Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

evet elden bişey gelmıyor canım...allahım izin verırse olucak..sorma o kafa bende de var... :) ümit bıtmıyo...inş bitmesin ümitlerimiz herseye ragmen..

Bnmde esim azo hastasi 1 senelik ewliyim varikosel yok esimde kucukken bi hastalik gecurmis ailedi foktora gotrmus duzrlmis sma ergenlikte bktirmamislar dogustanmis doktr ole dedi ilk duydugumda dunyam bsima yikildi kimsenin cocuhunu sewemiyrum kimsede bilmiyr ailemizden baska yeni ewliyiz ne cocugu diyoruz ama ewliligimin 4ayi ogrendik esim bni birakmayi bile dusundu ama ne yapalim kaderimiz buymus duyip boynumuxu bukmemeye calisiyoruz yumurtaya cn veren rabbim bizleree hayirli ewlatlar nasip etsin ins

Merhaba arkadaslar hepinizi cok cok ozledim takip edemiyorum dogru duzgun haftalardir dualari hep okuyorum son biriki kisi kaldi bidahaki dualarda olamiyacagim malesef giremiyorum fazla nete bazen sadece bi bakip cikabiliyorum takip edmem diye katilmiycam insallah ondan sonrakine katilabilirim

Insallah guzel gelismzleri olanlar olmustur
Lavinci hamilelign iyi geciyodur insallah
Bozim durumlar ayni ilaclara devam buayin sonunda hormon testleri yaptiracagiz vakalim insallah hayirlisi olur hakkimizda inanin hepinizi cok ozluyorum yazamadigim zamanlarda hep aklimdasiniz merak ediyorum hepinizi cok cok opuyorum allah hepimozin muradini versin insallah

Herkese günaydın
cuma günü kontrolümüz vardı. yazmaya ancak fırsatım oldu.
Maalesef kötü bir istanbul turu geçirdik.
eşimin germ hücreleri 1 600 000 den 700 000 e düşmüş
lökosit %34 den %46 ya çıkmış
volüm 7 den 2 ye düşmüş
fsh 5 den 8 e çıkmış
anlayacağınız yolunda giden hiç birşey yok. ilerlemeden vazgeçtim yerimizde saysaydık ona bile razıydım. bir yıldır o kadar dikkat etmiştiki eşim o yüzden umutluyduk. hiç aksatmadan binbir eziyetle iş yerinde o ilaçları içti. yemesine içmesine çok dikkat ettik ama hepsi boşunaymış. 3 gün boyunca istanbulun bütün yağmurunu yedik. bir yandan seviniyorum yağmur yağıyor diye bir yandan bizi mi buldu diyorum. yol bilmiyoruz iz bilmiyoruz o yağmurun altında bir Celalettin Beye bir ersel beye bir andromere bir eczaneye

öncelikle geçmiş olsun canım.tedavi olurken kötüye gitmeyi kaldıramıyor insan.gerçeektende bizim gibi olmuşsunuz canım.
bizde celallettin peruyla en son yollarımızı ayırmaya karar verdiğimzde fsh 5 civarıydı.o arada menegonun dozu yükseldikçe yükseldi.tabi pregnlyde onu takip etti.fsh olmuş 35.eşim hormon bombası olarak geziyordu.üstelik bizden o ara foto istedi neymiş spermiyogram yaptrın.fotoda ne göründüyse artık.zaten çıkmayacağı ayna gibi gösteriyor kendini.adam 2 adım yol yürüyemiyor.agresif,libido desen yerlerde ki ben eşimin bu kadar isteksiz olduğuna hiç rastlamadım.doktorcuğun dediğine göre sık boşalması gerekiyor.iyide olmuyor istek yok.zaten verilen ilaçların karaciğerde birikmesi ayrı.alınan antibiyotiğin böbreğe verdiği zarar görünmüyormu.eşimde böbrek taşı oluştu.haftada bir acile muhakkak gidiyorduk.taş ateş yapıyordu.sancısı kesilmiyordu.doktor çok yoğunmuş tele cevap veremiyor.iyide yoğun olan insan bursa buluşması yapıyor,facede hastalarla muhabbet ediyor,soru cevap yapıyor,ama kendi eserine bir hastanın çöküşüne hayattan vazgeçişine,verdiği ilaç dozlarıyla eşimin bozulan değerlerine açıklama yok.cevap yok.beni aylarca immatür germ hücrelerle kandırdığını zanneti.biliyordumki bizde zaten elonge spermatid vardı.hala merka ettiğim tedaviye başladığımızda bu kadar yüksek olan hücreler sperm olarak görmediğim.biz 11 ay bounca demekki tedavi olmamışız bu yüzden geriye gittik.çünkü verdiği nebido iğnenin zaten erkek korunma yöntemi olduğunu,bunun sperme etki değil tepki ettiğini umarım kendiside öğrendi..vee ben nebido iğnenin bizi ne kadar gerilettiğini öğrendiğimde öfkem nefretim daha bir çoştu.evet nebido olmadanda fsh düşer.bunuda selahattin hocanın sayesinde yaşadık.daha 3 ay dolmadan.bu tedavide kullanılan ilaçlar aynıdır ama doz ayarlaması önemlidir.haftanın 5 günü kalbura dönmeye gerek yok,mideyi ilaç bayramı havasına sokmaya gerek yok.bütün dünya ve türkiyede uzun ve gereksiz antibiyotik kullanımının daha dirençli bakteri ve mikropların çoğalmasına ve mutasyona uğrayarak daha dirençli hale geldiğini söyleyenlere kulak verilmez mi.kendi adıma iyikide daha fazla devam etmedk.her şerde bir hayrın olduğunu bizzat yaşadım.birde en son eşimin vücudunu beğenmeyerek vücut tepki vermiyor demesine hala gülüyorum.vücut aynı değişmedi.ama çok güzel tepki verdi elhamdülillah.inşallah en kısa sürede spermler gelecek.size tavsiyem böyle deneme yanılmayla olmaz bu iş.menfaat kişisel çıkarlar olmaz hekimlik anlayışında.biz ilk gittiğimizde çalıştığı aktarların hastalardan para kopardığını söyleyen onları yerden yere vuran insan ne olduda onlarla devam etmeye karar verdi.onlarla organizasyonlara katılıyor.onlarla hastaları bir araya getirip sözde güzel gece düzenlendi.hani bu adamlar paracıydı.ben tanımıyorum artarcıları bana doktorcuk böyle tanıttı onları.şimdi nasıl sözüne itimat edilipte güvenmeli.

Son düzenleme:
Merhaba canım.Sen dualara katılacağını söylemiştin.Günlük olarak okuyorsun değil mi
Umudumuz47 arkadaşımızdan itibaren seni ekledim haberin olsun.
Burda en güzel şeyin birbirimize ettiğimiz dua olduğunu unutma gülüm
Senden haber bekliyorum

Dur bakalım hemen niye moralini bozuyorsun
Hücreler bölündüğü için düşmüştür
Spermatit ve spermatosit oranlarınız kaç çıktı :44:
Dr ayrıca söylemedi mi size
Bu tedavi de moral ve dua çok önemli
Böyle yapıp da eşini de üzme canım lütfen
Hiç bir şey boşuna değildir
Sadece nasip kısmet

Ne gibi bi tedavi uyguluyo cnm size. Sizin problem neydi

geç yerine indirilmiş testis.bir kere microtese olmuştuk.elonge spermatid çıktı.zaten boyamalı sperm testindede bol miktarda elonge spermatid vardı.ameliyatı ve öncesi tedaviyi kaan Aydos yaptı.
selahattin çayan hormon tedavisi uyguluyor canım.perudan ayrıldığımızda fsh 35 lerdeydi.allah arzı olsun 5 haftada fsh nebido kullanmadan sadece hatfada 2 ovitelleyle gördük bu sonucu.şimdide ek olarak neofortil tablet günde iki defa kullanıyor.eşim kendisini çok dinç hissediyor bellide oluyor zaten.

canım birde hoca uzun süre antibiyotik kullanımının faydadan çok zarar verdiğini söyledi.bunu biz yaşadık.hem lökositleride temizlemiyor herkesin sonucu ortada.hem antibiyotik kullanıp hem eşli korunanların lökositleri temizlenmediği aksine daha da yükseldiği aşikar.sadece böbreği ve karaciğeri yoruyor.tek yaptığı bu.

spermiyogram
Merhaba arkadaşlar, benim eşimde azospermi ve son testimizde 636.000 germ hücre 134.000 lökosit çıktı. germ hücrelerin % 68'i spermatid, %32'si spermatosid olarak yazılmış. Tecrübeli arkadaşlarım sizce bu sonuç nasıl tedaviye yeni başlıcaz bu oranlarla sperm çıkışı olabilirmi ve bu süreç ne kadar sürer acaba?Yardımcı olursanız çok sevinirim hiçbişe anlayamıyorum.Bizde Celalettin beyle başlıyoruz tedaviye. Allahım bu durumu yaşayan bütün arkadaşlarımın eşlerine acil şifalar nasip eder inşallah hem bize hem de eşlerimize bol sabır azim ve dayanma gücü nasip eylesin inşallah. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun hayırlı sağlıklı ve salih bebekler nasip eylesin..

spermiyogram
Merhaba arkadaşlar, benim eşimde azospermi ve son testimizde 636.000 germ hücre 134.000 lökosit çıktı. germ hücrelerin % 68'i spermatid, %32'si spermatosid olarak yazılmış. Tecrübeli arkadaşlarım sizce bu sonuç nasıl tedaviye yeni başlıcaz bu oranlarla sperm çıkışı olabilirmi ve bu süreç ne kadar sürer acaba?Yardımcı olursanız çok sevinirim hiçbişe anlayamıyorum.Bizde Celalettin beyle başlıyoruz tedaviye. Allahım bu durumu yaşayan bütün arkadaşlarımın eşlerine acil şifalar nasip eder inşallah hem bize hem de eşlerimize bol sabır azim ve dayanma gücü nasip eylesin inşallah. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun hayırlı sağlıklı ve salih bebekler nasip eylesin..

merhaba canım.inşallah çıkar.gaybı rabbil alemin bilir.yalnız şunu anlamadım.636 germ hücrenin nasıl yüzde 68 spermatid oluyor.32 si spermatosid.hiç raund celler yokmu.bu test bizim evvel önce yaptırdığımız boyamalı sperm testine benziyor.şimdi bu test yıkamalımı boyamalımı santrifüjlümü.inşallah yüzünüz güler.biz peruyla sperm elde edemedik size nasip olsun.bizim hücrelerimizde 1.550.000 dide.bilemiyorum artık.

Canım diğer arkadaşlarım daha tecrübeli ama anladığım kadarıyla sonuçlar gayet güzel. Canını sıkacak bir durum yok. tulay_20 arakdaşımızın gönderdiği cevaplar arasında bununla ilgili (13279. sayfa) daha ayrıntılı bilgi de bulabilirsin. Normal insan vücudunda ki hücreler 2n kromozomlu ama sperm ve yumurtalar n olması gerekiyor öncelikle anneden ve babadan gelen n kromozomlu hücreler birleşerek 2n oluşturacak. Spermatid olması hücrelerin bölündüğünü gösteriyor yani n olduğunu gösteriyor ve bu da sizde gayet fazla. Allah'ın izniyle bundan sonra olgunlaşıp spermi oluşturacaklar. Hiç canını sıkma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…