Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Onlarıda hiç unutmayacağız adlarını minnet ile anacağız

Şu an 17 yıllık evliyiz 2004 yılında adını anmak istemediğimiz bir tüp bebek merkezine müracaat ettik .Yumurtalarımın ve beyin hücrelerimin ölmüş olduğunu bu sebep ile % 1 ihtimal var dediler. 9 aylık tedavi uyguladılar sonuç alınamadı. Bize iğrenç bir teklifte bulundular yurt dışında olan sperm bankaları ile eşinizin çocuğu olur dediklerinde beynimizden vurulmuşçasına hemen orayı terk ettik ve ümidimiz kalmadı.

Mart 2007 de kolesterol rahatsızlığım nedeni ile vakıf gureba hastanesine tahlil yaptırmaya gittim (adını ömür boyu minnet ile anacağımız) DR. CELALETTİN PERU BEYİ ALLAH karşımıza çıkarttı. Kolesterol hastası olduğumu kontrol amaçlı tahlil yaptırmasını rica ettim. Yüzüme baktı ,yapalım ama senin başka rahatsızlığında var dediğinde şaşkın bir şekilde bildiğim bir şey olmadığını söyledim ( bu konu hiç aklımda yoktu ) sorular sordu; sakalın yok kösemisin, evli misin, çocuğun var mı, ateşli hastalık geçirdin mi, ailede benzer durum var mı; ben şaşkın bir şekilde sakalım yok, evliyim, çocuğumuz yok, ateşli hastalık geçirmedim, ailede benzer durum yok dedim.

O zaman tahlillerini yapıp durumunu görelim dedi. Şaşkın bir şekilde dışarıda beni bekleyen eşime durumu anlattım tahlillerimizi yaptırdık. sonuçları kendisine gösterdiğimizde Allah'ın izni ile ortalama 2 yıllık bir tedavi sonrası tüp bebek merkezi desteği ile çocuğumuzun olacağını ve kendisinin bu iki yıl boyunca bize destek olacağını söylediğinde eşimde bende ağlamamak için kendimizi zor tuttuk. Bize bu konunun uzmanları olan hocaların isimlerini vereceğini ve hocaların dediklerine harfiyen uymamız gerektiğini tembih etti.

Endokrin için (adını ömür boyu minnetle anacağımız) PROF. DR. REFİK TANAKOL ve Tüp bebek için PROF. DR. SEMRA KAHRAMAN idi bu isimler. ve REFİK hoca ya gittik tahlillerime ve beyin emarıma baktı hastalığımın ilaç ile tedavisinin mümkün olduğunu detaylı bir şekilde bize anlattı. Tedavi süresince REFİK hocanın söylediği tüm gelişmeler tek tek gerçekleşmeye başlayınca bizimde cesaretimiz arttı.

1. yıl sonuna doğru sakalım çıktı. Hormon değerleri 3 ayda bir yaptırdığım tahlillerde sürekli yükseldi ve final ocak 2009 sperm üremeye başladı REFİK hoca 2009 un bizim için çok iyi olacağını söyledi. mayıs 2009 başı REFİK hoca artık tüp bebek merkezine müracaat edebileceğimizi söyledi ve Celalettin Hoca ya durumu söylediğimde bana ilk başta olduğu gibi PROF. DR. SEMRA KAHRAMAN bu konuda çok başarılı dedi. Biraz maddi durum nedeni ile tereddüt ettik Celalettin hoca ile tekrar konuştuk diğer hastaneleri bilmediğini ama memorial hastanesinin ve SEMRA hocanın bu konuda çok deneyimli hassas ve çok yüksek teknolojide olduklarını genetik test yaptıklarını problemli spermleri kullanmadıklarını anlattı.

Ve bizde 20 mayıs 2009 da SEMRA hocadan randevu alarak ilk görüşmemizi OP.DR. HALE KARAGÖZOĞLU ve sonra PROF. DR. SEMRA KAHRAMAN hoca ile yaptık) (onlarıda hiç unutmayacağız adlarını minnet ile anacağız) HALE hoca benim tahlillerime baktı uygulama sonucunda netice alabileceğimizi anlattı.

SEMRA hoca tedavimizin çok başarılı geçmiş olduğunu ve mevcut durumumuza göre mikroenjeksiyon yöntemi uygulanacağını % 50 şansımızın olduğunu söyledi. Bu bizim için çok büyük bir orandı ( % 1 den sonra ) ve hemen gerekli işlemler yapıldı artık memorial hastanesinin kontrolünde idik eşim tedavi sürecine girdi. tedavi sonrası büyük final eşim şuan 9 hafta 2 günlük gebe. 6 haftalık iken kontrole gittik DR. AYNUR hanım muayenede bebeğimizin kalp atışlarını dinletti. Ben şok oldum müthiş bir duygu ALLAH'ım evlat isteyen her kese yaşatsın (AMİN ) tabi bizim için mucizevi bir şey belki doktorlarımız için normaldir. Ama ben şuan 41 eşim 37 yaşında ALLAH'ım böylesi işinin ehli ve işini severek yapan güler yüzlü doktorların sayıları artırsın ömürleri bereketli etsin ki hem bizim gibi hastalar yararlansın hem de onların yetiştireceği yeni iyi doktorlar çoğalsın ( AMİN )

Tüm tüp bebek merkezindeki personele ayrı ayrı TEŞEKKÜR ediyoruz başta doktorlarımız olan PROF. DR. SEMRA hanım, OP.DR. HALE hanım, OP.DR. AYNUR hanım, bir kere görüşünü almış ol sakta OP.DR. MUSTAFA bey, NEŞE HEMŞİRE, CANAN HEMŞİRE, adları şuan aklımıza gelmeyen tüm HEMŞİRELER, hasta ilişkilerindeki KÜBRA hanım, muhasebedeki hanım efendi, bankodaki görevli hanım efendiler hepinize ayrı ayrı TEŞEKKÜR ediyoruz. Bölüm olarak hakikatten o kadar iyisizinki tüm personel olaylara hakim gelişmeleri takibiniz muhteşem ilgi ve alakanız süper geç vakitte olsa bir sorun olduğunda cep telefonlarını aradığımızda veya mesaj çektiğimizde mutlak cevap veren OP.DR. HALE hanım ve NEŞE HEMŞİRE hanım efendilere bu konu için ayrı teşekkür ediyoruz sizleri o kadar met ediyoruz ki endokrin doktorumuz olan PROF. DR. REFİK hocam bile senin referansın benim içi önemli dedi isim ve telefon bilgilerinizi aldı. Çevremizdeki bu konuda sorunu olan her kese tavsiye ediyoruz yazdıklarımızda çok samimiyiz siz bu övgülerden daha fazlasını hak ediyorsunuz inşallah o hakkı da Allah tan manevi tahsil edersiniz başarılarınızın devamını dileriz.

Hafize & Ömer Faruk DİLBER
2009

kızlar facede azoospermia ve erken yumurta yetmezliği sayfasında okudum.sizlerle paylaşmak istedim.

cnm hoşgeldin ne güzel emre beyden güzel olumlu sözler duymuşsunuz
inş genetikleriniz de temiz sorunsuz çıkar cnm benim
hadi inşş sende hamişim yazısını yazarsın
cnm sıkma cnını inş bu sefer ki şeker yüklemesi ii olumlu çıkar
cnm hoşgeldinizzzzz
demek pıt ptları duymadınız olsun ii sağlıklı ya gerisi sırayla gelir inşlh 1 ay sonra daha büyümüş olacak minik meleğin

Bizde tavsiye üzerine gitmiştik zaten gerçekten çok iyi bir dr olduğu belli ikinci teste bile gerek yok dedi. bayramdan sonra izne çıkıcakmış sınavları varmış emre beyin eylülde başlıcaz inşallah tedaviye Senin adınada çoook sevindim inş sağlıklı bir şekilde kucagına alacagın günlerde gelir

Allah tamamına erdirsin canım.Mutluluğunu anlamamak imkansız.Her şey güzel olacak inş. :)

inşallah:)) geçenlerde yazdığın yazıyı görünce bende çok duygulanmıştım çok samimi çok güzel anlatmışsın hislerini gerçekten yaşanan güzel şeyler herkese umut oluyor okuduğumda allahım bizlerede nasip et dedim bugün böyle güzel bir haber aldım. Tabi endişelerim yok değil (%99 a rağmen) acaba mı diyorum hamile olduğumu öğrendiğim güne kadarda bu devam edecek gibi.....

canım bende 23.cüz almak ıstıyorumm cevabını beklıyorum

evet burada sözü edilen Dr.Celalettin Peru bey ile eşimin istişareleri sonucu bitkisel destek ve kullanması gereken ilaçların dozu
dr. tarafından söylenmiş ve bu şekilde henüz 1 sene dolmadan hamdolsun Yüce Allah'ın takdiri ve Dr.Celalettin Peru vesilesiyle şuanki durumdayım.Yazan kişi eşimin konuştuğu aynı kişi ise ki çok benziyor yazıda yaşanılanlarla eşimin anlattığı Ömer beyin durumu.Ve eşiyle birlikte sadece tek spermle tüp bebek yöntemi ile şuan bir erkek çocuk sahibi.Eşimle irtibat halindeler.

eşim kendi durumunda olan diğer kişiler ve Ömer bey ile de Hipogonadotropik Hipogonadizm Forum - Hipogonadotropik Hipogonadizm aracılığıyla tanıştılar.Dahiliye uzmanı Celalettin Bey de kendisi aynı şekilde hipolu bir hastayken araştırmalarla kendisi çocuk sahibi olmuş.Ve bilgilerini şimdi ulaşabildiği diğer hastalarla da paylaşıp Yüce Allah'ın takdiri ile çok güzel yollar katediliyor.Çok içten ve asla kendisine sorulan soruyu telefonla,mesajla,birebir olsun cevaplamadan geçmeyen birisi.Daha önce burada çokca sözü edildiğini hatırlıyorum.

Son düzenleme:
günaydın canlarrrrrrrr güzel haberlerle dolu bi gün olması dileğiyleeeeeee

Hayır canım onlar halen duruyor.
Sadece kferex ve hprex bitmişti.
Ersel bey hemen üretimi başlatmalıyız demiş.
Şu anda işte tozları kullanıyor.

canımmmm gözünüz aydınnnnnnnnn
allahın izniyle bol bol sperm bulunur sizde
arkadaşların da dediği gibi keşke herkesinki bukadar kolay olsa...
inş genetik testlerinizde temiz çıkar hayırlısıyla başlarsınız tedavinize

saol canım duymadık ama gördük pıt pıtları
çok güzel bi duyguydu drumuzda uzun uzun izletti saolsun
çok heyecanlıydım şükürler olsun bebişimi görünce rahatladım...
canım bak tek tek nasip oluyor hepimize...
düşünsene daha 1 ay önce eşimin uyumluluk testinin sonucu ne olacak tedaviyemi başlayacak diye bambaşka düşünceler içindeydim...
şimdi ise bebişin varlığını hissediyorum...
herşeyin bi zamanı var sırayla hepiniz tek tek yaşayacaksınız bu mutluluğu
dualarım hep sizinle canım allah sizlerede nasip etsin inş

cnm hoşgeldinizzzzz
demek pıt ptları duymadınız olsun ii sağlıklı ya gerisi sırayla gelir inşlh 1 ay sonra daha büyümüş olacak minik meleğin

canım drum uygun görmediğini söyledi ama ekrandan gördük teyzesi nasıl atıyor minnak kalbi
inş sana da çok kısa bi zaman sonra nasip olacak bu mutluluk inanıyorum ben
arkamızı boş bırakmayacaksınız...
sen, nurusima, yeşil, umut_herzamanvar ve ismini unuttuğum tedaviye başlayacak herkes katılacak aramıza olarak
diğer arkadaşlarımızda tedavilerinden sizin gibi olumlu sonuç alıp önce spermlere sonra bebişlerine kavuşacaklar inş

cnm maşallah kalp atışlarınıda görmüşsünüz bidahaki seferede duyarsınız inşlh
çok heycan verici değişik sesler pıt pıt atıyor görümcem doğum yaparken bebeğin kalp atışları nasıl atıyordu anlatamam
bütün aşamaları sorunsuz atlatıp sağlıkla bebişini kucağında da görürsün inşlh.... darısıda bizlere olur inşlh...

saol bitanemmmmm ekranda kalbinin atışını izlemek bile okadar güzeldi ki kimbilir sesini duymak nasıldır
drum ilk 3 ay dinletmiyceğini söyledi olsun biz bebişimin iyi haberini aldıkya yeter bize
allah razı olsun bitanemmmmmmm rabbim sana da nasip etsin en kısa zamanda
test gününüzede az kaldı değil mi inş bayramımız olur o günnnnnnnn

günaydın kızlar.7 yıllık evliyim ve evlendiğimizin 1. yılı dr gittiğimizde tüp bebekten başka çaremiz olmadı söylendi eşimde sperm var ama yeterli değil.
5 kez tüp bebek denedik olmadı 5.denememizin sonucunu geçen hafta aldım çok üzüldüm çok umut bağlamıştım olmadı
yeni bi deneme daha yapmadan önce eşimin iyi bi üroloğa gitmesini istiyorum bizim embriyolarımız kaliteli olmuyo hiç bi zaman bunun da en büyük sebebi spermin kalitesi iyi olmadığı için......
sizin yazdıklarınızı okuyorumda emre bakırcıoğlu ve kaan aydos ismini çok duyuyorum hangisine gitmemiz daha iyi olur sizce:26::26::26::26:

merhaba canım inşallah emre bey bol miktarda sperm buluruz endişeniz olmasın dedi
bende o yüzden çok umutluyum eylülde başlayacağız inş.
kistik fibrozis hastalığıda çok kötüymüş internetten araştırdım biraz
allah o hastalıkla uğraşan her anne babaya da sabır güç kuvvet versin çok zor
sende kalp atışlarını duymuşsuunn yavrunun
çok sevindimm canım inşallah kavuşacağın günde gelicek

evt bebiş sağlıklı iyi olsunda sizde 3 ay sonra duyun miniğinin kalp atışlarını
eşin nasıl cnm iyi değilmi
işinden de memnunmu çok şükür artık herşey yoluna giriyor
inşlh okula yakın güzel de bir ev bulursun çok rahat edersin
amin inşlh cnm rabbim bana ve benim durumumda olan herkese en kısa zamanda evlat versin..
haftaya çarşamba yani bugün eşim hormon tahlşillerini yaptıracak
celalettin hocayı arayacağım sperm testi ni isterse onu yaptıracağız cnm ..
inşlh güzel sonuçlar çıkar....

hoşgeldin cnm geçmiş olsun öncelikle....
Bana emre bakırcıoğlunu tavsiye eden arkadasım (daha doğrusu eşimin arkadası)
onlarda tüp bebek denemeleri hep olumsuzdu şuan 8 aylık hamile bizim başımıza geldiğinde hiç uğraşmayın ona gidin
zaman harcamayın boşa dedi bizde öyle yaptık (bizim farklı bir durum) ve güzel haberler aldık
ve dediğin gibi çok memnun kalan hastaları var bence bir muayene ol ama geç kalma
bayramda izne ayrılıyormuş bir ay kadar olmayacak inşallah güzel haberler alırsınn...

Son düzenleme:
hoşbuldum canım sağol.....emre beyin övgülerinide çok duydum.....
bi kaç ay geçsin öyle gidelim diyoruz çünkü daha yeni aldık negatif sonucunu
bu dna hasar testini emre beyde yapıyomu eşime daha önce hiç yapılmadı:26:

QUOTE=nurusima81;31287873]hadi gözün aydın canım inşallah sonucuda güzel ve hayırlı olur birtanem
ne güzel topiğimizi boş bırakmayın yokluğumuzu aratmayın kızlar
bende arada bir takılıyorum işte aslında hiç bir işim yok ama
çok canım sıkkın kendimi faceteki oyunlara verdim zaman törpülüyorum[/QUOT

inşallah sonuçlarn tertemiz çıkar arkadaşım gönül rahatlığı ile tedavinize başlarsınız

canım tebrik ederim inşallah artık gerisi daha kolay olur sizini için
hamileyim haberlerini de yazarsın artık

baharcım çok sevindim ohhh maşallah
bebeğinden güzel haberler ile gelmişsin diğer yaptıracağınz testlerde güzel çıkar inşallah
sen artık çift canlısın çoook dikkat et kendine hem çok dinlen hemde vitaminine dikkat et

Son düzenleme:

malesef bir bilgim yok ama telefon açarsan bilgi verirler o konuyla alakalı....
bikaç ay sonra dediğin gibi kendine gelmiş olursun sıkma canını vardır yaradanın bir bildiği
yeni bir başlangıç yaparak gidersin inşallah
Yeni bir başlangıç yeni bir umut olsun inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…