neden yazdınki şimdi bu yazıyı zaten yerlerdeydim sanki birdaha kalkamıycağımı hissediyorum.doktorların sözleri birkez daha kulağımda çınlamaya başladı yenemiycem belki bu sıkıntıları ama en azından bu dünyada kucağımız dolmasada öteki dünyada rabbim yüzümüzü güldürür diyordum .benimde yiğenlerim doğunca hem mutluluk hemde hüzünü bir anda yaşadım .yengem ve ablam doğuma girerken gözyaşlarım sel olmuştu abim bana sarılmış dayanamamıştı canım üzülme inşallah sende birgün anne olacaksın demişti bende elimde olmadan hiç sevmediğim ve istemediğim halde yalan atmıştım abicim ben bebek için ağlamıyorumki yengeme birşey olmasından korktuğum için ağlıyorum demiştim.duygularım allak bullak olmuştu herkesin allah sanada nasip etsin demesi benim onlara cevap vermemem daha doğrusu amin diyemem ve umutsuzluğum doktorumuzun sizin hiç bir zaman çocuğunuz olmaz demesi içimi o kadar çok acıtmıştıki seneler sonra içime döktüğüm kanlı yaşların hasatını biçiyorum vücudum infilak etmiş durumda doktorumun tek sözü sen itikatli birsin intiharmı etmek istiyorsun demesi .evet intihar ediyorum belki kendim isteyerek değil ama yine rabbim verdiği için her hastalığa ve çocuksuzluğa boyun eğiyorumcümleten merhaba nasılsınız kızlar
bugün yengem doğum yaptı kızımız oldu hala oldum çok sevindim darısı başıma gelin görünki sabahtan beri gözyaşım dinmiyor yanlış anlamayın kıskanmadım aksine çok sevindim heyacan desem değil farklı bişeymiş hala olmak şu gözyaşlarımda olmasa kolum kanadım kırıldı olmicak bir bebeğimin ugruna bu kaçıncı ağlama bu kaçınçı yalvarma herkesin koynu dolarken ben gene ayazdayım inşallah olur darısı başına cümlelerini duymak tayım yanıyorum kavruluyorum ama sesim çıkmıyor çıkamıyor bugün dogumuna gidemedim ne dicektim kucagıma aldıgımda ilk gördüğüm anda o minicik ellerini tuttugumda nedicektim olmıyan bebeğimin kokusunu mu arıcaktım annesinin öpmesine ilk emzirmesine şahit olup içmi geçircektim yapamadım o cesareti bulamadım kaçtım aslında korkularımdan kaçtım eksikliğimden yüzüme vurulmasından kaçtım yanlızlığıma koştum bugün ilk kez anne olamamanın kendi annemin bir gün benim içinde böyle çokşulu olamamasına olamıcağına aslında boş bir hayalin peşine düşüşüme çarptım ve gördümki benim hayallerimin başkalarının gerceği oluyor budefaki farklı geldi halbuki bu ilk değildi ilk dogum haberi değildi ama bu sefer farklıydı kendi ailemde oldu çokda iyi oldu rabbim uzun bereketli günler ömür nasip etsin hala oldum kimbilir nasıldır bilmiyorum kendimi ilk defa bu kadar çaresiz hissettim bu kadar olmadığına yandım ne zaman dedim nezaman benimde olucak 2kere sıfır mtese onca ot çöp macun dikildi karşıma herşeye rağmen olmayışı kaan hoca emre bey ve daha sonra gittiğimiz drların artık olmaz ugraşmayın demeleri dikildi karşıma ezildim ezildim ufalandım adeta hiç bukadar çıplak olarak görmemeştim gerceği görememiştim görmek istememiştim rabbim dedim koştum kapısına yalvardım bu gercekler karşısında dua dua yanarak yalvardım ama şu gerçeğide bilerek yalvardım olması için sebebler dairesinde bişeyler olması lazımdı ama tüm sebeler biz ugraştıkça çırpındıkça kapanmıştı yıgıldım rabbin kapısında sebeler dairesinde çaresizlikle kaldım sonra başka kapı bulamadım yalvarıcak yakarıcak sebebleri yaratana isterse yaratacagını bilerek yalvardım benim düşündüğüm isimle benim düşündüğüm kıyafetlerle benim düşündüğüm odada kaçıncı yıkılıştı hiç bukadar çaresiz kalmamıştım ben anne olamıcaktım kimbilir daha ne kadar daha kaç sefer öyle bakıp boyun bükücem ne eşim o hamilelik ve dogum heyacanını yaşıcak ne ben anne olucam nede ailem yanımda olucak kendimi ölüme hiç bu kadar yakıştırmamıştım böylesine gitmeyi hiç istememiştim ve hiç bukadar eşimin ailesinden nefret etmemiştim bugün inim inim inlerken içimden aramak geçti neden diye sormak bağırmak bunu bize neden yaptıklarını sormak ama neyi değiştircektiki sanki eşim bile onlara toz kondurmazken bu neyi değiştircekti içimde bir öfke var vurmak kırmak camı açıp avaz avaz bagırmak geliyor tabiki bunuda yapamıyorum tek yapabildiğim oturup ağlamak herkezin evinde olan o neşeyi düşünüp ağlamak çokmu abartıyorum çokmu hassalaştım bilmiyorum tek bildiğim bu doğum benim yıkılışım oldu olmıcak bir gerceği bugün dogurduğum oldu evet bende bugün doğum yaptım kendime bile itaraf edemediğim hep kaçtığım bir gercegi doğurdum olmıcak bebeğimin yoklugunu doğurdum neden diyorum neden her yıkılışta her sperm çıkmayışında her kürden boş dönüşte her dr kapısının kapanışında nasılda umutla dönmüşüm neden diyorum neden bu defa dönemiyorum bu gerceği nasıl saklamışım kendimden demek ki bir vasıf kazanmam gerekiyormuş hala olmam gerekiyormuş bu gerceği görmem için tamam gördümde nasıl kabulleneceğimi bulamadım nasıl aşacağımı bulamadım nasıl yapıcam bilemiyorum aslında ilk söylediğinde bana cocugu olmuyacağını ozaman kabullenmem gerekiyordu şimdi bu nedenlerle nasıl larla karşılaşmzdım belki hata yaptım bilemiyorum ama eşimle evliliğime hatada diyemiyorum sadece ailesine çok kızgınım bugün iki uçtaydım çok sevindim mutlu oldum gururduydum aynı anda kendi gerceğimi gördüm yıkıldım
mahfettin beni mahfettin
insan içinden geçenleri bukadar mı net anlatır
yazdıklarını okudukça içim yandı gerçekten yandı...
bu acının üstüne sana ne diyeceğimi bilemiyorum...
sadece sabır diliyorum rabbim sana bu acıyla başedebilmek için sabır ve güç versin canım arkadaşım...
yiğenine gelinle allah analı babalı sağlıklı sıhatli büyütsün inş...
ömründe acı nedir bilmesin hep mutlu olsun hep gülsün inş...
küçük hümanın gelişi seni sevindirmekle birlikte içinde tuttuğun biçok hissi dökmene sebep oldu...
ama inş bugünlerde gelip geçecek...
rabbim hakkımızda hayırlısını versin...
sana diyecek bişey bilemiyorum herşekten yazdıkların beni çok etkiledi
yanıyorum hemde nasıl sönermi onuda bilmiyorum Rabbim acısın bize keşke diyorum keşke Rabbimin katına günahlarıma çarpmadan ulaşsa dualarım bilmemki kabul olurmu inşallah birgün olur
neden yazdınki şimdi bu yazıyı zaten yerlerdeydim sanki birdaha kalkamıycağımı hissediyorum.doktorların sözleri birkez daha kulağımda çınlamaya başladı yenemiycem belki bu sıkıntıları ama en azından bu dünyada kucağımız dolmasada öteki dünyada rabbim yüzümüzü güldürür diyordum .benimde yiğenlerim doğunca hem mutluluk hemde hüzünü bir anda yaşadım .yengem ve ablam doğuma girerken gözyaşlarım sel olmuştu abim bana sarılmış dayanamamıştı canım üzülme inşallah sende birgün anne olacaksın demişti bende elimde olmadan hiç sevmediğim ve istemediğim halde yalan atmıştım abicim ben bebek için ağlamıyorumki yengeme birşey olmasından korktuğum için ağlıyorum demiştim.duygularım allak bullak olmuştu herkesin allah sanada nasip etsin demesi benim onlara cevap vermemem daha doğrusu amin diyemem ve umutsuzluğum doktorumuzun sizin hiç bir zaman çocuğunuz olmaz demesi içimi o kadar çok acıtmıştıki seneler sonra içime döktüğüm kanlı yaşların hasatını biçiyorum vücudum infilak etmiş durumda doktorumun tek sözü sen itikatli birsin intiharmı etmek istiyorsun demesi .evet intihar ediyorum belki kendim isteyerek değil ama yine rabbim verdiği için her hastalığa ve çocuksuzluğa boyun eğiyorum
SENİN BEBİŞİNİN İSMİNİ KOYDULAR DEĞİLMİ SENİN YAŞAMAK İSTEDİĞİN MUTLULUĞU YAŞIYORLAR GİBİ KEŞKE BU YAŞADIKLARIMIZ BİR RÜYA OLSADA UYANSAK DİYE DÜŞÜNMÜŞÜMDÜR HEP .BAK BELKİ BU SANA UMUT OLURgercekten gecermi bahar gercekten bugünlerde gecermi inanki mteselerde spermin çıkmayışla bukadar yıkılmamıştım ozamanlar nasılda çabucak toparlanmıştım bu sefer bir başka daha derinden yığıldım denizim dalgalandı suyum bulandı yanıyorum bahar yanıyorum
cümleten merhaba nasılsınız kızlar
bugün yengem doğum yaptı kızımız oldu hala oldum çok sevindim darısı başıma gelin görünki sabahtan beri gözyaşım dinmiyor yanlış anlamayın kıskanmadım aksine çok sevindim heyacan desem değil farklı bişeymiş hala olmak şu gözyaşlarımda olmasa kolum kanadım kırıldı olmicak bir bebeğimin ugruna bu kaçıncı ağlama bu kaçınçı yalvarma herkesin koynu dolarken ben gene ayazdayım inşallah olur darısı başına cümlelerini duymak tayım yanıyorum kavruluyorum ama sesim çıkmıyor çıkamıyor bugün dogumuna gidemedim ne dicektim kucagıma aldıgımda ilk gördüğüm anda o minicik ellerini tuttugumda nedicektim olmıyan bebeğimin kokusunu mu arıcaktım annesinin öpmesine ilk emzirmesine şahit olup içmi geçircektim yapamadım o cesareti bulamadım kaçtım aslında korkularımdan kaçtım eksikliğimden yüzüme vurulmasından kaçtım yanlızlığıma koştum bugün ilk kez anne olamamanın kendi annemin bir gün benim içinde böyle çokşulu olamamasına olamıcağına aslında boş bir hayalin peşine düşüşüme çarptım ve gördümki benim hayallerimin başkalarının gerceği oluyor budefaki farklı geldi halbuki bu ilk değildi ilk dogum haberi değildi ama bu sefer farklıydı kendi ailemde oldu çokda iyi oldu Rabbim uzun bereketli günler ömür nasip etsin hala oldum kimbilir nasıldır bilmiyorum kendimi ilk defa bu kadar çaresiz hissettim bu kadar olmadığına yandım ne zaman dedim nezaman benimde olucak 2kere sıfır mtese onca ot çöp macun dikildi karşıma herşeye rağmen olmayışı kaan hoca emre bey ve daha sonra gittiğimiz drların artık olmaz ugraşmayın demeleri dikildi karşıma ezildim ezildim ufalandım adeta hiç bukadar çıplak olarak görmemeştim gerceği görememiştim görmek istememiştim Rabbim dedim koştum kapısına yalvardım bu gercekler karşısında dua dua yanarak yalvardım ama şu gerçeğide bilerek yalvardım olması için sebebler dairesinde bişeyler olması lazımdı ama tüm sebeler biz ugraştıkça çırpındıkça kapanmıştı yıgıldım Rabbin kapısında sebeler dairesinde çaresizlikle kaldım sonra başka kapı bulamadım yalvarıcak yakarıcak sebebleri Yaratana isterse yaratacagını bilerek yalvardım benim düşündüğüm isimle benim düşündüğüm kıyafetlerle benim düşündüğüm odada kaçıncı yıkılıştı hiç bukadar çaresiz kalmamıştım ben anne olamıcaktım kimbilir daha ne kadar daha kaç sefer öyle bakıp boyun bükücem ne eşim o hamilelik ve dogum heyacanını yaşıcak ne ben anne olucam nede ailem yanımda olucak kendimi ölüme hiç bu kadar yakıştırmamıştım böylesine gitmeyi hiç istememiştim ve hiç bukadar eşimin ailesinden nefret etmemiştim bugün inim inim inlerken içimden aramak geçti neden diye sormak bağırmak bunu bize neden yaptıklarını sormak ama neyi değiştircektiki sanki eşim bile onlara toz kondurmazken bu neyi değiştircekti içimde bir öfke var vurmak kırmak camı açıp avaz avaz bagırmak geliyor tabiki bunuda yapamıyorum tek yapabildiğim oturup ağlamak herkezin evinde olan o neşeyi düşünüp ağlamak çokmu abartıyorum çokmu hassalaştım bilmiyorum tek bildiğim bu doğum benim yıkılışım oldu olmıcak bir gerceği bugün dogurduğum oldu evet bende bugün doğum yaptım kendime bile itaraf edemediğim hep kaçtığım bir gercegi doğurdum olmıcak bebeğimin yoklugunu doğurdum neden diyorum neden her yıkılışta her sperm çıkmayışında her kürden boş dönüşte her dr kapısının kapanışında nasılda umutla dönmüşüm neden diyorum neden bu defa dönemiyorum bu gerceği nasıl saklamışım kendimden demek ki bir vasıf kazanmam gerekiyormuş hala olmam gerekiyormuş bu gerceği görmem için tamam gördümde nasıl kabulleneceğimi bulamadım nasıl aşacağımı bulamadım nasıl yapıcam bilemiyorum aslında ilk söylediğinde bana cocugu olmuyacağını ozaman kabullenmem gerekiyordu şimdi bu nedenlerle nasıl larla karşılaşmzdım belki hata yaptım bilemiyorum ama eşimle evliliğime hatada diyemiyorum sadece ailesine çok kızgınım bugün iki uçtaydım çok sevindim mutlu oldum gururduydum aynı anda kendi gerceğimi gördüm yıkıldım
cümleten merhaba nasılsınız kızlar
bugün yengem doğum yaptı kızımız oldu hala oldum çok sevindim darısı başıma gelin görünki sabahtan beri gözyaşım dinmiyor yanlış anlamayın kıskanmadım aksine çok sevindim heyacan desem değil farklı bişeymiş hala olmak şu gözyaşlarımda olmasa kolum kanadım kırıldı olmicak bir bebeğimin ugruna bu kaçıncı ağlama bu kaçınçı yalvarma herkesin koynu dolarken ben gene ayazdayım inşallah olur darısı başına cümlelerini duymak tayım yanıyorum kavruluyorum ama sesim çıkmıyor çıkamıyor bugün dogumuna gidemedim ne dicektim kucagıma aldıgımda ilk gördüğüm anda o minicik ellerini tuttugumda nedicektim olmıyan bebeğimin kokusunu mu arıcaktım annesinin öpmesine ilk emzirmesine şahit olup içmi geçircektim yapamadım o cesareti bulamadım kaçtım aslında korkularımdan kaçtım eksikliğimden yüzüme vurulmasından kaçtım yanlızlığıma koştum bugün ilk kez anne olamamanın kendi annemin bir gün benim içinde böyle çokşulu olamamasına olamıcağına aslında boş bir hayalin peşine düşüşüme çarptım ve gördümki benim hayallerimin başkalarının gerceği oluyor budefaki farklı geldi halbuki bu ilk değildi ilk dogum haberi değildi ama bu sefer farklıydı kendi ailemde oldu çokda iyi oldu Rabbim uzun bereketli günler ömür nasip etsin hala oldum kimbilir nasıldır bilmiyorum kendimi ilk defa bu kadar çaresiz hissettim bu kadar olmadığına yandım ne zaman dedim nezaman benimde olucak 2kere sıfır mtese onca ot çöp macun dikildi karşıma herşeye rağmen olmayışı kaan hoca emre bey ve daha sonra gittiğimiz drların artık olmaz ugraşmayın demeleri dikildi karşıma ezildim ezildim ufalandım adeta hiç bukadar çıplak olarak görmemeştim gerceği görememiştim görmek istememiştim Rabbim dedim koştum kapısına yalvardım bu gercekler karşısında dua dua yanarak yalvardım ama şu gerçeğide bilerek yalvardım olması için sebebler dairesinde bişeyler olması lazımdı ama tüm sebeler biz ugraştıkça çırpındıkça kapanmıştı yıgıldım Rabbin kapısında sebeler dairesinde çaresizlikle kaldım sonra başka kapı bulamadım yalvarıcak yakarıcak sebebleri Yaratana isterse yaratacagını bilerek yalvardım benim düşündüğüm isimle benim düşündüğüm kıyafetlerle benim düşündüğüm odada kaçıncı yıkılıştı hiç bukadar çaresiz kalmamıştım ben anne olamıcaktım kimbilir daha ne kadar daha kaç sefer öyle bakıp boyun bükücem ne eşim o hamilelik ve dogum heyacanını yaşıcak ne ben anne olucam nede ailem yanımda olucak kendimi ölüme hiç bu kadar yakıştırmamıştım böylesine gitmeyi hiç istememiştim ve hiç bukadar eşimin ailesinden nefret etmemiştim bugün inim inim inlerken içimden aramak geçti neden diye sormak bağırmak bunu bize neden yaptıklarını sormak ama neyi değiştircektiki sanki eşim bile onlara toz kondurmazken bu neyi değiştircekti içimde bir öfke var vurmak kırmak camı açıp avaz avaz bagırmak geliyor tabiki bunuda yapamıyorum tek yapabildiğim oturup ağlamak herkezin evinde olan o neşeyi düşünüp ağlamak çokmu abartıyorum çokmu hassalaştım bilmiyorum tek bildiğim bu doğum benim yıkılışım oldu olmıcak bir gerceği bugün dogurduğum oldu evet bende bugün doğum yaptım kendime bile itaraf edemediğim hep kaçtığım bir gercegi doğurdum olmıcak bebeğimin yoklugunu doğurdum neden diyorum neden her yıkılışta her sperm çıkmayışında her kürden boş dönüşte her dr kapısının kapanışında nasılda umutla dönmüşüm neden diyorum neden bu defa dönemiyorum bu gerceği nasıl saklamışım kendimden demek ki bir vasıf kazanmam gerekiyormuş hala olmam gerekiyormuş bu gerceği görmem için tamam gördümde nasıl kabulleneceğimi bulamadım nasıl aşacağımı bulamadım nasıl yapıcam bilemiyorum aslında ilk söylediğinde bana cocugu olmuyacağını ozaman kabullenmem gerekiyordu şimdi bu nedenlerle nasıl larla karşılaşmzdım belki hata yaptım bilemiyorum ama eşimle evliliğime hatada diyemiyorum sadece ailesine çok kızgınım bugün iki uçtaydım çok sevindim mutlu oldum gururduydum aynı anda kendi gerceğimi gördüm yıkıldım
o kadar içtensin ki çok üzüldüm bende yazdıklarını görünce ağlattın beni vallahi
inşallah dualarımız Rabbimin katına ulaşıyordur.
şunada o kadar çok inanıyorum ki bizlerin evlatları olursa bir gün o kadar iyi anneler olacağız ki hepimiz diğerlerinden daha farklı
daha özel anneler olacağız inşallah Rabbim bizi de anne olmayı nasip eder bizler de bu mertebeye ulaşırız.
inşallah bacım inşallah bu defa gerçek olur kaç yıldır bekliyoruz bu haberiSENİN BEBİŞİNİN İSMİNİ KOYDULAR DEĞİLMİ SENİN YAŞAMAK İSTEDİĞİN MUTLULUĞU YAŞIYORLAR GİBİ KEŞKE BU YAŞADIKLARIMIZ BİR RÜYA OLSADA UYANSAK DİYE DÜŞÜNMÜŞÜMDÜR HEP .BAK BELKİ BU SANA UMUT OLUR
Nuri Candaş___))) ali hocam bugün kaan beyin yanından geliyorum tedaviyle ilgili bir sürü anlattı felan pek kafama yatmadı umut vermiyor verilen ilaçları kullan v.s bende dedim ki hocam kök hücre ne zaman çıkacak diye sordum ben tedaviyi vakit geçirmek adına yapıyorum hiçbirşey çıkmaz dedim esas mesele kök hücre umut var mı yok mu dedim kaan hoca önümüzdeki aylarda güzel şeyler duayacağımıza inanıyorum önümüzdeki yıllar demiyorum dedi.sona yaklaşıldı bugün yarın olabilir her an sabah uyandığımızda kısırlığa son diye duyarsak şaşırmam kısa sürede beklenen bir durum diyor..
canım buda benim üye olduğum bir grubun paylaşımı sanada umut olur belki.rabbim sabrımızın mükafatını versin inşallah allah sabır versin ne diyebilirimki gerçekten çok üzgünüm
aminCanım benim yaa yaşadıklarını o kadar açık ve net anlatmışsınkiii
gerçekten diyicek laf bulamıyorumm
ama çooookkk etkilendimmmm
sadece rabbim sabır versinn:26:
ne diyebilirimkii
gözyaşlarımda okuyamadım. içim parçalandı...
ne denebilir ki bu cümleler karşısında bugün dr un söylediği bizede aynısını yaşattı denemeyin uğraşmayın.
neyin peşindeyiz ama yok işte olmuyor olmayacak..
kabullenemiyruz ama artık kabullenmekten başka çare yok atıp içimize yaşamaya çalışcaz.
yarım yaşayacaz belki ama yaşayacaz
gercekten gecermi bahar gercekten bugünlerde gecermi inanki mteselerde spermin çıkmayışla bukadar yıkılmamıştım ozamanlar nasılda çabucak toparlanmıştım bu sefer bir başka daha derinden yığıldım denizim dalgalandı suyum bulandı yanıyorum bahar yanıyorum
ahh bitanem ya perişan ettin bizide
bugünler geçer mi bilemiyorum ama geçmesi için dua ediyorum...
rabbim hepimize dayanabilmemiz için güç versin...
eşlerimize bize sağlık sıhat versin inş...
ay bahar ne güzel söylemişsin dayanabilme gücü ve sağlık amin canım amin rabbim hepimize sağlık sıhhat versin korkarım bebiş için savaşmaktanda vazgeçicez önemli olan sağlıkahh bitanem ya perişan ettin bizide
Bugünler geçer mi bilemiyorum ama geçmesi için dua ediyorum...
Rabbim hepimize dayanabilmemiz için güç versin...
Eşlerimize bize sağlık sıhat versin inş...
ne demek canım helal olsun ben kendi adıma zaten seninle aynı duyguları yaşıyorum rabbim acımızı dindirsin en yakın zamandakızlar cümleten hakkınız helal edin niyetim sizleride üzmek değildi tutamadım kendimi hepinizden özürdiliyorum
kızlar cümleten hakkınız helal edin niyetim sizleride üzmek değildi tutamadım kendimi hepinizden özürdiliyorum
sen ne ciğeri almıştın canım ??
kızlar cümleten hakkınız helal edin niyetim sizleride üzmek değildi tutamadım kendimi hepinizden özürdiliyorum
geçen dana almıştımmm
bu seferde tavuk aldımm ama senelerdir almıyodum herhalde
değişiklik olsun dedim ama yok daha almam yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?