- 28 Mart 2014
- 4.821
- 4.445
- 248
Canim üzme kendini bizde hucresiz basladik.
6 ay sonra hücre cijisi basladi.tedavideye güven esin çok önemli hic aksatmadan düzenli kullanirsa cikuslar basliyor.
​SPERMİOGRAM RAPORU
Materyalin Alınma Yeri​: Laboratuar
Abstinens Süresi​: 3 GÜN
Liquifaksiyon Süresi​: 10 dk.
Viskozite​: Azalmış
Volüm​: 2.3 cc
pH​: 8.4
Fruktoz​: 240 mg/dl​( Normali : 200 - 600)
Direkt Mikroskopi hpf (400x) sahasında:
Sperm : - Round Cell : 2-3 EPİTEL ( 11-12 ) Eritrosit : (Nadir ) Aglütinasyon ve tipi:​ Makrofaj​ : Nadir
​
Sperm Sayımı​: - /cc
Round Cell Sayımı​: 200 000 /cc
Round Cell Ayrımı( Peroksidaz Boyama)
Lökosit Sayımı​: 200 000 /cc​​Lökosit Oranı​​​: % 100
İmmatür Germ Hücre Sayımı​: -/cc​​​İmmatür Germ Hücre Oranı​: % -
İmmatür Germ Hücrelerinin Total Germ Hücrelerine Oranı​ ​: % -
Motilite Sınıflama ( Forward Progression Kriterlerine Göre) :
Liquifaksiyondan Sonra​1.saat​2. saat​
4. Derecede Motilite​:​-​-​-
3. Derecede Motilite​:​-​-​-
2. Derecede Motilite​:​-​-​-
1. Derecede Motilite​:​-​-​ ​-
0. Derecede Motilite​:​-​-​-​
Motilite Oranı ( 3 ve 4 derecede olanların toplamı)​: -
(I)Morfolojik Değerlendirme​:​( X) WHO Kritrerleri ​( ) Strict Kriterleri
Normal Sperm Oranı​: % -
Anormal Sperm Oranı​​: % -
Baş Anormallikleri:​Ara Parça Anormallikleri:​Kuyruk Anormallikleri​
1) Küçük başlı​: % -​1) Ara parçasız form​: % - ​1) Çift kuyruk​: % -
2) Büyük başlı​: % -​2)Vakuollü form​: % -​2) Uzun Kuyruk​: % -
3) Yuvarlak başlı​: % -​3) Kısa kuyruk​: % -
4) Sivri başlı( taperet)​: % -​ ​ ​ ​4) Kıvrık kuyruk​: % -
5) Çift başlı​: % -​5) Kuyruksuz form​: % -
6) Stoplazmik vakuollü F.​: % -​ ​6) Vakuollü form​: % -
7) Akrozom anormalliği​: % -​ ​7) Katlanmış kuyruk​: %
8) Amorf başlı​: % -
(II)Morfolojik Değerlendirme​:​( ) WHO Kriterleri​( X ) Strict Kriterleri
Anormal Sperm Oranı​: % -​Normal Sperm Oranı​: % -
NOT: Semenin direkt incelemesinde spermatazoa görülmemiş olup, santrifüj edilen semen pellet incelemesinde de spermatazoa ve imm.germ hücre görülmemiştir .
çok teşekkürederim canım hemen iletişime geçmeye çalışıcam yalnız bir sorum olucak bu testleri herhangi bi hastanede yaptırabiliyomuyuz biz kuşadasında oturuyoruz burası küçük biyer olduğndan dr ve hastene imkanları kısıtlı birde dualara bende katılmak isterim çalışıyorm fakat elimden geldiğince takip ediyorm burayı
Hayirli olsun tedavinuz.bur dahaki teste nazli supermenleri gorursunuz insallahhhh
Canım sonuçlarınız gayet güzel.Dr da aynı şeyi söyleyecektir.
Yeni tedaviniz hayırlı olsun.Sonu bol bebişli olsun
Siz Ilk gittgnzde sperm testi vermismiydnz cnm. 8 aydr hangi ilaçları kullaniyosunuz
Bakalim hoca bize hangi ilaçları vericekmrb canım bizim celalettin hocaya ilk gidişimiz kaan hocada tedavi görüyoduk o sperm fish testi yaptırıyo o testte diploit katoitik gibi hücreler yazıyodu celalettin hoca bunlar germ hücresi ama ayrıntılı bakmamışlar sadece haploit hücreye bakmışlar demiş daha önce bukadar ayrıntılı bi test yaptırmamıştık canm. biz ilk klomen kullandık şimdi pregnly ve merional kullanıyoruz
Canım bizim sonuçlarda sizinkiyle aynı neredeyse.Hücre yok çıktı. 2 ay oldu tedaviye başladık.Hayırlısı olsun inşalllah.
Cnm perhiz süresi 3 4 gündü. Istanbulda değiliz cnm malesef inşallah iyi sonuçlar alicaz rabbim bu mübarek günde dualarimizi kabul etsin mucize mızı yollar inşallahCanım yeni tedaviniz hayırlara vesile olur inşALLAH
Hiç hücre olmayışı belki de perhiz süresinden kaynaklanabilir.
Çünkü 2 gün çok az bi süre bence
Eğer İstanbulda oturuyorsanız perhiz süresini dikkate alarak tekrar verin bakalım
Yine aynı sonuçlar mı çıkacak.
Ama yina aynı sonuçlar olsa bile canınızı sıkmayın.Daha yolun başındasınız
İlaçlar ve bitkiseller ile düzene girecektir her şey
Biz muayneye 120 lira vermiştik ama ssk dan da faydalanabiliosunuz. Doktorun adı Celal Ardıç. Eşinin telefonunu yazmıştım zaten, ordan direk iletişim kurabilirsiniz. Randevu vs gibi her konuda yardımcı oluyor eşi.
Ona aşılama yaptıran arkadaşım da 370 lira ödemişti. (ek bilgi olsun)
Kendi muaynehanesi var, daha doğrusu bi sağlık kurumu. Sadece muayenehane değil. Tam kapsamlı biyer. Adana da Gazipaşa caddesindeydi yeri.
İlaçlar toz olan 60, şurup da 230 filandı sanırsam. 3 aşağı beş yukarı buydu yani yalan olmasın.
canım çok sevindim 50.000 sperm görüldü demekmerhabalar arkadaşlar...
ese 44 canım cumartesiymiş ameliyatınız.zumra11 canım sizinkide mayısa kalmış.
sakın korkmayın zor bi ameliyat değil.ama tabiki psikolojik olarak zor durumlar.nasıl olcak, nasıl geçecek ameliyat diye endişeleniyor insan.
tabi bide sonunda o bekleme süresi.
1.ay kontrole gelin demişti doktor.o 1 ay nasıl geçti birde bana sorun.:26::26:
ama 1 ay sonra heyecanla bi gittik.sabahtan test verdik.öğlen kontrole gittik.test kağıdı bi aldık elimize doktorun odasına geçmeden.50.000 sperm görüldü yazmasınmı? heyecandan bayılcaktım.kağıt elinde eşimin elleri titriyordu.yazıları zor okuduk inanın.:18::18::18:
rabbim sizlerede bu günleri yaşatacak inşallah.kalbim sizinle...
dilerim içinize ferahlık versin güzel Allah'ım.ameliyatlarınız çok güzel geçsin.
Sıra haremsu kardeşimizde
Bu kardeşimizin niyeti eşinde bol bol kaliteli spermlerin çıkması
Veee ikiz ikizhayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlarının olması
Herkes 818 adet Selamün Gavlem Mir Rabbir Rahim,
130 selavat, 3 fatiha ve ellerini semaya kaldırarak 100 Ya Kahhar Okuyup
Bu kardeşimiz için dua da ve niyazda bulunacak
Haydi pamuk eller zikirmatiklere
Rabbim kabül ve makbul buyursun inşallah
Cnm perhiz süresi 3 4 gündü. Istanbulda değiliz cnm malesef inşallah iyi sonuçlar alicaz rabbim bu mübarek günde dualarimizi kabul etsin mucize mızı yollar inşallah
cnm aslında biz ara sıra test veriyoruz ama kaydadeğer bişey olmadığı için yazmıyorum bizde dndurulmuştan sonra sperm çıkışı olmadı hücrelerimiz çoğaldı spermlerimizin evreleri gelişti ama azolu olduğumuz için heran tekrar fazlasıyla çıkış olabilir de,di dr. o yüzden ara sıra eşim test veriyor ne zaman kaliteli çıkış olursa o zaman deneme yapıcam bende...Biraz daha versem sonra almamaya caliscam insallah
Cevremde kac coocuklu benden zayif insanlar var oyuzden kotu hissediyorum kendimi yasimda kucuk onlardan oyuzden azmedip az daha vermek istiyorum siz yeniden nezaman test yaptirmayi dusunuyorsunuz??
merhaba cnm inşlh bu zorlu yoldan çabuk ve kolaylıklarla geçer evladına kavuşursun....Merhaba kızlar ben 18 aylık evliyim geçen ay eşimin azosperm olduğunu öğrendim önümüzdeki ay tüp bebek tedavileri başlıycak benim içinde dua edermisiniz🙏
ese cnm benim sonunda eşin ameliyat oluyor dememki hayırlısıyla atlatın zor bi ameliyat değil sakın korkma sabah ameliyat olursa akşama eve dönersiniz eşin araba falan kulanmasın o gün bide hiç stres yapma sen ki eşine yansımasın ardından gelsin spermler inşlhhhhhhhhhhhhanmlar mrbaa biz varisksl ameliyatı olmak için sıra aldık ,
cumartesi sabah olacağız
öncesinde ve sonrasında neler yapmam gerekir bunlarla ilgili fikri olan arkadaşlar deneyimli olanlar
bana yardımcı olursa çok sevinirim
çok heyanlıyım buarada off zor işler bunlar : (
birde dualarınız eksik etmeyin nolur
güzelim sık ye az ye her öğünde kaşık hesabı ve ölçülü ye bol su iç,bide yürüyüş yap bak nasıl oluyor şekeri bırakman harika olmuş en büyük şeker sıkıntısı ortadan kalkınca bitiyor zaten bi kaç kilo verilir sıkma canını..Canım ben 4-5 kilo vermek istiyorum,ilk olarak çaya şeker atmayı bıraktım,bana verebileceğin tavsiyen varmı?
inşlh sen ve eşin tedavilerinizde hep olumlu ve sorunsuz geçer....kızlar merhaba, bi süre uzak kaldım topikten ev badana boya ve yorgunluktan bakamadım. Balım ve tülayı arada göz attımm güzel haberler var sanki. Sayfalar ilerlemiş okuyamıyorum hepsini. Tülaycım sonuç güzelmiş senin mesajı da yeni gördüm şükür. Benim mayısta kontrolüm var cerrahpaşa da uğraşıcam bakalım hayırlı haberler alayım da ay sonu da eşimin kontrolü var. Kalbim sizinle kızlar
cnm senin eşinde varikosel ameliyatı olucak galiba benim eşimde oldu sıkıntılı bi durum değil bi günde olup bitiyor kolay bi ameliyat inşlh ardından spermleri görürsünüzcanım benim Allah razı olsun senden her zaman destek oluyorsun özelden de yazdım sana bugün ama gitmedi galiba tekrar yazıcam.Evet zor bi ameliyat değilmiş ama işe yarayacakmı acaba diye insan heyecanlanıyor.Ben daha ameliyat olmadan nasıl panik oldum bir bilsen canım nisan ayını beklerken yoruldum şimdi bi de mayısı beklicez.Ondan sonrada çıkış beklicez.Bu süreçte yoracak biraz.İzin almak büyük problem bizim için.Yaşadığım yerde sperm tahlili bile yaptıramıyoruz.Çok küçük bi yer.Ankaraya gidip gelmek gerekecek.Rabbim yardımcımız olsun bakalım inşallah yüzü gülenlerden eylesin hepimizi.Güzel dileklerin için teşekkür ederim canım.Sen de benim dualarımdasın
ben bu ialcı duymadım sizde hocaya sormadan kullnamyın bence belki diğer kullandıklarınızla beraber kullanırsanız yan etki falan yaparArkadaslar bu ilaci duyan oldumu ¿? Bugun esim her zamanki ignelerini aldigi eczaciya gitmisti eczaci sen hala sonuc alamdin mi deyip esime proviron diye bi ilac wermis cok etkiliymis sperm sahisini artiriyomus erkeklik hormonu azliginda etkili oldugu yaziyo recetede ama kafamiza gore ilac kullanmaktan korkuyorum bu konuda bilgisi olan ilaci kullann var mi
arkadaşım üzülme daha yenisiniz hucreler olucak gelişecek zamanla hepsi olur bizde sizin gibi hucre bile yoktu şimdi dondurulmuş spermlerimiz var onun için biraz sabır gerekiyor bu durumda...güzel günler yakındır elbet​SPERMİOGRAM RAPORU
Materyalin Alınma Yeri​: Laboratuar
Abstinens Süresi​: 3 GÜN
Liquifaksiyon Süresi​: 10 dk.
Viskozite​: Azalmış
Volüm​: 2.3 cc
pH​: 8.4
Fruktoz​: 240 mg/dl​( Normali : 200 - 600)
Direkt Mikroskopi hpf (400x) sahasında:
Sperm : - Round Cell : 2-3 EPİTEL ( 11-12 ) Eritrosit : (Nadir ) Aglütinasyon ve tipi:​ Makrofaj​ : Nadir
​
Sperm Sayımı​: - /cc
Round Cell Sayımı​: 200 000 /cc
Round Cell Ayrımı( Peroksidaz Boyama)
Lökosit Sayımı​: 200 000 /cc​​Lökosit Oranı​​​: % 100
İmmatür Germ Hücre Sayımı​: -/cc​​​İmmatür Germ Hücre Oranı​: % -
İmmatür Germ Hücrelerinin Total Germ Hücrelerine Oranı​ ​: % -
Motilite Sınıflama ( Forward Progression Kriterlerine Göre) :
Liquifaksiyondan Sonra​1.saat​2. saat​
4. Derecede Motilite​:​-​-​-
3. Derecede Motilite​:​-​-​-
2. Derecede Motilite​:​-​-​-
1. Derecede Motilite​:​-​-​ ​-
0. Derecede Motilite​:​-​-​-​
Motilite Oranı ( 3 ve 4 derecede olanların toplamı)​: -
(I)Morfolojik Değerlendirme​:​( X) WHO Kritrerleri ​( ) Strict Kriterleri
Normal Sperm Oranı​: % -
Anormal Sperm Oranı​​: % -
Baş Anormallikleri:​Ara Parça Anormallikleri:​Kuyruk Anormallikleri​
1) Küçük başlı​: % -​1) Ara parçasız form​: % - ​1) Çift kuyruk​: % -
2) Büyük başlı​: % -​2)Vakuollü form​: % -​2) Uzun Kuyruk​: % -
3) Yuvarlak başlı​: % -​3) Kısa kuyruk​: % -
4) Sivri başlı( taperet)​: % -​ ​ ​ ​4) Kıvrık kuyruk​: % -
5) Çift başlı​: % -​5) Kuyruksuz form​: % -
6) Stoplazmik vakuollü F.​: % -​ ​6) Vakuollü form​: % -
7) Akrozom anormalliği​: % -​ ​7) Katlanmış kuyruk​: %
8) Amorf başlı​: % -
(II)Morfolojik Değerlendirme​:​( ) WHO Kriterleri​( X ) Strict Kriterleri
Anormal Sperm Oranı​: % -​Normal Sperm Oranı​: % -
NOT: Semenin direkt incelemesinde spermatazoa görülmemiş olup, santrifüj edilen semen pellet incelemesinde de spermatazoa ve imm.germ hücre görülmemiştir .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?