o kadar üzgünüm ki kimseyle paylaşamadım aklıma siz geldiniz.....bende sizin yaşadığınız sorunları yaşıyorum .işyerimde konuşmadığım biri var hamileymiş yanlış anlamayın onun hamile olduğu değil tabikiüzüldüğüm beni ancak siz anlarsınız biliyorum.bu hastalığı öğrendiğimde o kadar rahattım ki ama zaman geçtikçe koymaya dokunmaya başladı.eşime belli etmicem diye ölüyorum....napıcam ben kızlar iş yerimde herkes farkında moralimin bozuk olduğunu işin kötü yanı onu kıskandığımı falan düşünecek zaten nispet havalarında bana da gıcık olur kendisi....sabahtan beri dua ediyorum ......halimi bilen eşimden başka kimse yok onu kıskandığımı düşünmelerini istemiyorum napıcam ben yaaaaaaa
kızlar bılıosunuzkı eşim azosperm olduğu ıcın bıtkısel tedavıdeyız suanda ve gecen ay yuvarlak hucreler gözuktu ama sperm yoktu buay nolur bılemem ama gecenlerde olan olayı sızle paylasmak ıstedım.. çoğumuz bılırız istiare olduğunu buna 7gun devam etmek gerekrmıs annem benım ve eşim için istiareye yattı ve ruyasında kucağında 40 45 gunluk bır erkek bebek olduğunu, görmüş, kalabalık bır evdeymıstı ve bebeği sevmek ıcın ıstedıkelrınde ufacık bebek dile gelmiş 'benı kımseye verme ben sıze geldım ' dıe.. tabı annem ınanmamıs bebek konustuğuna etrafa bakınmıs dalgamı gecıolar dıe..sonra 'ınan ınan ben konusyorum demısş' annem kalakalmıs ve işin ilgıncıde şu; bebek 'benım adım yusuf Allah öle emrettı gönderırken benım adım yusuf demıs ben yorumlayamadım annemde eğer hamıle kalır erkek bebeğimiz olursa adını yusuf koyalım dıyor htta bebek konusuurken korkmus.. aranızda yorumlayabılecek varmı kızlar
İnsallah ruyandaki yusufu rabbim bi an once gobderir canim sana. Ben istihare olayini duymamistim gene burdan ogrendim. Kimse benim icin istihareye yatmadi bu sebele yorimlayamam ruyayi ama gerceklesmesi icin dua ederim canim.
o kadar üzgünüm ki kimseyle paylaşamadım aklıma siz geldiniz.....bende sizin yaşadığınız sorunları yaşıyorum .işyerimde konuşmadığım biri var hamileymiş yanlış anlamayın onun hamile olduğu değil tabikiüzüldüğüm beni ancak siz anlarsınız biliyorum.bu hastalığı öğrendiğimde o kadar rahattım ki ama zaman geçtikçe koymaya dokunmaya başladı.eşime belli etmicem diye ölüyorum....napıcam ben kızlar iş yerimde herkes farkında moralimin bozuk olduğunu işin kötü yanı onu kıskandığımı falan düşünecek zaten nispet havalarında bana da gıcık olur kendisi....sabahtan beri dua ediyorum ......halimi bilen eşimden başka kimse yok onu kıskandığımı düşünmelerini istemiyorum napıcam ben yaaaaaaa
arkadaşım kıskandığımı düşünmelerini istemiyorum demişsiniz de isteyen istediğini düşünebilir bunu kontrol edemiyoruz maalesef.düşüncelerde niyetlerdir bir nevi.kendinize durduk yere ah millet beni ya böyle bilirse diye baskı oluşturarak kendinizi strese sokmayın.hani en çok yağmur en kara bulutlu havada yağar.yağmur berekettir deriz.şuanki imtihanımızda böyle bir şey...bizi nefes alamayacak duruma gelene kadar sınayabilir Yüce Allah.ah imtihan imtihan.öyle şeylere üzülürüz ki,başka bir şey düşünemeyiz.evlat sahibi olmak ya da birini sevmek onun bundan sonra hayatımızdaki varlığını yokluğunu da sevmek oluyor sanki...ve hiçbir şeyin garantisi yokki...ya da ben de kaybetme korkusu çokca...okuldan eve gelirken gideceğimin hüznü çökerdi.buruk bir mutluluk olurdu içimde.her anı dolu dolu yaşamaya çalışırdım.ailemle,kardeşlerimle geçen her an kıymetli olurdu.değeri böyle daha çok bilirdim...şimdi çocuk sahibi olmak...hastalığında,bir yere gönderdiğinde hep aklı onda kalmak...hiçbir şey bizim değil işte...askerde çocuklarını da kaybedenler var,hasta olup çocuğunu kaybeden,kendi yaşlanmışken kendi ölümünü beklerken çocuğunun yokluğunu gören de...ya da böylesi olacağına taş olsaydı diyenler de...kız olmasaydı erkek olsaydı diyenler...çocuğu evlenip çocuklarının kendisini unutanlar...hiçbir şey bizim değil işte...varlıkta imtihan yoklukta imtihan işte.biz hayırlısını dileyelim,kaldıramayacağımız yüklerle sınamasın Rabbim bizleri.Kaybettiği evlatlarının acısını Efendimiz çokca çekmiş,erkek çocukları yaşamıyor diyenlerin konuşmalarını da yine çekmiş.Eşini kaybetmeyi,anne babayı kaybetmeyi o görmüş,yalnız kalmanın en çok ağırlığını o yaşamış...halbuki en çok sevilen O'yken...ve O bize teselli olsun...
Yüce Allah bildiğimiz bilmediğimiz tüm kötülüklerden şerlerden korusun bizleri ve bildiğimiz bilmediğimiz hayırları bizlere nasip etsin...amin.
ARUNA--------------------------------------------------35
ASKBEBEK----------------------------------------------35
BAHAR85-----------------------------------------------35
BENGUSUU---------------------------------------------36
BİRUMUT99---------------------------------------------36
CİCEK00------------------------------------------------36
DENİZBULUT-------------------------------------------36
ECRİN23------------------------------------------------36
ESMA----------------------------------------------------36
FLZASK2003-------------------------------------------OKUYAMIYOR
HASRET------------------------------------------------36
HMTNZL------------------------------------------------36
KADER60-----------------------------------------------36
KADER_NL----------------------------------------------36
MAVİMENEKŞE-----------------------------------------36
MİXER07------------------------------------------------36
NURSEN------------------------------------------------OKUYAMIYOR
NİLDA015----------------------------------------------36
NZLYLN-------------------------------------------------OKUYAMIYOR
PITIRCIK43---------------------------------------------36
SAGANAK-----------------------------------------------36
SEVAL0817---------------------------------------------36
SU1838-------------------------------------------------36
TULAY20------------------------------------------------36
UMUT99-------------------------------------------------36
VCK------------------------------------------------------36
YASEMENSU--------------------------------------------35
YAREN16------------------------------------------------35
ZAMBAK06----------------------------------------------35
34BC-----------------------------------------------------OKUYAMIYOR
ASBELOVE-----------------------------------------------35
SONSUZ--------------------------------------------------35
NOT:Önce euzü besmele ile başlanır ve her sureden önce besmele çekilir.
İhlas Sûresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanirrahim.
Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.
“De ki: O Allah birdir, büyüklük onda nihayet bulmuştur, daim ve bakidir, her şeyden müstağni ve her dileğin merci'dir. Doğmamış, doğurmamıştır. Hiç bir eşi ve benzeri yoktur.”
Peygamber efendimiz(s.a.v.), "Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile dua edin" buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, "Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir" buyurdu.
canım ne güzel yazmışsın eline sağlık. çok dua ediyorum hayırlısı ile olması için ama takdir allahın tabi çok zor bir sınav ama yapacak birşey yok duadan başka. Inşşallah allah tez zamanda kucaklarımızı doldurur evimize neşe gönderirir. Aminarkadaşım kıskandığımı düşünmelerini istemiyorum demişsiniz de isteyen istediğini düşünebilir bunu kontrol edemiyoruz maalesef.düşüncelerde niyetlerdir bir nevi.kendinize durduk yere ah millet beni ya böyle bilirse diye baskı oluşturarak kendinizi strese sokmayın.hani en çok yağmur en kara bulutlu havada yağar.yağmur berekettir deriz.şuanki imtihanımızda böyle bir şey...bizi nefes alamayacak duruma gelene kadar sınayabilir yüce allah.ah imtihan imtihan.öyle şeylere üzülürüz ki,başka bir şey düşünemeyiz.evlat sahibi olmak ya da birini sevmek onun bundan sonra hayatımızdaki varlığını yokluğunu da sevmek oluyor sanki...ve hiçbir şeyin garantisi yokki...ya da ben de kaybetme korkusu çokca...okuldan eve gelirken gideceğimin hüznü çökerdi.buruk bir mutluluk olurdu içimde.her anı dolu dolu yaşamaya çalışırdım.ailemle,kardeşlerimle geçen her an kıymetli olurdu.değeri böyle daha çok bilirdim...şimdi çocuk sahibi olmak...hastalığında,bir yere gönderdiğinde hep aklı onda kalmak...hiçbir şey bizim değil işte...askerde çocuklarını da kaybedenler var,hasta olup çocuğunu kaybeden,kendi yaşlanmışken kendi ölümünü beklerken çocuğunun yokluğunu gören de...ya da böylesi olacağına taş olsaydı diyenler de...kız olmasaydı erkek olsaydı diyenler...çocuğu evlenip çocuklarının kendisini unutanlar...hiçbir şey bizim değil işte...varlıkta imtihan yoklukta imtihan işte.biz hayırlısını dileyelim,kaldıramayacağımız yüklerle sınamasın rabbim bizleri.kaybettiği evlatlarının acısını efendimiz çokca çekmiş,erkek çocukları yaşamıyor diyenlerin konuşmalarını da yine çekmiş.eşini kaybetmeyi,anne babayı kaybetmeyi o görmüş,yalnız kalmanın en çok ağırlığını o yaşamış...halbuki en çok sevilen o'yken...ve o bize teselli olsun...
Yüce allah bildiğimiz bilmediğimiz tüm kötülüklerden şerlerden korusun bizleri ve bildiğimiz bilmediğimiz hayırları bizlere nasip etsin...amin.
s.a. az önce bi topicte birbirini tanımayan insanların hediyeleşeceğini öğrendim.. keşke bizde yapsak ne güzel olurdu
aleyküm selam,bence de güzel olurdu :)
canım sizin azospremi nedeniniz neydi kaç yıllık evlisiniz birde suan gebemiydin?
eşimin doğuştan erkeklik hormonlarında buna paralel olarakta bedeninde gelişim yokmuş.ailesi cinsel organının çok küçük olduğunu görünce 3 yaşında doktora götürmüşler.büyür denmiş.9 yaşında götürmüşler yine aynı şekilde...13 yaşında geç kaldınız çocuğu olmaz denilmiş.Ama farklı doktorlarla tedaviye devam edilmiş.17 yaşında tüyleri çıkmaya başlamış,hormon takviyesi ile normal değerlere gelmeye başlamış vücudu.nişanlıyken de bebek için olması gereken sperm için iğne vurunmaya başladı.29 yaşındayız.9 aylık evliyiz.henüz hamile değilimeşim çocuğu olmayacağını düşünüp evlenmeyi hiç istememiş.ama ailesinin evlen evlen diye baskı yapmasıyla hiç yapmadığı bir şeyi yapmış bir kızla benimle görüşmeyi kabul etmiş bence kardeşinin kendisinden önce nişanlanması buna etken diye düşünüyorum.ama neyse
daha yeniyim ama ilk aydan itibaren bebek var mı diye soranlar arkadaş çevrem,iş çevrem ve aile akraba çevremde çok fazla.şimdilik düşünmüyoruz diyerek geçiştiriyoruz.hayırlısı bakalım.Rabbim hepimize tam zamanında,en güzel anda nasip etsin bebişler
Rabbim inş. bizede nasip edecek arkadaşım..
Büyük Allahtır. O ol derse olacak işte. bilmiyorum çocuksuzzzluk varmı? ama bu kadar çocuk arzusu ile yanan biz kullarını böyle sınamaz inşallah. çocuğumuzun olmaması daha hayırlı ise. benim duam çocuğumuzun olmasını hayırlı eyle Rabbimdir. çocuksuzluğu tahayyül etmek zor geliyor. hz. zekeriyya hz ibrahim as 'da çocuksuzlukla imtihan olmuşlar. ki onlar peygamber. inşallah Allah Onların duasını kabul ettiği gibi bizimkinide kabul eder. olmasını hayırlı eyler. hayırlı sağlıklı evlatlar verir. yeterki tüm samimiyetimizle isteyelim O'ndan neden vermesinki O'nun hazinesi boldur. verdikçe eksilmez ki. inşşallah olur hayırl olur. AMİNinş. canım. sadece çocuk değil evlilikle ilgili de evlenenememek de bir sorun...ama çevremde öyle örnekler olduki.mesela 60 yaşında iş yerinden hiç evlenmemiş bir ablamız 60 yaşında evlendi.o zamanlar yaa evde kaldım ben evlenemeyeceğim sanırım diyordum.ama evlenmesi beni inanılmaz mutlu etmiş.nasibe bakar mısın? nasip işte bu.nasipse gelir bulur seni işte demiştim.akrabalarımızdan 45 yaşına merdiven dayamış yine hiç evlenmemiş birisinin nişanlandığını duydum.insan tuhaf oluyor.bizim nasip diye tasvir ettiğimizin çok çok ötesinde derin bir anlama sahip nasip...ürperiyor insan o derinliği biraz düşününce.inşAllah diyorum.burada kalbi çocuk için heyecanlandığı kadar ümitle ümitsizlik arasında gelip giden arkadaşlarımızın hepsinin er yada geç sağlıklı,ama hayırlı evlatları olacak inşAllah diyorum.içimden hep böyle geçiyor.güzel şeyler olacak.önceden ne kadar çok doğum yapıp çocuk kaybeden annelerimiz,babannelerimiz varmış.şimdi bu şekilde çocuk ölümleri en azından bizim ülkemizde hiç diyecek kadar azaldı.neler değişiyor yeryüzünde.yeryüzünde herşeyin bir devası var bence.tıp ne kadar gelişti.olacak inş. olacak inşşşşAllah. çocuksuzlukta aşılacak...
Büyük Allahtır. O ol derse olacak işte. bilmiyorum çocuksuzzzluk varmı? ama bu kadar çocuk arzusu ile yanan biz kullarını böyle sınamaz inşallah. çocuğumuzun olmaması daha hayırlı ise. benim duam çocuğumuzun olmasını hayırlı eyle Rabbimdir. çocuksuzluğu tahayyül etmek zor geliyor. hz. zekeriyya hz ibrahim as 'da çocuksuzlukla imtihan olmuşlar. ki onlar peygamber. inşallah Allah Onların duasını kabul ettiği gibi bizimkinide kabul eder. olmasını hayırlı eyler. hayırlı sağlıklı evlatlar verir. yeterki tüm samimiyetimizle isteyelim O'ndan neden vermesinki O'nun hazinesi boldur. verdikçe eksilmez ki. inşşallah olur hayırl olur. AMİN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?