Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
selam canlar günaydınnnnn
hepinize güzel bi hafta diliyorum
nş bu hafta da hep güzel haberler alırız

canım benim teşekkür ederim utandırıyorsunuz beni
güzel bişeylere imza atmak hoşuma gidiyor...
inş listemiz uğurlu gelirde her geçen gün hamişimiz artar

[table="width: 1200, class: grid"]
[tr]
[td]İSİM[/td]
[td]YAŞ-EŞİN YAŞI[/td]
[td]EVLİLİK SÜRESİ[/td]
[td]AZOSPERM NEDENİ[/td]
[td]TEDAVİ SÜRECİ[/td]
[td]GEÇİRDİĞİ AMELİYATLAR[/td]
[td]SONUÇLARI[/td]
[td]TÜP BEBEK DENEME SAYISI[/td]
[td]DENEME YAPTIĞI MERKEZ[/td]
[td]SON DURUM[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Aaumut [/td]
[td]32-37[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]Tıkanıklık[/td]
[td]4 ay [/td]
[td]2012 m.tese[/td]
[td]5 tüp sperm donduruldu[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Temmuzda umut tüp bebek merkezinde tüp bebek tedavisine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Aşkbebek [/td]
[td]34-31[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor. (Ateşlik hastalık veya 8 yaşında geçirmiş olduğu kabakula olabilir)[/td]
[td]Bitkisel kürler kullandı, sperm sayısı 3 milyona yükseldi ama sonra tekrar 0 oldu. [/td]
[td]Çift taraflı varikosel ameliyatı[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Ağustos-eylül gibi İstanbul cerrahi hastanesinde tüp bebek tedavisine başlayacaklar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Bahar85[/td]
[td]26-27[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]2 defa kanser (lenfoma) tedavisi gördü. 2. Tedavisi (kemoterapi,kök hücre nakli, radyoterapi) sonrasında azosperm oldu.[/td]
[td]Kaan aydosla tedaviye başladılar ilk aydan çıkış başladı. 3 ay ilaç tedavisi gördükten sonra tedaviyi sonlandırdılar. Daha sonra bazı ilaç ve bitkisellere devam ettiler. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Sperm sayısı 5,6 milyona yükseldi… Temmuzda umut tüp bebek merkezinde tüp bebek tedavisine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Bbmm[/td]
[td]25-31[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]Çocukken geçirmiş olduğu enfeksiyon ve ateşli hastalık[/td]
[td]1 yıl[/td]
[td]2008 tese ve 13.06.2012 m.tese[/td]
[td]Tesede sperm bulunamadı. m.tesede sperm kanalı ve spermin olgunlaşmamış hali bulundu…[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]3 ay ilaç tedavisi görecekler. Eğer çıkış olmazsa ilaç tedavisine devam edecekler…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Cansunida [/td]
[td]31-33[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]1,5 yıl [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td](tedavi iptal-kadın faktörü nedeniyle)[/td]
[td]Kocaeli araştırma hastanesi[/td]
[td]Tekrar tedaviye başlamayı bekliyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Cemrem29[/td]
[td]30-38[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Çocukken ateşli kabakulak geçirmiş.[/td]
[td]Evliliklerinin 3. Ayından beri ilaç ve bitkiseller kullandılar.[/td]
[td]2006 tese ve 2009 m.tese[/td]
[td]ikisinde de sercolly cell[/td]
[td](2.de hazırlandı ama tedavi iptal)[/td]
[td][/td]
[td]Biraz ara verdiler...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Cervan[/td]
[td]26-33[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Genetik (azf c mikrodelasyon)[/td]
[td]Kaan hocada 8 ay tedavi. [/td]
[td]2011 ve 2012 m.tese. çift taraflı varikosel ameliyatı[/td]
[td]İkisinde de sperm bulunamadı[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td][/td]
[td]Saraçoğlunun kürlerini kullanıyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Eslemsena [/td]
[td]25-30[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Doktorlar tıkanıklık olabileceğini düşünüyorlar.[/td]
[td]Hareketsiz sperm çıkışı olduğu için vitamin kullanıyorlar.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td]Akay tüp bebek merkezi (gürgan klinik)[/td]
[td]Temmuzda gürgan klinikte tüp bebek tedavisine başlayacaklar. Pesa ile sperm bulunmazsa m.tese olacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Flzask2003[/td]
[td]28-38[/td]
[td]9 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Son 2 aydır bitkiselleri kullanıyorlar.[/td]
[td]05.03.2007 tese ve 30.10.2007 m.tese. 2009 varikosel ameliyatı[/td]
[td]Tesede 11 tane sperm bulundu. M.tesede sperm bulunmadı...[/td]
[td]1 kere
(2. iptal)[/td]
[td]Marmara üniversitesi[/td]
[td]Haziran sonunda umut tüp bebek merkezinde tedaviye başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hasretim01[/td]
[td]23-23[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Küçükken ateşli hastalık geçirmiş, testisin 1 tanesi yukarıda. Beyni sperm üreten hormonu desteklemiyor, testosteron seviyesi düşük. [/td]
[td]İğnelerle sperm sayısı 3 milyona yükseldi ve spemler donduruldu ancak kaliteli değildi.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Yurt dışında[/td]
[td]Şuan iğne kullanıyor. Antalya’da m.tese olacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hatgok [/td]
[td]34-40[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]Tümör nedeni ile tek testisin ameliyatla alınması ve damarların iltihaplı olması.[/td]
[td]Kaan aydosla ilaç ve bitkisel tedavi görüyorlar 5 aydır.[/td]
[td]11.02.2011 tese[/td]
[td]Sperm bulundu[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Genart tüp bebek merkezi[/td]
[td]Şuan hamile [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hayfer [/td]
[td]34-40[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]hipogonadotropik hipogonadizm.[/td]
[td]4 yıl başka doktorlarda, 1 yıl da emre hocada.[/td]
[td]m.tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı.[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Umut tüp bebek merkezi[/td]
[td]Şuan hamile bebişimiz erkek [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hkmkdr[/td]
[td]29-33[/td]
[td]11 yıl[/td]
[td]47 kromozom var.[/td]
[td]1 sene iğne tedavisi gördüler. [/td]
[td]2002 tese ve 2012 m.tese[/td]
[td]Tesede sperm bulunamadı. m.tesede elonge hücre bulundu[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td]Genart tüp bebek merkezi[/td]
[td]Bitkisel kürlere devam ediyorlar.[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Mixer07[/td]
[td]27-32[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Belli değil.[/td]
[td]3 ay[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Fulya yada umut tüp bebekte tedaviye başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nurdah [/td]
[td]24-29[/td]
[td]1,5 yıl[/td]
[td]Çif taraflı inmemiş testis ameliyatı.[/td]
[td]Bitkisel kürler kullandı.[/td]
[td]16.06.2012 m.tese[/td]
[td]3 tüp sperm bulundu[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Transferi bekliyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nzlyln [/td]
[td]36-38[/td]
[td]12 yıl[/td]
[td]Genetik (azf c mikrodelasyon).[/td]
[td]11 yıl
Teseden 7 sene sonra10 tane spem bulundu. İlaçlaırna devam ediyor.
[/td]
[td]2002 çift taraflı varikosel. 2004 tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı[/td]
[td]1 kere
(1. iptal)
[/td]
[td][/td]
[td]Memorial’de tüp bebek tedavisine başlayacaklar. 2 tane sperm çıktı...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Selin31 [/td]
[td]32-35[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]İlaç ve bitkisellere yeni başladılar.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]5-6 ay ilaç tedavisi görecekler. Normal yoldan çıkış olmazsa m.tese olacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Seval0817[/td]
[td]29-32[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]5-6 yaşlarında kanser (lenfoma) teşhisi nedeniyle kemoterapi ve radyoterapi görmesi.[/td]
[td]15 gün oldu tedaviye başlayalı. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Kaan aydos’un verdiği ilaçlara ve bitkisel kürlere başladılar. 3-4 ay sonra m.tese olacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Yasemen1232[/td]
[td]32-31[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Prematüre doğum, çift taraflı inmemiş testis ameliyatı, 17 yaşında yumurtalıklarından biri alındı.[/td]
[td][/td]
[td]2009 ocak Pesa ve2011 mart tese [/td]
[td]İkisinde de sperm bulundu ama sperm kalitesi düşük[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Anatolia tüp bebek merkezi. Gazi üniversitesi tüp bebek merkezi[/td]
[td]Kaan aydos’ta 4 aydır sperm kalitesi ve üretimini arttırmaya yönelik iğne tedavisine devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Yeşil034[/td]
[td]31-35[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]İnmemiş testis ameliyatı geç yapılmış 12 yaşında olmuş.[/td]
[td][/td]
[td]2011 yazında m.tese[/td]
[td]3 tüp sperm bulundu[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Eylülde umut tüp bebekte 3 denemeleri olacak beklemedeler…[/td]
[/tr]
[/table]

liste çok güzel gözküyo bahar..
bu arada şu ana kadarki tabloda evlilik yılı en uzun olan beim heralde ne olur bana çok dua ediiiin...
bişey sorucam esma diye bi arkadaş vardı onu hiç görmüyorum ne oldu tedavisiyle ilgilibilgisi olan varmııı acep merak ettimde...hem onuda yazarız
ESMACIMMM NERDESİNNNN..

hoşgeldin canım evet bahar sağolsun yine bizim için kollarını sıvamış allah razı olsun.bizler birbirimiz için her daim dua ediyoruz bunu unutma canım
canım esma arkadaşın eşinde y mikrodelesyonda sorun çıkmışı ve emre bey sizin ameliyatınızı yapamayız çünkü şimdiye kadar bu hastalarda sperm çıkan hasta olmadı demiş
daha sonra arkadaşımız topiğe girip umreye gitmek istediğini yazmıştı. Benim için dua edermisiniz demişti birdahada topikte kendisini göremedim
rabbim herkesin eşine şifa versin ve sağlıklı bebişlerimizin olmasını nasip etsin amin.
Canım okuduğum kadarıyla eşinde 47 kromozom varmış yani 47xxyli eşin benim eşimin azo sebebi 47xxy yani kliniferter sendromu

canım sen hangi esmadan bahsediyorsun esma1234ten mi esmadan mı yoksa esma16dan mı ??
sanırım sen esma dan bahsediyorsun konyadaki arkadaşımızdan...
canım o buralardaydı bisüredir çok kalmıyor topikte girip çıkıyor...
tabloyu görüne yazar oda...

yaa esma için çok üzüldüm ...ama bendoktorların bu tutumuna karşıyım belkide bi şeylerle çıkar insanın var olan ümidinide kırıyolar ..
Bizede ilk yılımızda böyle söylediler ve biz 10 yıl zaten tedavisi yokmuş diye bekledik belki bi ümit verselerdi bitki mitki bişeyler yapardık..
Onun için çok kaptırmıycan ne çıktığına filan

benim eşimdede sizin kinden var evet ve biz bunu daha 1 ay önce öğrendik kaan bey çok problem etmedi sadece tüp bebek aşamasında genetik tanı yapmamız gerekir dedi tabi bizim gibi zor sperm bulunan için bide genetiği düzgün olanını seçme durumu çıktı aslında sürekli sorun çıkıyo bendede polikistik over çıktı allahım yardımetsin ne çıkarsa çıksın ol diyecek olan oooo...ve o ol deyince bütün bu risklerin arasında olucak rabbbiiim bende haykırabilecekmiyim bigün hamileyiiimm diye ne olır ne olur ne olurrrr allahımmmmm yardım et bize

Size ne dedi dr ......

Dünden beri bunu dinleyip izleyip ağlıyorum çokgüzzel çizgi film formatında sanki bizim halimizi anlatıyo izlemenizi tavsiye ederim

canım sen üzme kendini vck sana bu konuda daha iyi yardımcı olacaktır...
ama 47 xxy sendromunda sperm bulunma oranı düşük düyor kimi dr ama biçoğuda daha yüksek diyor...
sen içini ferah tut...
ayrıca bende de pko var bu büyük bi sorun değil...
evet normal yoldan bebiş sahibi olma durumumuz olsaydı bu bize zorluk çıkarabilirrdi...
ama pko tüp bebek tedavisinde avantajlı bi durum daha fazla yumurta oluştuğu için...

bahar seni açık yakalamışken hemen sana teşekkür edeyim ya çok güzel olmuş tablomuz tabi keşke hiç böyle bir tablo hiç olmasaydı ama nasip neyse tablomuz çok cici ellerine sağlık

canım atatürk havalimnında indikten sonra metroya bineceksiniz metroyla şirinevlere gelince inin merdivenden yukarı çıkıp metrobüse bineceksiniz metrobüsle mecidiyeköyde ineceksiniz sonra ordan yürüryerek gideceksizin benim doktorumda muayene hanesi ve tüp bebek hastanside orda bende beylik düzünde oturuyorum ve metrobüsle bu şekilde gidiyorum sende havalimanından ineceksin diye önce metro sonra metrobüse bineceksin rabbim şifa versin amin

kizlar az once ilk ignemi esim vurdu acimadi ama igneyi cikarirken canim acidi biraz ve az kanadi.dualarinizi eksik etmeyin dualariniza ihtiyacim var

hayırlı olsun canım, kolaylıkla atlatırsın inşallah tedavi sürecini. bebeğine kavuşursun inşallah bir an önce...

listemiz bize uğurlu gelecek hamişlerle dolacak

nurdah sen nasılsın, transfer günü için aradılar mı seni? bebişler kaç hücreli olmuş :)

bahar seni açık yakalamışken hemen sana teşekkür edeyim ya çok güzel olmuş tablomuz tabi keşke hiç böyle bir tablo hiç olmasaydı ama nasip neyse tablomuz çok cici ellerine sağlık

rica ederim tatlım emek verdim ama çok güzel oldu gerçekten
inş toplomuz uğurlu gelir son durumlarımız herkese umut olur

HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLSUN RABBİM İSTEDİKTEN SONRA KURU AĞAÇLAR YENİDEN YEŞERİYOR .İNŞALLAH BİZİM ÇÖLLERDE SULAK ALANA DÖNER
CANIM BİZ EVLİLİĞİMİZİN 6.AYINDA EŞİMİN AZOLU OLDUĞUNU ÖĞRENDİK DOKTOR BİZE SİZİN ÇOCUĞUNUZ OLMAZ EVLAT EDİNİN DEDİ.YADA BU ADAMDAN BOŞAN SENDE HİÇBİR SORUN YOK SENİN ÇOCUĞUN OLUR DEDİ.DAHA SONRA BİZ BAŞKA DOKTOR ARAMAYA BAŞLADIK EŞİMİN BİR ARKADAŞININ ÇOCUĞU 15 SENE OLMAMIŞ VE GİTTİĞİ DOKTORUN TELEFON NUMARASINI VERMİŞ EŞİMDE RANDEVU ALMIŞ BİZDE GİTTİK MEĞERSE ÜROLOG DEĞİL JİNEKOLOG DOKTORMUŞ BİZDEN MUAYENE OLMADIĞIMIZ HALDE RANDEVU ALDIĞIMIZ İÇİN 150TL ALMIŞTI SADECE GÖRÜŞMÜŞTÜK VE EŞİMİN TAHLİLLERİNİ GÖSTERMİŞTİK ODA SPERM TESTİ YAPTIRDIĞIMIZ MERKEZİ ARADI VE BİR ONLARLA KONUŞTU FARKLI BİRŞEY SÖYLEDİ BU TESTİDE YAPIN DEDİ SONRA EŞİM TEST YAPTIRINCA 2 TANE SPERM ÇIKTI.AMA ÖLÜYDÜ O LABORANTTA BİZİ KARŞI TARAFINDA BULUNAN BİR DOKTORA YÖNLENDİRDİ ÇOK İYİ BİR DOKTORDUR DEDİ.FAKAT BİZDEN HİÇ KAN TAHLİLİ HORMON TAHLİLİ FALAN İSTEMEDİ DİREK EŞİME İĞNE VE İLAÇLAR VERDİ .6 AY SONRA TEKRAR SPERM TESTİ YAPTIRDI EŞİMDE SPERM ÇIKMAYINCA DÖNMELERİN ÇOCUĞU OLUR SİZİN OLMAZ DEDİ.SONRA TOPİĞİ OKUMAYA BAŞLADIM ÖĞRENDİMKİ BİZİM DURUMDA OLUPTA ÇOCUĞU OLAN KİŞİLER OLUYORMUŞ VE EMRE BEYE MESAJ YAZDIM EŞİMİN SORUNUNU ERGENLİKTE GEÇİRİLMİŞ KABAKULAK BİLİYORDUK.EMRE BEYDE EŞİMLE TELEFONDA KONUŞMUŞ VE GENETİK TESTLERİ İSTEMİŞ SORUN OLARAKTA 47XXYLİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİK.DAHA SONRA BUNDAN 2AY ÖNCE EMRE BEYE GİTTİK BİZE GEÇ KALDINIZ KEŞKE SPERM ÇIKTIĞI ZAMAN GELSEYDİNİZ DEDİ BENDE SİZİ TANIMIYORDUK DEDİM.OLSUN YİNEDE DAHA ÖNCE SPERM ÇIKTIYSA BELKİ İÇERİDE HALEN ÜRETİM VARDIR EŞİNİZİ MİKROTESE YAPALIM SİZİDE TÜPBEBEĞE HAZIRLIYALIM DEDİ ŞU ANDA RAPOR ÇIKARMAK İÇİN SİGORTAMIN OLMASINI BEKLİYORUZ VE İBRAHİM SARAÇOĞLUNUN KÜRLERİNİ KULLANIYOR EŞİM HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLSUN İNŞALLAH RABBİM HEPİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRSÜN

baharrr ellerıne saglık super olmus bende kendı bılgılerımı ekleyeyım canım

yas ben 28 esım 34
kucukken ateslı hastalık gecırdı
2 ıllık evlıyız 1 yıldır bıtkısel tedavı gorduk
15 subatta mıkro tese oldu bolca sperm bulundu
genetık testlerımız temız cıktı
banada muayene amaclı laparoskopı yapıldı
1 tupbebek denemesı olumsuz sonuclandı
belcıkada kaan osmanagaoglu doktorumuz
agustos ayının baslarında tekrar denıycez ınsallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…