Herkese merhabalar uzun zamandir yazicam olmadi ben dogum yaptim
Biliyorsunuzdur belki cok sukur allahima kucagima aldim kizimi simdi yanimda yataginda uyuyor cennet kokulum bennim
Annelik cok guzel bir duyguymus
Ve dogustan bircogumuzda olduguna inaniyorum yoksa ilk geceden evde yalniz esimle nasil bakardik kuzuma.carsamba
Gunu bir aylik olucak insallah.dogum sezeryan oldu belden spinal anestezi ciktigimda kizimi verdiler kucagima o ne duygusal bi andi anlatamam gozyaslarima hakim olamadim herkese de diledim nasip olsun dedim.
Allah hepinize anneligi tattirsin insallah yurekten diliyorum ve er ya da gec olacagina inaniyorum da.hepinize sevgiler.
öncelikle günaydın arkadaşım.ben sizi saygısızlıkla suçlamadım.ne yaptıkta saygısızlıkla suçladın diyorsun ramazanda yediğiniz içtiğinizi yazmak ramazana yakışıyormu allah aşkına.hamile bir kadının karnını doyurması saygısızlık değildir lakin bunu dile getirmesi saygısızlıktır.siz şimdi oruç tutmadığınızda konu komşunun yanında yemek yiyormusunuz yada su içiyormusunuz.ramazana saygısı ve oruçluya saygısı olan böyle yapmıyor.sizin oralar nasıl bilemem ama bizim buralarda oruç tutamayan bile tutamadığını söylediğinde ezilir utanır.birşeye zor sahip olmak demek sahip olunca her yol mubah demek değildir arkadaşım.sadece bugün değil dünde açıktık karnımızı doyurduk gibi şeyler yazdınız.ben evet uyarmakla doğru yaptığımı düşünüyorum Müslüman olarak.yanlış anlaşılmasın siz Müslüman değilsiniz demiyorum haşa.komşumun kolay bulduğunu nerden biliyorsun ki.kolayda olsa oda siz gibi can taşıyor canım.o rabbime emenet ettiğini söyledi.inan tedirginliğinizi anlamaya çalışıyorum ama yedim içtim demenin tedirginlikle alakası nedir anlamdım.bizim buralarda gayri Müslimlerde var oruç tutmuyorlar ama inan ramazanda asla yanınızda yemiyorlar içmiyorlar ve bunu dillendirmiyorlar.bunları çocuklarınada aşılamışlar.ama biz Müslümanlar neden böyle rahatız hiç anlamıyorum.3 yıl önce izmire gittik abimlere mübarek sanki ramazan değil.herkes sokakta rahat rahat su içiyor sigara içiyor.bizim buralarda böylesini uyarırlar anlamzsa anlatırlar.sizn oruç tutamayacağnızı zaten biliyoruz ama burda dilendirmeniz gerçekten hoş değil.amacım kırmakta değil.sadece uyarmak istedim.ben Müslüman olarak uyarırım.gerisini siz bilrsiniz canım.dilerim rabbim banada o günleri gösterir ve bende rabbime emanet edebilirim.sözle değil özle.arkadaşım sen hamile olmasaydın ve burda hamilelerin ramazan ayında kahvaltı yaptık yemek yedik yazdıklarında benim gibi düşünmezmiydin.ayrıca ben bana saygı duyun demiyorum sadece ramazana saygıdan bahsediyorum.herkes nasıl anlamak isterse öyle anlıyormuş demek.yinede kırdıysam affola.
Merhaba,
Seni çok iyi anlıyorum. Bizim durumlarda en önemlisi ürolog. Bende bir tanıdık vasıtası ile Aytuğ Bey'e gittim. O zaman Alman Hastanesinde idi. Tabi o hastanedeki üroloğu da araştırmıştım. Ürolog iyi olduğu için o hastanede tedavimize karar kıldım. Ben memnun kaldım tavsiye ederim. Ama tabi doktorlar hep bir vesile. Rabbim nasip edecekse ötesi önemli değil. İnşallah tedaviniz en iyi şekilde sonuçlanır ve bebeğine kavuşursun canım.
selam kızlar nasılsınız
umarım bi gerginliğe denk gelmemişimdir:26::26::26:
merhaba cnm rabbim orucunu kabul etsinngünaydın arkadaşlar.herkesin ramazanı bereketli geçer ve rabbime layık kul resuluna layık ümmet oluruz inşallah.ramazanlarınız nasıl geçiyor arkadaşlar ben biraz zorlanıyorum ama elhamdüllillah teravihe gidince herşey bitiyor.inşallah sonuna kadar ramazanım sakatlanmaz.kadir gecesine benim kırmızılar gelmez ve inşallah tesbih namazını kılmak nasip olur.çok istiyorum allah şahit.rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah.arkadaşlar kızmazsanız bişey rica edeceğim.ramazana olan saygımızdan oruç tutmayan oruç tutana saygı göstersin ne olur yanlış anlamayın.herkes oruç tutmak zorunda değil ama Müslüman olan en azından oruçluya ve ramazana saygı duyar.acıktım doyurdum gibi şeyler rahatsız ediyor gerçekten.11 ay bounca yiyoruz içiyoruz zaten.kendinizli oruçlu sanıp bunları burda okuduğunuzu düşünün.benim komşum 8 aylık hamile ve kadının 2 tane küçük kızları var oruç tutuyor.dedim oruç tutmak zor değilmi sonra kazasını tut.bana kızdı aynı sevabı mı alırım o zaman.bu lezetti kaçıramam.bebeğimide rabbime emenet ettim.ben kulum o ise rab.o emanetine benden iyi bakar dedi.diğer ikisindede tuttum elhamdillilah turp gibi doğdular dedi.herkesin sağlık problemi farklı olabilir.benim midemde iltihap var doktorlar kesinlikle oruç tutma dedi.ama elhamdülillah hiç orucumu yemedim.oruç bedenin ve ruhun arınması demek.bu arınmadan kendimi mahrum edememki.1 ay ev kirli olsun ne olacak.11 ay temiz oldu yeter.temizlik yapamıyorum çünkü burası 40 üzeri ve susuzluk beni mahvediyor.zaten nerdeyse 3 te 1 bitti bile.ne olur kızmayın ve yanlış anlamyın.
selam canım hoşgeldin
yok canım önemli değil bizim topik daha nicelerine alışık bu ne ki
Biliyorsunuzdur belki cok sukur allahima kucagima aldim kizimi simdi yanimda yataginda uyuyor cennet kokulum bennim
Ve dogustan bircogumuzda olduguna inaniyorum yoksa ilk geceden evde yalniz esimle nasil bakardik kuzuma.carsamba
Gunu bir aylik olucak insallah.dogum sezeryan oldu belden spinal anestezi ciktigimda kizimi verdiler kucagima o ne duygusal bi andi anlatamam gozyaslarima hakim olamadim herkese de diledim nasip olsun dedim.
Allah hepinize anneligi tattirsin insallah yurekten diliyorum ve er ya da gec olacagina inaniyorum da.hepinize sevgiler.
Merhaba canim. Ben 3-4 yildir topige gire cikarim. Bazen yorum yazarim. Ama genellikle sizin yazdiklarinizi okurum. 3 yillik evliyiz. Azozperm oldugunu 4, 5 yil once ogrendik. Oncevarikosel ameliyati oldu. Hic birsey degismedi. Burdan okudugum kadariyla keciboynuzu kuru yaptik. Onun disinda bisey kullanmadik. Emre beyede 2 yil once gitmistik. Bize tup bebek yapmamiz gerektigini soyledi. Mikrotesede sperm bulunmazsa bir daha bu islemin yapilmasina gerek yok falan dedi. Basari orani % 50 falanmis. Ben 29 esim 35 yasinda. Onemli olan bayanin yasi dedi.bizde maddi olarak kendimizi anca hazirlayabildik. Esimin azosperm nedeni belirsiz. Dogal yoldan cikis saglayan arkadaslar ne yaptilar bi anlatsaniz cok dua edicem. Bu arada seni de tebrik ederim.hayırlı ramazanlar canım...
seni topikte ilk defa görüyorum sanırım eğer yazdıysanda hatırlayamadım canım kusura bakma...
eşinin azosperm olduğunu yeni mi öğrendiniz ??
bu konuda eşin bi tedavi gördü mü ??
yoksa azosperm olduğunu öğrenir öğrenmez m.tese olmaya mı karar verdiniz ??
hikayeni bilmediğim için bu soruları sormak zorunda kaldım...
canım eğer azosperm olduğunuzu yeni öğrendiyseniz hemen m.tese olmayı seçmeyin...
azospermin biçok sebebi var çünkü doğru bi tedaviyle doğal yoldan çıkış sağlanan biçok arkadaşımız var burada...
m.tesede sprem bulunursa çok iyi ama allah korusun bulunmazsa ameliyat nedeniyle testislerde tahribat oluyor...
sonrasında tedavi olmak istediğinizden işler biraz daha zorlaşabiliyor...
onun için önceliğiniz tedavi olmak olsun...
ama m.tese konusunda kesin karar verdiyseniz önerebileceğim tek isim emre bakırcıoğlu
rapor çıkarma işlemleri biraz uzun...
zor vermelerinden değil zaten azosperm olduğunuz testlerde çıkınca direk veriliyor rapor...
ancak belli başlı süreçleri var...
mesela adetin 2. günü gidip başvuru yapıyorsun bazı testler yapılıyor sana ve eşine...
sonra adetin 21. günü tekrar gidiyorsun yine bazı testler yapılıyor...
tüm testlerin yapılınca raporun heyete giriyor heyet onaylayınca belli günlerde raporunu çıkarabiliyorsun...
biz izmirde geçen sene 1 ayda almıştık raporumuzu...
ama istanbulda rapor alması 2 ayı bulan arkadaşlar oldu...
rapor çıkarmak için hastaneye ödenen bi ücret yok tüm testlerin hastanede yapılıyor...
rahim filmini dışarda çektirmek zorunda kalıyorsun o da 300-500 arası tutuyor her yerde ayrı bi ücret...
onun dışında defalarca gidip geliyorsun hastaneye...
vaktin varsa rapor çıkarmak mantıklı bence...
umut tüp bebekte raporlu olursan merkeze vereceğin ücret sadece 2250 tl...
ilaçlarında raporlu 700-1000 tl arası bişey tutuyor okadar...
eğer rapor almazsan yanlış değilsem 6000 yada 6250 falandı galiba :44:
m.tese ücretide 2100 dü galiba :44:
raporu araştırma ve üniversite hastanelerinden alabiliyorsun...
istanbuldaki arkadaşlar genellikle zeynep kamilden ve çapadan çıkarttılar...
inş herşey dilediğiniz gibi olur...
Bu arada hamile bayanlar bahar flzask oruc tutmayin kesinlikle hamile ve emzirenlerin oruc tutmamasi gerekir.
Ben de bebegime sut vermek icin tutamiyorum.merak ettiginiz bise olursa da cevaplarim seve seve.kendinize cok dikkat edin
Ben dokuz ay coook dikkat ettim esim de saolsun nerdeyse sirtinda tasidi beni.
canım saat öğlen oldu hayırlı günler öncelikle...
yediğimizi içtiğimizi yazmadık kahvaltı yapacağımızı yazdık...
bunu saygısızlık olarak algılıyorsan bu senin görüşün ama madem hala bukadar bundan rahatsızsın özür dilerim arkadaşım...
düşünemedik kusura bakma...
ben tedirgin olmamı yediğim içtime açıklama olsun diye mi yazdım...
lütfen yazılanları bi oku...
sen tutup bizi oruç tutan arkadaşınla kıyaslarsan ben de ben onun gibi değilim tedirginim tutamıyorum diye açıklama yaparım...
yani o lafı ordan alıp bambaşka biyere getiriyorsun...
bana sormuşsun ya sen olsan rahatsız olmaz mıydın diye...
gerçekten tüm kalbimle söylüyorum rahatsız olmazdım şimdiye kadar da hiç bi ramazanda böyle bi durumdan rahatsız olmadım...
daha fazla uzatmak istemiyorum gerçekten özür dilerim senden...
daha fazla bu konunun uzamasınıda istemiyorum şu ramazan günü yeterince üzüldüm allaha emanet ol...
merhaba cnm maşallahhh küçük kızın bi aylık olmuş bileBu arada hamile bayanlar bahar flzask oruc tutmayin kesinlikle hamile ve emzirenlerin oruc tutmamasi gerekir.
Ben de bebegime sut vermek icin tutamiyorum.merak ettiginiz bise olursa da cevaplarim seve seve.kendinize cok dikkat edin
Ben dokuz ay coook dikkat ettim esim de saolsun nerdeyse sirtinda tasidi beni.
canımmmmm hamilelik takviminin bitişinden anlayıp anne olduğunu eklemiştim ben tablomuza
gözün aydın canım allah bebişini sağlıklı sıhatli analı babalı büyütsün inş
demek ilk geceden yalnız kaldınız bebişinizle...
aminnnnnnnn canım rabbim buradaki herkese nasip etsin yaşadığın o güzel mutluluğu[/QUOTE
Aminnnnnnnnnn diyorum baharcim bu guzel temennilere cumlesininkini insallah..hastaneden ciktik ilk gece babasi ben ve derin ucumuz kaldik gunduz ablam annem 15 gun kadar geldiler evdeki isleri yaptilar geceleri hep babasiyla baktik kizimiza allah guc kuvvet veriyor bir de annelik bayanlarda dogustan geliyor bence burda kimse uzulmesin hepimuz birer anneyiz aslinda icgudusel bu yasayinca sadece doruk noktaya cikiyor duygular.oyle iste oyuncak bebek bakiyorum sanki oyle garip bu duygu cocukluguma dondum o bebeklere bakar gibi giydir banyo yaptir alt degis mama ver vs:)oyle boyle de buyuyor.arada firsat oldukca okuyorun yine yazarim gorusmek uzere...
merhaba cnm maşallahhh küçük kızın bi aylık olmuş bile
adını ne koydunuz cnm rabbim sağlık sıhhatli uzun ömürler versin meleğine..
aminn cnm darısı bizlere olsun inşlhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?