Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Arkadaslar yorumlarinizi bekliyorum hic anlamadim raporu,esim de musait degil ,yarin ancak konusuruz artik onunla
Bugun cok stresliydim derslerde aksami zor ettim,ogrenciler bugun neden suratin asik diolardi canlarim benim...icimde kopan firtinalardan haberleri yok tabi ....:18::18: :18:

Round cell kan hucresi mi demek, yani spermle ilgisi yokmu onun?lokosit de iyi bisey degil sperm icin?geriye bir germ hucre kaldi onun ne etkisi var acaba??

ARKADAŞLAR MERHABA HEPİNİZE bizde hazıran ayında tanıstık bu hastalıkla bi kac defa girip bilgilerimizi durumumuzu yazma fırsatı bulmustum nete fazla giremiyorum gecen 20 gün boyuncada istanbuldaydık...

tüp bebek denemesı ıcın gittik .. MEMORİAL HASTANESINE ( ŞİŞLİ) ... eşimde ilk testte 4 adet hareketsız ikinci testte 0 cıkmıstı sonuc. biraz ilaç ve bitkisel tedavileri yaptık dr. un verdıgı ve önerdıgı sonra kasım basında gittik..... eşim m. tese amelıyatı oldu ve sperm bulundu ...:::))))))) 3 tüp toplanmıs. 1 i kullnıldı ...2 si donduruldu... ve şu anda embriyoları ( 2 tane ) yerleştirdiler .... hamılelık testi için beklemedeyiz umarım olumlu haberler verırım sizlere cok zor bir süreç Allah hepimızın yardımcısı olsun kısaca özetledım
ist a gittiğimizde eşimden sperm testi istemedıler ...direk amelıyat oldu .

kullandıgı ılaclar prengly 5000 haftada 1 - puregon 300 haftada 2 -arimidex tabi bitkisel karısımlarda vardı ... gercı bu ılaclar hastalıgın durumuna göre deişiyor eşim kucukken kabakulak gecırmıs sol testis iltihabı olmus tiroid rahatsızlıgı var atom ted. aldı cok kere

Round cell kan hucresi mi demek, yani spermle ilgisi yokmu onun?lokosit de iyi bisey degil sperm icin?geriye bir germ hucre kaldi onun ne etkisi var acaba??

Canım lökosit iltihap demek canım azaldikca spermlerin olusmasi rahatlior.. germ hucrelerde spermlerin oluşumunda ki evreleri sanırım sizdede lokasit azaldikcaolusumlar fazlalasior canim sonuclariniz gayet guzel bencede. .

Canım lökosit iltihap demek canım azaldikca spermlerin olusmasi rahatlior.. germ hucrelerde spermlerin oluşumunda ki evreleri sanırım sizdede lokasit azaldikcaolusumlar fazlalasior canim sonuclariniz gayet guzel bencede. .

Amin canim insaallh biz 5 Yildir ugrasiyoruz azoyla ilk defa boyle germ hucre cikti ,insaallh spermleride goruruz

Son düzenleme:
canım ben okudum geç kaldım kusura bakmayın nette bi arıza vardı giremedim alev,lamlay,nilda arkadaşlarımızınkinide okudum tekrar tekrar özür dilerim hakkınızı helal edin nolur Allah kabul etsin insallah Rabbim evlerini çocuk sesleriyle şenlendirsin amiiiiiin...

Slm can dostlar nasillsiniz??
Varmi gelismeler?
Sizleri özlüyorum...
Saglicakla kalin....
tatlım nerelerdesin kız sennn özledim seninle yazışmayı nasıslın hala türkiyedemisin cnm bizler iiyiz sen nasıslın sen anlat uzun zamandır gelmeyen sensin
cnm germ hücresi spermden önce ki hücre spermin evrelerinden anlıcan lokositte iltahap muhakka hoca size antibiyotik veriri eşinle sana inşlh o hücreler sperme dönüşecek en yakın zamandaaaaaaa

merhaba cnm ne güzel sperm bulunmuş inşlh hamileyim diyede yazarsın buraya merakla haberlerini bekliyoruzzzz

canım tabloya baktımda sizin ilk test de hücre dahi yokmuş şimdi grem hücre : 1.140 000 çok güzel bir gelişme inş. spermleride görmek nasip olur...

cnm germ hücresi spermden önce ki hücre spermin evrelerinden anlıcan lokositte iltahap muhakka hoca size antibiyotik veriri eşinle sana inşlh o hücreler sperme dönüşecek en yakın zamandaaaaaaa

Super ya cok sevindim insaallh spermleride goruruz canim ,dedigin gibi olur inss,,,insallh bizede nasip olur ya sperm cikti demek

Son düzenleme:
Super ya cok sevindim insaallh spermleride goruruz canim ,dedigin gibi olur inss,,,insallh bizede nasip olur ya sperm cikti demek
sevin cnm tabiiki hücre bile görmek bizim gibi insanlar için mucize ama inşlh devamı da spermlerin kendileri teşrif ederler size
yazarsın cnm yazarsın ...

canım tabloya baktımda sizin ilk test de hücre dahi yokmuş şimdi grem hücre : 1.140 000 çok güzel bir gelişme inş. spermleride görmek nasip olur...

Amin canim insallah
Bende tabloya bakinca hic bisey anlamamistim, malum 5yildirhep boskagit geliyoduu,insalllh cikar canim

cnm ya çok sevindim darısı burdaki bütün arkadaşların başına inşallahhh hamileyim yazarsın hatırlıyorum seni biz de temmuz da öğrendik ben de gel gitler yaşıyorum ameliyat olsak mı diye .. memoriol hastanesini ben de merak ediyorum en iyisi orasıymış ama emre bey de umtta napsak bilemedim, ameliyatı yapan dr kimdi?

cemrem , üçübirarada teşekküe ederim desteğinize sabretcem elden bişey gelmiyor ama bazen de dayanılmıyo olsa da bitse diyosun haziranada kadar ilaçlara devam inşallah ameliyata gerek kalmaz
kontrolu olan arkadaşlar herşey çok iyidir inşallah burda biirimşzde ki düzelme hepimize moral oluyoo inşallahh başka topiclerde bebeklerimizle ilgili konuşuruzz

Canim bende tam anlamıyorum ama en azindan hücre var bu bile güzel inşallah hepside sperme dönüşür Allah yar ve yardimcimiz olsun

insallah arkadasım herkes kucagına bebişini alır inşallah Allahım herkese nasıp eder ... amelıyat olmayı once önermedı dr. umuz önce tedavi dedi yaklasık 4 aylık bir tedavi oldu . kanlarımız normalleşince bizi cagırdı . biz memorial şişli yi tamamen tesadüf bulduk önce memorıal atasehiri önerdiler biz şişliyi tercih ettik ana merkez orası diye ... bu aşamaya geldık insallah Rabbimize sıgınıyoruz bundan sonrakı sürectede... üroloji dr. umuz PROF. M.MURAD BAŞAR 'dı cok riskli bulmustu tedaviden öncekı surecte amelıyatı tedaviden önce %30 sans verdı sonrasında %55 lere cıkar sansımız dedi. bizde bekledik . yinede cok ii arastırın birinde karar kılın sonra arkanıza bakmayın derim olacagı varsa herkesın elınden olur . rabbım yeterkı yazsın ...

slm arkadaşlar nasılsınız ancak gelebildim,dün kontröle gittik hayırlısıyla sperm ve hormon tahlilleri yaptırdık fakat bizim durumumuzda hiçbir değişiklik yok malesefmoralim çok bozuk kelimeler boğazımda düğümleniyor rabbim bizlere dayanma gücü versin
sonuçlara gelince hormonlar;
fsh 17,76
lh 6,72
prolaktin 5,30
total testesteron 3,65
Estradiol 33,57
bizim fsh yine yükseklerde hoca düşüş olmamış dedi,

SPERMİOGRAM RAPORU
Materyalin Alınma Yeri : Laboratuar
Abstinens Süresi : 3 GÜN
Liquifaksiyon Süresi : 24 dk.
Viskozite : Hafif dereceli artmış
Volüm : 2.1 cc
pH : 8.5
Fruktoz : 270 mg/dl ( Normali : 200 - 600)
Direkt Mikroskopi hpf (400x) sahasında:
Sperm : - Round Cell : 35-40 EPİTEL ( 5-6 ) *Eritrosit : (- )Aglütinasyon ve tipi: (-)
Sperm Sayımı : - /cc
Round Cell Sayımı : 3 500 000 /cc
Round Cell Ayrımı( Peroksidaz Boyama)
Lökosit Sayımı : 2 835 000 /cc Lökosit Oranı : % 81
İmmatür Germ Hücre Sayımı : 665 000 cc İmmatür Germ Hücre Oranı : % 19
İmmatür Germ Hücrelerinin Total Germ Hücrelerine Oranı : % 100

Motilite Sınıflama ( Forward Progression Kriterlerine Göre) :
Liquifaksiyondan Sonra 1.saat 2. saat
4. Derecede Motilite : - - -
3. Derecede Motilite : - - -
2. Derecede Motilite : - - -
1. Derecede Motilite : - - -
0. Derecede Motilite : - - -

Motilite Oranı ( 3 ve 4 derecede olanların toplamı) : -

(I)Morfolojik Değerlendirme : ( X) WHO Kritrerleri ( ) Strict Kriterleri

Normal Sperm Oranı : % -
Anormal Sperm Oranı : % -

Baş Anormallikleri: Ara Parça Anormallikleri: Kuyruk Anormallikleri
1) Küçük başlı : % - 1) Ara parçasız form : % - 1) Çift kuyruk : % -
2) Büyük başlı : % - 2)Vakuollü form : % - 2) Uzun Kuyruk : % -
3) Yuvarlak başlı : % - 3) Kısa kuyruk : % -
4) Sivri başlı( taperet) : % - 4) Kıvrık kuyruk : % -
5) Çift başlı : % - 5) Kuyruksuz form : % -
6) Stoplazmik vakuollü F. : % - 6) Vakuollü form : % -
7) Akrozom anormalliği : % - 7) Katlanmış kuyruk : %
8) Amorf başlı : % -

(II)Morfolojik Değerlendirme : ( ) WHO Kriterleri ( X ) Strict Kriterleri

Anormal Sperm Oranı : % - Normal Sperm Oranı : % -

NOT: Semenin direkt incelemesinde spermatazoa görülmemiş olup, santrifüj edilen semen pellet incelemesindede spermatazoa görülmemiştir.

arkadaşlar bizim sonuç bu,2 835 000 lökosit,665 000 germ hücre çıktı,%81 lökosit %19 germ hücre
lökosit bekliyordum ama bu kadar çıkacağını hiç tahmin etmemiştimhocayla bugün telde görüştük hastalarımın içinde en çok lökosit sayısı sende çıktı dedi,halbuki eşimde bende antibiyotik kullandık 3 ay ama nafile ne yapsak olmuyo
hoca eşime de iğne tedavisi başlatacak biz şimdiye kadar sadece ersel beyin kürlerini kullanmıştık,ersel beyide aradık lökosit sayısını söyleyince o da çok şaşırdı lökosit bu kadarken sperm kesinlikle oluşmaz dedi 15-20 gün kabuklu tarçın içmesini söyledi eşime sonra da ilaçlara devam edecek bakalım hakkımızda hayırlısı herşey allahtan geliyo üzülsekte ağlasakta boş, inşallah başka giden arkadaşlar iyi haberlerle gelirler

slm cnm ben şimdi çok iyiyim
bugünlerde kontrole giden arkadaşlar var
onlardan gelecek güzel haberlerle neşemiz artar ve yeniden umutlarımız yeşerir inşlh64:
seni ve kurabiyelerini takip ediyorum.....

Sevindim tatlim iyi olmana...
Insallah güzel haberleri duyariz en kisa zamanda...
Sagol canim benim takipte kal..

Canimmm bende seni cok ama coook özledim yaaa....
Flzaska hep soruyorum seni ne yapiyorsun ne ediyorsun diyeee...
Canim biz döndük hic planda olmayan seyler oldu trde...
Inan ki tatil degilde sanki kosturmaca icin gelmistik bisey anlayamadik...
Annemleri toplasan 10 gün anca ya gördüm ya göremedim...
Insallah bakalim nisan gibi gelirsek görüsürüz bu kez sadece istanbula gelip döneriz diyoruz kontrol icin...
Fakat suan hicbirsey kullanmiyoruz esim ilk defa slklldl bende üzerine gitmiyorum cani isteyince baslar...
Test yaptirdik testimizde
1 025 000 lökosit
1 475 000 germ hücre cikti... Bakalim sonumuz hayir olsun...
Fakat hocayla bu sonucu aldiktan sonra görüsemedik kosturmacadan lökosit icin ilac verirmiydi acaba ?

Ayy ne cok yazdim canim yaa sen nasilsin neler yapiyosun??
Sinavlarin ne zaman??
Durumunuzda bi gelisme oldu mu??
Biraz daha yazmasaymisim destan yazacakmisim meraktanda catliycakmisim hahaha...
Öptüm seni Pamugum benimmmmmmmmm....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…