Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
selam arkadaslar.öncelikle kandiliniz mübarek olsun...ben daha yeni üye oldum...ve yalniz olmadigimi görmek beni öyle mutlu ettiki anlatamam..
cünkü benim esimde azospermi ve bunu sadece ikimiz biliyoruz:( kimseyle konusamamak o kadar zor ki.sürekli bunalim takiliyosun. ama sizleri görünce sanki benim dünyama yeni bir pencere acildi.hem okudum hem agladim, ve hemen bende araniza katildim...cunku bizi bizden baska kimse anlayamazdi...

ben kendimden bahsedeyim biraz...32 yasimdayim yurtdisinda yasiyorum.ilk evliligimden 13 yasinda bir kizim var..ayrildiktan 8 yil sonra tekrar 2.esimle evlendim.ilk cocugum o kadar cabuk olmustu ki ,ikincisininde hemen olacagini saniyordum.nerden bilirdim ki rabbim benim bu sekilde sabrimi deneyecekti..
neyse eevlendikten kisa sure sonra kizimin bir kardesi olsun istedik.ama normal yollardan bir turlu hamile kalmamistim.adetim her ay gecikmeli geliyordu.bende hamileyim diye hep bi umut test yapiyordum:(( sayisini bile bilmedigim kadar test cubuklari beni her defasinda birkez daha yikiyordu...
ne oluyor du ki rabbim o cift cizgiyi bir turlu göremiyordum...
artik bize doktor yolu görünmüstü.biseyler yolunda gitmiyordu ama ne?????
ben hep kendimi suclu hissediyordum,,cunku uzun zamandir cocugum olmayinca kesin bende sorunlar var diyordum..nerden bilirdim ki esim azospermi ciksin...
kadin doktorum bende her türlü tetkikleri yapti ve hersey yolundaydi...bir kac cesit igne ilac verdi ve bunlari kullan eger hamile kalmassan tekrar gelin dedi...
aradan bi 6 ay gecmisti,ama sonuc gene ayni.kocaman bi sifir:(((
tekrar doktora,doktor esimden sperm alip bana orada enjekte edecekti.esimden sperm örnegi aldi..2 saat sonra tekrar gelin enjekte edelim dedi..o 2 saat sanki 2 yil kadar uzundu bizim icin...
biraz gezip dolastiktan sonra gene bi umutla gittik doktora.doktor odasina aldi ve hüzünlü bir yüzle bosuna yapmayalim,sperm hic yok demez mi:(((sanki o klinik yikildi ve ben altinda kaldim:(( o kadar cok aglamisim ki o sok la doktor beni zor sakinlestirmis:(((
hic böyle bi sonuc beklemedigim icin bana o anda cok agir gelmisti belki...doktor biraz sakinlestirdi ve bize herseyin sonu degil hemen bi tüp bebek deneyin dedi.normal yolla kesinlikle hamile kalamayacagimi söyledi.
o gunu ve yasadiklarimi hic ama hic unutamiyorum..rabbim kimseye yasatmasin,,kimseyi de caresiz birakmasin...
esimde bende tek bir kelime bile konusmadan aglayarak eve geldik...sanki kelimeler bitmis,konusacak bir söz kalmamisti....kimse de yokki derdini anlatip paylasip rahatlayasin...1 hafta hic o konu hakkinda konusmadan,zoraki seyleri bir iki kelime konusaraktan esimle gecirdik....
ama is bana düsüyordu.pes etmemeli ve esime morel vermeliydim.cünkü rabbime sükürler olsun bir evladimiz vardi.bu zor gunlerde esime destek olmaliydim...ve kendim gizlice agladim ama esime asla belli etmedim..o zaten suclaniyordu ve kendini eksik hissediyordu...ben guclu olmaliydim...

artik bizim icin uzun bir bekleyis ve umutlarla dolu bir yolculuk basliyordu...yasadigim ülkede ki tüp bebek merkezinden randevu gelmisti.ama imtihan iste ye 8 ay bekmemiz gerekiordu ilk randevu icin...o kadar yogunmus ki anca o zamana sira varmis.olsun beklerdik...gec olsun da güc olmasindi bizim icin....biz bu arada tatilimizi falan yaptik bol bol morel oldu bizim icin..ama gene kimselere bisey diyeemedik.hep daha zamani var diye gecistirdik soranlara......
neyse ki 8 ay gecti ve biz ilk randevuya 13 ocakta gittik...heyecan stres korku hepsi bi arada.....doktor esimde sperm arayacaklarini ve eger bulunursa hemen tedaviye baslanacagini söyledi.ne sevindik ne üzüldük esimle...öyle ce baktik birbirimize..umut iste kimbilir....belki rabbim bu sekilde gönderecektir bize yavrumuzu.......
gene 3 hafta sonrasina randevu verildi ve gene bekle süreci..bitmek bilmeyeen günler ve haftalar.....
esimde n gecen hafta sperm arandi.türkiye de microtese deniliyor galiba bu isleme...
bi taraftan buldular ama labaratuvara gönderildi.canli varmi yokmu ona bakilacakmis...hemen belli olmuyormus...eger canli varsa insallah vardir,insallah rabbim yüzümüze güler,hemen bana tüp bebek uygulayacaklar...
su an gene beklemedeyiz....insallah persembe günü sonucu alicaz...insallah hayirli bi haber olur...hergun dua ediyorum rabbime...insallah canli bulunur arkadaslar dualariniza cok ihtiyacim var.cunku kimseye diyemiyorum....ne olur dualarinizdan beni de eksik etmeyin...

hakkinizi helal edin cok uzun yazmisim....ama sizlere icimi dökünce öyle rahatladimki...insallah bundan sonra hep mutlu hep guzel haberlerde yazisiriz....
rabbim bu mübarek gunde hepimizin yardimcisi olsun,kimseyi evlatsiz,kucaklarimizi bos birakmasin.....aminnnnnnnnnnnnn
AMİN canım RABBİM hiçbirimizin kuçaklarını boş bırakmasın tabiki senin içinde dua ederiz .biz zaten tanıdığımız danımadığımız bebek isteyen herkeze dua ediyoruz.bizim birbirimize etdiğimiz dualar daha makmul olur.:10:

AMİN canım RABBİM hiçbirimizin kuçaklarını boş bırakmasın tabiki senin içinde dua ederiz .biz zaten tanıdığımız danımadığımız bebek isteyen herkeze dua ediyoruz.bizim birbirimize etdiğimiz dualar daha makmul olur.:10:

allah razi olsun canim...evet insanin tanimadigi kisiye ettigi dua daha cabuk kabul olurmus...hele bugun bos gecirmeyelim bol bol dua edelim....

LEYLAK ,kader ,çiçek çok sağolun ALLAH razı olsun.bu bizim ilk ve son teseydi.zaten ihtimal çok düşüktü.bundan sonra yapabileceğimiz hiçbişey yokmuş zaten.Gerçekten LEYLAK berbat bir durum yaşıyoruz daha ne kadar sürecek bilmiyorum..

canım benim böyle düşünme lütfen..inş rabbim size bir mucize verir..
slm kizlarr nasilsiniz ben dun dondum fransaya
suan dinlenmedeyim

transferim cuma gunu yapildi dun yolculuk yaptim ,buugun normalde is basi yapmam gerekliydi ama yarin dedim patrona ,bakalim yarina kadar iyi olursam giderim ise tabi hep dikkatle ,yada birazdaha izin alirim bilmiyorum

sonucumuz 23 suabatta carsamba gunu belli olcak ,nasil gececek gunler bilmiyorum
esimin durumu cok kotu gecen hafta sali mikrotese oldu ,dun yolculuktanmi ne felaket sancilari var ,dun acile gittik biraz gecti simdi yine basladi
suan yine gidiyoruz cikmadan yazim dedim
hepinizin kandili mubarek olsun
bu guzel gunde rabbim tum herkesin dualarini kabul etsin insallah
canım hayırlı uğurlu olsun..güzel haberini bekliyoruz..

günaydın canlarım nasılsınız.herkezin mevlit kandilini mübareklerim Rabbim bu günün hatrına dualarımızı dileklerimizi kabul buyursun. bu gün SELVAnın eşi tese olucaktı inşAllah spermcikler bol bol çıkar.ADAK canım eşinin sonuçuna sevindim inşAllah kaynındada iyi güzel sonuçlar çıkar Allah şifa versin.EMA canım geçmiş olsun bu kadar umutsuz olma rabbim ne kapılar açar niye ilk ve son diyorsun bizde tese olduk ikinci için tedavideyiz sizdeki azo sebebi neydi.MELİSELACIM canım gözün aydın koçişine kavuştun artık elinizi çabuk tutun bir bebiş haberide senden bekliyorum.JKLM canım iyi bir tatil geçirmişsin oh hasrette giderdin baya moral oldu her günün böyle geçsin canım.SYMPATHİQUE canım kendine dikkat et bol bol dinlen ayın 23 de hamileyim demeyi nasip etsin rabbim.eşinede geçmiş olsun.ÇİÇEKÇİM canım sizinde az kalmış inşAllah bu sefer olucak korkma dua et canım.LEYLAKCIM canım bizim en büyük şansımız annelerimiz bizde yavrularımızın şansı olalım Rabbim duy sesimizi.sonuçlarınız iyiye gidiyor inşAllah spermçiklerde çıkar.KADERcanım Kaan bey sonuçların çok iyi olduğunu söylemiş çok sevindim inşAllah canım yakında sperm çıkışıda olur. PAPATYAM, NİSSAN, DURUDERYADENİZ,BLUEAVCI,ve hatırlayamadığım diğer arkadaşlarım nasılsınız hem kandilinizi kutlarım hemde sevgililer gününüzün sevginize sevgi katmasını dilerim.:71:

zcum benim Allah razı olsun..Kocaman öpüldün..

Bu arada arkadaşlar hepinizin kandilini kutluyorum, dua ile İnşAllah..

arkadaslar,hepimizin kandili mubarek olsun.bugun bol bol duva edelim,allah hepimize evlatlar nasib etsin esimize tez bir zamanda sifa versin insalllah.bugun bol duva edelim

suan dinlenmedeyim

transferim cuma gunu yapildi dun yolculuk yaptim ,buugun normalde is basi yapmam gerekliydi ama yarin dedim patrona ,bakalim yarina kadar iyi olursam giderim ise tabi hep dikkatle ,yada birazdaha izin alirim bilmiyorum

sonucumuz 23 suabatta carsamba gunu belli olcak ,nasil gececek gunler bilmiyorum
esimin durumu cok kotu gecen hafta sali mikrotese oldu ,dun yolculuktanmi ne felaket sancilari var ,dun acile gittik biraz gecti simdi yine basladi

arkadasim sizin doktorlariniz kimdir?bilgi verirseniz sevinirim tesekkur edrim

YADE78 Canım ikimizinde durumu aynı hemen hemen. Benimde ilk eşimden bir kızım var. Onu da geç buldum gerçi tedavi görmeden oldu. .1.5 yıl önce de 2. evliliğim oldu. Evlendiğimizden bu yana da 1 tüp bebek denememiz. Malisef sonuç negatif. İlk zamanlar Allah da biliyorya çocuğum olsun istemedim. Belki eşimin kızımı sevmemesinden korktum bilemiyorum neden. Çünkü kızımla anlaşmaları 1 yılda anca oldu. Çok üzülüyordum. Şimdi Allaha şükür iyiler. Bende kendimden çok onun için bir bebeğim olsun istiyorum. Eşimin kimsesi yok küçükken evlatlık vermişler onu da. hayata tutunması mutlu olması için bi çocuğunun olması gerekiyor sanki. Çünkü hep bişeyler eksik evliliğimizde. 2. denememiz olcak mart sonu gibi sanırım tesede Bulunan 2-3 spermle...
zcu güzel dileklerin için sağol canım. Allah bizim için ne diliyorsan 10 katını sana versin inşallah.

arkadaslar,hepimizin kandili mubarek olsun.bugun bol bol duva edelim,allah hepimize evlatlar nasib etsin esimize tez bir zamanda sifa versin insalllah.bugun bol duva edelim

canım seninde kandilin mubarek olsun dualarımız kabul olsun.sympathique arkadaşımız İstanbulda umut tüp bebekte Emre Bakırcıoğlunda tedavi oldu.

canlarım bir kaç gündür giremedim misafir vardı nasılsınız hepinize İYİ KANDİLLER ayrıca SEVGİLİLER GÜNÜnüzde kutlu olsunnnn

Bu arada bende hepinizin kandilini ve sevgililer gününü kutluyorum. Allah bu güzel günde dileklerinize kavuşmanızı nasip etsin inşallah.

canlarım bir kaç gündür giremedim misafir vardı nasılsınız hepinize İYİ KANDİLLER ayrıca SEVGİLİLER GÜNÜnüzde kutlu olsunnnn

seninde canım kandilin mubarek olsun dualarımız kabul olsun .sevgiler günü ne güzel bir güne tesadüf etti. sevgililer sevgilisi peyganberimizin doğduğu güne:71:

amin canım...inşallah kaynın içinde eşin içinde iyi haberler alırsın. Bu mübarek kandill gününde rabbim yanımızda olsun hepimize güç.kuvvet versin .hayırlı kapılar açsın ..

sağol arkadaşım.....allah yardımcın olsun lütfen ümitsizliğe kapılma biz burda ne mucizeler gördük inan.......

Merhaba arkadaşlar,
adak canım çok üzüldüm rabbim yardımcınız olsun..kızlar biz tedaviye devam ediyoruz mikrotese günü belli oldu pazartesi günü saat 9.30 da...hem sevgililer günü hem mevlid kandili rabbim bu günü bana bayram eder inşaallah...kızlar bana dua edin...çıkış olursa size hemen yazarım ama olmazsa sanmıyorum topiğe giremem..rabbim sadece bana değil isteyen herkese tez zamanda versin..rabbim duy..allaha emanet olun...
canım allah yardımın olsun iyi haberlerini bekliyorummm
Kızlar iii akşamlar bu akşam alışveriş yaptık annemle gezdik çok güzeldi :16:miz 2 mağazadaki
2 bayanda çok neşeli çok tatlı annen var dediler kızlar belki anne olamiycam ama çok şanslıyım ki böyle bir annem olduğu için :16::16::16::16:
sende olursun inşallah annen gibi bir anneee
bizimde iyi diyelim ii olsun hesabı canım, valla Allah'tan iş var yoksa kafayı yerdim ben..işler yoğun aklıma gelmiyor fazla..Ama iş yerindede 2011 girdi gireli 4 hamilemiz oldu ve baya bir can sıkıcı oluyor, kıskanmak değil ama insan imreniyor valla..
sorma vallahii hemde ne imrenmek.
Iyi pazarlar arkadaslar. Insallah hepiniz iyisiniz.
Geçmisi okuyamadim.
Pazartesi selva'nin esin mikrotese olucak dualarim onunla insallah çok sayida sperm bulunur.

Cicekcigim sende korkma, türkiye'ye gitmeye hazirlaniyorsunuz. Insallah hersey güzel olucak.

Tedavide olan arkadaslar, bekleyen arkdadaslar insallah sizde en kisaz zamanda bebislerinize kavusursunuz.

Dualarim hepiniz için. Hepiniz aklimdasiniz, siz benim dert ortagi arkadaslarimsiniz.
sağol sen nasılsınnn
günaydın kızlar......kaynıma üzülürken ağlarken rabbim bir kapı açtı eşimin karyotip analizi yani genetik testi dün sonuçlandı emre bey aradı ve temiz çıktığını söyledi rabbime şükürler olsun ....kaynımda bugün hem endoskopi hemde kolonoskopi olacak...dua edelim ne olur rabbim güç versin onada
allah yardımcısı olsun sonuç içinde gözün aydın..
İnşallah bu güzel günün hatrına herşey güzel olur. Allah yardımcın olsun.
ewet dualarım onunlaaa
suan dinlenmedeyim

hadiii bakalımmm 23de düğün var burdaaa

günaydın canlarım nasılsınız.herkezin mevlit kandilini mübareklerim rabbim bu günün hatrına dualarımızı dileklerimizi kabul buyursun. Bu gün selvanın eşi tese olucaktı inşallah spermcikler bol bol çıkar.adak canım eşinin sonuçuna sevindim inşallah kaynındada iyi güzel sonuçlar çıkar allah şifa versin.ema canım geçmiş olsun bu kadar umutsuz olma rabbim ne kapılar açar niye ilk ve son diyorsun bizde tese olduk ikinci için tedavideyiz sizdeki azo sebebi neydi.meliselacım canım gözün aydın koçişine kavuştun artık elinizi çabuk tutun bir bebiş haberide senden bekliyorum.jklm canım iyi bir tatil geçirmişsin oh hasrette giderdin baya moral oldu her günün böyle geçsin canım.sympathique canım kendine dikkat et bol bol dinlen ayın 23 de hamileyim demeyi nasip etsin rabbim.eşinede geçmiş olsun.çiçekçim canım sizinde az kalmış inşallah bu sefer olucak korkma dua et canım.leylakcım canım bizim en büyük şansımız annelerimiz bizde yavrularımızın şansı olalım rabbim duy sesimizi.sonuçlarınız iyiye gidiyor inşallah spermçiklerde çıkar.kadercanım kaan bey sonuçların çok iyi olduğunu söylemiş çok sevindim inşallah canım yakında sperm çıkışıda olur. Papatyam, nissan, duruderyadeniz,blueavcı,ve hatırlayamadığım diğer arkadaşlarım nasılsınız hem kandilinizi kutlarım hemde sevgililer gününüzün sevginize sevgi katmasını dilerim.:71:
evet arkadaşım eşime sevindik spermleri bulamasakta genetik olmaması sevindirici...inşallah kaynımda kurtulur aklım hep onda....sağolasın....

:46:herkese hayırlı kandıller canım,YADE arkadasım tup bebekte spermın canlı olma sartı yokkı...zaten ılacla onlar o gorevı yerıne gtrtyrlr.yanı bende oyle olmustu....rabbım tez zmanda kurtarsn ama sen bızden cok cok sansılısnıkı allah bagıslasın bır kızın varmıs.... (keske gelmeseydın )ama topıke :5:hosgeldın tatlım

adak cım umarım ınsaaalh kayınıın testlerı tertemız cıkar,esının de sınavı cok zormus gercekten.rabbım baska dertler vermesın.testlerınızın temız cıkması cok super ...masaalalah ne mutlu sıze.çbız maalesef o testlerde yıkılmıstık:((((( sonuc cok kotuydu.

canım evet eşimin başına gelenler....ya ne zor imtihan şimdi gece gündüz kardeşiyle beraber ....genetik temiz ama ona bile sevibemedik çok şükür rabbime....sizde ne yazıyodu test sonucunda arkadaşım??ben raporu görmedim çünkü telde temiz dedi emre bey bizde cumartesi yine gidip yüzyüze görüşücez kısmetse umuta.....

Herkese hayırlı haftalar hayırlı kandiller :71: arkadaşlar nasılsınız ben pek takip edemedim sizleri tatil girdiğinden beri inşallah herşey yolundadır canlarım

SELVA cım haydı guzel haberler ver ınsaalah...ADAKCIM bızde genetık hastalık 47xxy oldugu yazyrdu

suan dinlenmedeyim

insallah 23unde guzel haberler verirsin arkadasim:nazar:, esinin agrilari da bir an evvel diner insallah kendine iyi bak

YADE78 Canım ikimizinde durumu aynı hemen hemen. Benimde ilk eşimden bir kızım var. Onu da geç buldum gerçi tedavi görmeden oldu. .1.5 yıl önce de 2. evliliğim oldu. Evlendiğimizden bu yana da 1 tüp bebek denememiz. Malisef sonuç negatif. İlk zamanlar Allah da biliyorya çocuğum olsun istemedim. Belki eşimin kızımı sevmemesinden korktum bilemiyorum neden. Çünkü kızımla anlaşmaları 1 yılda anca oldu. Çok üzülüyordum. Şimdi Allaha şükür iyiler. Bende kendimden çok onun için bir bebeğim olsun istiyorum. Eşimin kimsesi yok küçükken evlatlık vermişler onu da. hayata tutunması mutlu olması için bi çocuğunun olması gerekiyor sanki. Çünkü hep bişeyler eksik evliliğimizde. 2. denememiz olcak mart sonu gibi sanırım tesede Bulunan 2-3 spermle...
zcu güzel dileklerin için sağol canım. Allah bizim için ne diliyorsan 10 katını sana versin inşallah.

papatyaamm hic birsey kolay degil insallah bu bekleyisleriniz guzel ve mutlu sonuclanir.

canım evet eşimin başına gelenler....ya ne zor imtihan şimdi gece gündüz kardeşiyle beraber ....genetik temiz ama ona bile sevibemedik çok şükür rabbime....sizde ne yazıyodu test sonucunda arkadaşım??ben raporu görmedim çünkü telde temiz dedi emre bey bizde cumartesi yine gidip yüzyüze görüşücez kısmetse umuta.....

adak arkadasim cok cok gecmis olsun tekrardan insallah kaynin da tez zamanda sagligina kavusur. test sonuclarinizin da temiz cikmasina sevindim canim

Back
X