cnm ben 2 hafta önce laparoskopi yaptırdım korkulcak bişey değil yaptırdığımada pişman değilim.
ay gerçektenmi canım nasıl çok acıyomu kaç günde ayağa kalkıyosun , tam olarak neden yapılıyor bu işlem bilgin varsa beni bilgilendirirmisin
nasılsınız arkadaşlar ? bizde iyiz çok şükür dün doktora gittik kan testinde bende karaciğer yağlanması tesbit edilmiş tüp bebeğe başlamadan bu sorunları tedavi edelim diyo , genetik testlerin sonucu henüz çıkmadı 2 ay sonra çıkıcakmış hemen çıkmazmış ... veeeeee bana ne dedi biliyomusunuz martın 14 de beni ameliyat edecekmiş şok oldum yaa ben kimseden böyle bişiy duymamıştım beni tüp bebeğe hazırlayacakmış bikini bölgesi ve göbek hizamdan kesecekmiş rahmime yumurtalıklarıma bakacakmış 1 gece hastanede yatacakmışım yaa rakadaşlar aranızda böyle hazırlanan varmı yoksa benmi ilk defa duyuyorum anlamadım transferimde iki ay sonra gerçekleşecek rabbim nasib kısmet ederse ... bende durumlar bu her gittiğimde birşey çıkarıyor ya iyice uyuz oldum yaaa birazdan karaciğer için film çekmeye gidcez iyice sıktı beni bu doktor dün vakit kaybetmeyelim başlayalım hemen dedim olmaz dedi genetik test sonuçlarını beklemen lazım dedi offff neyse dualaşalım arkadaşlar hepiniz allaha emanet olun ..........
ya arkadaşlar siz böyle dediniz ben şok oldum bu adam niye beni kesmek istiyoki anlamadım beni ulttrasyonla muayene etti dediki yeni yumurtluyosun çok güzel , ya bu bizi safmı görüyo anlamıyorumki ben belçikadayım dr adı kaan osmanağaoğlu , ben ne den ameliyat olucam dedim laparaskopi ile karın alt bölgesinde açılan 3,5 milimlik deliklerden içeri sokulan kamera ile ( ince bir teleskop ) ile rahim yumurtlık ve tüpleri ilgilendiren hastalık veya problemleri doğrudan gözlemleme ve cerrahi girişim yapma olanağı vardır yumurtalık kistleri dış gebelikler miyomlar duvarının kalınlığına gebe kalabilmeyi arttırmak amaçlı sorunları gözleyebilme operasyonu kamerayla rahimin etrafına komple bakıcıcam dedi düşük olma ihtimalini minimuma düşürmek için ne sorsam sen bana bırak diyo gülsemmi ağlasammı türkiyede yapmak istiyorum ama hem iznimiz az hemde sigortamız yok oyüzden orda yapamıyorum yeni evliyiz 1 buçuk yıl oldu....
canım nasıl mutlu oldum anlatamam gözlerim doldu ve yaşlar akmaya başladı yazını okurken şükürler olsun bu sefer duydun o pıt pıtları ne mutlu canım ve ikizmiş de Rabbim sağsalim kucağına almayı nasip etsin canım benim.kader arkadaşlarım merhaba ben yarın hastaneye gidecektim ama eşimle dayanamadık dün doktara gittik daha doğrusu ben olmadı yine kalp atışlarını duyamayacağım diye iki gün boyunca ağlayınca eşim dayanamadı gidelim dedi ve dün sabah gittik hastaneye....giderken o kadar büyük bir korku vardıki içimde ayaklarım geri geri gitti bu rüyanın bitmesinden çok korkuyordum ama Rabbim e şükürler olsunki rüya daha yeni başlıyormuş meğer muayaneye geçtik doktor eşimide çağırdı heyecanla bekliyoruz ve biraz sonrasında keseyi gördük arkasından kalp atışları çok garip inanılmaz bi duyguydu eşimin hali daha acayipti çok çok şaşkındı :)... vee size bir süprizimiz var ikizmiş benim mercimekler ... iki tane atan o minik kalplerinin sesini duyduk ve o an ilkdefa anne olduğumu, olacağımı hissettim... herşeye kadir olan Mevlam inşallah sizlere de nasip etsin bu mutluluğu sakın vazgeçmeyin o pıt pıtlar için değiyormuş... İnşallah Rabbim sağıkla kucağıma almayı da nasip eder...
cnm ben 2 hafta önce laparoskopi yaptırdım korkulcak bişey değil yaptırdığımada pişman değilim.
geçmiş olsun canım tıkanıklık mı yapışıklık mı vardı sende?
ay gerçektenmi canım nasıl çok acıyomu kaç günde ayağa kalkıyosun , tam olarak neden yapılıyor bu işlem bilgin varsa beni bilgilendirirmisin
bende polip var sanıyoduk onun için historoskopi olucakdım laporoskopi olcağımdan haberim yoktu dr um istemiş ameliyat anında öğrendim canım yanmıcaksa yapın dedim yanmıcak dediler oldum bende ,korkma sakın uyutuyolar ya hiçbişeyden haberin olmuyor) ameliyat bitiminden sonra karnın çok ağrıyor neyse ağrı kesici falan serum yiyosun ağrıların geçiyor 2 gece hastanede yatılıyor birisi hazırlık için diğeride ameliyat sonrası içindi. bende polip çıkmadı rahim yapışıklığı çıktı açtılar inşalllah işe yaramıştır.bende sen gibi her gidişimde yeni sorunlarla karşılaşıyorum hastanede bıktım
enfal arkadaş galiba doktor sana historaskopi yapıcak kamerayla içeriye girip birşey varmı diye varsa düzeltiyorlar aynı zamanda kötü bişey degil ultrasonda görülmeyenler görülüyor yapışıklık tıkanıklık gibi bişeyler varsa düzeltiliyor doktorun seni iyce inceleyip tedaviye başlamasıda güzel aslında paldır küldür hemen tedaviye başlayan doktorlar çogu zaman yanlış yapıyorlar ben ilk tüp bebek tedavisi oldugumda doktor benden rahim filmi bile istememişti başka yerde tedavimde hemen onu sordular yok deyince şaşırdılar rahimde belki perde var belki yapışıklık var nerden bilcez dediler onun için şartmış rahim filmi ve onlar rahim filmi çekmişti tüpün birisi kapalı çıkmıştı onun tüp bebege engeli yokmuş ama birde bu histereskopiyi isteseler yaptırırım tüp bebek tedavisinden önce ön araştırma yapmak tutunması için önemli bide vitaminler kullan beslenmene dikkat et .
kader arkadaşlarım merhaba ben yarın hastaneye gidecektim ama eşimle dayanamadık dün doktara gittik daha doğrusu ben olmadı yine kalp atışlarını duyamayacağım diye iki gün boyunca ağlayınca eşim dayanamadı gidelim dedi ve dün sabah gittik hastaneye....giderken o kadar büyük bir korku vardıki içimde ayaklarım geri geri gitti bu rüyanın bitmesinden çok korkuyordum ama Rabbim e şükürler olsunki rüya daha yeni başlıyormuş meğer muayaneye geçtik doktor eşimide çağırdı heyecanla bekliyoruz ve biraz sonrasında keseyi gördük arkasından kalp atışları çok garip inanılmaz bi duyguydu eşimin hali daha acayipti çok çok şaşkındı :)... vee size bir süprizimiz var ikizmiş benim mercimekler ... iki tane atan o minik kalplerinin sesini duyduk ve o an ilkdefa anne olduğumu, olacağımı hissettim... herşeye kadir olan Mevlam inşallah sizlere de nasip etsin bu mutluluğu sakın vazgeçmeyin o pıt pıtlar için değiyormuş... İnşallah Rabbim sağıkla kucağıma almayı da nasip eder...
bende polip var sanıyoduk onun için historoskopi olucakdım laporoskopi olcağımdan haberim yoktu dr um istemiş ameliyat anında öğrendim canım yanmıcaksa yapın dedim yanmıcak dediler oldum bende ,korkma sakın uyutuyolar ya hiçbişeyden haberin olmuyor) ameliyat bitiminden sonra karnın çok ağrıyor neyse ağrı kesici falan serum yiyosun ağrıların geçiyor 2 gece hastanede yatılıyor birisi hazırlık için diğeride ameliyat sonrası içindi. bende polip çıkmadı rahim yapışıklığı çıktı açtılar inşalllah işe yaramıştır.bende sen gibi her gidişimde yeni sorunlarla karşılaşıyorum hastanede bıktım
bende 14 mart sabah 7 de hastanede olucam 1 gece yatıcakmışım ikinci günü taburcu olucakmışım , inşallah birşey çıkmaz artık çok yorucu psokolojim bozuldu hastalık hastası oldum bende bıktım artık şu hastaneden , acaba bugün transfer için randevu verirmi başlarmıyız diye gidiyorum doktor bana karaciğerimden sorun çıkarıyo olacak işmi yaaaaneyse rabbim bizlere kolaylık sabır güç ve bi ev dolusu evlatlar versin , gerçekten cenneti ayaklarımızın altında hak edenlerden oluruz inşallah
göbek deliğinden ve sol kasıktan küçük kesik açıyorlar ok.tüplere, yumurtalılara, rahim kalınlığına , yapışıklığa, miyoma ,polipe vs bakılıp işlem yapılıyor
hastanede yanında refakatçi birini kesinlikle götür ihtiyaç oluyor fazlasıyla.evdede bakıma ihtiyaç oluyor.2. gün ayağa kalkıyorsun ama hareketler kısıtlı oldu benim 1 hafta rahme takılı sontayla gezdim evde uzandım hep.2.haftada oturmaya başladım karnımda dikiş olduğu için fazla oturmak yoruyordu.daha dikişlerim duruyor..
canım eğer tıkanıklık varsa bu rahim filminde anlaşılıyo diğer arkadaşların da dediği gibi ben de anlamadım hemen seni ameliyat etmek istemesine bence önce rahim filmi çektir ona göre bi sorun varsa o zaman olursun ben de t.bebek raporu çıkarmak için rahim filmi çektirmiştim ve sol tüpümün kapalı olduğunu öğrendim tedaviye başladığımızda düşünüyorum laparoskopi olmayı bakalım nasip.
geçmiş olsun canım tıkanıklık mı yapışıklık mı vardı sende?
göbek deliğinden ve sol kasıktan küçük kesik açıyorlar ok.tüplere, yumurtalılara, rahim kalınlığına , yapışıklığa, miyoma ,polipe vs bakılıp işlem yapılıyor
hastanede yanında refakatçi birini kesinlikle götür ihtiyaç oluyor fazlasıyla.evdede bakıma ihtiyaç oluyor.2. gün ayağa kalkıyorsun ama hareketler kısıtlı oldu benim 1 hafta rahme takılı sontayla gezdim evde uzandım hep.2.haftada oturmaya başladım karnımda dikiş olduğu için fazla oturmak yoruyordu.daha dikişlerim duruyor..
ayyy kıss sen ne diyosuun bu çok zormuşşş kıs sontaylamı gezecem bende ayyyy yaptırmasammı acaba yaaa offf allahım yardım etsin ben camide hocalık yapıyodum desene iki hafta gidemiycem dil kursunada gidiyodum oda kaldı şu işe bak kayın validem vize başvurusu yapmıştı ayın 1inde gelicek vizesi çıktı ,demekki rabbim benim ameliyatıma denk getirecekmişş hey kurban olduğum rabbim kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş bende kimsem yok napıcam diyodum
ayyy kıss sen ne diyosuun bu çok zormuşşş kıs sontaylamı gezecem bende ayyyy yaptırmasammı acaba yaaa offf allahım yardım etsin ben camide hocalık yapıyodum desene iki hafta gidemiycem dil kursunada gidiyodum oda kaldı şu işe bak kayın validem vize başvurusu yapmıştı ayın 1inde gelicek vizesi çıktı ,demekki rabbim benim ameliyatıma denk getirecekmişş hey kurban olduğum rabbim kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş bende kimsem yok napıcam diyodum
cnm korkma benim rahim yapışıklığını açmak için sonta (balon işlemi diğer adı )taktılar.sende bu sorun çıkmazsa takmazlar.kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş gerçkten bende burda yanlızdım tesadüfe bakki) eltim izne gelmişti şansıma Allah razı olsun ondan çok faydasını gördüm.seninde kayınvalden olucak ne güzel
ben işlemin böyle olcağını bilseydim önden birini çağırırdım 2 saate kalkıp eve gelcem sanıyodum))
cnm eğer rahim duvarlarına bakılacaksa benimde rahim flimi çekildi
orda zaten eğer tüplerin açıksa görünüyo eğer tıkalı ise zaten anlıyorlar ben bu dr dan bi şey anlamadım hakkınıza hayırlar olsun tatlım
canım laproskopi deniyo bana uygulayacağı ameliyata tüp bebekten önce yapılan bi işlemmiş , artık allahü alem rabbimden hakkımda hayırlı olanı istemekten başka çarem yokki napalım inş işimiz rast giderde bebeğimi alırım kucağıma ozaman bu sıkıntılar unutulur , rabbim fırsatçıların şerrinden korusun inşallah boşa vakit kaybımız olmaz
şimdi anladım cnm inşllh laparıskopi sonucu iyi çıkarda sende hamiş olursun
aynen haklısın biz bir doktora gittik bide kocaelinde bi prof gittik emre beyi kadınlar klübünden duymuştum ilk muayene edince sanki ilgilenecek gibi geldi %60 sprem çıkar diyede bayağı umut verdi bize ameliyatımız sanırım 45 dk sürdü lab gönderdiler sonuçları 2 saat sonra geldi ve aynen şunu söyledi sizin için yapacak bişey yok dedi 2.ameliyta olumsuz bakıyorum dedi . Sinirlerim zaten bozuktu iyice bozuldu
bizim sorunumuz bilmiyorum ama eşim 13 yaşında iken inmemiş testis problemi varmış iğnelerle indirilmiş hormonlarda normal ama ameliytal bişey çıkmadı bende neyapacağımı bilmiyorum açıkcası biri şunu yap dese kendime gelecem ama kendimde değilim neyapacağımı da bilmiyorum
ALEYNA----------------------------------------
ALGELİNCİK-----------------------------------
ANEMON---------------------------------------
ARUNA-----------------------------------------
ASİ---------------------------------------------1 yasin 1 meryem
BAHAR-----------------------------------------1 yasin
BELEMİR---------------------------------------
BETÜL------------------------------------------
BEYAZMELEK----------------------------------
CANSUNİDA-----------------------------------
CEMREM---------------------------------------
CERVAN---------------------------------------
ÇİÇEK-----------------------------------------
DENİZBULUT---------------------------------
EFULUM---------------------------------------
ENFALL---------------------------------------2 meryem
ESESLİM--------------------------------------
ESMA-----------------------------------------
ESMERALDA----------------------------------
FLZASK---------------------------------------1 meryem
GELİNCİK-------------------------------------
HASRET---------------------------------------1 yasin
HEP--------------------------------------------
HERDEMK-------------------------------------
HMTNZL---------------------------------------
İSTİYORUMBEBEĞİMİ------------------------
İLKNUR----------------------------------------
JKLM-------------------------------------------
KADER-----------------------------------------
KUNDAK---------------------------------------
LAMYAY---------------------------------------1 yasin 1 meryem
LEYLAK----------------------------------------
MASAL ----------------------------------------
MASAL1981-----------------------------------
MELAYT----------------------------------------
MELEK-----------------------------------------1 meryem
MESLEKİ_TEACHER---------------------------
NUREFSAN------------------------------------
NURSEN---------------------------------------
NZLYLN---------------------------------------- 1 meryem
OKNK------------------------------------------
SEDA_ECRİN----------------------------------
SEVAL-----------------------------------------1 yasin
TOANA-----------------------------------------
TROBLED--------------------------------------
TWİLİGHT-------------------------------------
VCK--------------------------------------------
YEŞİL------------------------------------------2 yasin
YNZ--------------------------------------------
ZCU--------------------------------------------
ZAKKUM---------------------------------------
ZAMAN----------------------------------------
ZEYNEP---------------------------------------
arkadaşlar 7 yasin 7 meryem suresi okuyoruz herkese... 1 meryem suresi kaldı okumak isteyenler bu listeyi kopyalasınlar ve hangi sureden kaç tane okuyacaklarını isimlerinin karşısına yazsınlar.
kızlar lütfen önce listedeki kişiye okuyun biri bitmeden diğerine okuyup ortalığı karıştırmayın:))))
Rabbimiz buyurdu ki "Bana günahsız bir ağızdan dua edin." Bunu bildiren Peygamber Efendimiz'e (a.s.m) Sahabeler : "Ya rasulullah biz günahsız değiliz ki." Bunun üzerine Peygamberimiz (a.s.m) : "Mü'minin mü'mine duası günahsız bir ağızdan yapılmış gibidir."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?