• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşe aşırı bağlılık

Arkadaşım aynen benim esimde ailemden çok değer verdiğim. Ailem gayet iyi bir aile ama valla annemden çok şefkat gördüm. Adam ana baba arkadaş unutturdu. Fazlasıyla iyi masallah:nazar: bundan oluyor herhalde. Birbirimizin anası babası kardeşi arkadaşı her şeyi olduk herhalde ondan boyke

anani babani mi unutturdu.. simdi bisey derdim de bosver!!!!!!!!!!!!!

sevgiye aska saygim vardir da. kavram kargasasi yasayan insanlar bilmiyorum, ananin babanin yeri ayri sevdiginin yeri ayridir, kimse kimsenin yerini alamaz yahut yerini unutturamaz...!

Merhaba. kk forumda bu konu ile ilgili araştırma yapıyorum. ilişki bağımlısıyım terapi görüyorum. ustelık bebegım var onu bağımlı yetiştirmek istemiyorum. eşim bağımlılığım yüzünden bizi terketti. su an bu konu ile direkt alakalı çok güzel bir kitap okuyorum"aşk yetmediğinde". bu kitapta bir bağımlılık whatsap grubu oluşturup,ayrılıktan sonra bu grupta yazışmak bırbırını anlamak insanlar arkadaşlar, birey olarak bize iyi geleceği yazıyor. KK da böyle gruplar kurulduğunu bılıyorum. acaba nasıl bulabılırım bır fıkrınız varmı? bu sekılde bır konu mu açsam? örnegn 5-6 kışı bırlesıp hepımız aynı bağımlılıktan muzdarıp olarak bırbırımıze destek verıoruz. ne zaman sevgılımızı (ayrıldığımız) arayacak olsak bırbırımızı arıyoruz veya yazıyoruz hıslerımızı paylaşıyoruz böylece bırbırımızı engelliyoruz. bu, bağımlılığa çok iyi gelen bir yöntemmiş

Sevgili Armin, durumunuzun farkındasınız ve bilinçli bir insana benziyorsunuz.. İlk ayrılık döneminizde aşırı derecede kaygı yaşamışsınız, hatta bu ayrılığı ölüm acısı gibi deneyimlemişsiniz. Ve hala da bu kaygılarla boğuşuyorsunuz. Oldukça travmatik bir şekilde geçmiş o ayrılık döneminiz. Burdan bir tespitte bulunmak hiç sağlıklı olmaz ve haddim değil ancak ; Bu yaşadığınız anksiyetedir, yani kaygı bozukluğu. Bunun için antidepresan kullanırsınız ancak yaşadığınız bu anksiyete bir sonuçtur. Nedenini ise terapilerle bulabilirsiniz. Ve asıl neden tespit edilmeden bu durum sadece ilaçlarla ortadan kalkmaz. Psikoloji eğitimi alan biri olarak size bilişsel terapiyi öneririm. Uzman bir psikolog bulun ve bu sorunu halledip beyninizdeki bu hapishaneden kurtulup özgürlüğünüze kavuşun.
Merhaba. kk forumda bu konu ile ilgili araştırma yapıyorum. ilişki bağımlısıyım terapi görüyorum. ustelık bebegım var onu bağımlı yetiştirmek istemiyorum. eşim bağımlılığım yüzünden bizi terketti. su an bu konu ile direkt alakalı çok güzel bir kitap okuyorum"aşk yetmediğinde". bu kitapta bir bağımlılık whatsap grubu oluşturup,ayrılıktan sonra bu grupta yazışmak bırbırını anlamak insanlar arkadaşlar, birey olarak bize iyi geleceği yazıyor. KK da böyle gruplar kurulduğunu bılıyorum. acaba nasıl bulabılırım bır fıkrınız varmı? bu sekılde bır konu mu açsam? örnegn 5-6 kışı bırlesıp hepımız aynı bağımlılıktan muzdarıp olarak bırbırımıze destek verıoruz. ne zaman sevgılımızı (ayrıldığımız) arayacak olsak bırbırımızı arıyoruz veya yazıyoruz hıslerımızı paylaşıyoruz böylece bırbırımızı engelliyoruz. bu, bağımlılığa çok iyi gelen bir yöntemmiş

Ben de nişanlıyken eşim için böyle düşünürdüm sonra geçti
Bir de çocuk oldu
Bu adamın hiç mi kötü özelliği yok yahu hiç mi üzmez seni?
Bu kadar takıntılı olmak sana zarar verir onla doğmadın ya bence kafana takarak daha da bağlanıyorsun başka uğraşlar bul kendine

Dün gece de buna benzer bir konu vardi. Bi sürü insan üzüldük akıl verdik.

Simdi evet o da inandırıcılığını kaybetti:işsiz:

canm küçüklen biri seni cok u terketmekle tehdit etti beya güvenini sarstı ebebveyn

Ozguven eksikliginiz var. Tum dunyanizi esiniz yapan sizsiniz. Onu dunyanizin merkezine koymussunuz. Oysa merkezde siz olmaliydiniz, esiniz de merkeze yakin bir yerde olmaliydi.
Genelde esi narsist olanlar bagimli iliski yasarlar.

Konu çok eski yalnız.

Kaç senelik evlisin.
Yeni evlilerde bu oluyor genelde sonra geçiyor .
Evlilikten oncesinden beri var.6yil evlilik 10yillik tanisma.eski flortlerimden beribagliligim var sevgiye.terapide fark ettm.su an cozmeye calisiyorum.konu eski ama ben kk forumunu burda cozumler bulmayi bu yil farkettim

Ben de nişanlıyken eşim için böyle düşünürdüm sonra geçti
Bir de çocuk oldu
Bu adamın hiç mi kötü özelliği yok yahu hiç mi üzmez seni?
Bu kadar takıntılı olmak sana zarar verir onla doğmadın ya bence kafana takarak daha da bağlanıyorsun başka uğraşlar bul kendine
Cok kotu ozellikleri var sorun da bu bagimlilikta sizi dowse de sowse de degersiz de yapsa surekli o kisiye donuyorsunuz dunyanz onun etrafinda donuyor hic ayrilamiyorsunuz..sacmalik evet ama
Cekmeyen anlayanaz malesf o size aci cektiriyor siz yone de onunlacolmak istiyorsunuz

Ozguven eksikliginiz var. Tum dunyanizi esiniz yapan sizsiniz. Onu dunyanizin merkezine koymussunuz. Oysa merkezde siz olmaliydiniz, esiniz de merkeze yakin bir yerde olmaliydi.
Genelde esi narsist olanlar bagimli iliski yasarlar.
Rvet bagimli kisilikler narsist erkeklere : kadinlara daha egilimli olur. Ben de bencil biriyim tek cocugum .acikcasi gecmisime dair ailem el ustunde buyuttuklerini soyluyor fazla korumaci kollamaci. Bagimliliktan kurtulma teknikleri uzern calisiyorum

Dün gece de buna benzer bir konu vardi. Bi sürü insan üzüldük akıl verdik.

Simdi evet o da inandırıcılığını kaybetti:işsiz:
BEN bugun ilk defa yaziyorum inandirici olabilmkcicin illa terapistimin adini adresini mi vermeliyim anlamadim? YRDIm almak icin bu forumda yziyorum arastiriyorum tum bagimlilik konularinda kendickonularimi arayarak yrdim alabilecegim kisilerl konusacagim.

Back
X