Tabiki sorarim ama bizim bundan bir önceki testte bas uzamış spermatid çıkmıştı yani kuyruğu olmayan ama başı uzamış anladigim kadarıyla spermatizon kuyruk olusmaya başlamış sekli ama hücre icinde yani şöyle düşün bir hucreden sekuz sperm oluşuyor bolunmeler sonucu ve bunlar hücre disina çıkıyor bizinki hucre icinde kalmış sekli diye anladim ben ama tabi ki onceden de yazdığım gibi benim de kafam karıştı hoca ile konuştuk ilerleme iyi dedi ama uzun konuşamadık tatil günü arif beye ulasamadik biz de soru işaretleri ile doluyuz su an ama hoca ilaclariniza biraz daha devam edin dedi bir dahaki testte hocaya gidicez sanırımhocayla görüştünüzmü peki.görüştüğünde sorabilirmisin canım.spermatozon en son aşamaysa spermatid hangi aşama oluyor.yanlış anlama biz şimdiye kadar spermatid spermatosidi geçince spermatoza oluyor diye biliyorduk.şimdi sizde bu durum olmadı.yani spermatidler spermaotosidleri geçmeden spermatozon çıkmış.valla ben aklım çorba oldu.yani doğru ne,ne değişik kavramlar kafa almıyor.yani sizdeki durum bilinen tüm doğruları götürdü.
yada spermatidle elonge spermatid aynı şey değilmi.değilse sizdeki elonge spermatidmi oluyor.yanlış anlama ben kavramlarmı değişti.isimlermi değişiyor akıl almıyor.sonuç ne olursa olsunda sperm çıksın o zaman rahatlar insan.
Tabiki sorarim ama bizim bundan bir önceki testte bas uzamış spermatid çıkmıştı yani kuyruğu olmayan ama başı uzamış anladigim kadarıyla spermatizon kuyruk olusmaya başlamış sekli ama hücre icinde yani şöyle düşün bir hucreden sekuz sperm oluşuyor bolunmeler sonucu ve bunlar hücre disina çıkıyor bizinki hucre icinde kalmış sekli diye anladim ben ama tabi ki onceden de yazdığım gibi benim de kafam karıştı hoca ile konuştuk ilerleme iyi dedi ama uzun konuşamadık tatil günü arif beye ulasamadik biz de soru işaretleri ile doluyuz su an ama hoca ilaclariniza biraz daha devam edin dedi bir dahaki testte hocaya gidicez sanırım
Gününüz yüzünüz gibi aydın gönlünüz gibi nurlu olsun.. Rabbim sesinizii duysun, dua eden nefesinizi sebebinize ulaşıncaya kadar baki kılsın inşallah..
Gününüz yüzünüz gibi aydın gönlünüz gibi nurlu olsun.. Rabbim sesinizii duysun, dua eden nefesinizi sebebinize ulaşıncaya kadar baki kılsın inşallah..
günaydın canım.amin.sesimiz inşallah arşı alaya ulaşır canım.
Günaydın canlarım, amin güzelim Allah dualarımızı kabul etsin tez vakitte hayırlısıyla.
şekillerle hücre ve çeşitleri.
burdan biraz daha anlayabilirsiniz
yani spermin oluşması için bir çok aşamaları var.
Eki Görüntüle 1150653
şekillerle hücre ve çeşitleri.
burdan biraz daha anlayabilirsiniz
yani spermin oluşması için bir çok aşamaları var.
Eki Görüntüle 1150653
Seminifer tübülde spermlerin gelişim aşamaları yukarıda görüldüğü gibidir. Sperm ana hücreleri (spermatogonium) seminifer tüpçüklerinin çeperlerinde yer alır. Bu hücreler bölünüp"spermatid" adı verilen hücrelere dönüşürler. Bu işlemlerin son aşamasında ise spermin kuyruk ve baş kısmı oluşur. Bütün bu kompleks işlemlerden sonra içinde o kişiye ait bütün bilgilerin saklandığı erkek üreme hücrelerinin gelişimi tamamlanmış olur
birde kızlar ben şunuda merak ediyorum.mesela azosperm olmayan sağlıklı erkeğin spermiyogramı nasıl oluyor.sağlıklı biri arifte spermiyogram yaptırsa keşke
Dr bize gösterdi fazla incelemedim ama hemen hemen hepsi aynı
Azosperm hastalarına baktığı şekilde bakıyor.
Hücreleri lökositleri spermatitleri spermatositleri yazıyordu
Sperm çıkışı vardı ve spermatit oranları yüksek çıkmıştı.
Bunlarda sadece sperm yapımında bozukluk vardı
Bir dahaki gittiğimde sırf senin için isteyip bakacağım
Burda yayınlarım İNŞALLAH
tamam canım bekliyorum.
elzemlerin spermatid düşük spermotosid yüksek.
şimdi immatür germ hücre hangi aşama oluyor.
bizim arifte yaptırdığımız testte o zaman 1 550 000 immatür vardı.
şimdi bizim neyimiz var.immatürle elonge spermatid aynımı.
yıllarca elonge spermtid ne diye araştırdım.şimdi bu kavramlar iyice aklımı karıştırdı.
yani doğru tek olsa net olunuyorda bu kadar şey zihin bulandıryor.
ama açıklamaların için teşekkür ederim.
birde kızlar ben şunuda merak ediyorum.mesela azosperm olmayan sağlıklı erkeğin spermiyogramı nasıl oluyor.sağlıklı biri arifte spermiyogram yaptırsa keşke
Arif beye ulaştık ve elogne spermatid ile spermatozon aynı demiş esime yani tüp bebek yapilabiliyormus ama tabi ki basari şansı az yani sperm degilbu yeni çıkan kavramlar beyin jimnastiği yaptırıyor bana.biz microtese olurken bizde elonge spermatid çıktı.ben yıllarca elonge spermatid ne diye araştırdım.tamam olgunlaşmamış hücrede ne.neye yarar.sonrası ne diye araştırdım.sonra elonge spermatidin baş ve boyunu olup kuyruğun çok yeni oluştuğunu öğrendim.yani kuyruk oluşunca gelişim tamamlanıp sperm oluyormuş.biz yıllardır hangi tedavileri olduysak o kuyruğu uzatamadık.anladımki en zoru kuyruk oluşumu.döllemeyi sağlyan kuyrukmuş.benim kafamı karıştıran yanlış anlama yeni anlamlandırılan kavramlar.bu yüzden hep merak ediyorum spermatid ile elonge spermatid aynımı diye.bir yanım aynı değil diyor.ama bende kendi doktoruma bu kavramları soracağım.kafam allak bullak.hiçbirşey yerine oturmuyor.
Canım benim ağzından bal damliyor inşallah oyle olur inşallah hepimizin yuzu evlatlarimizla gülerCanim gözün aydin olsun.inşallah bir dahaki teste gelsin o supermenler milyonlarca kalilteli saglikli supermenleriniz olsun canim evladina kavusturan hareketli kuyruklu basli supermenler olsun hepsiii
Evet aynen öyle spermatosit ler bolunup spermatid onlar da ikincil spermatid yani olgun spermatid oluyor arif bey hepsini spermatid olarak degerlendiriyor ama sanırım boyutlarini da yaziyor 5 mikron 8 mikron gibi en son ise başı uzamış kuyruğu olmayan spermatidlere yani elogne spermatid lere spermatozon deniyor tabi bunlar benim anladığım yzni spermatid ne kadar buyukse gelişimi o kadar fazlaşekilden anladığım spermatid genç spermatid,elonge spermatid ise gelişmiş spermatid oluyor.o zamanda arifde yapılan testlerdede deniliyorya spermotosidler spermatidi geçince sperm çıkıyormuşya tabloya görede spermositler spermatidi geçincede gelişmiş spermatidlere geçiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?