masalcim emre dalinda iyi bir doktor yanliz bana oyle geliyor ki adam para doktoru.cunku biz sperm sonuclarini aldik bizi aramasiyla kapatmasi bir oldu ilac ismi bile vermedi zorla aradik kac kerede bize proxeed plus onermis.ben emre beyin sitesine girdigimde orda hastalari mektup yazmis.HASTANIN BIRI DEMISKI;SPERM SAYISI SIFIRMIS EMRE BEY ILAC VERMIS 6 ay sonra sperm 1000 tane olmus.sonra tupbebek yapmislar cocuklari olmus.bizde sperm cikmasina ragmen bize ilac bile yazmadi adam.dedigim gibi adam cok basarili isine gelmiyo adamin ilac yazip hastalarini duzeltmeye.
gecenlerde faceden bahceciye soru sordum.100 motilLE tup deneyebilirmiyiz diye.bana cevab su;bu sayiyla tup bebek yapilabilir ancak spermler neden dusuyor bunun arastirilmasi yapilmasi gerekir demis.
madem bizim sperm dusus sebebleri arastirilmaliysa neden geri donus yapmadin bize;ama ben kaan hocayi cok takdir ettim karsilik beklemeden ilac ismi filan veriyo allah razi olsun.
sana katılıyorum...kaan bey bana da sanki daha vicdanlı gibi geliyor...ben ne zaman mail atsam ertesi gün cevabını yazdı sağolsun.ama genetik testi beklemeye gerek yok demiş ben anlam veremedim...
kafamda kırk tilki geziyor kırkının da kuruğu birbirine değmiyor nur.bugün çok negatifim mutsuzum umutsuzum...daha da yazıp insanların da moralini bozmiyim bari..gidip dua edeyim tefriciye okuyorum onu bitirmem lazım...
selamm kızlarrrrrrr kimler buradaaaa?
Slm canım nasılsın bugün
iyidir canım ne olsun yemek yapıyorum bende alışverişe giderim birazdan dedim gitmeden gireyim accık sen napıyosun keyfin yok gibi..
Ay evet ya bi durgunluk var üzerimde anlamadım. akşamda eşim iş yemeğine gidecek yanlızım heralde ondan bi durgunluğum varanlamadım valla. zamn geçsin diye temizlik yaptım bende yemek yapasım hiç yok.
arkadaşlar kaan hocadan cevap geldi... "son dozdan itibaren 2 yıl geçene kadar spermler kullanılarak tüp bebek yapılması doğru olmaz. Bu süre dolunca da mikroTESE ile testislerde sperm aranır ve bulunursa tüp bebeğe geçilir. Sizde de böyle yapacağız. Ama şimdiden testislerin sperm üretimini sağlamak için bazı destek tedavilerine başlamak faydalı olur. Onun için lütfen 5 eylülden sonra randevu alıp, gelin, daha detaylı konuşalım ve hazırlıklarınıza başlayalım. Endişe etmeyin, son dozdan 4 yıl geçene kadar, menide sperm çıkma şansınız da devam eder." yazmış...
eşim son dozu şubat 2010da almıştı bu şubatta tam 2 sene olacak ozamana kadar destek tedavisi sürer galiba inş faydası olur. çok heyecanlandım muayeneye giderken getirmemizi istediği bi tahlil yok galiba onuda sormuştum ama o konuda bişey yazmamış... bakalım artık hayırlısı inş herşey düzelir... kemoterapi ve radyoterapiyle ilgili bi yazısı varmış sitesinde onu okumamı istemiş. okudum kemoterapi ve radyo terapi sonrasında azosperme yol açan kanser türleri hodgin lenfoma ve testis kanseriymiş... en büyük riskte hodgin lenfomadaymış... bu tedaviyi gören hastalarda %35-100 zaosperm olabiliyormuş... benim eşimde hadgin lenfomaydıama tekrar çıkış olabiliyormuş inş eşiminde öyle olur... allahım ne olur dualarımızı kabul et ya rabbim...
canım merhaba bence kaan hoca olumlu şeyler yazmış.menide sperm çıkma şansınız varmış ne güzel işte artık rahatla biraz bayramdan sonra gidersiniz tedavinize başlarsınız inşallah tedavinizde cevap verir herşey yoluna girer inşallah.canım eşin yinede kan tahlili yaptırsın gitmeden(fsh ,testesteron,lh)çünkü herkesten istiyo sizdende isteyebilir.canım benim siz ne sıkıntılar atlatmışsınız bununda üstesinden gelirsiniz.sadece sabredelim arkadaşlar vede asla vazgeçmeyelimmmm....
arkadaşlar kaan hocadan cevap geldi... "son dozdan itibaren 2 yıl geçene kadar spermler kullanılarak tüp bebek yapılması doğru olmaz. Bu süre dolunca da mikroTESE ile testislerde sperm aranır ve bulunursa tüp bebeğe geçilir. Sizde de böyle yapacağız. Ama şimdiden testislerin sperm üretimini sağlamak için bazı destek tedavilerine başlamak faydalı olur. Onun için lütfen 5 eylülden sonra randevu alıp, gelin, daha detaylı konuşalım ve hazırlıklarınıza başlayalım. Endişe etmeyin, son dozdan 4 yıl geçene kadar, menide sperm çıkma şansınız da devam eder." yazmış...
eşim son dozu şubat 2010da almıştı bu şubatta tam 2 sene olacak ozamana kadar destek tedavisi sürer galiba inş faydası olur. çok heyecanlandım muayeneye giderken getirmemizi istediği bi tahlil yok galiba onuda sormuştum ama o konuda bişey yazmamış... bakalım artık hayırlısı inş herşey düzelir... kemoterapi ve radyoterapiyle ilgili bi yazısı varmış sitesinde onu okumamı istemiş. okudum kemoterapi ve radyo terapi sonrasında azosperme yol açan kanser türleri hodgin lenfoma ve testis kanseriymiş... en büyük riskte hodgin lenfomadaymış... bu tedaviyi gören hastalarda %35-100 zaosperm olabiliyormuş... benim eşimde hadgin lenfomaydıama tekrar çıkış olabiliyormuş inş eşiminde öyle olur... allahım ne olur dualarımızı kabul et ya rabbim...
ayy kıyamamm yanlız kalıcan ondandır.tabii temizlikde yapmışsın yorgunlukda var.canım eşin olmasada sen kalk sonra kendine güzellll bir iftar sofrası hazırla hatta kıyak geç kendine sevdiğin şeyleri yap.ama olmazki koca yok diye açmı kalıcan
Valla canım benim öyle bir huyum var tek başıma yemek yiyemem. şuanda hiç yemek yapmadım daha yapasımda yok bi su içer açarım orucumu büyük ihtimal.
çok iyi haber buartık kaygılanma bak herşey düzelecek inşallah.....
Kaan hoca çok güzel şeyler yazmış canım hadi hayırlsıı inşallah. bundan sonrası yolunuzu bilir ona göre tedavinizi devam ettirisiniz. ve herşey çok güzel olur canım.
ben de bugün yalnızım iftrda üüüüüf
evet canım ya çok güzel şeyler yazmış moralimi yerine getirdi... tamam eşimin hastalığı en riskli grupmuş ama sperm çıkışı olabiliyormuş tedaviden en az 2 yıl sonra hatta 4 seneye kadar olabilirmiş ki testislerin sperm üretimini sağlamak için bazı destek tedavilerine başlıycaz demiş... umarım çare olur derdimize... çok garip bi durum ama ben nedense çok mutluyuminş hayal kırıklığına uğramam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?