• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ve aile arasında kalmak, eşi korumak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

pinkhimalaya

Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2024
77
39
8
Sizce sadece höthöt dille mi olur? Eşimle bu konuda ayrı düşüyoruz. Yalan yok bu zamana kadar ne istediysem olmuştur sağolsun eşim hep arkamdadır ama eşim ailesine kibar olmayı seviyor “anne babaya saygı ile büyüdüm ama ben sorun yaşamadan sınır çizmeyi bilirim, işleri büyütmem seni de üzdürtmem” diyor. Ben de taktım illa diyorum ki hiç mi saygısızlık etmezsin, hiç mi sert sınır çekmezsin?
En son eşim de dedi ki “ben işleri daha sakin ve kibar halletmeyi seviyorum tercih ettiğim yöntem bu değil, zorunda kalırsam sertte korurum ama saygısızlık ederek değil, bırak ben çözerim bişeyleri olmamış şeyler hakkında kavga etmeye gerek yok”

Kızlar sizce kim haklı? Erkek dediğin biraz daha sert ve güçlü olmalı gibi düşünüyorum hep.

Direkt saygısızlık etmek değil de “ya baba bırak artık ya” bilmem ne demez misin dediğimde “o benim sınıf arkadaşım değil, bu şekilde konuşmak istemem ama kimse bana istemediğim bişey yaptırtmaz benim ailem artık sensin, ben usulünce hayır olan şeyi hayır olarak anlatırım” diyor. Yani buna benzer şeyler.

Sizce sadece höthöt dille mi olur? Eşimle bu konuda ayrı düşüyoruz. Yalan yok bu zamana kadar ne istediysem olmuştur sağolsun eşim hep arkamdadır ama eşim ailesine kibar olmayı seviyor “anne babaya saygı ile büyüdüm ama ben sorun yaşamadan sınır çizmeyi bilirim, işleri büyütmem seni de üzdürtmem” diyor. Ben de taktım illa diyorum ki hiç mi saygısızlık etmezsin, hiç mi sert sınır çekmezsin?
En son eşim de dedi ki “ben işleri daha sakin ve kibar halletmeyi seviyorum tercih ettiğim yöntem bu değil, zorunda kalırsam sertte korurum ama saygısızlık ederek değil, bırak ben çözerim bişeyleri olmamış şeyler hakkında kavga etmeye gerek yok”

Kızlar sizce kim haklı? Erkek dediğin biraz daha sert ve güçlü olmalı gibi düşünüyorum hep.
Anasına babasına göstermesini istediğiniz tavrı size ve ailenize de göstermesi sorun olmayacaksa dileğiniz kabul olsun ......

Neden ailesiyle sorun yokken sorun cikarmaya çalışıyorsun, eşin mantıklı, niye sıkıntı yoksa kavga etsin gerektiği gibi davranırım demiş zaten ve neden farazi şeylerle kafa yoruyorsun ki sorun mu ariyorsun? Bugün ailesine sert kaba davranan yarın sana nasıl davranır?? Kavgaya mi alistirmaya çalışıyorsun adamı?? Neden sartliyorsun??

Direkt saygısızlık etmek değil de “ya baba bırak artık ya” bilmem ne demez misin dediğimde “o benim sınıf arkadaşım değil, bu şekilde konuşmak istemem ama kimse bana istemediğim bişey yaptırtmaz benim ailem artık sensin, ben usulünce hayır olan şeyi hayır olarak anlatırım” diyor. Yani buna benzer şeyler.
Abla belanı mı arıyorsun derdin nedir. Terbiyeli adam. Babasıyla konuşma adabından haberdar. Belli ki oturma kalkma biliyor. Maşallah. Bence siz sınır çizme ile saygısızlık yapmanın ayrımını yapamıyorsunuz.
Sınır
Sınir koyarken terbiyeli olunabilir.

Eşiniz bir beyefendi bence. Darlamayın adamı
Hayret bi sey

Neden anne babasına sert olsun? Sınır çözebiliyormuş iste. Niye onlara göstereceği tavrın şekline bile siz karar vermek istiyorsunuz? Bunu çocuklarımıza dahi yapmıyoruz, yapmamalıyız.
Anne babasıyla konuşma adabını bilen bilen bir evlat sırf sizin egonuz tatmin olsun diye kaba saba davransın istiyorsunuz. Bu da bir gelişememiş kişilik özelliği yani kusura bakmayın.

Bir sorun yaşandı mı? Olmayan şeylerin neden kavgasını veriyorsunuz?
Ayrıca erkek kaba saba olmalıdır demenizi de anlamadım. Hayır kibarlıkla çözebilen fevri davranmayan biri olması daha güzel. Ben de oğluma bunu aşılamaya çalışıyorum. Kim olursa olsun düzgün konuş derdini düzgün anlat diyorum. Doğrusu budur. Erkek illa öküzce mi davranmalı?

Yani esiniz, ailesinin agzina yuzune sivanmiyor diye sizi korumamis mi oluyor? Ne yapiyor ki bu aile, sizi ayaklarinizdan tutup tavana asmiyorlar herhalde?

Ailesi hiçbir şey yapmıyor. Haklarını yiyemem. Yani öyle arada işte paranızı biriktirin vs derler. Onu da bana söylemiyorlar. Çok iyi insanlar.
Eee o zaman?
Dert mi arıyorsunuz?
Kavga yok neyin koruması?
Herkes kibara saygılı geçinir gider illa kavga mı istiyor canınız?

Ailesi hiçbir şey yapmıyor. Haklarını yiyemem. Yani öyle arada işte paranızı biriktirin vs derler. Onu da bana söylemiyorlar. Çok iyi insanlar.
Çok iyi insanlar ama eşiniz arada sert, kaba davransın istiyorsunuz yani öyle mi?
Bu bildiğiniz kötülük yani başka bir şey değil.
Kendinizi eş ailesi üzerinden tatmin etmeye çalışmayı bırakıp, boş hayatınızı dolduracak şeyler bulun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X