki beyaz atlı prensi aradim. Yani bildiğin aradim coook insanla gorustum. Çünkü benim için sadece maddiyat yeterli degildi aşık da olmaliydim. Bu arada da deli gibi calisiyorum isten yorgun argin cikip birileriyle bulusuyorum falan..cok emek verdim yani:) kiminin gülüşünü beğenmedim kimine cimri dedim hepsine bi kulp taktim.. Kimi zengindi bana değer verecek gibi değildi, ya da çoğu zengin gibi sen de calisirsin hayat musterek imalarinda bulundu tabi daha o an soguyordum adamdan:) gel zaman git zaman ben 30 oldum tabi:) artık umudum kalmamısti. Ne aradigimi her duyan valla öyle bi adam varsa bize de yolla falan die dalga geciyordu. Veeeee mucize oldu. 29 yasimin son aylarında eşimle tanıştım. Tam hayalimdeki adamdı. Yakışıklı maddiyati iyi(is adamı falan değil orduda pilot) istersen çalış istersen çalışma diyen, çok sahiplenici bi o kadar da rahat beni ben oldugum için seven. Benim icin maddiyat onemliydi tabi ama dedigim gibi iste ben ask da aradim ve bulmak cook zor oldu yani nikah masasina goturebilecegim herhangi bi ayıyı kabul etseydim şimdiye boşanmıştık. 1 buçuk yıllık evliyiz. Şükür çok mutluyum. Prenses gibi yasiyorum. Simdi saldiranlar olur ee esin seni birakirsa bidi bidi bidi... Eşim beni birakirsa diye elimdeki imkanlarin keyfini cikartmayacak gece gunduz çalışacak değilim.ha olurda bırakırsa ölmem gider yine eskisi gibi çalışırım özel ders veririm iyii de yaşarım bunun eşim de farkına olduğu için asla beni ezmeye bi imada bulunmaya kalkmaz. Bunlari sana niye yazdim sadece maddiyat arama ask da ara (ciddi emek var burda dikkat) çünkü çok isteyince oluyor (tabi ne yazik ki diger kadınlardan ayiricak bazi ozellikler gerekli güzellik ve agzinin iyi laf yapmasi, yüksek özgüven gibi kendine aşık edicek özellikler) Ve buradaki bi cok saldiran ,bu istegini küçük gören tipi bosver ben bu tiplere gercek hayatta da kulaklarımı tıkamıştım. Çünkü özeline girsen kocasidan çalıştığı halde saygı göremeyen işten eve gidince evin tüm işini halledip üstüne takdir edilmeyen cogunun maas karti kocasinda duran ezik tipler. Böyle ortamlarda ne istedigini bilen kadinlara sallarlar anca çünkü biz belki yüksek standartli seyler istiyoruz ama o tipler gibi ayyy 26 oldu hala evlenemedi laflarini duymamak icin tuttugumuz ilk adamla evlenmedik. O yuzden isteklerin bence coook normal. Darisi basina canim. İnsallah cok da mutlu olursun.

Valla hic ezik gormuyorum. Zira erkegin çalışıp evine esine bakmasini kadinin ezikligi olarak kabul ettiren sizin gibilerin zihniyeti yüzünden günümüzde erkeklerin kadinlasmasi, kadinin erkeklesmesi. Gecen bi uye konu acmisti dogum iznine ayrilicam esimin zoruna gidiyo iki de bir laf sokuyo sen evde oglene kadar yaticaksin oh mis diye. O adama ben bir gun tahamnul etmem o mu kadin ben mi belli degil. Sizin tercihiniz o şekil olabilir benimki de böyle. Eşim o geldiginde ben yorgun ve mutsuz olmayayim istiyor. Ayrıca neden okudugumu yazimda belirtmistim. Bu özgüveni bana veren okumuslugum çok şükür.

Ahahaha ay siz çok yaşayın e mi henımefendiciğim. :))

Merhaba hanımlar,
Yaşım 28 eş adayı secerken bircok özelliğe dikkat ediyoruz.ben aşık olamıyorum mantık evliliği yapıcam.görüştüğüm insanlarda fiziki güzelliğe bakıyorum konuşması mesleği bana ilgisi ve bunu gibi..şeyler..
Yalnız aşk yaşamadan evlenicem hersey güzel olursa mantıklıda olursa biz kadınlar bize değer vereni seviyoruz zaten.
Bi türlü tam istediğim gibi diyemedim kimseye.
En önemliside maddi durumu olsun istiyorum.
İstanbulda calışıyorum.Parasızlık cok zor.istanbul daha zor.bu yüzden zengin istemem kötü bişeymi.şimdiye kadar hiç böyle düşünmezdin ama hayat beni buna itti.
Aranızda evli olup ,keşke diyen varmı.
Şuana kadar cok zorluk cektim artık rahat olmak istiyorum.
Suc mu maddi imkanı olmasını istemek.Kadın olarak cok yoruluyoruz zaten.ev işi çocuk hersey kadının işi.Hiç bir eş de tam destek olamıyor ne yazıkki.
Şimdiki kafam olsa maddi durumuna dikkat ederdim diyen varmı?sizce önemli mi ?önemsiz diyen varmı cidden!

canım ben bekarken istediğimi alır giyerdim kuaföre giderdim bakımlıydım arkadaşlarla görüşürdüm.. evlenince bunlar azaldı bebeğim olunca bitti gibi zaten. bence para önemli. tamam herşey para değil katılıyorum ama parasızda mutlu olunmuyor. ben taksiye bile binmiyorum saçlarımı evde boyamaya başladım.. şuan kredi ödüyoruz bebeğim de var giderimiz çok oluyor. biraz olsun durumumuz daha iyi olsaydı tabiki daha rahat olacaktım .. huzur desen o da yok görümcem sağ olsunn..

Merhaba hanımlar,
Yaşım 28 eş adayı secerken bircok özelliğe dikkat ediyoruz.ben aşık olamıyorum mantık evliliği yapıcam.görüştüğüm insanlarda fiziki güzelliğe bakıyorum konuşması mesleği bana ilgisi ve bunu gibi..şeyler..
Yalnız aşk yaşamadan evlenicem hersey güzel olursa mantıklıda olursa biz kadınlar bize değer vereni seviyoruz zaten.
İstanbulda calışıyorum.Parasızlık cok zor.istanbul daha zor.bu yüzden zengin istemem kötü bişeymi.şimdiye kadar hiç böyle düşünmezdin ama hayat beni buna itti.
Suc mu maddi imkanı olmasını istemek.Kadın olarak cok yoruluyoruz zaten.ev işi çocuk hersey kadının işi.Hiç bir eş de tam destek olamıyor ne yazıkki.
Şimdiki kafam olsa maddi durumuna dikkat ederdim diyen varmı?sizce önemli mi ?önemsiz diyen varmı cidden!
Bu mantık evliliği yapıcağınız adamı katalogdan mı seçiceksiniz? Yoksa çokça evlenme teklifi aldınız ve henüz cevap vermediniz onların arasından mı seçiceksiniz? Ben o kısmı merak ettim?

Yani problem su ki, herkeste aski bulma luksu yok maalesef. Sevdigin insanla evlenebilmek de buyuk bir sans ve luks. Uzunca sure beklersen ask olacak diye bir sey de yok, gelmeme olasiligi olan bir durumu bir noktadan sonra beklemenin de pek faydasi yok. O yuzden insan bazen kaderine razi olup, elindeki sartlari en iyi sekilde degerlendirmeye yonelmek durumunda kalabiliyor.

Benim de sevdigimle evlenme sansim olmadi mesela, yasim 28.5 . Gelmeme olasiligi olan aski beklemektense uygun adaulari degerlendircem sanirim ben de. Biraz hoslanayim, isinayim yeterli benim icin.
Su an ayni hislerleyim. Yok olmadi aşk yasin 31. 35 e kadar gelecegini bilsem beklerim, sonra 40 da ne olcak bilmiyorum. Ki 40 yasinda akli basinda kadin olucam, karsimdakini şıp cozecegim. Nasil aşık olucam. O yuzden isindigim insanla evlenmeyi düşünüyorum umarim pisman olmam :((

Bir insan evlenirken kadın ya da erkek herşey isteme Hakkı'na sahip , kıstasları herkes kendi belirler elbet..

Ancak konu sahibi evlenmeden daha çocuk ve misafir hesabındasın .. Bu kadar detaya gerek yok. Kısmet bazı şeyler.. Belki çocuğun olmayacak bilemezsin ki bunu ? ( Allah versin tabi de)

Rahat yasamak deyip genelliyorsun. Şenin rahattan anladığın ne mesela ?
Bir iş arkadasım senin gibi rahatım olsun diyen polis erkek ark reddetti. Sırf maaş yüzünden. Ama tek polis maaşı ile iyi yaşıyorum diyenler de bulunur. Yani göreceli ..

Bence sen kafanda bunları belirle ve madem mantık evliliği bu.. Geleceği olan mesleklere bak. Fizibilite raporu çıkar konu ile ilgili. Mesela yarın ne kazanacak bu da önemli, burası Türkiye .. İyi kazandıran her mesleğin yarını olmuyor.

Bir de bu beklentiler için senin özelliklerin de önemli; fizik, boy, güzellik sonra zeka, incelik, aile görgüsü.. Aşk evliliği yoksa erkekler bunlara daha çok takılıyor sanki.

Su an ayni hislerleyim. Yok olmadi aşk yasin 31. 35 e kadar gelecegini bilsem beklerim, sonra 40 da ne olcak bilmiyorum. Ki 40 yasinda akli basinda kadin olucam, karsimdakini şıp cozecegim. Nasil aşık olucam. O yuzden isindigim insanla evlenmeyi düşünüyorum umarim pisman olmam :KK43:(
32 yaşında aşık oldum bilginize ;)

Bence çok doğru bir düşünce sizinki. Aşk sevgi yorucu oluyor çoğu zaman, tabi insan çok aşık olayım ister neden istemesin fakat herkes aşık olacak, çok sevecek diye bir kural yok. Kendi adıma konuşmam gerekirse ben de mantık çerçevesinde başladığım ilişkimi evlilik ile sonuçlandıracağım çok yakında. Zamanla, onu tanıdıkça karşımdaki insanı sevdim, bir gelecek kurmaya karar verdik. İnsanlar mantık evliliğini çok farklı değerlendiriyor. Mesela hiç sevgi yokmuş gibi aranızda, hayır aslında karşındaki kişiyi ilk önce olduğu gibi görmeyi sağlıyor. Daha objektif tanıma süreci geçiriyorsun. Bu konuda seni destekliyorum. Umarım gönlüne göre bir geleceğin olur.

erkekler güzelkadın istiyorsa kadınlarında zengin erkek istemesi gayet yerinde maddiyatıda olsun kötü birşey değil ama düzngün bir insan olması daha önemli

Ne guzel Allah bozmasin..ama bellirsizlik korkutuyor beni yanimdaki bana deger veren insani bırakmak daha cok korkutuyor :KK43:(
Amin teşekkür ederim inşallah Allah herkese güzel ve sağlıklı bir aşk nasip etsin.. Ben aşık olmadığım bi insanla ancak vakit geçirebilirim.. yapamam evlilik falan mesela.. evlilik başka bi dünya çünkü.. Anlaşabilmek için sevmek sevilmek şart bana göre yoksa o evde huzur da eksik olur.. Pamuk ipliği üstünde bi evlilik olur büyük bi sorunda kopar gider.. evliliği yürüten mantıktan çok aşktır sevgidir bana göre.. yoksa insan kendinden başka bi insanla bi arada yaşayamaz kötü huylarına da katlanamaz kolay kolay..ki her insanın kötü huyu vardır.. O sebeple aşk sevgi şart bence

Merhaba hanımlar,

Maddi durumu iyi eş herkes ister bence fakat bu biraz şans diye düşünüyorum.

Neden bazılarınız cok sinirleniyor ,hakaret boyutuna geliyorsunuz,anlam veremedim.bazı yorumlara cevap bile vermiyorum.komik geliyor
Çalışmak istemiyorum demedim.Calışma zorunluluğum olmasın dedim.
Sebebsiz haset duyanlar var.tembelsin diyenler var.Cok şükür iy bi üniversetede yükseğimi bitirdim doktoraya başlıyorum bu yıl.tembelde olsam bunu gocunmadan söylerim .
Zor şartlarda çalışmamayı tercih etmek tembellik değildir.
Senin neyin var diyenler!vardır elbet bişeylerim onuda artık karşıdaki görür.Herşey para değil ki dimi.sizin gibi düşünenlerde beni tercih edebilir pekala.
Kariyerim var falan fistan zırvalıklarına hiç girmem.Ne kariyer ne para pul adamı adam eder.ben cok zengin diye evlilik yapmucam tabiki.Daha öncede defalarca söylediğim gibi bir bütün olarak tamamlandığında herşey güzel
Sadece para olsun diye bir cümlem hiç olmadı
.Karakteri,sevgisi,değer bilmesi ve parası olmalı ..evet olmalı diyorum.
Rahat etmeyi istemek sucçmu en baştaki sorum hale gecerli sucmuş gibi muamele ediyorsunuz.
Sayın hemcinslerim kızacak yada hakaret edecek birşey yok bunda.
Rahat yaşamayı istiyorum .ilerde fakir oluruz amenna.Allahtan gelene sözüm yok.Bende canla başla calışırım .lakin olacak olanlarla bi yere varılmaz.Herkes için herşey olabilir.Ama ilk kriterlerim arasında evet parasının olması da var.
Bir erkek bir bayanı güzelliğimden boyumdan posundan,atıyorum kafasındaki saçtan yada mesleğinin olmamasından eleyebiliyorsa maddi durum da benim için eleyici bi sebeb olur ve oluyor da.en azından benden bir kac mertebe yüksekte olmalı bu anlamda.
Aşk olmadan evllik olmaz diyenlere de saygım var ama bi arkadaş cok güzel yazmış.Aşk lüks arkadaşlar herkes bulamıyor,kimi evlendikten sonra oluyor..elbette belli düzeyde sevgi olacak hiç sevmeden kimseyle evlenecek değilim.
Herkes aşk evliliği yapmıyor malesef,mantık sevgi ve bazı kriterlerde huzur getirir.

görücü uSulü evlilikten bahsediyoruz.Erkek ailelerininde belli başlı kriterleri olmuyormu bu durumlarda, güzel gelin vs gibi onlar bunu beklerken bizlerinde bazı beklentide olmaları gayet normal.Bende tıpkı sizin gibi düşünüyorum eğer mantıktan bahsediyorsak şuan 29 yaşındayım eee evlenceğim kişininde 29 ve üstü olacağını varsayalım bu yaşa kadar birşeyler yapmış biriktirmiş olması gerekir.En azından aklı başındaysa geleceğe dair bir yatırım yapmalı belki bir araba belki bir daire.Şimdi çoğu kişi bu devirde ev kolaymı alınıyor diceklerdir, evet ev sorumluğu çocuk giderleri varken durum zor ama bekar biri için biraz daha kolay.Günümüzde çoğu bekar erkek yeme içme ortam yapma derdinde sonrasındaiş ciddiye binip evlenme kısmına gelince evlenmek zor diye ağlaşıyorlar..

görücü uSulü evlilikten bahsediyoruz.Erkek ailelerininde belli başlı kriterleri olmuyormu bu durumlarda, güzel gelin vs gibi onlar bunu beklerken bizlerinde bazı beklentide olmaları gayet normal.Bende tıpkı sizin gibi düşünüyorum eğer mantıktan bahsediyorsak şuan 29 yaşındayım eee evlenceğim kişininde 29 ve üstü olacağını varsayalım bu yaşa kadar birşeyler yapmış biriktirmiş olması gerekir.En azından aklı başındaysa geleceğe dair bir yatırım yapmalı belki bir araba belki bir daire.Şimdi çoğu kişi bu devirde ev kolaymı alınıyor diceklerdir, evet ev sorumluğu çocuk giderleri varken durum zor ama bekar biri için biraz daha kolay.Günümüzde çoğu bekar erkek yeme içme ortam yapma derdinde sonrasındaiş ciddiye binip evlenme kısmına gelince evlenmek zor diye ağlaşıyorlar..
Çok doğru

Aslında haklısın herkes maddi sıkıntı yaşanmayan evlilik ister buna ben de dahil.
Açık söyleyeyim,kocam zengin olmasaydı evlenmezdim.
Çünkü yaşadığım standartın altına düşmek istemem.
Eminim ki ben de zengin olmasaydım kocam da evlenmezdi benimle.
Şimdi sen zor bir hayat yaşadığını söylüyorsun,karşındaki erkek kendisiyle denk birini istemez mi sence?
Para herşey değil ama çok şey bana göre. Emin ol erkekler de aynısını düşünüyor.
Para parayı çeker cümlesine çok inanırım.
Zaten insanların ortamları bellidir.

Ben sana hak veriyorum.En basitinden bi kiz istemede bile soruluyo oglumuz ne is yapiyo diye.Elbette eve giren para ihtiyaclari karsilamali bunu istemenden daha dogal ne var ben anlamiyorum.Ask vardi da sen mi secmedin sanki.Sen diyosun ki asik olamiyorum olacagimdan da emin degilim.Haliyle kriterlerime uygun bir mantik evliligi yapayim.Yoklugu gormus biri olarak tekrar soyluyorum haklisin.Ilerde senin calisip calismaman da esinle sana kalmis.Siz karar verirseniz yargilamak kimseye dusmez.Bide yazmislar ya senin neyin var diye.E kiz kadinlik gorevlerini yapacak.Cocuk bakacak,evi cekip cevirecek.Daha ne olsun.Zaten is adami,holding sahibi istedigi yok.Sunu da ekleyerek bitireyim.Esinizin iyi bir isi olmasa babaniz sizi verir miydi hanimlar,ya da gecim derdiniz olmaz miydi?

ismi gibi mantık diyince soğudum evlilikten,gidip bk kondur da demiyorum kendini en azından hoşuna giden birini bul.bu konuda hata yaparsan benim hatam dersin kabul etmen kolay olur.ama annen baban kardeş arkadaş buldu mu döner dolaşır başımı yaktı olur.ister istemez kakarsın başına böyle başa kakan bir insan olmasa bile.

Back
X