canim anladigim kadariyla herkesin sorunu ayri oldugundan hoca ve ersel bey herkese farkli ilac veriyor.. basta benimde kafam karisti baya cünkü burda herkes baska baska ilac aliyor sanki...bak biz daha yeni gittik oraya ve esimde 100% spermatosit cikti spermatid hic yazmiyordu ama geriye kalan bütünnnnn degerler normal. bize igne verdi haftada 3 kere (pregnyl) ve ersel beyde bitkisel haplar verdi...3 ay sonra bi kontrol dedi bakalim cok merak ediyorum. birde merak ettigim ona gidenlerin ilk basta spermatid mi cikiyor herkesin yoksa herkes mi spermatosit olarak gidiyor? (oysaki bizim pateloji raporunda nadir gec devrede spermatid var yaziyordu...)
birde bende farkediyorum neden bazilarina bunu bazilarina onu veriyorki diye, hatta bi sormak istiyorum ama buseferde ne haddine felan diye bisey derse diyede cekiniyorum...
Canım bence aklina takılan ne varsa sor hocaya çekinmeden çünkü diğer türlü eve dönünce soru işaretleri ile doluyor insan. Ben de giderken şunu sorayım bunu söyleyeyim diyorum gidince heyecandan unutuyorum gecen sefer sordum aslında tabi iğne kullanacaksınız çünkü sperm çıktığında kalitesini artırmak gerekebilir o zaman igneye geçicez dedi. Esim de iğne olma taraftarı olmadığı için ustelemedik bitkiseller le devam edelim biraz daha dedik ama sanırım bir sonraki kontrol de igneye mecburen başlayacak. Benim de kafam karışıyor inan ve bizim gibi iğne kullanmayan yok sanırım
cnm şükürki raporla alıyorz. ya olmasa daha cok sıkıntı çekerdik. inşallah bebeklerine bakarken tüm bu çektiklerini unutursun. geçen dr.görüşmesinnde ağlayan gözlerin gülmüştür insallah. valla benim bile içim ferahladı.
ilkbahar ilkbahar,doğadandeva,ecrin23,cantanem arkadaşlar sizlerde sperm çıkışları başlamıştı son durumunuz nedir biraz bahsedermisiniz?
yok son 3,3 ayda azaldı artık meni bir damla ancak....sanırım en cok zorlanana biziz...şimdi eşime bir cok test verdi hipofz mr,tests dopler, genetik test,inhibin b falan bilmiyorm ama umudum kırıldı,,,kolum kanadım kırıldı gibi...eşim vazgececek tedaviden artık hücrede cıkmazsa geçtik menide azaldı iyice...sabır allahım sabır ama çok zor çok:-(
canım biz menagona başladık ersel beyin İlaçları devam temmuz gibi kontrol var inşallah kaliteli çıkışlarda olurn
amin arkadaşım.inşallah bol bol kaliteli sperm çıkar kontrolünüzde,dondurulmuşunuz varmı hiç?
amin arkadaşım.
yok canım bizim dondurulacak kadr çıkış yok, olanlarda 1-2 yerinde hareketli kalanı hareketsiz.
Arkadaslar im merhaba bizde celalettin peru nun hastasiyiz ama arif bey bize böyle ayrintili Sperm sonucu vermedi nisan da gittik bizde sizlere ayrıntılı mi veriyor kafam karıştı siz mi talep ettinizayy canım 1-2 tanede olsa çıkış varya gerisi gelir Allahın izniyle,inşallah bizde tüm arkadaşlarımızda yaşarız bu güzellikleri.
Arkadaslar im merhaba bizde celalettin peru nun hastasiyiz ama arif bey bize böyle ayrintili Sperm sonucu vermedi nisan da gittik bizde sizlere ayrıntılı mi veriyor kafam karıştı siz mi talep ettiniz
ayy canım 1-2 tanede olsa çıkış varya gerisi gelir Allahın izniyle,inşallah bizde tüm arkadaşlarımızda yaşarız bu güzellikleri.
elhamdülillah çıkışlarımız başladı. Aklıma geldikçe burdaki herkese dua ediyorum
maşalalhhhSlm canim arkadaslarim bikac zamandir giremiyorum misafirlerim var yatili . Insallah yakin bir zamanda aranizda olacagim insallah herkes iyidir guzel haberlerde vardir gecmisi okuyamadim kismetse yarin okurum. Bu arada dun doktora gittim iki tane prensesim olacak Allahin izniyle cok mutluyum hep kizlarim olsun istemistim Allah hepinizin gonlune gore versin bu mubarek gunde insallah yakinda sira sizde de olacak canlarim
cnm hoşgeldin kusura bakam dönemedim sanaDün gece 2,30 da eve geldik.Hemen yattım çok yorgundum çünkü
Sabah da işe geldim.İşlerimi hallettim hemen size yazayım dedim
İstanbul maceramız gayet güzel ve umutlu geçti
Dün sabah erkenden Arif Beyin orda testimizi verdik
Bizim geldiğimizde kimse yoktu.Biraz sohbetin ardından Testi merak için de mikroskop ile incelemeye başladık
Germ hücrelerin nasıl bi şey olduğunu ve bol miktarda spermatatitleri gösterdi Arif Bey.
Spermatit bölünmüş hücrelerin sperme dönüşecek hali demek.
Allah Razı olsun kendisinden.Şimdiye kadar hangi laborant size meni yi inceleme fırsatı verdi
Bize "Bu sperm çıkma işi hemen anında olacak diye bir şey yok.O kadar çok aşamaları var ki hepsi zamanla sabırla ve dua ile olacak
3 yıldır gelenler var dedi."
Aslında haklıydı da bizler hemen çıksın istiyoruz.Ha deyince olsun istiyoruz.Oysa bir sperm 72 günde oluşuyor
Neyse Arif Bey ben 2 saat daha inceleyecem dedi
Bizde oradan Eyüp Sultan a gitmek üzere ayrıldık
Eyüp Sultan da öğle namazını idrak ettikten sonra hepiniz için dua ettim
Selavati Tefriciyemi orda dualadım biraz şanslıydım bu açıdan
Saat 3 de hastaneye gittik.Sperm test sonucumuzda bir öncekine göre iyi idi.Hücreler artmış haliyle bol lökosit de var
1 100 000 olmuş hücreler-lökosit 700 000-%28 Spermatit-%72 spermatosit çıktı
Dr gayet güzel ilerliyoruz dedi.Amacımız spermatit oranının spermtaosit oranını geçmesi
Ve ardından çıkışların hazır ola geçmesi.
Dr bir başka kişinin de normal sperm testini gösterdi.Sperm var ve spermatitlerin oranı spermtaosit oranını geçmişti
Yaklaşık 45 dk dr la konuştuk sohbet ettik
Sonuca ulaşmak içi az kaldı dedi
Şu anda ameliyat olsa kesin çıkar dedi.
Ben de olsun da bir an önce kurtulalım dedim.
Gülüştük sonra burda önemli olan doğal çıkışı sağlamak dedi
Pregnil dozunu arttırdı ve menagon yerine menapur yazdı
Menapur daha etkiliymiş.ALLAH razı olsun raporumuzu da çıkarttı
Bir daha ki kontrol 2 ay sonra.
O zaman daha güzel sonuçlar alacağız İNŞAALLAH dedi
Dr YA ALİYYÜL AZİM esmasını zikredin dedi
Sabır ve dua ile azo yu yeneceksiniz dedi
ALLAH razı olsun kendisinden.
Ben eşimden biliyorum ki tüm işleri geç oluyor ve temiz oluyor
Eşim liseyi bitirdikten 12 yıl sonra mesleğini yapma imkanı oldu
Herkes doğuya giderken o bulunduğu ile atandı
Ehliyeti 6. sefer de aldı.Ama pilot gibi şöfor oldu
Eşimde sperm çıkacak ve milyonlar olacak sadece vakti saatini bekliyoruz
Önemli olan sabır ile dua ile moralimizi bozmadan her şerde bir hayır olduğunu düşünerek yola devam etmek
Sabırsız olmak imansızlıktandır.Şeytana uymayalım lütfen.Şu mübarek üç aylarda dualarımızı ve ibadetlerimizi bol bol yapalım
Yalnız ateşli bir sabır ulaştırır bizi muhteşem bir mutluluğun kapısına.
Sabretmeyi bilmiyorsan baştan kaybetmişsindir zaten
Rabbim hepimizi duası kabul olunanlardan eylesin İNŞALLAH
cnm kusura bakam sana cvp yazamadım gözümden kaçtıYesilcim rabbim gönlüne gore vermiş.güzel mevlam saglik ve mutlulukla kucagina almayi nasip etsin.çok sevindimmm
Darisi bizlere insallahhh
cnm ne demek o canımı al sakın sakınbugun çıkan inhibin sonucu eşimin 5 gelmiş....zaten 3 aydır tedavide hücrede çıkmadı üstüne meni gelmemeye başladı...hiç iiyi değilim olmuyor 1,5 senedir bir adım ilerleyemedik 1,5 senedir bir kez değerlermz artmadı...içimden Allahım ya bu acıyı alsın,ya da canımı....
iğne aslında hormon içiçn cnm genelde iğne kullananların hormonları yüksek çıktığı içiçn kullanıyorlar sizin normal olduğu için vermemeiiş olabilir.. sen buna takılma önemli olan sağlıkla eşinde spermler çıksınKızlar merhabalar ya farkettim de celalettin hocada tedavide olan herkes iğne kullaniyor biz dokuz aydır tedavideyiz hala iğne kullanmaya baslamadik sadece bitkisellerle devam ediyoruz çünkü hormonlar normal daha doğrusu normaldi son testte fsh biraz yükseldi sadece bitkisel ilaclarla %14 spermatid çıktı ama sizce igneye gecmedikce spermatid ler sperme dönüşür mu aslinda iğne de kullanması iyi degil tabi ki yan etkileri var ama ne bilim bitkisellerle vakit mi kaybediyoruz aceba
cnm ben normal yollal bebeğimi beklicek yaşı geçtim yani yaşım 20 lerde olsa belki beklerdim ama 32 yaşında bi kadınım artık neyi beklesem bana yarar sağlamaz .. hamdolsun bizde çıkış oldu darısı herkese olsun burda hep dualarımdasınız..biz tüp bebek denicez morfolojimiz düzeldiği an kısmet ne zamansa artık alalh bilir bekelmek zor ama olsun buralara gelmek bile hayalken bu günleri yaşamak şükür sebebi...arkadaslar celalettin hocaya gidipte sonunda sperm gören yada insallah görecek arkadaslar sonrasinda tüp bebek mi planliyor yoksa normal yoldan gebe kalma sansi oluyormu? Celalettin hoca bu konuda hic birsey dedimi acaba sizlere??
Merhaba canım gülerim arkadaşımızın yaptığı tabloda sizde bol miktarda spermatid çıkmış şimdi spemlerinizi de görmüşsünüz. Spermatidlerin sperme geçmesi ne kadar zaman sonra oldu ve hoca bu sürede eşine hangi ilaçları vermişti acaba? Bizimde değerler sizdeki gibi hemen hemen şuanda hoca bize bitkisel 3 sıvı ve 2 kapsül verdi 1 aylık kullanım için bunların tamamı bitkisel canım. Ek olarak kullandığınız gıda takviyesi veya önerebileceğin birşeyler varmı yardımcı olursan sevinirim. İnşallah çıkışlarınız dahada artsın canım ve hayırlısıyla bebeğine kavuşursun. Rabbim yüzlerimizi güldürsün..
amin arkadaşım. Bizim spermatit incelemesinden önce başladı çıkışlarımız canım o dönem sadece ersel beyin bitkisellerini kullandık. Biz aynı anda çok ürün kullanma taraftarı değiliz hoca ne verdiyse onu kullanıyor çünkü daha önce ne bulduysak kullandık ve bütün değerleri bozuldu eşiminç şuan menagon igne kullanıyor . Yine ersel beyin tavsiyesi ile menengiç ve çemen kullandı. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?