merhaba arkadaslar aranizda erkekte hormon referans araliklarini bilan varsa yazabilirmi?????
internete baktim hepsi farkli fsh a 5-20 demisler????
Merhaba arkadaşlar nasılsınız bende yeni buldum bu bölümü benim eşimde agustosda varıkosel olmudu daha sonra sayı ve hız da artış oldu bızden kan testi istedi kanındakı horman sevıyesı dusuk cıktı buda eşımın sperm üretmesine engel oluyormus ve eşime hormanlarının artırıcı ılac verdı ama doktorun verdi ilaç üretimden kalkmış fsh testestoron arasındaki fark ne acaba bırde siz ne gibi tedavi yöntemleri kullandınız yardımlarınızı beklıyorm
canım suan degerler yanımda degılde sen bana tlf ve e postasını verırsen cok sevınırımbiz dr. larla e posta ile görüşüyoruz sanuçları gönderiyoruz dr.da ne yapmamızı söylüyor.tel. lerini verebiliriz.
Ankarada Kaan Aydos tel.3125957360-5956815-5956832-e posta ksaydos@tr.net buradan ulaşabilirsin. İstanbulda Emre Bakırcıoğlu çep tel.05333641878--fax.02163408000 ulaşabilirsin.canım suan degerler yanımda degılde sen bana tlf ve e postasını verırsen cok sevınırım
canım kısaca anlatayım sana..biz durumu temmuzda öğrendik, daha önce hep ben tedavi olmuştum ama eşime bakmamışlardı sonra doktor değiştik ve eşimden sperm testi istedi, yaptırdık ve kağıt bomboş herşey sıfır..tabi kahrolduk, ağladık sizladık..sonra bir hafta geçti tekrar test yaptık ve 100 bin çıktı..Allah'ımın mucizesi..o 1 haftada öle dua ettimki, öle istedimki anlatamam, şükürler olsun oda bize umudumuzu verdi..sonra netten yani burdan kaan hocayı buldum.ona mail attım sonuçları, oda panik yapmayın demiş ve ilaç yazmış saolsun..klomen ve pharmaton diye..1 ay kullanın mail atın demiş..bizde denileni yaptık, tabi bu arada keçiboynuzu kürü, kuruyemişler, bal falan fistan işte..1 ay sonra test yaptık ve 26.6 milyon ama 300 bin canlı yazıyordu..hocaya tekrar yolladık ve o yanına çağırdı, bayramdan sonra gittik tabi gidene kadar yine test yaptık ve sayı 52 milyon oldu ama %100 hareketsiz hepsi..yılmadık devam ettik..son hocaya gittik ve ordada test yapıldı 8 milyon ve %100 hareketsiz..sonra klomen ve proxeed verdi, 1 ay kullanınca bakalım bi değişiklik olmuşmu dedik ve yaptık sonuçta toplam 44 milyon sperm ve hızlı ve yavaş hızlı % 2, yerinde %6 ve hareketsiz % 90 çıktı..çok şükür Rabbim bizi bu günlere getirdi..fazla bekletmedi ve hala devam bakalım ilaçlara, şbubatta tüp bebek düşünüyorduk ama erteledik yaza..uzun oldu ama diyeceğim şuki asla ümitsiz olmayın, yılmayın ve gönülden isteyin..Rabbim mutlaka verecektir..Sabır acı ama meyvesi çok tatlı..Binlerce kez şükürler olsun..bazen o kadar kendime kzıyorumki Allah'ım ne kadar nankörüm diye..İşte böyle canım..Daha sanırım siz yeni öğrendiniz durumu yani demek istediğim 1 testlede azospermsin denmez, bizdede öle dediler ama bak rabbim verdi..moral ve inanç çok önemli..birbirinize destek olun..benim eşimde üzüldü kahroldu ama asla yılmadı, hep düzeleceğine inandı..ve çok saolsun ne yaptıysam yedi içti..böle işte canım..hepinize duacıyım , rabbim hepimizi tez zamanda anne baba yapar inşAllah..öpüldün sıkma canını, sen elinden geleni yap, Tevekkül Allah'tan..Oda mutlaka verecektir..
canım böle olmazki, bu durumda destek olacaksınız birbirinize..İnş durum düzelir..sıkmayın canınızı..
benim bildigim en onemli hormon etkili FSH ve TESTERN.bunlar dusukse tedavisi daha kolay normal yoldan bile cocugun olabiliyor hormonlari normal seviyeye cekip normla yoldan cikis saglanabiliyor.ama yuksekse genelde hicbir doktor tedavisi yok diyor dussede sperm uretimi olmaz diyor ,sadece benim bildigim kaan aydost ilac veriyor yukseklere.ama bir bilgim yok yuksek olupta dusurulunce normal yoldan cikarmi yada tessede mi cikarr,benim hayalim normal yolla cikmasi(cunku biz 1 tese olduk 1.5 yili gecti,o zaman yikildik kendimize ancak gelebildik, bu yuzden odum kopuyor tese olmaktan ,tek duam normal yolla cikis olmasi,insaalah olur)
bizm hormonlarimiz soyle 8 aylik tedavi sonucunda
FSH 15.27
LH 6.42
ESTRADIAL 16.14
TESTOSTERONE 3.95
,onceden fsh 20ydi,testern u hatirrlamiyorum.
fsh normal araligi sanirim 2-12(bende bilmiyorum araliklari cok unutkanim(
lh a pek bakmiyolar sanirim bizim doktor fsh vetesterona bakiyor bence...
hoşbulduk belginim allah kabul etsin gamzesezer ne zamandır yoktun sende hoşgeldin tedaviniz nasıl gidiyor size sanırım menogon verecekti kaan bey sizin testosteron mu düşük tü.
tedaviye devam canım.teseden sonra proxeed ve endol vermişti kaan bey.geçen gün bitti ve dün test yaptırdı eşim.hormonlar normal gibi ama sperm yine 0 tabi.mail atıcam kaan beye ne dicek bakalım.gittiğimizde şubat gibi menagona başlarız demişti.tek işe yarayanda o oldu bence bizde.bakalım beklemeye devam şimdilik.sen neler yaptın.tedaviniz ne durumda.ne zamndır girmeyince unuttum herkesin durumunu...
hoşbulduk belginim allah kabul etsin gamzesezer ne zamandır yoktun sende hoşgeldin tedaviniz nasıl gidiyor size sanırım menogon verecekti kaan bey sizin testosteron mu düşük tü.
bgn moralim çok bozuk çok düşüncesiz insanlar var cuma okumamız vardı milletin elinde 1er 2 şer bebekler bana döndüler "hadi yap artık sende" "artık sana da lazım yapıver bitane" ne ahmakça cümleler ya sanki elimizde bi malzeme var yapıp yapmamak bizim elimizde ve bunu söyleyenlerden biri 22 yıllık evli ve çocuğu onun da olmamış cehaletine mi şaşırayım kendime mi üzüleyim
kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrr..............günlar sonra tekrar aranızdayım..hepinizi çoooook özledim..nette sorun vardı.yeniden abonelik aldık.eee ne var ne yok anlatın..var mı hamişler veya müjdeli haberler iyi gelişmeler...çok merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?