Ese dosta hediye almak

hepgenc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2017
1.208
1.776
63
Evleneli 2 sene oluyor ve benim memleketime ilk kez gidicez. Babaannem koydeki yasli kadinlara hediyik ufak bir seyler almami soyledi. Ben de esimin memleketinde hic oyle bir sey almadigimizi soyledim. Bu sefer haksizlik olur gibi geldi. Benim yerime gofret cikolata gibi ufak seyler almis. Bos gitmeyelim diye. Simdi gidince esim gorucek. Ben almadim. Ayrica almamak ayip mi olur? Gidip alsam mi?

Bence imkanınız varsa ve babaanneniz bunun yakışık alacağını düşünüyorsa alın. Eşinize de durumu olduğu gibi anlatın, onun tarafına giderken aklınıza gelmediğini bir sonraki gidişinizde de onlara da hediye alacağınızı söyleyin.

Evleneli 2 sene oluyor ve benim memleketime ilk kez gidicez. Babaannem koydeki yasli kadinlara hediyik ufak bir seyler almami soyledi. Ben de esimin memleketinde hic oyle bir sey almadigimizi soyledim. Bu sefer haksizlik olur gibi geldi. Benim yerime gofret cikolata gibi ufak seyler almis. Bos gitmeyelim diye. Simdi gidince esim gorucek. Ben almadim. Ayrica almamak ayip mi olur? Gidip alsam mi?

Yani zorunlu birşey yok fakat alınması daha iyi olur gibi.
Hem karşı taraf sevinir hoşuna gider hemde eliniz boş gitmemiş olursunuz.

Benim bildiğim biryere giderken elin boş gidilmez. Eşinin memleketine de giderken bunu düşünebilmeliydin ve kendi tarafına da almalısın.

Esimin tarafi koye giderken oyle alisveris yaparlarki soka ugrarim hep. Cocuklara kilik kiyafet,ufak suslu mutfak esyalari,methini duyduklari leke cikarici tarzi seyler,yiyecekler...Biz bu sene ilk defa gitmeye niyetlendik.Yemin ederim napacagim diye kara kara dusunuyordum.Cok aile var hepsine nevresim takimi cocuklarina kiyafet goturecektim ve baya maddiyat ayiracaktim.Allahtan iptal old. Bir de begenmezler cogunlukla. Haline sukret yani:)

Akrabalara dememiş ama köydeki yaşlı kadınlara demiş tülbent falan alabilirsin

Esimin tarafi cok kalabalik. Almaya baslarsak sayamacagim kadar cok kisi var. Tabi ki hediye almak guzel bir sey. Ben de istiyorum. Ama her gittigimizde yapmali miyiz ve ne kadar masrafa girmeliyiz bilemiyorum?

Esimin tarafi koye giderken oyle alisveris yaparlarki soka ugrarim hep. Cocuklara kilik kiyafet,ufak suslu mutfak esyalari,methini duyduklari leke cikarici tarzi seyler,yiyecekler...Biz bu sene ilk defa gitmeye niyetlendik.Yemin ederim napacagim diye kara kara dusunuyordum.Cok aile var hepsine nevresim takimi cocuklarina kiyafet goturecektim ve baya maddiyat ayiracaktim.Allahtan iptal old. Bir de begenmezler cogunlukla. Haline sukret yani:)
Acikcasi nevresim takimi v.s. bayagi pahali geldi gozume. Yeni bebegimiz oldu ve bir suru masrafimiz var. Su anda kendime almayacagim seyleri hediye almak fuzuli gibi. Siz bir dahaki gidisinizde alicaksiniz galiba. Peki her gidislerinde mi aliyorlar ve ne siklikla gidiyorlar?

Her konuda olmaz. Yine de kendinizi koyun bu duruma. Esiniz kendi tarafina bir seyler aliyor. Sizinkine gelince olmuyor. Icten ice uzulmez miydiniz?

niye üzüleyim ki? istersem ben de kendi tarafıma gider hediye alırım.

Acikcasi nevresim takimi v.s. bayagi pahali geldi gozume. Yeni bebegimiz oldu ve bir suru masrafimiz var. Su anda kendime almayacagim seyleri hediye almak fuzuli gibi. Siz bir dahaki gidisinizde alicaksiniz galiba. Peki her gidislerinde mi aliyorlar ve ne siklikla gidiyorlar?
Kayinvalidem senede en az iki kere gider en az 2 ay kalir.Her gittiginde biseyler goturuyor yalniz nasil beceriyor bilmiyorum,uygun fiyatli kaliteli seyler buluyor.Baska sehirlerdeki gorumcelerim de oyle.Hediyeleri ufak tefek olur ama birkac parca olur.Koyden de o kadar cok sey yollarlarki ballar tereyaglari pekmezler cokelekler kuru gidalar...Aslinda hediyelesmek guzel sey ama iste beni geriyor.Ordakileri cok tanimadigim zevkini bilmedigim icin ne alacagimi bilemiyorum.Siz yaslilara goturecekseniz tulbent goturebilirsiniz hem risksiz.

Ya bu eşler ve aileler arasındaki kıyaslamaları anlayamıyorum.Orda yapmadık burda yapsak haksızlık olurmu ...neyin haksızlığı.O an aklına gelmemiş olabilir,ddüşünememiş olabilirsin fırsatın imkanın olmamış olabilir.Babaannen düşünmüş bir şey rica etmiş.Güzel de bir şey.Alınca ne bu yani eşin hemen vay benimkilere almadın diyecekse,evliliğini sorgula.Alınacak şey de ev araba altın değil neticede.

Back
X