Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
bacılar bugün ki hadis
Selmân-ı Fârisî Radiyallahu Anh anlatıyor:

Resul-i Ekrem Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselam Şaban ayının son günlerinde bize irad ettiği bir hutbede şöyle buyurdu:

"Ey insanlar büyük ve mübarek bir ay yaklaştı, gölgesi başınızın üstüne düştü. Bu öyle bir aydır ki, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi vardır. Allah o mübarek ayın gündüzlerinde orucu farz, gecelerinde nafile namazı meşru kıldı.

Bu ayda küçük büyük bir hayır yapan insan, başka aylarda bir farz eda etmiş gibi sevap alır.

Bu ayda bir farzı yapmak, başka aylarda yetmiş farz yerine geçer.

Bu ay Allah için açlık ve susuzluğun, taat ve ibadetin meşakkatlerine sabır ve tahammül ayıdır.
Sabrın karşılığı da Cennettir.

Bu ay yardımlaşma ayıdır.

Bu ay mü'minlerin rızkını arttıracak aydır.

Bu ayda her kim oruçlu bir mü'mine iftar edecek bir şey verirse, yaptığı bu iş günahlarının bağışlanmasına ve Cehennemden kurtulmasına sebep olur. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmeden onun kadar sevaba kavuşur."

(et-Tergib ve't-Terhîb 2:94.)

merhaba arkadaşlar .bende aranıza yeni katıldım.Benim Eşim ergenlik döneminde kabakulak geçirdiği için azospermi problemi çıktı.7 senelik evliyim.ilk sene çocuk olmayınca öğrendik problem olduğunu.ayrıca bende de adet düzensizliği vardı.ve doktor polikistik over teşhisi koydu.ve ilk tüp bebek denemesini yaptık başarısız sonuçlandı.eşimin sperm sayısı 2 milyon olmasına rağmen sperm bulunabiliyor yani tese yönetmine gerekkalmıyor.benmde 18 tane falan yumurtam oluşuyor .ama nedense tutunamadı.2.denememizi ilkinden 2 ay snra yaptık .ardışık transfer yapıldı.ama sonuç yine negatif .doktorum eşimden korkarken bende tutunamamsına anlam vermeiyor.3. kez denemek istiyorum ama aynı yerdemi yoksa başka yerdemi yapsam diye çelişkideyim.onlara olan güvenim bitti.çıkmazdayım napcam bilimiyormmmm.arkadaşlar.mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

ya bacım varya sizin yerinizde olamk için neler vermezdim 2 milyon sperm var sende de yumurta var gerisi ol vaktine kalıyor bak kendin için sogan suyu yap birde herifin için incir kürü yap sonra benden tavsiye umut tüp bebekte süleyman bey çok ii bir k.dogumcu emre bey ise azo konusunda zaten 1 numaralardan biri daha önce nerde denedin bilmem ama bir git istersen bence sizin inşallah olurda çok iyi bir merkezde yaptırmanız lazım

sağolun teşekkür ederim.Daha öncede iyi bir merkeze yaptırdım.2 kere SSK dan yararlandım.şimdi hakkımda bitti. biliyorsunuz çok külfetli bir işlem.

valla doktorumda herşey yolunda giderken neden tutmadığına anlam veremedi.
zaman 'cım bana bu kürler ile ilgili ayrıntılı bilgi verirmisin.rica etsem

kızlar mrb ramazınımız hepimiz için mübarek ve hayırlı olsun 10 gündür giremedim hayıtımdaki yogunluktan dolayı siz bana gelişmelri bi özet olarak yazarmısınız

merhaba arkadaşlar .bende aranıza yeni katıldım.Benim Eşim ergenlik döneminde kabakulak geçirdiği için azospermi problemi çıktı.7 senelik evliyim.ilk sene çocuk olmayınca öğrendik problem olduğunu.ayrıca bende de adet düzensizliği vardı.ve doktor polikistik over teşhisi koydu.ve ilk tüp bebek denemesini yaptık başarısız sonuçlandı.eşimin sperm sayısı 2 milyon olmasına rağmen sperm bulunabiliyor yani tese yönetmine gerekkalmıyor.benmde 18 tane falan yumurtam oluşuyor .ama nedense tutunamadı.2.denememizi ilkinden 2 ay snra yaptık .ardışık transfer yapıldı.ama sonuç yine negatif .doktorum eşimden korkarken bende tutunamamsına anlam vermeiyor.3. kez denemek istiyorum ama aynı yerdemi yoksa başka yerdemi yapsam diye çelişkideyim.onlara olan güvenim bitti.çıkmazdayım napcam bilimiyormmmm.arkadaşlar.mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
merhaba candost, öncelikle probleminiz azospermi değil. oligospermi. tutunamama için genetik testler ve imsi+metabolomiksi uygulayan bir merkezde olabilirsin.

demmi 'ciğim verdin bilgiler için teşekkür ederim. Bizim tetkik dosylarımızda devamlı azospermi yzıyor.
genetik testlerimiz yapıldı .her hangi bir problem çıkmadı kromozomlarımızda

oşgeldin arkadaşım evet ZAMAN bacımında dediği gibi senin yerinde olmak için çok dua ediyorum çok arkadaşım şükret haline bizim durumumuz daha vahim bizlerde tesede bile bulunamıyor demekki tutunamamasının bir sebebi var yada henüz zamanı gelmemiş biraz sabır inşallah bu seferki denemende olur hangi merkezde denediydin diğer ikisini...

sl kızlar nasılsınız bakem handecim hiç üzülme allhın izni ile bebeğin seninledir inşallah allah bağışlasın size yavrunuzu

bende iyiyim canım ne olsun sıcaklarla uğraşıyoruz onun dışında vallahi bişey yaptığım yok..

Back
X