ay bahar ne güzel söylemişsin dayanabilme gücü ve sağlık amin canım amin rabbim hepimize sağlık sıhhat versin korkarım bebiş için savaşmaktanda vazgeçicez önemli olan sağlık
kızlar ben çıkıyorum hepinize hayırlı geceler
iyiki varsınız
güle güle canım üzme kendini canım herkes mutluyken biz burada acı hissediyorsak rabbim bunun mükafatını muhakkak verecektir buna canı gönülden inanıyorumkızlar ben çıkıyorum hepinize hayırlı geceler
iyiki varsınız
kızlar ben çıkıyorum hepinize hayırlı geceler
iyiki varsınız
cümleten merhaba nasılsınız kızlar
bugün yengem doğum yaptı kızımız oldu hala oldum çok sevindim darısı başıma gelin görünki sabahtan beri gözyaşım dinmiyor yanlış anlamayın kıskanmadım aksine çok sevindim heyacan desem değil farklı bişeymiş hala olmak şu gözyaşlarımda olmasa kolum kanadım kırıldı olmicak bir bebeğimin ugruna bu kaçıncı ağlama bu kaçınçı yalvarma herkesin koynu dolarken ben gene ayazdayım inşallah olur darısı başına cümlelerini duymak tayım yanıyorum kavruluyorum ama sesim çıkmıyor çıkamıyor bugün dogumuna gidemedim ne dicektim kucagıma aldıgımda ilk gördüğüm anda o minicik ellerini tuttugumda nedicektim olmıyan bebeğimin kokusunu mu arıcaktım annesinin öpmesine ilk emzirmesine şahit olup içmi geçircektim yapamadım o cesareti bulamadım kaçtım aslında korkularımdan kaçtım eksikliğimden yüzüme vurulmasından kaçtım yanlızlığıma koştum bugün ilk kez anne olamamanın kendi annemin bir gün benim içinde böyle çokşulu olamamasına olamıcağına aslında boş bir hayalin peşine düşüşüme çarptım ve gördümki benim hayallerimin başkalarının gerceği oluyor budefaki farklı geldi halbuki bu ilk değildi ilk dogum haberi değildi ama bu sefer farklıydı kendi ailemde oldu çokda iyi oldu Rabbim uzun bereketli günler ömür nasip etsin hala oldum kimbilir nasıldır bilmiyorum kendimi ilk defa bu kadar çaresiz hissettim bu kadar olmadığına yandım ne zaman dedim nezaman benimde olucak 2kere sıfır mtese onca ot çöp macun dikildi karşıma herşeye rağmen olmayışı kaan hoca emre bey ve daha sonra gittiğimiz drların artık olmaz ugraşmayın demeleri dikildi karşıma ezildim ezildim ufalandım adeta hiç bukadar çıplak olarak görmemeştim gerceği görememiştim görmek istememiştim Rabbim dedim koştum kapısına yalvardım bu gercekler karşısında dua dua yanarak yalvardım ama şu gerçeğide bilerek yalvardım olması için sebebler dairesinde bişeyler olması lazımdı ama tüm sebeler biz ugraştıkça çırpındıkça kapanmıştı yıgıldım Rabbin kapısında sebeler dairesinde çaresizlikle kaldım sonra başka kapı bulamadım yalvarıcak yakarıcak sebebleri Yaratana isterse yaratacagını bilerek yalvardım benim düşündüğüm isimle benim düşündüğüm kıyafetlerle benim düşündüğüm odada kaçıncı yıkılıştı hiç bukadar çaresiz kalmamıştım ben anne olamıcaktım kimbilir daha ne kadar daha kaç sefer öyle bakıp boyun bükücem ne eşim o hamilelik ve dogum heyacanını yaşıcak ne ben anne olucam nede ailem yanımda olucak kendimi ölüme hiç bu kadar yakıştırmamıştım böylesine gitmeyi hiç istememiştim ve hiç bukadar eşimin ailesinden nefret etmemiştim bugün inim inim inlerken içimden aramak geçti neden diye sormak bağırmak bunu bize neden yaptıklarını sormak ama neyi değiştircektiki sanki eşim bile onlara toz kondurmazken bu neyi değiştircekti içimde bir öfke var vurmak kırmak camı açıp avaz avaz bagırmak geliyor tabiki bunuda yapamıyorum tek yapabildiğim oturup ağlamak herkezin evinde olan o neşeyi düşünüp ağlamak çokmu abartıyorum çokmu hassalaştım bilmiyorum tek bildiğim bu doğum benim yıkılışım oldu olmıcak bir gerceği bugün dogurduğum oldu evet bende bugün doğum yaptım kendime bile itaraf edemediğim hep kaçtığım bir gercegi doğurdum olmıcak bebeğimin yoklugunu doğurdum neden diyorum neden her yıkılışta her sperm çıkmayışında her kürden boş dönüşte her dr kapısının kapanışında nasılda umutla dönmüşüm neden diyorum neden bu defa dönemiyorum bu gerceği nasıl saklamışım kendimden demek ki bir vasıf kazanmam gerekiyormuş hala olmam gerekiyormuş bu gerceği görmem için tamam gördümde nasıl kabulleneceğimi bulamadım nasıl aşacağımı bulamadım nasıl yapıcam bilemiyorum aslında ilk söylediğinde bana cocugu olmuyacağını ozaman kabullenmem gerekiyordu şimdi bu nedenlerle nasıl larla karşılaşmzdım belki hata yaptım bilemiyorum ama eşimle evliliğime hatada diyemiyorum sadece ailesine çok kızgınım bugün iki uçtaydım çok sevindim mutlu oldum gururduydum aynı anda kendi gerceğimi gördüm yıkıldım
canım aynısını düşünüyorum...
eğer ki bu kullanılar ilaçlar kürler onlar bunlar benim eşimi sağlığından ediyorsa herşeyden vazgeçerim ben onun için...
ben eşim için ailemden vazgeçtim özlemini çektiğim bebişimden de vazgeçerim
yeterki o benim yanımda olsun elimi tutsun can yoldaşım olsun gerisi boş...
ben herşeyin olabileceği ihtimali ile evlendim eşimle...
ozaman olmadı ama 2. sinde oldu rabbimin taktiri...
eşim hastanedeykende dedim benim için sen önemlisin diye...
yine aynısını söylüyorum...
nasibimizde yoksa kendimze paralasak olmayacaksa olmaz...
canım bende dikkat ettim neden hiç yazmıyorsun eskiden yazıyordun okuduğunun farkındayım ama yazmaman çok dikkatimi çekti zamanla insan yazmaktanda sıkılıyor değilmi umudu bitiyor sadece iyi haber varmı diye bakıp çıkıyorsunuz.canım benim ya uzun zamandır sadece okuyup çıkıyordum ama bugün senin yazını görünce dayanamadım ne diyenilirimki hepimiz aynıyız Allahtan sabır dilemekten başka yapacak bir şeyimiz yok Allah muradımızı versin İnşallah bigün bu yaşadığımız sıkıntılardan tamamen kurtuluruz
canım aynısını düşünüyorum...
eğer ki bu kullanılar ilaçlar kürler onlar bunlar benim eşimi sağlığından ediyorsa herşeyden vazgeçerim ben onun için...
ben eşim için ailemden vazgeçtim özlemini çektiğim bebişimden de vazgeçerim
yeterki o benim yanımda olsun elimi tutsun can yoldaşım olsun gerisi boş...
ben herşeyin olabileceği ihtimali ile evlendim eşimle...
ozaman olmadı ama 2. sinde oldu rabbimin taktiri...
eşim hastanedeykende dedim benim için sen önemlisin diye...
yine aynısını söylüyorum...
nasibimizde yoksa kendimze paralasak olmayacaksa olmaz...
kızlar cümleten hakkınız helal edin niyetim sizleride üzmek değildi tutamadım kendimi hepinizden özürdiliyorum
güle güle canım görüşmek üzereBen çıkıyorum kızlar eşim geldi görüşürüzzz
ağlıyodum eşim geldi zor toparladım kendimi adamın yüzüne bakamadım yaaa uff
canım nasılsın inşallah güzel haberler alıcaz senden bugün cansuyumun haberini aldım boş gebelikmiş cumartesi günü aldıracakmış.rabbim inşallah senin tedavinin sonucunu güzel ve hayırlı eylesinzamancım özür dileyecek bişey yok canım ama yazdıklarınla hepimizi ağlattın senin şuan yaşadıklarını geçen yıl bende yaşamıştım yeğenimin doğumunda hastanede göz yaşlarımı tutamamıştım inşallah Rabbimin mükafatı bizler için çok büyük olur ve hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder...Bu aralar herşeye ağlayasım var zaten bilinmez bir halde sonucumu bekliyorum ama bitiriyor beni beklemek acaba bu azo beni bırakacakmı yoksa hayatımdan hiçbir zaman çıkmayacakmı???
zamancım özür dileyecek bişey yok canım ama yazdıklarınla hepimizi ağlattın senin şuan yaşadıklarını geçen yıl bende yaşamıştım yeğenimin doğumunda hastanede göz yaşlarımı tutamamıştım inşallah Rabbimin mükafatı bizler için çok büyük olur ve hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder...Bu aralar herşeye ağlayasım var zaten bilinmez bir halde sonucumu bekliyorum ama bitiriyor beni beklemek acaba bu azo beni bırakacakmı yoksa hayatımdan hiçbir zaman çıkmayacakmı???
canım nasılsın inşallah güzel haberler alıcaz senden bugün cansuyumun haberini aldım boş gebelikmiş cumartesi günü aldıracakmış.rabbim inşallah senin tedavinin sonucunu güzel ve hayırlı eylesin
merhaba gelincik hoşgeldin
sende ağlamışsın zamanın yazdıklarına sen dikkat et kendine ve bebişlerine
şu aralar duysal anlamda çok hassas olduğun zamanlar biliyorum inşallah sen umut olursun hepimize
evet canım iyiside kötüsüde insan için inşallah güzel günler yaşayınca bugünler bizde sadece hatıra olarak yaşar.canım bana gelince şimdilik sadece hesapta olmayan şeyler ortaya çıktı onları halledebilirsem tabiki mücadeleye devam edicem ama şimdilik herşey sağlık için önce tedavime bakmam lazım ben sağlıklı olmalıyımki bebişimde sağlıklı olsun .sendende güzel haber almayı nasip etsin rabbim inşallahsağol canım iyi olmaya çalışıyorum grip beni bırakmıyor burnum kıpkırmızı oldu silmekten ilaçta kullanamıyorum yineede şükür halime geçer inşallah... cansuyumun haberini aldım canım ama elim bi türlü cevap yazmaya gitmedi çok üzüldüm geçen sene bugün bende kürtaj olmuştum Rabbim sabır versin verende o alanda o.. Rabbim ne dilediyse o olacak... sen nasılsın neler yapıyorsun tedavi felan yok deme bazı yazılarında öyle gördüm sakin vazgeçme canım ben seni kolay vazgeçmeyen mücadeleci biri olarak biliyorum...inşallah başaracaz...
evet canım iyiside kötüsüde insan için inşallah güzel günler yaşayınca bugünler bizde sadece hatıra olarak yaşar.canım bana gelince şimdilik sadece hesapta olmayan şeyler ortaya çıktı onları halledebilirsem tabiki mücadeleye devam edicem ama şimdilik herşey sağlık için önce tedavime bakmam lazım ben sağlıklı olmalıyımki bebişimde sağlıklı olsun .sendende güzel haber almayı nasip etsin rabbim inşallah
cümleten merhaba nasılsınız kızlar
bugün yengem doğum yaptı kızımız oldu hala oldum çok sevindim darısı başıma gelin görünki sabahtan beri gözyaşım dinmiyor yanlış anlamayın kıskanmadım aksine çok sevindim heyacan desem değil farklı bişeymiş hala olmak şu gözyaşlarımda olmasa kolum kanadım kırıldı olmicak bir bebeğimin ugruna bu kaçıncı ağlama bu kaçınçı yalvarma herkesin koynu dolarken ben gene ayazdayım inşallah olur darısı başına cümlelerini duymak tayım yanıyorum kavruluyorum ama sesim çıkmıyor çıkamıyor bugün dogumuna gidemedim ne dicektim kucagıma aldıgımda ilk gördüğüm anda o minicik ellerini tuttugumda nedicektim olmıyan bebeğimin kokusunu mu arıcaktım annesinin öpmesine ilk emzirmesine şahit olup içmi geçircektim yapamadım o cesareti bulamadım kaçtım aslında korkularımdan kaçtım eksikliğimden yüzüme vurulmasından kaçtım yanlızlığıma koştum bugün ilk kez anne olamamanın kendi annemin bir gün benim içinde böyle çokşulu olamamasına olamıcağına aslında boş bir hayalin peşine düşüşüme çarptım ve gördümki benim hayallerimin başkalarının gerceği oluyor budefaki farklı geldi halbuki bu ilk değildi ilk dogum haberi değildi ama bu sefer farklıydı kendi ailemde oldu çokda iyi oldu Rabbim uzun bereketli günler ömür nasip etsin hala oldum kimbilir nasıldır bilmiyorum kendimi ilk defa bu kadar çaresiz hissettim bu kadar olmadığına yandım ne zaman dedim nezaman benimde olucak 2kere sıfır mtese onca ot çöp macun dikildi karşıma herşeye rağmen olmayışı kaan hoca emre bey ve daha sonra gittiğimiz drların artık olmaz ugraşmayın demeleri dikildi karşıma ezildim ezildim ufalandım adeta hiç bukadar çıplak olarak görmemeştim gerceği görememiştim görmek istememiştim Rabbim dedim koştum kapısına yalvardım bu gercekler karşısında dua dua yanarak yalvardım ama şu gerçeğide bilerek yalvardım olması için sebebler dairesinde bişeyler olması lazımdı ama tüm sebeler biz ugraştıkça çırpındıkça kapanmıştı yıgıldım Rabbin kapısında sebeler dairesinde çaresizlikle kaldım sonra başka kapı bulamadım yalvarıcak yakarıcak sebebleri Yaratana isterse yaratacagını bilerek yalvardım benim düşündüğüm isimle benim düşündüğüm kıyafetlerle benim düşündüğüm odada kaçıncı yıkılıştı hiç bukadar çaresiz kalmamıştım ben anne olamıcaktım kimbilir daha ne kadar daha kaç sefer öyle bakıp boyun bükücem ne eşim o hamilelik ve dogum heyacanını yaşıcak ne ben anne olucam nede ailem yanımda olucak kendimi ölüme hiç bu kadar yakıştırmamıştım böylesine gitmeyi hiç istememiştim ve hiç bukadar eşimin ailesinden nefret etmemiştim bugün inim inim inlerken içimden aramak geçti neden diye sormak bağırmak bunu bize neden yaptıklarını sormak ama neyi değiştircektiki sanki eşim bile onlara toz kondurmazken bu neyi değiştircekti içimde bir öfke var vurmak kırmak camı açıp avaz avaz bagırmak geliyor tabiki bunuda yapamıyorum tek yapabildiğim oturup ağlamak herkezin evinde olan o neşeyi düşünüp ağlamak çokmu abartıyorum çokmu hassalaştım bilmiyorum tek bildiğim bu doğum benim yıkılışım oldu olmıcak bir gerceği bugün dogurduğum oldu evet bende bugün doğum yaptım kendime bile itaraf edemediğim hep kaçtığım bir gercegi doğurdum olmıcak bebeğimin yoklugunu doğurdum neden diyorum neden her yıkılışta her sperm çıkmayışında her kürden boş dönüşte her dr kapısının kapanışında nasılda umutla dönmüşüm neden diyorum neden bu defa dönemiyorum bu gerceği nasıl saklamışım kendimden demek ki bir vasıf kazanmam gerekiyormuş hala olmam gerekiyormuş bu gerceği görmem için tamam gördümde nasıl kabulleneceğimi bulamadım nasıl aşacağımı bulamadım nasıl yapıcam bilemiyorum aslında ilk söylediğinde bana cocugu olmuyacağını ozaman kabullenmem gerekiyordu şimdi bu nedenlerle nasıl larla karşılaşmzdım belki hata yaptım bilemiyorum ama eşimle evliliğime hatada diyemiyorum sadece ailesine çok kızgınım bugün iki uçtaydım çok sevindim mutlu oldum gururduydum aynı anda kendi gerceğimi gördüm yıkıldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?