olsun canım ne olacak kibaharcım mixerle nursencimin duasını okudum..
ama sanırım nursenn duası için geç kalmışım..
dün biraz rahatsızdımda girememiştim siteye..
nursencim sonucunun negatif çıkmasınada çok üzüldüm..
Rabbim sana sabır versin..
Allah yar ve yardımcın olsun canımm...
ARUNA--------------------------------------------------OKUYAMIYOR
ASKBEBEK----------------------------------------------OKUYAMIYOR
BAHAR85-----------------------------------------------44
BENGUSUU---------------------------------------------44
BİRUMUT99---------------------------------------------44
CİCEK00------------------------------------------------44
DENİZBULUT-------------------------------------------44
ECRİN23------------------------------------------------44
ESMA----------------------------------------------------44
FLZASK2003-------------------------------------------44
HASRET------------------------------------------------OKUYAMIYOR
HMTNZL------------------------------------------------44
KADER60-----------------------------------------------44
KADER_NL----------------------------------------------44
MAVİMENEKŞE-----------------------------------------43
MİXER07------------------------------------------------43
NURSEN------------------------------------------------43
NİLDA015----------------------------------------------43
NZLYLN-------------------------------------------------43
PITIRCIK43---------------------------------------------43
SAGANAK-----------------------------------------------OKUYAMIYOR
SEVAL0817---------------------------------------------43
SU1838-------------------------------------------------OKUYAMIYOR
TULAY20------------------------------------------------43
UMUT99-------------------------------------------------43
VCK------------------------------------------------------43
YASEMENSU--------------------------------------------OKUYAMIYOR
YAREN16------------------------------------------------43
ZAMBAK06----------------------------------------------OKUYAMIYOR
34BC-----------------------------------------------------43
NOT:Önce euzü besmele ile başlanır ve her sureden önce besmele çekilir.
İhlas Sûresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanirrahim.
Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.
De ki: O Allah birdir, büyüklük onda nihayet bulmuştur, daim ve bakidir, her şeyden müstağni ve her dileğin merci'dir. Doğmamış, doğurmamıştır. Hiç bir eşi ve benzeri yoktur.
Peygamber efendimiz(s.a.v.), "Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile dua edin" buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, "Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir" buyurdu.
Herkese merhabalar,benim eşimde azosperm biz 5 sene önce öğrendik.Biraz korktuğumuz biraz da gittiğimiz ürologlara içimiz ısınmadığı için bi türlü eşim ameliyat olmak istememişti.Ve nihayet bu yaz Alman hastanesindeki Tansel Kaplancanla tanışınca fikrimiz değişti.Bize çok güvenilir geldi ve hemen eşimden Genetik test istedi.Çok şükür test sonucu doğuştan olmadığı için mikro tese şansımızda oldu.Eşim mikro tese oldu ve Allahıma binlerce şükür 15 tane sperm bulundu,aynı bendende yumurta toplandı.sonucunda 7 tane embriyomuz oldu ve hepsini dondurdular.Bana o hafta transfer yapılamadı progesteron hormonum yüksek çıktı Bir buçuk ay sonra deneyeceğiz dedi doktor e tabi azıcık üzülsemde bunca sene bekledim bir buçuk aymı bekliyemiycem dedim.başladık beklemeye ve nihayet cumartesi günü transferim oldu.bugün 4.günüm sonucu öğrenmemiz için sadece 8 gün kaldı.Allahım isteyen herkese hayırlı sağlıklı sıhatli evlatlar nasip etsin.Umarım 8 gün sonra mutluluğumu sizlerle paylaşabilirim....
Herkese merhabalar,benim eşimde azosperm biz 5 sene önce öğrendik.Biraz korktuğumuz biraz da gittiğimiz ürologlara içimiz ısınmadığı için bi türlü eşim ameliyat olmak istememişti.Ve nihayet bu yaz Alman hastanesindeki Tansel Kaplancanla tanışınca fikrimiz değişti.Bize çok güvenilir geldi ve hemen eşimden Genetik test istedi.Çok şükür test sonucu doğuştan olmadığı için mikro tese şansımızda oldu.Eşim mikro tese oldu ve Allahıma binlerce şükür 15 tane sperm bulundu,aynı bendende yumurta toplandı.sonucunda 7 tane embriyomuz oldu ve hepsini dondurdular.Bana o hafta transfer yapılamadı progesteron hormonum yüksek çıktı Bir buçuk ay sonra deneyeceğiz dedi doktor e tabi azıcık üzülsemde bunca sene bekledim bir buçuk aymı bekliyemiycem dedim.başladık beklemeye ve nihayet cumartesi günü transferim oldu.bugün 4.günüm sonucu öğrenmemiz için sadece 8 gün kaldı.Allahım isteyen herkese hayırlı sağlıklı sıhatli evlatlar nasip etsin.Umarım 8 gün sonra mutluluğumu sizlerle paylaşabilirim....
yaaa bebekimmmm bende okur okumaz çok sinirlendim onun için telde sana anlattım bu durumu...
demek hemen araştırdın aferin kız sana
tatlım telde konuştuğumuz gibi niye kaan hoca bu testi 1 kişiden bile istemedi...
makalelerinde yazıp anlattığı bi durumu hastalarında uygulamaması ne acı değil mi ??
onun için anlattım bende sana...
bence celalettin hoca gerçekten iyi bi dr...
gidip görmedim kendisini tanımıyorum ama giden arkadaşların anlattıkları bende bu izlenimi bıraktı...
illaki tedavi sonucu olumlu olacak diye kesin bişey yok tabi...
ama en azından tüm tetkikleri isteyip herşeyi gözden geçiriyor ona göre bi yol izliyor...
gidip muayene olmaktan kimse hiçbişey kaybetmez...
kaan hocaya gidip isteyerek 300 tlyi bayılmayı biliyoruz da devlet hastanesinde bukadar bilgili ve detaycı bi dra mı gitmeyi bilmiyoruz...
bence herkes gitmeli...
en azından kaan hocaya gidip pişman olan insan sayısı azalır yazık günah valla
inhibin b:
Erkekte testisin Sertoli hücrelerinden salınmaktadırlar.
testis fonksiyonunu ve spermatogenezisi en iyi gösteren bir marker olarak öne çıkmaktadır.
Eşler arasındaki infertilite nedenlerinin % 4O'ı erkeğe bağlıdır. Bu nedenler horrnonal anormallikler nedeniyle yeterli miktarda sperm yapılmasında yetersizlik, testikuler anormallikler nedeniyle kaliteli sperm yapılmasında yetersizlik veya anormal seksüel fonksiyon ve duktal obstruksiyon gibi nedenler olabilir. Bazı IVF uygulamalarında, spermin eşin epididimis veya testisinden cerrahi müdahale ile alınması gerekebilmektedir. Bu durum, oldukça zor bir işlemdir. Serumda Inhibîn B ölçümü, testikuler fonksiyonu ve spermatogenesisi direkt olarak gösteren bir test durumundadır. Inhibin B düzeyi, aynı zamanda testis volümü ve sperm dansitesi ile de ilişkilidir. Inhibin B'nin düşük düzeyleri, testis tarafından yapılan sperm üretiminin yetersiz olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla, böyle olgularda testîslerden invaziv cerrahi işlemle sperm alınması işlemi çok başarılı olmayacaktır.
Testis dokusunu araştırmak için yapılacak testis biyopsisi invaziv ve travmatik bir testtir. Bunun yerine yapılacak bir serum Inhibin B düzey ölçümü, oldukça yararlı fikir verecektir. Çünkü Inhibin B, direkt olarak Sertoli hücre fonksiyonu hakkında fikir vermektedir...
AMH / MIS Nedir?
Bir dimeric giikoproteindir. Transforming growth factor-p (TGF-p) ailesindendir. Inhibin ve activîn'ler de bu ailedendir. Bu aile üyesi hormonlar, dokulardaki gelişme ve farklılaşmada rol oynamaktadırlar. AMH/MIS, erkekte testisin Sertoli hücrelerinden, kadında da överin granufosa hücrelerinden salınmaktadır. MIS/AMH, uîerus, Faliop tüpleri ve üst vagina bölümlerinin başlangıç dokusu olan Muiîer kanallarının regresyonunda rol almaktadır...
kızlar azönce nzyln nin yazısında inhibin testi istendiği yazılıydı.
bende araştırayım dedimde.
bu yazıları buldum tabii inhibin b nin yanı sıra ahm testindende bahsediliyordu.
ya ben anlamıyorum peki şimdiye kadar neden bu testin varlığndan haberimiz olmadı.
örneğin biz 8 ay kaan hocada tedavi gördük 2 kez m.tese olduk ama bize böyle bir test hiç yapılmadı.
şimdi benim eşim bu test yapılmadan neden m.tese oldu bu soruruyu son 10 dakikadır enaz 10 kez sordum kendime cevabı çok netttt...
önceden bu tahlil yapılsaydı zaten sonuç belli olacaktı vede ameliyata gerek kalmayacaktı.
bizim o çok güvendiğimiz doktorlarımızda bukadar para kazanamayacaktı öyle değilmi...
yazıkk çok yazıkk...
kızlar eşim yarın istanbula gidiyor celalettin hocayla görüşmeye
ümidim var sizlerden duyduğum kadarıyla
yine negatifi görmemek için en iyi ne yapmalı
dedik ve bu hocayla görüşmeye karar verdik
şimdilik eşim gidecek hoca gerekli görürse eşi de çağırıyomuş
bakalım hakkımızda hayırlısı
inşallah bundan sonrası güzel olur.
sinirlenmek ne kelime bebekim ya çıldırdım ben
hemen araştırdım bebekim merak ettim evet aferin banaa
bebekim şimdi sana kaan hocanın bu konuda yazdığı yazıyı kopyalayacağım:
Testis biyopsilerinin histopatolojik tanılarında, serum FSH ve inhibin B konsantrasyonları birbirleriyle ters korelasyon ortaya koyarlar (11). SCOS'da kontrol grubuyla karşılaştırıldığı zaman, inhibin B anlamlı düzeyde düşmektedir (9). Tanısal testis biyopsilerinde uzamış (elongated) spermatidlerin varlığını göstermede FSH ve inhibin B konsantrasyonlarının birlikte ölçümlerinin daha yüksek sensitivite ve spesifisiteye sahip oldukları bildirilmektedir (12). Benzer ilişki seminal plazma inhibin B seviyesi ile de gösterilmiştir (13). Her ne kadar çalışmalar bu yönde olsalar da, ne inhibin B ne FSH ne de ikisinin birlikte ölçümü TESE sırasında matür sperm hücresi bulunabileceğini tahmin ettirmede yeterli değildirler.
son cümlesine dikkat bebekim!!!!!!
vallahi internette yazan yazılarda bu testin %90 doğru sonuç verdiğini yazıyor.
ama kaan hoca yeterli değil diyor.
bu kaan hoca ömrümüzü yedi
sırf para kazanma uğruna insanları defalarca ameliyat masasına yatırdı.
ALLAH a havale ediyorum...
ARUNA--------------------------------------------------OKUYAMIYOR
ASKBEBEK----------------------------------------------OKUYAMIYOR
BAHAR85-----------------------------------------------44
BENGUSUU---------------------------------------------44
BİRUMUT99---------------------------------------------44
CİCEK00------------------------------------------------44
DENİZBULUT-------------------------------------------44
ECRİN23------------------------------------------------44
ESMA----------------------------------------------------44
FLZASK2003-------------------------------------------44
HASRET------------------------------------------------OKUYAMIYOR
HMTNZL------------------------------------------------44
KADER60-----------------------------------------------44
KADER_NL----------------------------------------------44
MAVİMENEKŞE-----------------------------------------43
MİXER07------------------------------------------------43
NURSEN------------------------------------------------43
NİLDA015----------------------------------------------43
NZLYLN-------------------------------------------------43
PITIRCIK43---------------------------------------------43
SAGANAK-----------------------------------------------OKUYAMIYOR
SEVAL0817---------------------------------------------43
SU1838-------------------------------------------------OKUYAMIYOR
TULAY20------------------------------------------------43
UMUT99-------------------------------------------------43
VCK------------------------------------------------------43
YASEMENSU--------------------------------------------OKUYAMIYOR
YAREN16------------------------------------------------43
ZAMBAK06----------------------------------------------OKUYAMIYOR
34BC-----------------------------------------------------43
NOT:Önce euzü besmele ile başlanır ve her sureden önce besmele çekilir.
İhlas Sûresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanirrahim.
Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.
De ki: O Allah birdir, büyüklük onda nihayet bulmuştur, daim ve bakidir, her şeyden müstağni ve her dileğin merci'dir. Doğmamış, doğurmamıştır. Hiç bir eşi ve benzeri yoktur.
Peygamber efendimiz(s.a.v.), "Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile dua edin" buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, "Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir" buyurdu.
İnhibin b testisin beyine üretimle ilgili geri bildirimi denilebilir basitçe çıkış olmasada testisde üretim olup olmadığını gösteren bir değerdir...Celalettin hoca primer gruptan yani testis kaynaklı hipogonadizm hastalarından mutlaka ister...Başka incelikleride var bu rahatsızlıkların hoca tesede çıkış olup olmayacağı büyük ölçüde anlaşılır diyor...O yüzden tedavi olmadan belli rezervle ilgili değerlere ulaşmadan tese olmayın diye yazıyoruz...
madem ikiside yeterli değil neden her ay fsh ı istiyorda inhibin b yi istemiyor ??
bu adamın hangi dediği mantıklıki zaten...
allah onu bildiği gibi yapsın...
bizde burda bunları yazıcazki yeni arkadaşlar özellikle hiç m.tese olmamış insanlar gidipte onun gibi hastalarını para makinesi gibi gören bi dra güvenmesinler
inhibin b:
Erkekte testisin Sertoli hücrelerinden salınmaktadırlar.
testis fonksiyonunu ve spermatogenezisi en iyi gösteren bir marker olarak öne çıkmaktadır.
Eşler arasındaki infertilite nedenlerinin % 4O'ı erkeğe bağlıdır. Bu nedenler horrnonal anormallikler nedeniyle yeterli miktarda sperm yapılmasında yetersizlik, testikuler anormallikler nedeniyle kaliteli sperm yapılmasında yetersizlik veya anormal seksüel fonksiyon ve duktal obstruksiyon gibi nedenler olabilir. Bazı IVF uygulamalarında, spermin eşin epididimis veya testisinden cerrahi müdahale ile alınması gerekebilmektedir. Bu durum, oldukça zor bir işlemdir. Serumda Inhibîn B ölçümü, testikuler fonksiyonu ve spermatogenesisi direkt olarak gösteren bir test durumundadır. Inhibin B düzeyi, aynı zamanda testis volümü ve sperm dansitesi ile de ilişkilidir. Inhibin B'nin düşük düzeyleri, testis tarafından yapılan sperm üretiminin yetersiz olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla, böyle olgularda testîslerden invaziv cerrahi işlemle sperm alınması işlemi çok başarılı olmayacaktır.
Testis dokusunu araştırmak için yapılacak testis biyopsisi invaziv ve travmatik bir testtir. Bunun yerine yapılacak bir serum Inhibin B düzey ölçümü, oldukça yararlı fikir verecektir. Çünkü Inhibin B, direkt olarak Sertoli hücre fonksiyonu hakkında fikir vermektedir...
AMH / MIS Nedir?
Bir dimeric giikoproteindir. Transforming growth factor-p (TGF-p) ailesindendir. Inhibin ve activîn'ler de bu ailedendir. Bu aile üyesi hormonlar, dokulardaki gelişme ve farklılaşmada rol oynamaktadırlar. AMH/MIS, erkekte testisin Sertoli hücrelerinden, kadında da överin granufosa hücrelerinden salınmaktadır. MIS/AMH, uîerus, Faliop tüpleri ve üst vagina bölümlerinin başlangıç dokusu olan Muiîer kanallarının regresyonunda rol almaktadır...
kızlar azönce nzyln nin yazısında inhibin testi istendiği yazılıydı.
bende araştırayım dedimde.
bu yazıları buldum tabii inhibin b nin yanı sıra ahm testindende bahsediliyordu.
ya ben anlamıyorum peki şimdiye kadar neden bu testin varlığndan haberimiz olmadı.
örneğin biz 8 ay kaan hocada tedavi gördük 2 kez m.tese olduk ama bize böyle bir test hiç yapılmadı.
şimdi benim eşim bu test yapılmadan neden m.tese oldu bu soruruyu son 10 dakikadır enaz 10 kez sordum kendime cevabı çok netttt...
önceden bu tahlil yapılsaydı zaten sonuç belli olacaktı vede ameliyata gerek kalmayacaktı.
bizim o çok güvendiğimiz doktorlarımızda bukadar para kazanamayacaktı öyle değilmi...
yazıkk çok yazıkk...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?