- 31 Ocak 2011
- 7.474
- 557
- 198
ayy canım kardeşim ben senin yaşadıkların ne öyle.... yazık günah sana da... gerçekten suçun sevmek mi? allaha şükler olsun içkiciye kumarcıya gitmedin hayırsıza varmadın neden bu kadar öfke.... bir de kardeş çocuklarısınız çokdn unutulup gidilmesi lazımdı... ailen eşini kabul etmedi ama sana da hala kızgınlar... annen nasıl diyebiliyor ayrıl diye... ayrılsan mutlu olacak yani öyle mi... öyle yuva yıkmak boşanmak kolay mı... sen mutlusun neden bunu görmüyorlar... allahım tez zamanda versin mükafatını bebeğim benim. allahım ağzınızın tadını bozmasın... herkese inat mutlu olun herkese inat alın yavrunuzu kucağınıza inşallah....
benim ailemden allah razı olsun yanlış anlama seninkilere karşılık dmeiyorum bu lafı... ben kaçmazdım allah biliyor sadece elimden geldiği kadar iknaya giderdim ki gittim de zaten... babamın rızasını almadan evlenemezdim yarın öbür gün mutsuz olabilirim diye. çünkü eşim uzakta ben İstanbulda yetişmişim benim göremediğim ailemin gördüğü şeyler olur diye topu yine onlara attım baba ne olur tanı eğer bu aile bize uymaz bunlar kötü insanlar dersen düzensiz aile dersen ben de istemem dedim. ama eğer sıkıntı yoksa hoşuna giderse aile olarka nolur bana hayır deme dedim. yani babam istemese de gördükten sonra bişey diyemedi mecbur onayladı.... belki kaçmamdan korktu belki de günahımdan.... yine de arkamda durdu ben rızasını alarak çıktım evimden...
ama sana asla çok görmüyorum senin yapacak son şeyin oydu yani iyiki de bırakmadın eşini... annenle olan ilişkin için de zmaan var canım zamanla onlar da yumuşar kimler kimler yumuşuyor da onlar niye yumuşamasın ki sen yine de karşına alma onları... oluruna bırak herşeyi.. sen yine onların canısın unutma bunu
erdal karaözü dinledinizmi harika şeyler söylüyor bayağı bir umut oldu çok sevinçliyim :)
evet canlarım artık bende eşimi seviyorum ama yinede düşünüyorum acaba içimdeki boşluğu doldurmak içimi onu seviyorum yada evlendiğim içinmi seviyorum yada mecbur olduğum için mi seviyorum bu soruma bir türlü cevap bulamıyorum bazende bu yaşadıklarım bir rüya bir gün uyanıcam ve her şey çok güzel olacak diye düşünüyorum.inşallah en yakın zamanda dediğiniz gibi bebeklerimiz dünyaya gelirde bu düşüncelerim artık aklımdan çıkar gider.tek düşüncem evlatlarım ve eşim olur
baharcığım sen canını hiç sıkma benim babamda her zaman anneme çağır gelsin çocuğu olmuyorsa biz onlara kızımızı köle olarak vermedik diyor.bekara karı boşamak kolay gelirmiş.onlar anlamıyorlarki biz telli duvaklı geldiğimiz eşlerimizin evinden ancak kefenle çıkarız.evet benim eşimi sevmeden evlendim ama daha önce kalbimde kimse olamsaydı ona aşık olabilirdim.ama ben eşimi çocuğu olmadığı için asla bırakmam bıraksam bunun hesabını öbür dünyada nasıl vericem veremem.seninde eşinle bir ömür boyu mutlu sağlıklı ve çocuklu yaşaman dileğiyle.ailen düşünmüyorlarmı ki bu kadın evli mutlu olsun muhakkak düşünüyorlardır.sadece onları takmadığın için tirip yapıyorlar.
hayırlı cumalar canlarım Allah dualarımızı kabul etsin.
ben de anlayamıyorum işte nasıl ayrıl diyebiliyorlar bu kadar kolay mı... benim ailem duyduğunda içleri yanıdı ama benim babam dediki bu onun elinde olan birşey değil bu Allahın bir takdiri o çocuk(eşim için) sakın sakın olur da aklına bizi getirir bize karşı ezik hisseder kendini söyle sakın aklına bizi getirmesin. psikolojisini yüksek tutsun sen de ona bu anlamda destek ver dedi... bazı şeyler insanın elinde değildir bu durum da öyle o yüzden bizimle iligili birşey yok eşin de asla bunu kafaya takmasın biz bu olayın dışındayız ona öyle söyle o da bizim evladımız oldu artık dedi...
kendisi bile gelip bizzat bu konuyu bizimle konuşabilir bu konuda rahat olsun dedi....ben inanıyorum alacaksınız kucağınıza dedi ben maddi manevi arkanızdayım dedi...
ama ben eşimi babana söyle onun da bilmesi lazım dedim eşim ben babamla bu konuları konuşamam ki dedi benim babam senin baban gibi değil dedi. ben konuşayım mı bilmesi lazım yarın öbür gün istanbula gidince kızmasın oğlumu çekiyorlar diye( biraz öyleler çünkü) sen konuş dedi.
aldım kaynatamı karşıma baba sana bişey diyeceğim bizim çocuğumuz olmuyor sorun bende değil eşimde dedim. ama sakın yanlış anlama bunu bil diye sana diyoruz yoksa asla sana memnuniyetsizliğimi anlatmıyorum onun benim başımın üstünde yeri var o benim canım dedi şikayetlenme olarak algılama sakın dedim. bil ki sen bizim halimizden anla dedim sıkıntımız çok büyük maddi manevi yükün altına giricez dedim yarın başkasından duyacağına ilk bizden duy sonra deme ki biz burada neydik benim haberim yok. neyse konuştum gayet sertti olur herkesin başında var dedi ben de aldım herifin kızını olmadı dedi doktor doktor gezdim dedi ( herifin kızı dediği 2. evliliği olan hanımdan bahsediyor 40 yaşında aldı onu doktor doktor gezdirdi çocuğu olmadı kadınınn) baba ama sen o duyguyu tattın senin 4 tane evladın var dedim.
düşünsenize kendi evladının 26 yaşında tazecik oğlunun muradı gözünde evlat sahibi olamayadabilir ama onun bana dediğine bak... o gitti ben hüngür hüngür ağladım....
benim babam da baba o da baba....
ve sonra ne oldu görümceme demişki bana olan üslübunu beğenmiyorum benimle gelin konuşuyor bunları... yok efendim maddiyatı söylemişim ona ben baba olarak oğlumun yanında durmayacak mıyım gibi laf salatası işte...
sen ilgili baba olsaydın ben değil oğlun çıkardı karşına bugüne kadar hangi çocğunu almış da karşına dinlemişsin sevincini üzüntüsünü paylaşmıssın... ona göre baba çocuk arasındaki saygı; çocuğun babasıyla konuşmaması dmekki..
ben terbiyesiz de oldum yani... niye benim canım babam benimle konuşuyor benden çok damadını düşünüyor o da bizim oğlumuz diyip psikolojisini düşünüyor ama... niye kaynatayla konuşamayacam ki... şimdi onu görücem bakalım baba olarak çocuğunun arkasında ne kadar duracak yazın biz tüp bebek için tedaviye gidince çocuğuna ne yapcak sırf bunu görmek için söyledim zaten bilmesi de lazım...
sizin de beklentiniz olur niye çocukları yok hala diye bil ki beklentin de olmasın dedin sıkıntımız bu dedim... ama noldu .... ahh ahhh..... sorun bende olsa farklı olurdu... gerçi kimde olduğu da önemli değil ya ben eşime ölürüm...
sadece kayınoederime sorumluluk yükledim zoruna gitti... çocuğunu evlendirirken beş kuruş çıkmadı hep borçla evlendik eşim dükkanda çalıştı ödedi borcumuzu... şimdi yine göreceğim babalık görevini.... ama foss yine bişey çıkmayacak.... benim babam her anlamda destek olacağını dedi paranız bende hazır dedi allah razı olsun...
benim de kenarımda var çok şükür babam verse de olur vermese de sırf kenarımdakileri ellemeyeyim diye kendi üstlenecek..
çok uzun oldu ama içimi dökmeye ihtiyacım var
baharcığım şimdi çok kızdım .kusura bakma ama üvey analık yapıyorlar sana inşallah en yakın zamanda ikizlerin olurda aşkının meyvelerionların ağzını tatlandırır onlarda kinle öfkeyle geçirdikleri yıllarına üzülürler.
allah razı olsun canım benim
bende aynen öyle diyorum allah bana sağlıklı sıhatli ikizlerimi nasip etsin
biz ailecek mutluluğumuzu yaşarken onlar kinleriyle nefretleriyle beddualarıyla başbaşa kalsınlar...
onlar benim ailem bana onca şey yaptılar yapıyorlarda ama ben yinede onlara kötü bişey söylemem söylememde zaten...
sadece allah onları ıslah etsin diyorum...
yaptıkları hatanın daha da geç olmadan farkına varsınlar istiyorum...
canım ya insan karşı tarafın ailesi olunca onlarla görüşmüyor olup bitiyor ama kendi ailesi olunca içi yanıyor .halbuki şimdi onlar sana destek olsalardı annene derdini anlatsan koysan dizine başını doya doya sarılsan ana baba duası alsan ne güzel olurdu ama bence sen üzülme onlar üzülsün ben bazen eşime diyorum annen bana iyi davransa bende ona kapımı açarım kendi oğlunun evine gelse mutlu olsa mutluluğumuzu ve hüznümüzü paylaşsa ama o beni kıskanıyor bende onunla görüşmüyorum.bence kaybeden o oluyor.oğlunu büyütmüş bu yaşa getirmiş evlendirmiş.ama sırf kıskançlığı yüzünden oğlunun evine giremiyor
kızlar nekadar kaynatıyorsunuz aşklar meşkler neler olmuş böylesevenler sevdiğine kavuşması lazım ayıranlar öteki tarafta yansın ..
iyiyim bende.hazırlık yapcam bugün misafirler gelcek akşama.
sizde gelin.
dünden kurabiyem var
arkadaşlarım poğaça istedi onu yapacağım.
patates salatası,
közlenmişpatlıcan-biber salatası
bide yaş kek(muhallebili falan) var.
aklıma başka bişey gelirse yine yaparım
aminnn canım. seninde cuman mübarek olsun duıalrın kabul olsun inşallahh.canim,hepimizin cumasi mubarek olsun!!!allah bugunku gunun yuzu suyu hurmetine bize evlat nasib etssin insallah,eslerimizede sifa versin.AMIN
seninde dualrın kabul olsun hayatım.herkeze hayırlı cumalar allah dualarımızı kabul etsin ....
günaydınnnnnnnn canlarımmmmmm
nasılsınızzz yok bi yarazlık değil miiii
aminnn canımcım aminnnnhayırlı cumalar arkadaşlar sela ile cuma namazı arasında bir zamanda dualar kabul olurmuş bende şimdi ellerimi kaldırıyorum ve canı gönülden dua ediyorum.Allah'ım başta isteyen tüm arkadaşlarımın daha sonrada benim yanmakta olan ateşimizi söndür dualarımızı kabul et bizlere hayırlı sağlıklı salih evlatlar nasip eyle amin amin amin
ne yapayım vckcim olumsuz sonuçtan sonra hiç giresim yok topiğe arada bir sizleri merak ettiğim için giriyorum.bayram sonra tekrar denemeyi düşünüyoruz bakalım hayırlısı.sizden ne haber.hayırlı cumalar hoşgeldin canım nerelerdesin görünmüyorsun ne yapıyorsun
hayırlı cumalar canım amin inş allah dualarımızı kabul etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?