merhaba cnm rabbim orucunu kabul etsinn
tatlım sen yazını yazmaktaki nedeninden dışarı çıkıp başka yöne çekmişsin güzelim bak oruç tutmuyolar diye yazmıyo onlar aslında hamişler sevincine yedik veya doyurduk diye yazıyolar onların yerinde bizde olsak belki aynısını yazarız burda mevzu oruç değil yıllar sonra bulunan evlat..ben o yazıları okurken oruç hakkında rahatsız değilim
bende kendimi bildim bileli orucumu bırakmam he o komşuna maşallahhh sonuna kadar tutar inşlh ama insanları kıyaslama yapman hoş değil güzelim benim kızkardeşimde 2 aylık hamile oda denedi ilk gün kusmaktan oruç tutamaz oldu anlıcan her bünyedeki insan orucu hamileyken kaldıramaya bilir.
inan ki adet oldum üzülüyorum giden günlerimeoruç gibi mubarek ay yoktur haklısın da sende burdaki insanları sen en çok anlaman lazım hem belki onlarda tutmayı denedi ilk gün ama tutamadılar.
güzelim eğer sana ters geliyorsa okumadan onların yazısını geç tmm mı
burda bizler nerdeyse yediğimiz yemeğe kadar yazan inssanlarız burası bizim evimiz gibi oldu
bence sen yazım hatası yaptın olsun ama sende artık burdaki yazılan şeyleri kafana takıcana sende sevinip sıra bizlere gelince bak biz neler yazarız diye düşün olumlu ol inş o güzel günler bize gelince bizlerde yazarız hamişliğimiz,n güzel anlarını....
canlarımmmmmm içime sinmedi size ayrı yazayım dedim...
sabah yazılanları okursunuz hepiniz zaten...
eğer ki gerçekten ramazana veya oruçlu olan sizlere saygısızlık olduğunu sizlerde düşünüyorsanız özür dilerim sizlerden...
yani ben bi tuhaflık göremedim ama bi hatamız olduysa affola...
bende isterdim orucumu tutayım ama tutamıyorum diyede kimsenin beni eleştirmesine izin veremem...
ramazanın önemini bilen insanlarız hepimiz ama bazı tedirginlikler bizi içimizden geçeni yapmaktan alıkoyuyor...
allahın izniyle sizlerde göreceksiniz bu günleri
hepiniz her daim dualarımdasınızzzzzzz çok seviyorum sizleriiiiiiii
hşbuldum canım
olur ya takılmayın
mübarek gün uzatmayın bence
canm ne zamndır aklımda msjlarda sormayı unutuyorum
enişte rahatsızlığından sora hala işe gidiyormu:26::26:
cnm sen çokk büyük konuşuyorsun..cemrem.arkadaşım ben neden tutmuyorlar demiyorum bilyorum zaten hamile olduklarını.yok canım ben ramazanda rabbim nasip ederde o günleri görürsem yemek yedim kahvaltı yaptım demem.başka zaman tamamda ramazanda olmaz.muhakkak herkes tutar diye bi kaidede yok.ben komşumun allaha emanet ettiğinden bahsettim.yoksa o oruç tutuyorda sizde tutun demiyorum haddim değil.dün yazdıklarını es geçtim baktım bugünde aynı muhabbet.dayanamadım.ben kafama ne takıcam allah aşkına milyon tane sıkıntım var bunlarımı takıcam.rabbim herşeyi görüyor nedesem boş.isteyen tutar isteyen tutmaz.tabiki zor ikicanlı olup okadar saat oruçlu olmak.ama alanende yazılamaz böyle şeyler.ramazan adabı var.biz Müslümanlar ne kadarda hoşgörülü olmuşuz allahım.bu kadar hoşgörü cennetinde boğma bizi yarrabbi.
yok canım ne takılacam ilk çok canım sıkıldı ama şuan unuttum bile ben yazacağımı yazdım gerisi önemli değil benim için...
canım eşim hasta değil zaten çok şükür
işten hiç çıkmadı zaten hep devam etti...
bu hastalığın belli başlı belirtileri var mesela gece terlemesi, halsizlik, ciddi kilo kaybı gibi...
önceki hastalıklarında hepsi vardı ama şimdi hiçbiri yok...
onun için bi problemi yok normal hayatına devam ediyor
merhaba arkadaşlar...
herkese hayırlı ramazanlarr...
canlarımmmmmm içime sinmedi size ayrı yazayım dedim...
sabah yazılanları okursunuz hepiniz zaten...
eğer ki gerçekten ramazana veya oruçlu olan sizlere saygısızlık olduğunu sizlerde düşünüyorsanız özür dilerim sizlerden...
yani ben bi tuhaflık göremedim ama bi hatamız olduysa affola...
bende isterdim orucumu tutayım ama tutamıyorum diyede kimsenin beni eleştirmesine izin veremem...
ramazanın önemini bilen insanlarız hepimiz ama bazı tedirginlikler bizi içimizden geçeni yapmaktan alıkoyuyor...
allahın izniyle sizlerde göreceksiniz bu günleri
hepiniz her daim dualarımdasınızzzzzzz çok seviyorum sizleriiiiiiii
Arkadaşlarrr benimde sabah yazdıklarımdan gerçekten rahatsız olanlar varsa bende özür dilerim.:26:
Allah emanett olunnnnnnn
cnm sen çokk büyük konuşuyorsun..
hoş görü müslümanlıkta var olan bişey efendimiz( s.av ) neler çekmiş hoş görü göstermiş te
biz kimiz allah aşkına da hoş görüye dayanamayacağız aminnn. peki cnm sen nasıl istesen öyle düşün
tatlım burda yazacağına özelden yazsaydın daha ii olurdu..
inşlh bu günlerde dualarımız kabul olur bizlerde tadarız o mutluluğu..
ben sana hep cnmlı cicimli konuştum sen bana davul zurna az dedin anlayışsız yaptın benicemrem arkadaşım kız ben neye büyük konuşuyorum anlamadm.ben hamile kalıp oruç tutarımmı dedim.burda acıktım kahvaltı yaptım demem.gider yemeğimi yer kahvaltımı yaparım burya yazmam.komşularımın yanındada yemem içmem.bu büyük konuşmaksa rabbim başıma versin inşallah.hoşgörü Müslümanlıkta tabiki var.biz işimize geldiği gibi hoşgörülü oluyoruz.oysa efendimiz öylemi.her şartta hoşgörülüydü.farz olan şeylerde hoşgörü de yoktur.adı üzerinde farz.kul muhakkak yapmalı.özelden neyi yazıcaktımki.benim öyle başkaları gibi gizli saklım yoktur.neyi özelden yazıcaktım.neyse ya zaten anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.
nursenciğim merhaba.sen bi noktayı okudun anlaşılan.oruç illa tutunmu dedim ben.tutmadığınızı alalen yazmanızdır problem.ben hamileler dayanabilir demiyorum ki.zaten hamile olmayanlar bile bu kadar zorlanırken hamileleri düşünemiyorum.siz ramazan ayında alalenmi yiyip içiyorsunuz.evet dinimiz kolaylık dini diye de buna sığınmayalım.ben Müslüman olarak kusura bakmayın rahatsız oluyorum.ha siz Müslüman olmasaydınız derdimki adamların dininde zaten oruç yok ramazana saygı yok.lütfen anlamadan yorum yapmayın.ben neden oruç tutmuyorsunuz demiyorum.ya ramazana saygı göstermek bu kadarmı zor.ramazana saygı demek tutmasanda tutanın yerine kendini koymaktır.ramazanda amaç kendini açların yerinede koymaktır.rabbe şükürdür.arınmadır.komşusu aç iken kendini onun yerine koymaktır.ramazan demek başı rahmet ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluştur.dinimiz kolaylık dinidir nefsine kolay geleni yapma dini değildir.kızlar ne özürü özür dilenecek birşey yok ortada bence
hamilelik bu,insanın yemeye ve içmeye daha çok ihtiyacı oluyo
ben de hamile olmadan önce hamileyken ya da doğum yaptıktan sonra oruç tutmayanlar için
nasıl tutmuyolar ki insan tutabilir yani dayanabilir diye düşünüyodum ama
gerçekten öyle değilmiş durum yiyip içerken bile kendimi kötü hissettiğim zamanlar oluyo
2 saatte bir bir şeyler yeme ve su içme ihtiyacı hissediyorum
hem dinimiz kolaylık dini değil mi niye kendimizi zora sokalım dinimizde buna ruhsat verilmişken
hiç kimseyi rahatsız etmemeli bu bence keyfi yapılmış birşey değil bu
ben de isterdim tutabilmeyi ama olmadı işte hem doktorlar da önermiyo ilk 3 ay oruç tutulmasını
bebeğin tam gelişme aşaması,günler uzun ve sıcak
ben 4 aylık oldum ama dayanamıyorum dr.um da tutmamamı söyledi
sıkıntısı olmayan ve tutabilene ne mutlu Allah kabul etsin tüm müslümanların orucunu.
ben sana hep cnmlı cicimli konuştum sen bana davul zurna az dedin anlayışsız yaptın beni
olsun cnın sağolsun güzelim
ben çıkıyorum artık a.e.o dersler beni beklerrrrrrrr
nursenciğim merhaba.sen bi noktayı okudun anlaşılan.oruç illa tutunmu dedim ben.tutmadığınızı alalen yazmanızdır problem.ben hamileler dayanabilir demiyorum ki.zaten hamile olmayanlar bile bu kadar zorlanırken hamileleri düşünemiyorum.siz ramazan ayında alalenmi yiyip içiyorsunuz.evet dinimiz kolaylık dini diye de buna sığınmayalım.ben müslüman olarak kusura bakmayın rahatsız oluyorum.ha siz müslüman olmasaydınız derdimki adamların dininde zaten oruç yok ramazana saygı yok.lütfen anlamadan yorum yapmayın.ben neden oruç tutmuyorsunuz demiyorum.ya ramazana saygı göstermek bu kadarmı zor.ramazana saygı demek tutmasanda tutanın yerine kendini koymaktır.ramazanda amaç kendini açların yerinede koymaktır.rabbe şükürdür.arınmadır.komşusu aç iken kendini onun yerine koymaktır.ramazan demek başı rahmet ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluştur.dinimiz kolaylık dinidir nefsine kolay geleni yapma dini değildir.
Herkese hayırlı ramazanlar dılıyorum rabbım tuttugunuz orucları ettıgınız duaları kabul etsın ınsallah , nasılsınız kızlar bız pasamla cok ıyıyız cok sukur carsamba gunu kontrolumuz var seker yuklemesı yapılacakmıs bakalım hayırlısı bı yaramazlık yok cok sukur , tedavıdekı arkdaslar ınsallah hayırlı guzel sonuclar alırsınız hamısler allahım sızlerıde bebıslerınızıde korusun ınsallah gorusuruz hepınızı optum
selam canım.hay ağzına sağlık.tam bunu demek istedim.allah razı olsun canım.selam canım ben senın ne demek ıstedıgını anladım sen ramazan ayına hurmet gosterın yesenız bıle bunu yazmayın demek ıstedın ve haklısın ,
hayırlı ramazanlar arkadaşım.ecmain.rabbim dahada iyi eder inşallah.şeker yüklemenizde güzel çıkar.
Merhaba canim. Ben 3-4 yildir topige gire cikarim. Bazen yorum yazarim. Ama genellikle sizin yazdiklarinizi okurum. 3 yillik evliyiz. Azozperm oldugunu 4, 5 yil once ogrendik. Oncevarikosel ameliyati oldu. Hic birsey degismedi. Burdan okudugum kadariyla keciboynuzu kuru yaptik. Onun disinda bisey kullanmadik. Emre beyede 2 yil once gitmistik. Bize tup bebek yapmamiz gerektigini soyledi. Mikrotesede sperm bulunmazsa bir daha bu islemin yapilmasina gerek yok falan dedi. Basari orani % 50 falanmis. Ben 29 esim 35 yasinda. Onemli olan bayanin yasi dedi.bizde maddi olarak kendimizi anca hazirlayabildik. Esimin azosperm nedeni belirsiz. Dogal yoldan cikis saglayan arkadaslar ne yaptilar bi anlatsaniz cok dua edicem. Bu arada seni de tebrik ederim.
hayırlı ramazanlar canım...
seni topikte ilk defa görüyorum sanırım eğer yazdıysanda hatırlayamadım canım kusura bakma...
eşinin azosperm olduğunu yeni mi öğrendiniz ??
bu konuda eşin bi tedavi gördü mü ??
yoksa azosperm olduğunu öğrenir öğrenmez m.tese olmaya mı karar verdiniz ??
hikayeni bilmediğim için bu soruları sormak zorunda kaldım...
canım eğer azosperm olduğunuzu yeni öğrendiyseniz hemen m.tese olmayı seçmeyin...
azospermin biçok sebebi var çünkü doğru bi tedaviyle doğal yoldan çıkış sağlanan biçok arkadaşımız var burada...
m.tesede sprem bulunursa çok iyi ama allah korusun bulunmazsa ameliyat nedeniyle testislerde tahribat oluyor...
sonrasında tedavi olmak istediğinizden işler biraz daha zorlaşabiliyor...
onun için önceliğiniz tedavi olmak olsun...
ama m.tese konusunda kesin karar verdiyseniz önerebileceğim tek isim emre bakırcıoğlu
rapor çıkarma işlemleri biraz uzun...
zor vermelerinden değil zaten azosperm olduğunuz testlerde çıkınca direk veriliyor rapor...
ancak belli başlı süreçleri var...
mesela adetin 2. günü gidip başvuru yapıyorsun bazı testler yapılıyor sana ve eşine...
sonra adetin 21. günü tekrar gidiyorsun yine bazı testler yapılıyor...
tüm testlerin yapılınca raporun heyete giriyor heyet onaylayınca belli günlerde raporunu çıkarabiliyorsun...
biz izmirde geçen sene 1 ayda almıştık raporumuzu...
ama istanbulda rapor alması 2 ayı bulan arkadaşlar oldu...
rapor çıkarmak için hastaneye ödenen bi ücret yok tüm testlerin hastanede yapılıyor...
rahim filmini dışarda çektirmek zorunda kalıyorsun o da 300-500 arası tutuyor her yerde ayrı bi ücret...
onun dışında defalarca gidip geliyorsun hastaneye...
vaktin varsa rapor çıkarmak mantıklı bence...
umut tüp bebekte raporlu olursan merkeze vereceğin ücret sadece 2250 tl...
ilaçlarında raporlu 700-1000 tl arası bişey tutuyor okadar...
eğer rapor almazsan yanlış değilsem 6000 yada 6250 falandı galiba :44:
m.tese ücretide 2100 dü galiba :44:
raporu araştırma ve üniversite hastanelerinden alabiliyorsun...
istanbuldaki arkadaşlar genellikle zeynep kamilden ve çapadan çıkarttılar...
inş herşey dilediğiniz gibi olur...
Merhaba canim. Ben 3-4 yildir topige gire cikarim. Bazen yorum yazarim. Ama genellikle sizin yazdiklarinizi okurum. 3 yillik evliyiz. Azozperm oldugunu 4, 5 yil once ogrendik. Oncevarikosel ameliyati oldu. Hic birsey degismedi. Burdan okudugum kadariyla keciboynuzu kuru yaptik. Onun disinda bisey kullanmadik. Emre beyede 2 yil once gitmistik. Bize tup bebek yapmamiz gerektigini soyledi. Mikrotesede sperm bulunmazsa bir daha bu islemin yapilmasina gerek yok falan dedi. Basari orani % 50 falanmis. Ben 29 esim 35 yasinda. Onemli olan bayanin yasi dedi.bizde maddi olarak kendimizi anca hazirlayabildik. Esimin azosperm nedeni belirsiz. Dogal yoldan cikis saglayan arkadaslar ne yaptilar bi anlatsaniz cok dua edicem. Bu arada seni de tebrik ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?