Es ve Aile iliskisi

ChocolateCookie

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2019
2.406
20.799
223
Merhaba Hanimlar,

Konuyu dogru yere acmadim sanirim ama uyan bir baslikta bulamadim.
Size bisey sormak istiyorum.. Evlendiginizde Esinizi Ailenize karsi hep iyi göstermeye calistiniz mi yada bir davranisindan Annem Babam simdi Esim hakkinda ne düsünür diye kendinizi yediniz mi ? Bunu dert ettiniz mi hic kendinize kisacasi

Ailem neyin ne oldugunu bilir,ki bence bilmesi lazim. Neden saklayayim ki? Saklasam da saf degil ailem aninda anlarlar. Esimin iyi yonlerini de kotu yonlerini de gorsunler.

Bazı durumlar oldu şöyle ki eşim mesleği gereği bayramda seyranda arayamiyor beni bile arayamadigi oluyor başlarda biraz bozuldular ama hem ben anlattım hem de çok zaman oldu gördüler . O yüzden sorun etmiyolar.
Eğer istemeden bir hata yaparsa o zamanda ben durumu toparlarim ama sürekli hatalar yapan bir insansa ben nereye kadar ailemle araları bozulmasın diye ugrasabilirim ki. Ayrıca ailem eşime gayet iyi davranır ve buna rağmen eşim sürekli hatalar yaparsa bu bana da saygısızlıktır

Eski Kafa Insanlari vardir ya hani erkek Ailesi Kiz ailesinden daha üstündür daha degerlidir ve davranislara yansir bu durum .. bunun yasayan var mi ?

Ben genelde ailemden birsey saklayamam ama mesela esimle evlendigimizden beri cok tartistik aileme yansitmadim ama mesela genelde esimin ailesinden yana cani sıkan konular varsa onlari anlattim cozum bulamadigim icin esimi kotu bilsinler istemiyorum.biz kavgada etsek barisiyoruz o konuyu unutuyoruz ama annemler bilse unutmazlar cozuldugune inanmzlar. Ama esimle aramda hep var olan bi sorun olsa dayak icki kumar yada yalan vb artik basa cikamadigim bunu her iki aileyede soylerim bu duzelecek birsey degil

Ufak tefek şeylerin üzerini elbette ortuyorum. O da benim için yapar aynı şeyi. Eşi aileye şikayet etmek ne bileyim, birbirine yapılmış saygısızlık gibi geliyor bana. Büyük bir şey olsa zaten söylenir ama bunun harici söylemek mantıksız bence.

Herkesin birbirini kendisinin tanımasına musade ettim. Kimseyi kimseye süslemedim açıkçası ben evleniyorum ailem değil. Yine yaşadığım sorunları da eğer ailemin yardımı gereken bir şey değilse aileme yansitmadim.
Şahsen bir şey anlatsam bile ailem orda olmadan onu da dinlemeden bir yorum yapamayız diyen insanlar. o yüzden o tarz endişelerim yok.

Son damlaya kadar ne es ne kendi ailenize birbsey soylemenizi tavsiye etmem. Söylediğinizde bir şeyleri degistirebileceklerse söylenir ama dertleşmek amacıyla doğru bulmuyorum

Eşimin ailesi uzakta yaşıyor. Benim ailemle dipdibe oturuyoruz.

Babamla eşim yakın arkadaştır. Annem de damadını çok sever. Ikidebir özledim der.

Ailemi eşime karşı korurum. Hakeza eşimi de korurum. Ama bu ufak tefek hatalar ya da yanlış amlamaya müsait sözler içindir. Fazlasına müdahale etmem. Herkes kendi insan ilişkilerini düzenler.

Eşimin ailesinde ya da benim ailemde , erkek ailesini üstün görme diye bi şeye rastlamadım. Çok bilgili insanlar değiller belki ama urartulardan kalma tarihi eser niteliği gösteren düşünce ya da yaşayışları da yok
Bunu her iki aile için söylüyorum.

Size denk olmayan bir adamla evlendiyseniz böyle hissetmeniz normal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…