selam arkadaslar.öncelikle kandiliniz mübarek olsun...ben daha yeni üye oldum...ve yalniz olmadigimi görmek beni öyle mutlu ettiki anlatamam..
cünkü benim esimde azospermi ve bunu sadece ikimiz biliyoruz

kimseyle konusamamak o kadar zor ki.sürekli bunalim takiliyosun. ama sizleri görünce sanki benim dünyama yeni bir pencere acildi.hem okudum hem agladim, ve hemen bende araniza katildim...cunku bizi bizden baska kimse anlayamazdi...
ben kendimden bahsedeyim biraz...32 yasimdayim yurtdisinda yasiyorum.ilk evliligimden 13 yasinda bir kizim var..ayrildiktan 8 yil sonra tekrar 2.esimle evlendim.ilk cocugum o kadar cabuk olmustu ki ,ikincisininde hemen olacagini saniyordum.nerden bilirdim ki rabbim benim bu sekilde sabrimi deneyecekti..
neyse eevlendikten kisa sure sonra kizimin bir kardesi olsun istedik.ama normal yollardan bir turlu hamile kalmamistim.adetim her ay gecikmeli geliyordu.bende hamileyim diye hep bi umut test yapiyordum

( sayisini bile bilmedigim kadar test cubuklari beni her defasinda birkez daha yikiyordu...
ne oluyor du ki rabbim o cift cizgiyi bir turlu göremiyordum...
artik bize doktor yolu görünmüstü.biseyler yolunda gitmiyordu ama ne?????
ben hep kendimi suclu hissediyordum,,cunku uzun zamandir cocugum olmayinca kesin bende sorunlar var diyordum..nerden bilirdim ki esim azospermi ciksin...
kadin doktorum bende her türlü tetkikleri yapti ve hersey yolundaydi...bir kac cesit igne ilac verdi ve bunlari kullan eger hamile kalmassan tekrar gelin dedi...
aradan bi 6 ay gecmisti,ama sonuc gene ayni.kocaman bi sifir

((
tekrar doktora,doktor esimden sperm alip bana orada enjekte edecekti.esimden sperm örnegi aldi..2 saat sonra tekrar gelin enjekte edelim dedi..o 2 saat sanki 2 yil kadar uzundu bizim icin...
biraz gezip dolastiktan sonra gene bi umutla gittik doktora.doktor odasina aldi ve hüzünlü bir yüzle bosuna yapmayalim,sperm hic yok demez mi

((sanki o klinik yikildi ve ben altinda kaldim

( o kadar cok aglamisim ki o sok la doktor beni zor sakinlestirmis

((
hic böyle bi sonuc beklemedigim icin bana o anda cok agir gelmisti belki...doktor biraz sakinlestirdi ve bize herseyin sonu degil hemen bi
tüp bebek deneyin dedi.normal yolla kesinlikle hamile kalamayacagimi söyledi.
o gunu ve yasadiklarimi hic ama hic unutamiyorum..rabbim kimseye yasatmasin,,kimseyi de caresiz birakmasin...
esimde bende tek bir kelime bile konusmadan aglayarak eve geldik...sanki kelimeler bitmis,konusacak bir söz kalmamisti....kimse de yokki derdini anlatip paylasip rahatlayasin...1 hafta hic o konu hakkinda konusmadan,zoraki seyleri bir iki kelime konusaraktan esimle gecirdik....
ama is bana düsüyordu.pes etmemeli ve esime morel vermeliydim.cünkü rabbime sükürler olsun bir evladimiz vardi.bu zor gunlerde esime destek olmaliydim...ve kendim gizlice agladim ama esime asla belli etmedim..o zaten suclaniyordu ve kendini eksik hissediyordu...ben guclu olmaliydim...
artik bizim icin uzun bir bekleyis ve umutlarla dolu bir yolculuk basliyordu...yasadigim ülkede ki tüp bebek merkezinden randevu gelmisti.ama imtihan iste ye 8 ay bekmemiz gerekiordu ilk randevu icin...o kadar yogunmus ki anca o zamana sira varmis.olsun beklerdik...gec olsun da güc olmasindi bizim icin....biz bu arada tatilimizi falan yaptik bol bol morel oldu bizim icin..ama gene kimselere bisey diyeemedik.hep daha zamani var diye gecistirdik soranlara......
neyse ki 8 ay gecti ve biz ilk randevuya 13 ocakta gittik...heyecan stres korku hepsi bi arada.....doktor esimde sperm arayacaklarini ve eger bulunursa hemen tedaviye baslanacagini söyledi.ne sevindik ne üzüldük esimle...öyle ce baktik birbirimize..umut iste kimbilir....belki rabbim bu sekilde gönderecektir bize yavrumuzu.......
gene 3 hafta sonrasina randevu verildi ve gene bekle süreci..bitmek bilmeyeen günler ve haftalar.....
esimde n gecen hafta sperm arandi.türkiye de microtese deniliyor galiba bu isleme...
bi taraftan buldular ama labaratuvara gönderildi.canli varmi yokmu ona bakilacakmis...hemen belli olmuyormus...eger canli varsa insallah vardir,insallah rabbim yüzümüze güler,hemen bana tüp bebek uygulayacaklar...
su an gene beklemedeyiz....insallah persembe günü sonucu alicaz...insallah hayirli bi haber olur...hergun dua ediyorum rabbime...insallah canli bulunur arkadaslar dualariniza cok ihtiyacim var.cunku kimseye diyemiyorum....ne olur dualarinizdan beni de eksik etmeyin...
hakkinizi helal edin cok uzun yazmisim....ama sizlere icimi dökünce öyle rahatladimki...insallah bundan sonra hep mutlu hep guzel haberlerde yazisiriz....
rabbim bu mübarek gunde hepimizin yardimcisi olsun,kimseyi evlatsiz,kucaklarimizi bos birakmasin.....aminnnnnnnnnnnnn