canım ya çok teşekkür ederim ben umuttan çıktıktan sonra görümceme geçtik
tabiki çok heyecanlıydım birde garip bir burukluk vardı içimde ya olmazsa diye içim içimi yiyor
acaba iyi bir karar mı verdim tedaviye başlamakla bilemiyorum halen aklım karmakarışık
görümcemdeyken bir biyolog ve hoca vardı onu aradı görümcem oda hiç tedavi olmayın başka şeyler dönüyor merkezde inanmayın dedi
bende gittiğim yere çok güveniyorum kesinlikle o tür hatalar yapmazlar dedim
benim birkaç arkadaşım bebeğine kavuştu belki bizde onlardan oluruz dedim
oda siz bilirsiniz dedi önce kesinlikle sıfır çıkar demişti sonra lafını değiştirdi 47xxy lilerinde 4 çeşidi var bir çeşidinde sperm çıkıyor dedi
inşallah bizlerde o sperm çıkan gruba gireriz
bende sana yazıcaktım yorumunu arıyordum arkadaşım,bende aynı soruları soruyorum,biri bize yardım etsin nolur napalım şimdi her doktora güvenilmiyor,benim eşim başka bir hastaneye randevu aldı canım bir sperm testi daha yaptırcak ben konyadayım,sende de bir gelişme olursa yaz lütfen
Daha evvel ilgili birimler başbakanlık iletişim,cumhurbaşkanlığı,sağlık bakanlığı,ilaç eczacılık genel müdürlüğü v.s. yerlere attığım mesaj tekrar hepimiz bu mesajı gönderelim....Vurgulanmasını istediğiniz başka bir şey varsa örnek mesajı düzenleyelim....Aşağıdaki mail adreslerine mail atalım ve şikayet formlarını dolduralım...
1-http://www.iegm.gov.tr/Default.aspx?sayfa=iletisim&lang=tr-TR
2-http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplicationEx.aspx
3-sabim©saglik.gov.tr
4-cumhurbaskanligi©tccb.gov.tr
Sayın İlgili
Sürekli kullanmak zorunda olduğum pregnyl 5000 sustanon 250 isimli ilaçlar doktorumuzun reçete ve rapor düzenlmesine rağmen eczaneler tarafından temin edilememektedir. Bu ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılması gereken ilaçlardır.
Daha evvel yaptığımız bilgilendirmeler neticesinde, bu ilaçların yeteri kadar ithal edildiği bilgisini aldık. Bu ithal edilen ilaçlar üretimine sebep olan biz hastalar yerine, keyfi olarak spor yapan insanlar hatta hayvanlar üzerinde yüksek adetlerde kullanılmakta ve bizlere ilaç kalmamaktadır.Bu ilaçların acilen reçete veya rapor ile satılan ilaçlar kapsamına alınması basit bir çözüm olacaktır.
Tedavinin ilaç yokluğu nedeni ile duraksaması senelerdir süren tedavinin boşa gitmesi anlamınada gelmektedir.Ayrıca yapılamayan tedavi neticesinde daha ciddi sağlık problemleri nedeniyle bu tip hastalar ileride devletimize daha fazla yük olma durumunda kalacaklardır.Bu ilaçların muadilleri yurt dışında olmasına rağmen ülkemizde ithal edilmemektedir. Üretici firmaların Türkiye temsilcilerini aradığımızda hiç bir doyurucu cevap alamamaktayız..Bu ilaçların veya muadillerinin düzenli olarak temin edilmesi için gerekenin yapılmasını ve tarafımıza bu konuda bilgi verilmesini rica etmekteyiz.
baharcım ben bahar247 için okudum diye yazmıştım canım gözünden kaçtı sanırım....ARUNA--------------------------------------------------OKUYAMIYOR
ASBELOVE----------------------------------------------303=OKUDU
ASKBEBEK----------------------------------------------OKUYAMIYOR
AYYUZLUM---------------------------------------------303
BAHAR85-----------------------------------------------303
BAHAR247----------------------------------------------303
BANU_K-------------------------------------------------303=OKUDU
BENGUSUU---------------------------------------------303
BİRUMUT99---------------------------------------------303
DENİZBULUT-------------------------------------------303=OKUDU
ECRİN23------------------------------------------------303=OKUDU
ENFAL33------------------------------------------------303=OKUDU
ESMA----------------------------------------------------OKUYAMIYOR
GVNF---------------------------------------------------303=OKUDU
HASRET------------------------------------------------303=OKUDU
HMTNZL------------------------------------------------OKUYAMIYOR
KADER60-----------------------------------------------303=OKUDU
KADER_NL----------------------------------------------OKUYAMIYOR
MAVİMENEKŞE-----------------------------------------OKUYAMIYOR
MİXER07------------------------------------------------303
NİLDA015----------------------------------------------303
NURSEN------------------------------------------------303
SAGANAK-----------------------------------------------OKUYAMIYOR
SEVAL0817---------------------------------------------OKUYAMIYOR
SONSUZ-------------------------------------------------303
TULAY20------------------------------------------------303
UMUT99-------------------------------------------------303=OKUDU
VCK------------------------------------------------------303=OKUDU
YASEMENSU--------------------------------------------303
ZAMBAK06----------------------------------------------303=OKUDU
Ayet'l-Kürsi Okunuşu
Bismillâhirrahmânirrahim
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.
Ayet'l-Kürsi Anlamı (Manası)
Allah'tan başka İlah yoktur
Diridir, Kaimdir. O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmaksızın O'nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O'nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar. O'nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır. Onların korunması O'na güç gelmez. O, pek Yücedir, pek büyüktür.
Peygamber efendimiz(s.a.v.), "Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile dua edin" buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, "Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir" buyurdu.
Buraya yazmadan içim rahat etmeyecek....
Geçen hafta pzartesi günü denizliden başlayıp İstanbulda biten 12 saatlik bir yolun ardından hastaneye vardık.
Doktor daha gelmemişti.saaat 8 gibi geldi.Eşim yanına girdi.Biz randevu alamamıştık.Eşim demiş ki ben randevu alamadım.Doktor da Eee git o zaman demiş şakasına onra gülerek.neyse kaşe basıp vermiş.
Sıramız gelince içeri girdik.Derdimizi anlatık.Hemen gidiverin gari tahlil verin dedi.daha sonra ifadenizi alacam dedi.
Çok muhterem bir insan.neyse tahlilimizi verdik.geri doktorun odasına döndük.Eski tahlillerimize baktı.Hormon bozukluğu var ve sorun beyinde dedi.
Ayrıca biz Giderken bütün tahlillerimizi yaptırarak gitmiştik.Maşşallah çalışkan hasta dedi bize.
Sperm testi yaptırmıyacakmıyız dedik.gerek yok çıkmaz dedi.Diğer doktorlar bunu bilmiyorlar dedi.
Gözdemin eşinin numarasını verdi akşam saat 6 da vakıf ta olun.Ben tahlil sonuçlarınızı alırm dedi.Eşim gözdemin eşini aradı.Vakfı tarif etti.Akşam vakıf ta olduk.
Bizimle çok güzel konuştu,çok güzel uzun uzun anlattı.tekrar muane etti.Eşimde inmemiş testist sorunu vardı.testistler inmiş ama küçük dedi.Ayrıca beyindeki hipofiz bezi salgılanmıyor dedi.Sizi yanlış yönlendirmişler dedi.Bunun için haftada 3 gün pregnly ve 45 günde bir nebido kullanması lazım dedi.bizim çift taraflı sorun hem beyin hemde testist kaynaklıymış.
Daha etkili bir sonuç alabilmek için iğnelerin dozunu arttırdı.Ayrıca macun ve mustafa eraslanın panax ve e1 kullanın dedi.Ağır vaka olduğu için zaman alabilir dedi.ilaçları 3 ay kullanın dedi.3 ay sonra tekrar kontrol var.Ama inşallah olacak dedi.Birazcık olsun moral verdi.
bana da sen de bir sorun var mı dedi bende yok dedim.eminmisin dedi.bende eminim dedim.Yarın sana da bakalım tahlil yaptıralım dedi.tamam dedik.Burda üniversite hastanesine gitmeye korkan ben orada yakalandım.çok araştırıyorlar diye gitmeye üşeniyordum.
Sabah ilk işimiz hastaneye gitmek oldu.Ben de tahlil verdim.benden 5 tüp kan aldılar artı bide idrar testi.Eyvah dedim kimbilir ne hastalıklarım çıkacak dedim kendi kendime korktum açıkcası :)
geri doktorun odasına döndük.Tamam saat 4 de beni arayın dedi.
Hastaneden ayrıldık.İğneyi aramaya başladık.ayaklarıma kara sular indi.9 tane bulduk.allah razı olsun gözdemin eşi de çok yardımcı oldu.şu eczaneye gidin bu eczaneye gidin diye.
öğleden sonra otele geldik dinlendik.saat 4 de doktoru aradık benim test sonuçları için,Çok güzel maşşallah demiş eşime.Yani bir şey çıkmadı bende.Çok şükür dedik.
Akşam gözdemlere gittik.Onlarla tanıştık hepsinden memnun kaldık.Eşi ve kendisi çok mütevazi insanlar.Akşam bizi otele geri bıraktılar.neyseki ablam burda 50 tane iğne bulmuş ve şu anda 2 aylık iğnelerimiz hazır beklemede.böyle işte....
Ama bir an önce gidin celeleddin hoca ya.Biz Keşke daha önceden gitseymişiz diyoruz.En azından tedavi yolumuzu öğrenmiş olduk.Çok memnun kaldık açıkcası.
Ben ömrümde hayatımda böyle doktor görmedim.Kibir yok büyüklük yok.gurur yok.telefonu her zaman açar.sanki kırk yıllık tanıyormuşuz gibi....
canım gözünüz aydınnnnnnnn test sonuçları temiz çıkmış
inş en kısa zamanda önce spermlersonrada bebişler gelirrrrrrrrr
Kızlar hepinize merhaba ,
2 ay önce burada paylaşmıştım,eşime azospermi teşhisi kondu. Hemen bu konuda en iyi hastaneyi araştırdık ve memoriala gitmeye karar vardık. Ürologdan randevu aldık. Sperm testini tekrarladık sonuç aynı. 0 sperm. Doktor kan testi ve genetik testi istedi. Genetik sonuçlar 15 gün sonra çıktı. Neyseki eşimde genetik değil hormonel bir sorun olduğu anlaşıldı. Doktor eşime 1ay süreyle kullanacağı hormon ilaçları yazdı. Proxeed iğne ve arimidex ilaç. Perşembe günü ilaçlarımız bitiyor. Doktor tekrara sonuçları yenileyip Micro tese ameliyatı yapıp yapılmayacağına karar vereceğini söyledi. Ameliyatı bizzat kendininin yaptığını 3 saat kadar sürdüğünü çünkü en ince ayrıntısına kadar incelediklerini , bir daha ameliyat riski olmasın diye çok detaylı baktıklarını söyledi. Bundan sonra doktorun yönlendirmeleri doğrultusunda gelişmeleri tekrar sizinle paylaşıcam. Hepimize acil şifalar
peki fsh nasıl bir tedaviyle düşürülüyor bilginiz varmı acaba benim eşimin 64 çıktı fsh ama testesteron normal sınırlarda dr emre bey herhangi bir teşhis koymadı direk microtese dedi ilaç bile vermedi kromozomlara bakıldı oda normal çıktı valla kafam çooook karışık
teşekkürler cnm az az gidiyo şükür adet dönemine giriorum gene o biraz aksatıyo ama olsun gitsin de yaza 68 olarak gireyim inşcanımm benimm kilocuklarr gitmişşşşşşş 79.9
görüşürüz cnmmmmm
cnm aramıza hoşgeldin inş sende hamişler kervanına katılırsın cnmMerhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ben 6 aylık evliyim eşimde bekarken sperm azlığı vardı halada devam ediyor şuanda 6 aydır çocuğumuz olmuyor geçen ay ben doktora gittim ama eşimde sorun olduğunu söylemedim doktora bir çok tetkikler tahliller felan istedi ultrasonda baktı bende hiçbir sorun olmadığını söyledi klomen ve duphaston verdi yumurta takibi yapıldı bu ay böyle bir deneyelim dedi kullandım ama olmadı tutmadı şimdi eşimden doktora gitmesi için rica edicem bana yardımcı olun ne olur nasıl söyleyebilirim ona doktora gitmesini nasıl yapabilirim bilmiyorum çok üzgün ve şaşkınım..cennet kokulu bir bebişim olsun istiyorum Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın hamile birini duymak görmek çok üzüyor beni hiç olmuycak diye çok üzülüyorum hergün ağlar oldum napıcam bana bişeyler söyleyin ne olur kimseyle konuşamıyorum da bu konuyla ilgili
tedavi süreciniz umud dolu olsun cnm hakkııza hayırlar olsunKızlar hepinize merhaba ,
2 ay önce burada paylaşmıştım,eşime azospermi teşhisi kondu. Hemen bu konuda en iyi hastaneyi araştırdık ve memoriala gitmeye karar vardık. Ürologdan randevu aldık. Sperm testini tekrarladık sonuç aynı. 0 sperm. Doktor kan testi ve genetik testi istedi. Genetik sonuçlar 15 gün sonra çıktı. Neyseki eşimde genetik değil hormonel bir sorun olduğu anlaşıldı. Doktor eşime 1ay süreyle kullanacağı hormon ilaçları yazdı. Proxeed iğne ve arimidex ilaç. Perşembe günü ilaçlarımız bitiyor. Doktor tekrara sonuçları yenileyip Micro tese ameliyatı yapıp yapılmayacağına karar vereceğini söyledi. Ameliyatı bizzat kendininin yaptığını 3 saat kadar sürdüğünü çünkü en ince ayrıntısına kadar incelediklerini , bir daha ameliyat riski olmasın diye çok detaylı baktıklarını söyledi. Bundan sonra doktorun yönlendirmeleri doğrultusunda gelişmeleri tekrar sizinle paylaşıcam. Hepimize acil şifalar
cok mutluyum genetik testlerimiz cıkmış suanda elimde degil sonuçlar esim aradı temiz cıkmış problem yokmuş doktor bence tüp bebek tedavisinden önce varikosel ameliyatı olmalısın demiş mutluyum be arkadaşlar dilerim mevlamdan tedavimizde böyle güzel sonuçlar elde ederiz rabbim hepimizi mutlu etsin
slm canım gerçekten yardıma ihtiyacımız var doktor sadece acıbademe gidin dedi işte orda ne olacak eşime hemen bidah mı test yapılcak bilmiyorum.yarın öğleden sonray randevu aldık sana söylerim neler istediklerini ne söyleyeceklerini.bugün işte çok kötü oldum ne yedğimi biliyorum ne uyuduğumu dünya sanki ayaklarının altından kayıyor gibi bir çocuk görsem içime acı çöküyor,Umutsuz değilim Allah a sıgınıyorum ama bi okadar da üzgünüm.burda yalnızım konuşacak dertleşecek akıl danışacak kimsem yok.buradkilerin hepsi aynı sıkıntıda ve birbirimizi en iyi biz anlarız.çok zor bir durum rabbim yardım etsin hepimize.
.arkadaşlar eşlerinize yapılan ve önerilen tedavile
ri okuyorum ama bişey anlamıyorum biz ne yapacaz bilmiyorum.beynim
almıyo yazılanları.ne zormuş
var mı tavsiyeleriniz arkadaşlar?
Bildiğiniz gibi arkadaşlar mikrotesemiz olumsuz oldu,ve doktor sertoli cell only teşhisi koydu.Ben başta tabi anlamadım ama tabi öğrendiğimde ağır olan,azospermin en talihsizi,umutsuzuTabi ki hala kendimi toparlayamadım,zaten gurbetteyim annem rahatsız uzakta zaten, devam eden ciddi bir tedavisi var üzülmesin diye doktor olumlu konuştu diyorum,etrafımda zaten kimseye cümle kuramıyorum hala...Sesim hala bende değil...Eşimi ikna etmeye çalışıyordum Celalettin Peruya gidelm diye;geçen hafta aradım hocayı Allah razı olsun dinledi beni,ve bana umut verdi.Eşim baya umutsuzdu (zaten çok kötü hala,fazlasıyla üzgün) ama Celalettin hocaya gitmeye ikna oldu,martın ilk haftası gideceğiz inşallah,ben inanıyorum ki hoca eşimide olacağına ikna edecek...Rabbime isyan etmiyorum ama insanız gönlüme söz dinletemiyorum, maddi sıkıntıları hiç saymıyorum,hastaneden 8.000 tl borca mı yanayım,eşimin işlerinin kötü gitmesine mi,annemin yanına gidemediğime mi,şimdi ilaç tavsiye edilince nasıl alacağımıza mı yanayım hiç bilmiyorum...Benim maaşta artık yetmiyor ama tedavisiz öylece oturamıyorum da....Allahım herkese yardım etsin.Hayatımda kendimi belki de hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim...Hiç bu kadar canımın yandığını bilmiyorum,ne yapsam eksik kalıyorum,çırpındıkça batıyorum sanki... yere kapaklandım üstüm başım toz içinde sanki ve ben doğrulup kalkamıyorum bir türlü...
Bildiğiniz gibi arkadaşlar mikrotesemiz olumsuz oldu,ve doktor sertoli cell only teşhisi koydu.Ben başta tabi anlamadım ama tabi öğrendiğimde ağır olan,azospermin en talihsizi,umutsuzuTabi ki hala kendimi toparlayamadım,zaten gurbetteyim annem rahatsız uzakta zaten, devam eden ciddi bir tedavisi var üzülmesin diye doktor olumlu konuştu diyorum,etrafımda zaten kimseye cümle kuramıyorum hala...Sesim hala bende değil...Eşimi ikna etmeye çalışıyordum Celalettin Peruya gidelm diye;geçen hafta aradım hocayı Allah razı olsun dinledi beni,ve bana umut verdi.Eşim baya umutsuzdu (zaten çok kötü hala,fazlasıyla üzgün) ama Celalettin hocaya gitmeye ikna oldu,martın ilk haftası gideceğiz inşallah,ben inanıyorum ki hoca eşimide olacağına ikna edecek...Rabbime isyan etmiyorum ama insanız gönlüme söz dinletemiyorum, maddi sıkıntıları hiç saymıyorum,hastaneden 8.000 tl borca mı yanayım,eşimin işlerinin kötü gitmesine mi,annemin yanına gidemediğime mi,şimdi ilaç tavsiye edilince nasıl alacağımıza mı yanayım hiç bilmiyorum...Benim maaşta artık yetmiyor ama tedavisiz öylece oturamıyorum da....Allahım herkese yardım etsin.Hayatımda kendimi belki de hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim...Hiç bu kadar canımın yandığını bilmiyorum,ne yapsam eksik kalıyorum,çırpındıkça batıyorum sanki... yere kapaklandım üstüm başım toz içinde sanki ve ben doğrulup kalkamıyorum bir türlü...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?