Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canım ne güzel anlatmışsın çok hoşuma gitti
allah mutluluğunuzu daim etsin hep güzel günler görürsünüz inş
bebişinizin ismide çok güzel adıyla yaşasın meleğimiz

aynen öyle canım sözüm ona, mübarek günde bizim hatamızı gösterip bize doğru yolu göstermek adına sayfalarca tartışma konusu yapıldı...
bi hatamız olduysa affola herkesin de canı sıkıldı mübarek gün boşu boşuna...
canım bi problemi olmadığı için çok şükür çalışmasına engel bi durum yok...
keyfide yerinde allah yardımcımız olsun aynı acılarla bidaha sınanmayız inş...

amannn kızlar tartışmayın yaaa zaten hamileler oruç tutamaz bence Allahın verdiğini en kıymetli şekilde bakmak gerekir.
hem zaten arkadaşlarımız kolay hamile kalmadı kii

canım saol desteğin için
aslında arkadaş bizi uyarmak istedi anladım ben onu ama olayı başka yönlere çekti...
biz kendimizi açıklamaya çalıştıkça daha da uzadı konu...
gerek yok kendince bi yanlışı düzeltmek adına daha büyük yanlışlara girmenin lüzumu yok...
normalde her yazdığıma dikkat ederim...
ben bi gariplik göremedim ama arkadaş rahatsız olduysa bundan sonra ona göre davranırız...
biz bilerek kimseye saygısızlık yapıcak insanlar değiliz zaten...

canım nursenimmmmmm çok saol bende aynı senin gibi düşünüyorum...
bende isterdim heleki şimdi bebişimle bu büyük sevabı alabilmeyi...
ama ben kendimde o gücü hissetmiyorum hissetseydim bile korkularım nedeniyle tutamayacağımı biliyorum...
yazdım ya mart anneleri topiğinde bikaç tane tutan arkadaşlarımız var maşallah diyorum ne güzel
ama ben yapamıyorum...
konu zaten bizim oruç tutup tutmamamız değildi bizim yazdıklarımız arkadaşın hoşuna gitmemiş saygısızlık olarak nitelendirdi...
paylaştı düşüncelerini nekadar onun gibi düşünmesemde yine saygı duyarım...
ki onca yazdığından sonra bile bundan sonra daha dikkatli olurum dedim...
çünkü onun şuanda rahatsız olduğunu bilmişken ona göre bi yanlışı tekrarlayacak değilim...
ancak neyazıkki olay amacından çıktı bizi başkalarıyla kıyaslayarak oruç tutmamış olduğumuz sorgulanmış oldu...
nekadar ben onu başka nedenle yazdım densede bu böyle...
benim üzüldüğüm bu...
ama olsun herkes herkesle aynı düşünecek diye bişey yok...
onun doğruları budur ben rahatsız olduğunu anladım bundan sonra ona göre daha dikkatli olurum...
kimsenin kasıtlı olarak canını sıkmak gibi bi niyetim yok...
allahın izniyle inş o da bu günleri görür
bizim hoşgörüyle karşılanamayacak bu büyükkkkkk hatamızı kendisi yapmaz ki yapmayacağınıda belirtti...
bizler düşünemedik okadarını affola...

hayırlı ramazanlar canımmmm allah iyilik versin size
hadi bakalım inş ondan da hayırlı sonuçlar alırsınız
napıyorsunuz gün boyu yine baba gelince tekmeleri sıklaştırıyor mu
eşime anlattım geçen gün oda çok güldü seninki şimdi babacı ama doğunca her erkek çocuk gibi anacı olur kesin

Kizlar umut tup bebegi aradim. Raporlu 4500 gibi raporsuzda 8500 gibi tutarmis. 4000 lira az para degil biriktirinceye kadar cok ugrastik. O yuzden rapor cikarmaya karar verdim. Hem umut tup bebegin hem de sgknin kendi sayfasindan arastirdim ama cok anlamadim. Sorularimi yanitlarsaniz sevinirim.

1-ben reglimin 2. Ve 3. Gunu bana raporu verecek bir arastirma hastanezine gidecem. Bunun icin randevu almak gerekirmi?

2-Yanimda hangi evraklari goturmeliyim.

3-Esiminde yanimda olmasi gerekiyormu.

4-Elimizde 3 ve 4 yillik 2 tane spermiogram var onlar olur mu. Zaten sonuc 0

5-Rapor alinacak hastanede de 1 tane spermiogram cikartmamiz gerekiyormus. Onun icin randevu almak gerekirmi. Orada yaptirdigimiz spermiogrami kac gunde verirler.
Oradan alacagimiz spermiogram ilk gittigimizde yani reglimin 2. Gununde yanimizda olmasi gerekiyormu?

Bana bu yollardan gecen birisi bunlari anlatirsa cok rahatliycam.
Ben istanbilda yasiyorum. Bu islemleri en kolayhangi hastanede yaptirabilirim. Zeynep kamil bana yakin. Ama daha kisa zamanda ve kolay alacaksam baska hastanede olur.

canım sabah sana yazmıştım zaten raporlu tedavi olmak en mantıklısı...
sorularına gelincee...
1- ben izmirde randevu almadan gittim sonuçta gidince anlatıyorsun durumu ona göre başlıyorlar işlemlerine...
ama istanbulda ola arkadaşlar yazar sana randevu almışlar mı almamışlar mı...
2-tüp bebek raporu çıkarırken istenilen evraklar diye girince hepsi yazar...
ama aklıma gelenleri yazayım eşinin ve senin vesikalık fotografların sen fazla götür fazlasını veriyorlar...
evlilik cüzdanınız, eşinin sosyal güvencesinden yararlanacaksanız onun prim gününün dökümanı, kimlik fotokopileriniz...
vükuatlı nüfus kayıt örneği diyorlar ama biz götürdük istemediler...
kendileri nüfus müdürlüğünden daha ayrıntılısını istiyorlar çünkü...
eşinin eski spermiogram sonuçlarınıda alın...
3-eşinin yanında olması gerekiyor onunda yaptırması gereken kan testleri oluyor çünkü...
buarada 2. ve 3. gün hangi gün giderseniz sabah aç karnına gidin kan testlerinin aç karnına yapılması gerekiyor...
4-o spermiogramları kabul edeceklerini sanmıyorum çünkü tarihleri çok eski ama yinede götürün...
son 6 ayda yapılmış dışarıda yapılan 1 spermiogramı kabul ediyorlar...
bazı yerlerde 2 yide kabul ediyorlardır belki...
diğerlerini rapor çıkaracağın hastanede yapılmasını istiyorlar...
5-spermiogram için önceden gün almaya gerek yok orda sizi yönlendirip hemen randevunuzu o güne veya bi gün sonrasına aldırıyorlar...
sonuçlar aynı gün veya ertesi gün çıkıyor...
ama azolu olsanız bile senin tüm testlerini istiyorlar...
adetin 2. ve 3. günü hangi gün gidersen hormon testlerin oluyor onları yaptırıyorsun...
sonra adetin 21. veya 22. günü tekrar kan testlerin ve smear testin oluyor...
eşininde kan testleri yapılıyor hebatit falan gibi...
tüm testler yapılınca ancak heyete giriyor raporunuz...
canım istanbulda sabahta yazdığım gibi arkadaşlar genellikle 1-2 ayda aldılar raporunu...
zeynep kamil yakınsa ordan başlayın daha erken veren hastane varsa arkadaşlar yardımcı olacaktır...
umarım bende yardımcı olabilmişimdir...

Son düzenleme:

Cok sagol bahar. Sana bugun cok soru sordum. Hakkini helal et. Esime spermiogramlarin bitanesini ozel hastaneden alsak olur demi. Bir tanede ozaman zeynep kamilden aliriz. Yeni tarihli olur.spermiogramin gecerlilik suresi ne kadar oluyor.
Allahim cok sorum var.
Bahar sen esinle birlikte mi hazirlandin yoksa mikrotese sonucuna gore mi hazirlandin.
Ben ogretmenim tatil suresince tedavimizi olmak istiyoruz. Acelem ondandir.

rica ederim canım olur mu öyle şey bende zamanında sordum herşeyi ona göre hazır gittik...
helal olsun canım ne demek...
canım siz özelde yaptırırsınız bitane...
zaten hastaneye ilk başvurduğunuzda eşinde o gün veya ertesi gün yaptırır sperm testini...
diğerinide adetin 21. günü tekrar gidiyorsunuz ya ozaman yaptırtıyorlar aralarında zaman farkı oluyor...
böylece 3 testinizde hazır oluyor...
dışarda yaptırdıklarının 6 ay süresi var canım bize öyle söylemişlerdi...
canım benim eşimde sperm çıkışı vardı hastanede ilk yapılan testte 5,6 milyon ikincisinde 2,7 milyon çıktı yanlış hatırlamıyorsam...
5 milyondan az olunca azosperm olarak kabul ediyorlar hastaneler...
aşılamaya gerek duyulmadan veriyorlar raporu biz böyle aldık...
ama en mantıklısı eşle beraber hazırlanmak...
çünkü sperm az çıkarsa dondurulmak zorunda kalınacak ve çözülürken kayıp yaşanabiliyor...
onun için sende hazırlan eşinle...
bende öğretmenim canım aynı duygularla geçen sene temmuzu bekledim...
temmuz ortasında adet oacakken gecikti ve ay sonunda flzaskla aynı gün başladık umutta tedaviye...
bide yumoşlar çok olunca transferimi bi sonraki aya erteledi ulun hoca ohss riski nedeniyle...
benim tatil kaynadı transferim 3 eylülde yapıldı...
seminer dönemine denk gelmişti allahtan...
onun için anlıyorum seni...

Eylulun ilk 2 haftasi seminer zaten ozamana kadar yaptirirsam. Okulla yuzgoz olmak zorunda kalmam. Tekrardan allah razi olsun bahar.

Hoşgeldinnnnnnn "DERİN" prensesssssssss
Canımmm gözün aydınnnn Allah analı babalı büyütsün.:26::26:
Hayırlı sağlıklı uzun ömürlü olsun ismiyle yaşasın ..
Maaşallah 1 aylık olmuş bileeee.prensessss...
canım ne güzell anlatmışsın doğum anını okurken gözlerim doldu ne güzel bi duygudur.
Rabbim bizlerede nasip eder bizde cennet kokulularımızı kucağımıza alırız.inş..:26:
Allah razı olsun cnm dualarına canı gönülden AMİNNN.diyorum..
öpüyorummmmmmm seni ve minik yiğenimizi

Hoş geldin cnm hayırlı ramazanlar..
cnm şeker yüklemesi sonucunda iyi çıkar inşallah:26:
herşey yolunca olmasında sevindim.
aminnnn cnmmmmm görüşmek üzereeeeee

kızlar sizin canınız sağ olsun emi ,üçünüzünde kalbi birbirinizden daha temiz sadece bir yanlış anlaşılma olmuş, canlarım benim Allahım gönüllerinize göre versin ,hepimiz kocaman aileler olalım inş.bizi bizden başka kimse anlamaz hepimiz zor yollardan geçtik ve geçiyoruz üzmeyin üzülmeyin ,kırmayın kırılmayın Allaha emanet olun üçünüzde dayağı hak ettiniz şimdi

amııın canım rabbım hepımıze ıylık versın ınsallah ;bugun cagırdılar benı hastaneye az once eve geldık seker yuklemesını bugun yaptılar ararsak bı problem vardır aramazsak hersey yolundadır dedıler ınsallah aramazlar
Ben gunluk ıslerımı yapıyorum ayrıca yuruyuse cıkıyorum cıkamazsam evde egzersız yapıyorum daha cok uyuyorum Kıs bahar hıc sorma acayıp babacı cıktı halada oyle esım konusunca basıyo tekmeyı esım elını karnımın ustune koyup tosuunum pasaam dıyo nerdeyse cıkıcak zannedıyorum daha sımdıden hıssetmeye basladı esım hareketlerını Boyle ıste cok ıstıyorum su gunler cabucak gelıp gecsın dıye , bugun ultrasyonda gordum pasamı masallah cok hareketlı yuzu bıze donuktuu cook tatlıydı doktora rıca ettım bıraz daha baktık bebısıme ıste boyle anlatmaya doyamıyorumkı ama yınede kısa keseyım Gorusuruz

hoş geldin cnm hayırlı ramazanlar..
Cnm şeker yüklemesi sonucunda iyi çıkar inşallah:26:
Herşey yolunca olmasında sevindim.
Aminnnn cnmmmmm görüşmek üzereeeeee

hosbulduk canım sanada hayırlı ramazanlar ınsallah ıyı cıkar bugun cagırdılar bugun gıttık yaptık az once geldım eve ınsallah guzel sonuclar alırım gorusuruz ınsallah canım kendınıze ıyı bakın

cnm önce adetin 2 veya 3.cü günü gideceksin alttan bakıp yumurtalarını incelicekler muayne sırası numarası almana gerek yok cnmm adet oldun mu 2.ci veya 3.cü günü sabah git
2: ultrasonla yumurtalarına bakıldıktan sonra hemen kan almaya gidip hormon testleri vereceksinn
3 _ yanında evlilik cüzdanın senin ve eşinin nufus fotokopileri senin 4 adet eşinin 1 adet resmi
nufüs kayıt örneği eşin ve senin için ayrı ayrı alıcaksın
eşinin skk dan döküman alacak

4_eşin ürolojiye muayne olucak geçmiş sperm testlerini de götürün ve dr. eşinden hormon testti isticek oda anlıcan kan verecek

5_ karaciğer filmi ekg çekilecek
smear testi ( adetsiz temizken ) idrar kültürü idrar testti hastanede vereceksin ve de adetinin bitiminde rahim filmi
eşinle gidip raporu başlatacaksın ( eğer zeynep kamilde yapılırsa rapor boğazın dan ultrason da çekilecek
eğer hastaneden sperm testti istiyorlarsa eşin ürolojiye randevu alıcak
2 gün içinde sperm testti çıkar bildiğim ama her hast. aynı olmuyo sen kendin testlerini yaptırıken eşinde dr. muayne olur herşeyiniz hazırlanır o ara
zeynep kamil artık çok zor lamıyo insanları 2 haftada çıkıyormuş

inş aramazlar canım
ohhh negüzel canım bol bol temiz hava alın bebişinle
senin bebiş fena nasıl bi baba düşkünlüğüdür bu
inş hayırlısıyla geçecek bu günler canım bebişini doyasıya sevip koklayacağın günlerde gelecek
allah tüm arkadaşlarımıza nasip etsin o günleri görmeyi

Allah razi olsun canim insallah bende 2 hafta da alirim.
Ramazanda insallah yogunluk cok olmaz.

Allah razi olsun canim insallah bende 2 hafta da alirim.
Ramazanda insallah yogunluk cok olmaz.

canım ben umuta cvp yazmıştım okursun.ramazanda hakikaten nerdeyse boş hastane.şansılısın yani.ama 2 hafta mümkün değil çünkü işlmelerin bittikten sonra 1 haftada ön rapor çıkıyor,2 haftada konseyden çıkıyor,1-2 haftada da kuruldan çıkıyor.hadi yoğunluk yok desen gene 3 haftadan aşağı olmaz gibi geliyor.Allah işini rast getirsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…