Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

sana katılıyorum...kaan bey bana da sanki daha vicdanlı gibi geliyor...ben ne zaman mail atsam ertesi gün cevabını yazdı sağolsun.ama genetik testi beklemeye gerek yok demiş ben anlam veremedim...
kafamda kırk tilki geziyor kırkının da kuruğu birbirine değmiyor nur.bugün çok negatifim mutsuzum umutsuzum...daha da yazıp insanların da moralini bozmiyim bari..gidip dua edeyim tefriciye okuyorum onu bitirmem lazım...

canım benim lütfen umutsuzluğa kapılma herşeyde birhayır vardır biliyorsun. Allah size hayırlı olan yerde tedaviye başlamayı nasip edecektir. buna inan. tefriciyeyi bende okuyrum. ama daha bitiremedim

iyidir canım ne olsun yemek yapıyorum bende alışverişe giderim birazdan dedim gitmeden gireyim accık sen napıyosun keyfin yok gibi..

Ay evet ya bi durgunluk var üzerimde anlamadım. akşamda eşim iş yemeğine gidecek yanlızım heralde ondan bi durgunluğum var anlamadım valla. zamn geçsin diye temizlik yaptım bende yemek yapasım hiç yok.

nur efsan ..canim sagol allah razi olsun insallah hepimizin yuzu gulsun rabbim emeklerimizi bos etmesin insallah..canim tr sicak deyilmi buralar da gunes bir cikiyo bir yagmur yagiyo usuyoruz oyle iste tr nin tadini cikar datlumm..

Ay evet ya bi durgunluk var üzerimde anlamadım. akşamda eşim iş yemeğine gidecek yanlızım heralde ondan bi durgunluğum var anlamadım valla. zamn geçsin diye temizlik yaptım bende yemek yapasım hiç yok.

ayy kıyamamm yanlız kalıcan ondandır.tabii temizlikde yapmışsın yorgunlukda var.canım eşin olmasada sen kalk sonra kendine güzellll bir iftar sofrası hazırla hatta kıyak geç kendine sevdiğin şeyleri yap.ama olmazki koca yok diye açmı kalıcan

arkadaşlar kaan hocadan cevap geldi... "son dozdan itibaren 2 yıl geçene kadar spermler kullanılarak tüp bebek yapılması doğru olmaz. Bu süre dolunca da mikroTESE ile testislerde sperm aranır ve bulunursa tüp bebeğe geçilir. Sizde de böyle yapacağız. Ama şimdiden testislerin sperm üretimini sağlamak için bazı destek tedavilerine başlamak faydalı olur. Onun için lütfen 5 eylülden sonra randevu alıp, gelin, daha detaylı konuşalım ve hazırlıklarınıza başlayalım. Endişe etmeyin, son dozdan 4 yıl geçene kadar, menide sperm çıkma şansınız da devam eder." yazmış...
eşim son dozu şubat 2010da almıştı bu şubatta tam 2 sene olacak ozamana kadar destek tedavisi sürer galiba inş faydası olur. çok heyecanlandım muayeneye giderken getirmemizi istediği bi tahlil yok galiba onuda sormuştum ama o konuda bişey yazmamış... bakalım artık hayırlısı inş herşey düzelir... kemoterapi ve radyoterapiyle ilgili bi yazısı varmış sitesinde onu okumamı istemiş. okudum kemoterapi ve radyo terapi sonrasında azosperme yol açan kanser türleri hodgin lenfoma ve testis kanseriymiş... en büyük riskte hodgin lenfomadaymış... bu tedaviyi gören hastalarda %35-100 zaosperm olabiliyormuş... benim eşimde hadgin lenfomaydı ama tekrar çıkış olabiliyormuş inş eşiminde öyle olur... allahım ne olur dualarımızı kabul et ya rabbim...

canım merhaba bence kaan hoca olumlu şeyler yazmış.menide sperm çıkma şansınız varmış ne güzel işte artık rahatla biraz bayramdan sonra gidersiniz tedavinize başlarsınız inşallah tedavinizde cevap verir herşey yoluna girer inşallah.canım eşin yinede kan tahlili yaptırsın gitmeden(fsh ,testesteron,lh)çünkü herkesten istiyo sizdende isteyebilir.canım benim siz ne sıkıntılar atlatmışsınız bununda üstesinden gelirsiniz.sadece sabredelim arkadaşlar vede asla vazgeçmeyelimmmm....

haklısın canım bende çok mutlu oldum zaten bi şansımızın olduğuna... cevap beni çok rahatlattı sadece en riskli kanser türünün eşimin ki oldması üzdü okadar ama herşey allahtan sonuçta atlattı geçti ve bi şansımız var çok mutluyum yanlış anlaşılmasın allah beterinden korusun... desteğin için ayrıca çok teşekkür ederim canım allah razı olsun... biz söylediğin tahlilleri yaptırım öyle gideriz ne olur ne olmaz... allahım içim pır pır sen yüzümüzü güldür yarabbim hepimizi tüm bebek bekleyenleri...

çok iyi haber bu artık kaygılanma bak herşey düzelecek inşallah.....

Valla canım benim öyle bir huyum var tek başıma yemek yiyemem. şuanda hiç yemek yapmadım daha yapasımda yok bi su içer açarım orucumu büyük ihtimal.

Kaan hoca çok güzel şeyler yazmış canım hadi hayırlsıı inşallah. bundan sonrası yolunuzu bilir ona göre tedavinizi devam ettirisiniz. ve herşey çok güzel olur canım.

Kaan hoca çok güzel şeyler yazmış canım hadi hayırlsıı inşallah. bundan sonrası yolunuzu bilir ona göre tedavinizi devam ettirisiniz. ve herşey çok güzel olur canım.

evet canım ya çok güzel şeyler yazmış moralimi yerine getirdi... tamam eşimin hastalığı en riskli grupmuş ama sperm çıkışı olabiliyormuş tedaviden en az 2 yıl sonra hatta 4 seneye kadar olabilirmiş ki testislerin sperm üretimini sağlamak için bazı destek tedavilerine başlıycaz demiş... umarım çare olur derdimize... çok garip bi durum ama ben nedense çok mutluyum inş hayal kırıklığına uğramam...

İnsanın içinde umut olmazsa olmaz zaten. ama gerçekten birgün olacak ben buna çok inanıyorum. çünkü sperm denilen şey çok farklı bişeymiş hiç çıkmayanda biranda çıkabiliyormuş.çıkandada biranda kesiliyormuş. bunu bize bi laborant arkadaşımız söylemişti. o yüzden umudunuzu asla yitirmeyin demişti. bizde o günden beri bekliyoruz Allah verecek bize inşallah bebişlerimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…