- 29 Mart 2011
- 8.135
- 2.082
- 173
y kromozomu mikro delesyon 1 ayda cıkacak ama karyotıp 6-7 ayda cıkıyormuş bursa tıpda.karyo tıp 1500 tl falan tutuyor dediler dışarda.
ne bileyim cemrecim emre beyin yanına gittiğimizde bütün testler yanımızda olsun istiyorum.eksik bişey kalsın istemiyorum.emre beyde gerekmez dedi ama bileyim ben işte telaşe memuru işte
Ayyyy esim duysa gakkos diye nsl hosuna gider dur birazdan gelcek diyeyim hatta:)
Doktor haftaya cuma yada Pazartesi yani 18 Mayıs yada 21 Mayıs'ta ..18 Mayıs'ta ac gelin belli olmaz bel amlyt yaparız dedi..Pazartesi kontrole gitcem bakalım nediycek..detaylı yazarım herseyi cnm bnm eşimde Varikosel de var ama ciddi boyutta deil onuda amlytta acarız dedi..doktora sordum bizim gibi Hersek normal olupta sperm çıkmayan cok oldumu dedim..doktorda 100 hasta sizin gibiyse 90 kiside sperm çıkıyor dedi..herseyiniz gayet iyi umutluyum dedi..ayda 4-5 amlyt yapıyormuş azospermi hasta olarak ..testisin teki yok bizde diğerinizde kıvamı büyüklüğü gayet iyi kanallarda var dedi..nebilim böle olumlu konusunca ben iyicene sevindirdik oldum Rabbim ins nasip eder:)
Cnm şimdi acıyorum msj atayım eklersin :) ekle kapatayım aramalara :)
Bu arada eklemek isteyen olursa msj atın söyleyeyim kızlar:)
1500 tl mı Yuh ya ..
Cnm bsy diyeyimmi bu genetik testlerin sonucu kötü çıksa sanki mikrotese olunmuycqkmi ..eğer okdr para ve zaman istiyorlarsa cok şart deil ..ama bizim SSK olmamasına rağmen iki teste 300 istiyorlarsa özelde yaptırsan bile 1500 cok cnm ..tese amlyti okdr zaten
eşinde gakkoş ondan hoşuna gider tabi erkek olursa gakkoş kız olursa gakkoşiye
kızlar ben bişey sorucam sizlere.biz emre hocayla konuşunca bize y kromozomu mikro delesyon testini yaptırın gelin dedi.bizde bursa tıpa gittik bu testi istedik bize emre beyi bırakın bursa tıpta yapalım tesenizi tüpünüzü dedi.bizde bi düşünelim falan filan dedik testi yazdırdık.çıktık genetik bölümüne gittik fark ettikki doktor bize y kromozomunun yanında karyotıp analiziznide istemiş.bu karyotip testi bursa tıpta 6-7 ayda sonuçlanıyormuş.hemen emre beye mesaj çektik bu testi yaptıralımmı diye oda siz bilirsiniz şu aşamada gerek yok dedi.ama benim içim bir huzursuzlandı bu test sizce şartımı yaptıralımmı dışardada bu test cok pahalıymış.siz ne yaptınız ?
emre bey yaptırın demedi diye yaptırmadık ama bakalım y kromozom testi sonucu gelsin bakalım.inşallah canım iyi cıkar sorun cıkmaz
selam canlar ben geldimmmmmmm
bugün keyfim yoktu pek girmedim topiğe...
girdiğimden beri okuyorum anca bitirdim geçmişi baya kaynatmışsınız
canlar benim sizlere çok acil sorularım var...
benim yarına büyük ihtimal adetim gelecek...
geçen ay 3ünde hasta olmuştu bu ay 12sini buldu işte...
raporu bu ayki adetimle çıkarttırmam gerekiyor...
benim adetim geç geldiği için eğer raporu haziran adetimle çıkarttırırsam diğer adetim temmuzun sonunu bulur...
bende okadar gecikmek istemiyor yaz tatilimi iyi değerlendirmek istiyorum...
şimdi biz tüp bebek raporunu ege üniversitesi tıp fakültesinde çıkarıcaz...
ilk başvuru günü adetimin 2. günü mü olmalı ??
yaa benim adetimin 2. günü pazara denk gelirse pazartesi 3. gününde o testler yapılsa bi sorun çıkar mı ??
yaa bana acil bu konuda tüm bildiklerinizi yazın kızlar hafta sonuna gelince şaşırdım kafam karıştı :44:
ben 3-4 gün daha adet olmam diye düşünüyordum beklemediğim bi anda geldi...
şimdi ne yapıcaz tek tek anlatın bana...
önce merkezden randevu almam gerekiyor mu ayyy ne yapcam bennnnnnnnnn
kızlar baya çok soru oldu kusura bakmayın
canım hayırlı olur inş adetin 3. günüde başvurabiliyorsun sorun değil seni muyene edecek dr vajinal ultrasun yapacak kan vereceksin aç karnına gideceksin sonra eşin tahlilvermek için eşine randevu verecekler 3 günlük cinsel perhizle eşin sperm verecek
ve eşine kan tahlili yapacaklar ve sonra eşin için tekrar gün verecekler sonra yine 3 defa sperm tahlil
verecek kısa arakıllarla ve o arada senden hasg rahim filmi isteyecekler ister dışarda ister o hastanede yapabilirsin sonra eşin adına çıkartılmış nufus kağıt örneyi evlilik cüzdanı fotokopisi
ve birer tane vesikalık resi nufus cüzdan fotokopisi yinede gidince sana orda anlatacaklar canım geçmiş olsun
inş güzel sonuçlar alırsın eşim kızıyor pc istiyor ben çıkyorum
Cnm zatn en önemlisi y kromozomu y de sorun yoksa genelde digeride normal çıkar...
Y kromozomunda azfb azfb azfc var....eğer azfa ve azfb bozulma varsa sperm bulma olasiligi yok denecek kdr azdır. Azfc de delesyon varsa Ozaman sperm bulma olasiligi yüksektir ..yada y kromozomunda hiç delesyon olmuycak yani bozulma olmuycak Buda genlerde hiç sorun olmadıgını gösterir ins sizinki en son dedigimdendir:)
canım emre beyle ilk görüşmemizde bizdende genetik testleri istemişti bizde araştırma hastanesinde yaptırdık . ama 1 ayda sonuçları çıkıyor randevuyu 1 ay sonrasına verdiler toplamda 2 ay zamanımızı aldı.fakat ne anlam ifade ediyor diye sorabilirsin genetik testler şu şeklde açıklıyayım y mikrodelesyonda sorun olunca yani belli bölgelerde silinme olunca o bölgede sperm olmadığını açıklıyor bu test ama en çok sperm bulunan genetik problem bu yani azfa azfb azfc mikrodelesyonlar hangi bölgede silinme varsa o bölgede sperm olmadığı anlaşılıyor bu durumda olupta çocuğunu kucağına alan çok kişi var.gelelim bizimde sorunumuz olan 47xxy kliniferter sendromu yani karyotip sonucu ortaya çıkan genetik hastalık bu rahatsızlıkta ise yüksek fsh ve lh değeri düşük testesteron hormonu bulunur.bunun haricinde testis boyutu ufak ve vücut kıllarında azalma bulunur.sperm bulunma şansı çok düşük hatta bulunsa bile genetikten dolayı bebeğin tutunmasıda biraz zor durum gel gelelimki bunları bilmek ne işimize yarıyor sorusuna biz sorunumuzun 47xxy olduğunu öğrenince emre beyle görüştük önemli değil sizin gibi hastalarda sperm bulunabiliyor dedi yani yine işimiz Allah'a kalmış sebebini bilmemiz açısından anlam ifade ediyor sadece genetik testler biz biliyoruzda ne oluyor yani sorun ne olursa olsun tek duamız rabbimizin bizimde kucağımızı doldurması.biraz uzun oldu
inşallah canım benim inşallah
vck canımcım ozaman sence y kromozomu bekleyip öylemi karyotipi yaptırayım kız ne yapayım ben bilemedim
canım sen önce size yakın bir araştırma hastanesinin üroloji bölümünden randevu al zaten onlar sizden sil baştan test isteyecek doktorun isteyi üzerine size bu testleri yapıyorlar önce y mikrodeesyon yapılıyor bir en erken bir ay sonrasına da karyotip analizi için gün veriliyor.yani kendinizi zamanın akışına bırakın zaten istediğiniz kadar çırpının bizde olduğu gibi herşey olacağına varıyor.kızlar bu arada eşim testojel bantı aldı sizlerin eşleride bant kullandı değilmi ben eşime şimdilik kullandırmayı düşünüyorum 1.2 tane sperm varsa onunda ölmesini istemiyorum .belki tedaviden sonra hormon tedavisi görmek isterse o zaman kullandırırım
canım sen önce size yakın bir araştırma hastanesinin üroloji bölümünden randevu al zaten onlar sizden sil baştan test isteyecek doktorun isteyi üzerine size bu testleri yapıyorlar önce y mikrodeesyon yapılıyor bir en erken bir ay sonrasına da karyotip analizi için gün veriliyor.yani kendinizi zamanın akışına bırakın zaten istediğiniz kadar çırpının bizde olduğu gibi herşey olacağına varıyor.kızlar bu arada eşim testojel bantı aldı sizlerin eşleride bant kullandı değilmi ben eşime şimdilik kullandırmayı düşünüyorum 1.2 tane sperm varsa onunda ölmesini istemiyorum .belki tedaviden sonra hormon tedavisi görmek isterse o zaman kullandırırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?