- 31 Ocak 2011
- 7.474
- 557
- 198
CANIM POSTA KUTUMU BOŞALTIM AMA YİNEMİ DOLU DİYOR BİLEMİYORUM Kİtamam canım çok saol bukadar ayrıntılı yazmak diğer arkadaşlar içinde kolaylık olacaktır...
size göndereceğim 69 arkadaşın ismini en son hepsi bittikten sonra niyetimizi tekrarlarken bu arkadaşlarında isimlerini söyleyip onlar içinde toplu dua edicez dimi ??
bekle canım gönderiyorum
süper olmuş canım eline sağlık*bahar
*flazsk
*vck
teheccüt namazı, yatsı namazından sonra geceleyin kılınır. Bir süre uyuduktan sonra kalkılarak kılındığı için teheccüd denmiştir. Yorgunluk sebebiyle gece kalkamayacağından korkan kimsenin uykudan önce kılması da mümkündür. Iki, dört veya sekiz rekât olarak kılınabilir. çok faziletlidir ve ümmete sünnettir. Cenâb-ı hak peygamber efendimize (asm) bu namazı şu âyetle emretmiştir: ey resûlüm. Gece vakti de uyanıp, sadece sana mahsus fazladan bir ibadet olarak teheccüd namazını kıl. Umulur ki rabbin seni övülmüş bir makam olan en büyük şefaat makamına çıkarır. isra sûresi: 79.
Cabir (ra) rivayet etmiştir ki: Allah resulü (asm) şöyle buyurmuştur: gecede bir saat vardır ki, bir müslüman o saate rastlar da cenâb-ı allahtan dünya ve âhiret işinden bir hayır isterse, allah o kimsenin dileğini muhakkak verir. Bu her gece böyledir. (hadisler için bkz: R. Sâlihîn, 1178, 1179, 1175.)
hem kışı, hem kabri, hem berzah âlemini hatırlatan gece vaktinin, ruhumuzun cenâb-ı hakkın rahmetine ne derece muhtaç olduğuna bir ihtar ve uyarı hükmünde bulunduğunu beyan eden bedîüzzaman hazretleri, geceleyin kılınan teheccüt namazının da, kabir gecesi ve berzah karanlığı gibi en muhtaç olduğumuz bir zamanda, en lüzumlu ve en vazgeçilmez bir ışık olduğunu kaydeder. (sözler, s. 46.)
teheccüd namazının kılınışı:
Teheccüt namazına, niyet ettim allah rızası için teheccüt namazını kılmaya diye niyet edilir.
Iki, dört veya sekiz rekât olarak kılınabilir.
Teheccüd namazını kıldıktan sonra eller yandayken "niyet ettim allah rızası için (hakkımda hayırlısıyla bebeğim olsun vs.) denilir.
Ve "allah'u ekber" denilip eller bağlanır.
Hiçbir sure okumadan eldeki tesbihle 100 kere "bismillahirrahmanirrahiym" denir.
Sonra rükuda tekrar 100 kere "bismillahirrahmanirrahiym" denir.
Secdede tekrar 100 kere "bismillahirrahmanirrahiym" denir.
Oturunca tekrar 100 kere "bismillahirrahmanirrahiym" denir.
Tekrar secdeye varılır 100 kere "bismillahirrahmanirrahiym" denir.
Ayağa kalkılır ve yine 100 kere "bismillahirrahmanirrahiym" denir.
Sonra rükuda tekrar 100 kere "bismillahirrahmanirrahiym" denir.
En sonuncuda secdede 86 kere "bismillahirrahmanirrahiym" denir.
Ve namaz bittikten sonra tekrar niyet allah'a niyaz edilir.
Tüm arkadaşların isimleri okunup onların niyetide söylenilip dua edilir...
Katılmak isteyen arkadaşlar haber versin
tamam canım sağol notumu aldım herkesin isimleri tamam birde ynz06 vardı canım onuda ben ekliyeyim dedim
tamam canım saol 70 kişiyi yazdım arada bikaç unuttuğum olmuştur tabi...
zeki olduğuma değil canım mesaj kutumu silerken gördüm arkadaşımın isminiBen senin kadarını asla yapamazdım
kendine haksızlık etme tatlım
acı gerçeklerneyse kızlar ben kaçıyorum yoksa teheccüd namazımı kaçırabilirim
masal gelmiş
Bahar cnm enson gönderdiğimm mesajdaki arkadaşıda yazdınmıı tatlım listeye
canım en son kaça kadar bitirmeliyiz ayy ne çok soru sorduk yaaa
yazdım canım yazdım ama sana onay mesajı gönderecekken bi hata oldu
benim namaz kaçtı desenekızlar eşim ameliyat oldu....
Ve az önce belli oldu sonuç...
Olgunlaşmamış spermidler görülmüş...ilaç ve iğne tedavisine başlıyoruz...
En azından bu bile bizi ferahlattı....
Artık biliyoruz ki üretim var.ve testisler iyi..
Not:güvendiğim dağlara kar kağdı!
Bu söyldiklerim sanmayın ki tüpte kullanılacak sperm çıkmadı diye..eşime meyve hazırliyim gelip yazcam hepsini..
Anlatcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
kızlar eşim ameliyat oldu....
ve az önce belli oldu sonuç...
olgunlaşmamış spermidler görülmüş...ilaç ve iğne tedavisine başlıyoruz...
en azından bu bile bizi ferahlattı....
artık biliyoruz ki üretim var.ve testisler iyi..
NOT:güvendiğim dağlara kar kağdı!
bu söyldiklerim sanmayın ki tüpte kullanılacak sperm çıkmadı diye..eşime meyve hazırliyim gelip yazcam hepsini..
anlatcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?