Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

gözünüzaydın canım çok sevindim.hadi bakalım darısı bizlerin başına...

gözünüz aydın Allah tamamına erdirdin canım.darısı hepimizin başına...
biz de emre beydeyiz şu an genetik test sonucu bekliyoruz.diğerlerinde sorun yok.inşallah temiz çıkar bu bizim için önemli canım benim.. siz de umudunuzu kaybetmeyin derim.Rabbim nerden ne çıkaracak belli olmaz

bonita ne vakalarda sperm bulunuyor mucizevi şekilde yeter ki Allah ol desin umudumuzu kaybetmememiz lazım kardeşim sıkma canını

canım adetim yenı bitti eylülün 10unda insallah illa adt beklenmesi gerekiyor dimi

canım adetim yenı bitti eylülün 10unda insallah illa adt beklenmesi gerekiyor dimi

canım hadi geçmiş olsun allah devamını getirsin inşallah burda hepimizin aynı seviçli haberi vermek nasip olsun evet adetini illa beklemen gerekiyor adetin ikinci veya üçüncü ğünü tedaviye başlanır tabi uygunsa herşey doktorunuz söyler zaten bukadarı olmuş ya nasıl olsa olur inşallah ha bir ay önce ha bir ay sonra ne fark eder herşey gönlünce olsun .:80:

elbette rabbim istedikten sonra olmayacak bişey yok.belki de daha çok yeni olduğu için böle çok umutsuzca davranıorum.biraz zaman lazım bize.kaan aydoa gidicez allahın izniyle bayramdan sonra.birde kaan bey değerlendirmesini yapsın varsa tedavisi yapsın.biz elimizden geleni yapalım da gerisi rabbimin takdirine kalmış.zaten ondan sonra kök hücreyi beklemekten başka çare yokhepimizin duaları kabul olması dileğiyle AMİN canım...

meraba arkadaşlar bizde bu yolda 8 yılımızı verdik 2 mikrotese sonuç sıfır biz sperm donasyonuna karar verdik şimdi merkez araştırıyoruz kasım gibide düşünüyoruz hayırlısı çok yorulduk ve yıprandık hem maddi hem manevi bildiğiniz giden arkadaşlar varsa tavsiye edeceğiniz merkez varmı

hoşgeldin selamcım.uzun zaman olmuş gerçekten Allah yüzünüze gülsün ama donasyona emin misiniz.sonuçta bebeğinin babasını tanımayacaksın.genetik donanımını bilmiyorsun.genlerle sadece hastalık ya da sağlıklı olma veya kaş göz değil karakter de aktarılır.bu ciddi bir karar diye düşünüyorum.tabi neler yaşadığınızı bilmiyorum ama dinen de doğru değil biliyorsun.o kadar istiyorsun madem evlatlık düşünmediniz mi hiç...tabi ki senin kararın ve saygı duyuyorum ama sevdiğin adamdan olmadıktan sonra karnında o bebeği taşımak bana tuhaf geliyor... asla sen kırmak istemem tabi kırdımsa kusuruma bakma...

hayır kırmadın canım herkesin fikri başka herkez çektiğini bilir evlat edinmekte o çocuk anne karnında neler yaşadı annesi bağımlımıydı yada babası ve babasından hamile kalan bi toplumda yaşıyoruz ve bizce bu organ nakline giriyo bu yolda eminiz kasım gibi düşünüyoruz kısmetse olur umarım olur herkesin gönlüne göre versin mevlam

hayırlısı olsun canım

selam oncelıkle hakkında hayırlısı olsun
ama ben bu tur laya pek sıcak bakmıorum
sakın yanlıs anlama
bu benım sahsı fıkrım
sanada sonsuz saygı duyarım
ama bana aıt olamayan bırıınde spermınden cocuk sahıbı olmak ıstemem
benım esım asla böle bır seye ızın vermezzzzzzzz

bizde başta sıcak bakmıyoduk ama 8 yıl geçince ah nasıl geçti o yıllar bizden çok sonra evlenen kardeş ve arkadaşlarımızın çifter çocukları olunca ben antidepresanları kullanmaya başladım birazda düşündük zek için yapmıyosun bu işi maddi ve manevi zorluk çekiyosun ozaman herhangi bi organ nakli olucaklar olmasın başkasının organı ölümü tercih etsin ama organla yaşama devam ediyo neyse herkesin kendi fikri rabbim herkesin yolunu açık etsin hakkımızda hayırlısı olsun sizede başarılar

Selam 8 yıl gerçekten uzun bir süre .. Öncelikle Allah sabır versin ..
Ben bu karara karşı değilim , bir kaç sperm olsa mücadele edersin ama olmayınca çaresizlik .. Sen kadınsın yaşın geçince bebek sahibi olamazsın birdaha ama eşinin ilerleyen yıllarda spermi bulunabilir ama iş işten geçmiş olur çünkü senin vucudun artık yumurta üretmiyordur ..
Kızlar çok haklısınız zor ama annelik duygusu ağır basınca insan göze alıyor herşeyi, dinen belki yasak olabilir ama cinsel ilşki ile hamile kalmıyor sonuçta , tüp bebek yapılacak yine ..
Evlilikleri yıkılması daha mı iyi?
Bu çocuksuzluğun sonu bu zaten , kaç kişi tandıım evliliklerini bitirdiler..
Kadının çoçuğu olmuyor diye üstünde kuma getirilmesini toplum kabul ediyorken bir annenin anne olma ihtimalini neden kabul etmeyelim ..
Buda benim fikrim nacizane ..
Evlat edinilen çocuğunda seceresini , karakterini bilemeyiz.. Belki genlerinde onunda bir bozukluk vardır ya da yoktu bilinmez..
Ama kadın anne olmak istemez ki sadece o hamilelik , o karında taşıma duygusunu ister en başta ..
Arkadaşım eşin kabul ettiyse sorun yok, bana görümcem de dedi kıbrıs'ta donasyon yaptırın eşimin spermlerinin %98'i Dna hasarlı çıkınca , yarın bir gün boşanmak isteyeceksin bu adamdan dedi , öyle olmasın , sperm alın dedi ben kabul etmedim , çünkü eşim azosperm değil , ben mücadelemi vereceğim sonuna kadar dedim ..
Ama şimdi azosperm olsa , tese ameliyatlarında sperm bulunmamış olsa , düşünür müydüm , hayır demiyorum , olabilirdi..

organla bu cok farklı bır konu yalnız
organ naklıylen hayat kurtuluor
hasta bırı yıyılesıor
sen esınde olmadıgı ıcın baskasından olsun ıstıyorsun
bnde 2 yıl boyunca bu dertten muzdarıbım
emın ol bunun 2 yılıda 8 yılıda aynı acı
bnde 4 aydır agr depresyon gecırıorum
tup bebek sonucum var 1 nagtf,
omrum yetene kadar param oldukca tup deneyecegım
olmazsada genede sukurler olsun dıyıp yoluma devam edecegım...
senın ıcınde herkes ıcınde rabbım hayırlısını versın
rabbımın mucızesı btmez
ınsallah dedıgın seye ıhtıyac bıle olmadan anıden sen bıle ınanamadıgın br anda
hamıs olursun ınsallahhhhhhhhhhhhhhhhh

selamcım ben de bu konuda kesinlikle diğerleriyle aynı fikirdeyim.tabi sonuçta karar verecek olan sensin ve tabi eşin.öncelikle şunun kesinlikle ayrımını yapmalısın bence bu organ nakliyle kesinlikle aynı tutulamaz,sonuçta bu ne senin ne de eşinin canını kurtarmayacak,böyle bir mecburiyet söz konusu değil.evlatlık almayla da kıyaslanamaz,çünkü sen resmen nikahın olmayan,sana haram kılınan birinin bebeğini taşıyacaksın.eşin acaba hep böyle mi düşünecek.sen belki öyle düşünmeyeceksin çünkü nihayetinde senden de birşeyler taşıyacak ve senin de bi parçan ya eşinin onun hiçbir şeyi!kendisinin olmadığı için eşinin başkasından dünyaya getirdiği bir bebekten başka..benim eşim boşanmayı tercih eder böyle bir durumda.tabi dediğim gibi karar sizin günahı da sevabı da ..bence iyi düşünün.

canim insallah en kisa zamanda bebisinizi kucaginiza alirsiniz senin esinin kan tahlileri nasildi?yani fsh lh ve testestron hormanlari normalmiydi genetik test yaptirmismiydiniz eger cvb yazarsaniz sevinirim tekrar gozunuz aydin

kızlar selam, bugün transferden sonraki 2.günümdü..test tarihim 23 ağustos..hakkımızda hayırlısı olsun..duanıza ihtiyacım var, aeo..

cnm bnm cok uzuldum
rabbm hayırlısını versın oncelıkle
ama
bırsey soracagım
hc gtmeden once kur falan kullanmadınızmı ?

tesekür ederim canim cok kötü bir durum.allah kimseye yasatmasin! Yok öyle kurlar felan kulanmadik.
sadece bir ara nohut kürü yapmistik üc ay boyunca!
!

saol canim .... sanada büyük Gecmis olsun ! insallah .....
senin dedigin gibi bizlerde bebislerimize kavusuruz insallah!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…