Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım devlettekiler önemsemiyor pek eşim gitti muayene bile etmedi ultrasonlar baktırdı sadece

araştırıp gitseniz tatlım eşim söylüyken torsiyon ameliyatı geçirdi ve devletteydik gayette iyi ilgilendiler gerçi eşimin akrabası orda çalışıyordu hizmetliydi şunu hiç unutmam dr. demiş ki hocam benim akrabam yakında evlenecek iyi ameliyat edin doktorda sende her acıdığın hastayı akrabam diyorsun hocam soyismimize bakın demiş ALLAHIM NASİP ETTİ İYİ DR. GELDİK ÇOK şükür birazda devlette gidince ağlayıp sızlayacaksın gerçi eşim duramıyorum git söyle diyorlardı beklemiş ti. nette okudum eğer o ağrıya dayanıp gitmeseydi testisleri alınacaktı eğer öyle olmuş olsaydı şimdi azo spermle savaşıyor olmazdık veyahut hastalığımıza şifa arıyor olamazdık yinede hamd olsun ALLAHIMA Kİ bize bu derdi verdi başa çıkabilmemiz için yardımda ediyor zamanı ve yeri en hayırlısını en iyisini bilen ALLAHIM VAR RABBİME EMANET ETTİM BÜTÜN SIKINTILARIMI EN İYİSİN, BİLEN VEREN ALLAHIMA...

canım müfit hoca muayene eder eğer varikosel gerçekten doplerden görünenden daha fazlaysa bunu anlar zaten bu konuda güvenebilirsiniz.Eğer ameliyat gerekiyorsa ameliyatınızı yapar.Daha sonra 6 ay süre verir.Bu sürede de spermiyogram ve hormon testlerinizi her ay yaparak telde konuşursunuz.Yanına gitmenize gerek yok.Eğer 6 ayda çıkış olmadıysa tese önerir.Asla o iğnelerden kullanmanıza izin vermez.Sizin hormonlarınız zaten normaldi.Prolaktin yüksekliğide bir ilaçla düzeliyor.Belki ben de teseye karsı biriydim ama o iğneleri iki sene kullanmaktan çok daha iyi diye düşünüyorum.Ama emin ellerde yapıldığı sürece.Bulunduğun şehirdeki herhangi merkezde değil de gerçekten bu işin ehli biri tarafından yapılmalı.O zaman çıkmasada için daha rahat olur.Ve şimdiye kadar tedavi yerine tese olsaydınız belkide şu an tüp bebeği bile yapmış olurdunuz.Tesede çıkan arkadaşları düşün mesela lavinci aklıma o geldi.Tedaviyle normal çıkış beklemedi ve şuan doğumuna çok az kaldı.Bence teseden bu kadar korkma.Evet çıkmayınca kaldırması zor ama ya çıkarsa...İşte o zaman herşey değişir.Bu benim fikrim canım.İnşallah sizin için hayırlı olan kararları verirsiniz

Canim cok haklisin bunu esime kabul ettirmek zor.tabi ama. Biz varikosel.icin hocanin yanina gitmeyi dusunuyoruz. Dopplerde grade 1 cikti ama biz elle muayene ettirmek istiyoruz. Burda.memorialda bi dra elle muayene oldu esim col fazla yok demis bilemiyorum tabi. Insallah dedigin gibi dogru karar veririz. Igneler cok yan etki yapti. Kilo aldi esim goguslernde buyume oldu sivilce cikti. Ki cildi esimin puruzsuzdu. Evet hucre olusmaya basladi ama nereye kdr igne vurulcak.

Eşinle herşeyi en ince ayrntısına kadar konuşun canım.O da korkmasın tese olmaktan.Testis zamanla düzelir.Diyelim ki iğneler 2 sene içinde zarar vermedi sadece bazı yan etkiler yaptı.Ama sonradan da problem çıkarmayacağı belli değil.Biz hiç iğne kullanmadık.Kullanmayıda düşünmüyoruz.Eşim de bir daha asla tese olmayı düşünmüyordu.Ama şimdi son bir defa daha olmak istiyor.Hiç ısrar etmedim aslında kendisi kabul etti.Ama dediğim gibi bu defa riske atmak yok.Şimdi biz hep diyoruz ki varikosel varken yaptılar neden?İkincisi saçma sapan insanlar yaptı teseyi belki vardı ama bulamadılar.Aklımızda hep bu sorular.O yüzden artık şansa bırakamayız.Eğer güvendiğimiz doktor da bulamadık derse ben de bu defteri kapatırım.Olmayan spermin peşinde koşamam.Artık hakkımızda hayırlısı canım.Belki eşinin kararı değişir.Siz yinede bi konuşun.Belki de ameliyattan sonra normal çıkış olur bilinmez ki canım.İnşallah da öyle olurrr...

Yanlış hatırlamıyorsam grade 1 di canım ama elle muayenede var demiş doktor bizede elle muayenede var dedi Müfit hoca onların doktoruda Müfit bey
bu arada sunuda merak ettim bdt arkadasimizin esindede gerade 1 miydi acaba

biz bir özel hastanede yaptırmıştık ultrasonu.grade 1 falan yazıyormuydu bilmiyorum.yada ben dikkat etmedim.sadece 2,5 mm sol varikosel yazıyordu.
özel hastanedeki doktor azo sebebiniz bu değildir sanmıyorum dedi.
benim uzmanlık alanım erkek infertilitesi değil sizi kaan Aydos a yönlendireyim.ben bazı testler tahliller yapmış olsam bile yine ona gitseniz iyi olur.durum kritik demeye getirmiş.
ben araştırma yaptım. kaan hoca yerine müfit hocaya gittik.
gidince ultrason kağıdını ve sıfırı gördüğümüz 2 ayrı testi götürdük yanımızda.
ultrason kağıdı varikoselin varlığını tespit eder.ama büyüklüğü yada ameliyatlık durumunu ancak elle yapılan muayenede anlaşılır.2,5 mm yazışına çokta itibar etmeyin dedi.
ve muayene yaptığında kesin ameliyat şart yazılandan daha fazla dedi.ameliyat olman lazım ama illa bana olun diyemem dedi.fiyatını verdi.karar verirseniz beni arayın dedi.akşam eve gidince aradım ben karar verdik diye.
ve ameliyatta 4 damar bağladı.bence 4 damar hiçte az değil.
bizim hormon değerlerimiz normaldi.
kromozon analizinde genetik bir problem yoktu.
7 aralık 2013 te ameliyat olduk.
11 ocak 2014 te kontrole çağırdı.ve testte yıkama sonrası 50.000 sperm görüldü yazıyordu.

Slm kizlar benim esimin hormon degerleri dusuktu bugun ultrasondan bakildi testislerde bisey yok endokronoloji ye gittik persembe beyin mr cekilecek hormonlar in calismasini engelleyen biseymi var diye bakilacak sonra tedaviyr başlanacak eger sperm olusursa 6 ay sonra tup bebek yapılacak normal zor olur bide benim esim 40 yasinda oldugu icin bekletmeyelim dedi doktor

Eşin sperm testi verdi mi
Yani sizde sperm var mı yok mu

Eşin sperm testi verdi mi
Yani sizde sperm var mı yok mu
Canim biz test vermeye gittigimizde 2-3 damla olmus oda yeterli degil olcum icin dediler bidahada gitmedi test vermeye olmuyo diyo yani varmi yokmu bilmiyoruz doktora bunu soyleyince tedaviyle sperm olusur demis hormonlar calismiyo demis

Bi gidip muayene olalim bakalim varikosel icin ne diyecek hoca insallah dedigin gibi.olur canim Allah istemediktn sonra o igneleri yillarca vurdrsanda tese olsanda olmuyo.rabbimin istemesi lazim.ol der oluverir.

OTE="demet1973, post: 38217752, member: 417169"]Arkadaşlar eşim sperm testi verecek Perşembeye güzel haberlerle gelmek dilegiyle bize dua edin.Allah hepimizin yardımcısı olsun.[/QUOTE]
Dualarim sizinle inşallah canim rabbim yilin son ayında ve yeni yila girerken umutlu neşeli sonucu hayirli saglikli evladiniz olsun.rabbim eşinin tüm kullandiklari şifa olmuştur.
Sayende topige neşe umut gelsin.

OTE="demet1973, post: 38217752, member: 417169"]Arkadaşlar eşim sperm testi verecek Perşembeye güzel haberlerle gelmek dilegiyle bize dua edin.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Dualarim sizinle inşallah canim rabbim yilin son ayında ve yeni yila girerken umutlu neşeli sonucu hayirli saglikli evladiniz olsun.rabbim eşinin tüm kullandiklari şifa olmuştur.
Sayende topige neşe umut gelsin.[/QUOTE]

Canım ne kadar güzel yazmışın inşallah güzel haberlerimiz olur hepimizin Allah razı olsun.

Bi gidip muayene olalim bakalim varikosel icin ne diyecek hoca insallah dedigin gibi.olur canim Allah istemediktn sonra o igneleri yillarca vurdrsanda tese olsanda olmuyo.rabbimin istemesi lazim.ol der oluverir.
evet canım aynen öyle ol desin yeter.Bi gidin de bakalım hakkınızda hayırlısı olur inşallah

Kadında ve Erkekte FSH Yüksekliği

Kadında ve Erkekte FSH Yüksekliği;

FSH hormonu beyinden salgılanan ve kadında yumurtalıkları, erkekte ise testisleri uyaran bir hormondur. Böylelikle hem üreme hücreleri olan sperm ve yumurtayı geliştirir, hem de kadınlık ve erkeklik hormonları olan östrojen ve testosteronu salgılatır. FSH ölçümü en sağlıklı adetin 2-7. günleri arasında yapılır. FSH hormonunun yükselmesi ise aslında kadında yumurtalıkların erkekte ise testisin yeterli fonk...siyon göremediğini gösterir. Yani beyinden salınan FSH yükselerek yumurtalıklardaki üretim azlığını telafi etmeye çalışmaktadır. Normal çalışan bir yumurtalıkta FSH değeri genellikle 10 mIU/ml'nin altındadır. 10- 15 arasındaki değerler rezervlerin azaldığını ve gebelik şansının da göreceli olarak zayıfladığına işaret eder. 15- 20 arası değerlerde durumun daha ciddi olduğunu ve gebelik elde etmenin oldukça zorlaştığını çalışmalardan ve tecrübelerimizden bilmekteyiz. Genelde 25 den yukarı değerlerde ise tüp bebek tedavileri sonuç vermemektedir.

40 mIU/ml den yukarı değerler ise genellikle menopozu ifade eder.

Araştırmaların sonuçlarına göre zaman zaman normal değerler gözlense bile yükselme belirtileri gösteren FSH değerleri o birey için gebelik şansının azalmış olduğunu göstermektedir.

Yumurtalık rezervlerinin azalması aynı zamanda ultrason ile de kolaylıkla tespit edilebilmektedir. Yumurtalıklardaki 3-8 mm arasındaki boyutta izlenen ve antral folikül adı verilen küçük su keseciklerin sayısı azaldıkça FSH değerleri de yükselecektir.

FSH yüksekliği kadınlar için genelde yaşla ilişkili olan bir durumdur. Yani yaş ilerledikçe özellikle de 35 yaştan sonra FSH hormonunda yükselme gözlenebilir. Ancak bazen genç bayanlarda da yumurtalık rezervi azalmasına ve FSH yükselmesine rastlanabilmektedir. Bunun sebebinin en sık olarak genetik yapı olduğu düşünlmektedir.

Eşimin fsh değeri 32, bakalım hayat bize neler getiricek ? Hiç fsh yüksekliğinden azospermi de başarı yakalayını duymadım, siz duydunuz nu?

Bizde aynı değerlere sahibiz inşallah bizde de çıkış olur ocak 20 yi bekliyoruz,siz tüp bebek mi yaptırdınız bu arada

Eşimin fsh değeri 32, bakalım hayat bize neler getiricek ? Hiç fsh yüksekliğinden azospermi de başarı yakalayını duymadım, siz duydunuz nu?

ben araştırmadım canım ama mutlaka vardır ALLAHU TEALA DİLERSE OLMAYACAĞI ŞEY YOK TATLIM nasibimizde ne varsa onu yaşarız artık ama ümidinizi kesmeyin bence bol bol ALLAHMA yalvar yakar iste yeterki

Erkek infertilitesi tedavisinde genellikle hormon eksikliği söz konusu olmadıkça ilaç tedavilerinin sperm sayı ve hareketini arttırıcı etkilerinin olmadığı kabul edilmektedir. Bazı tabletlerin (clomiphene, tamoxifen, vitaminler gibi) kullanılması önerilse de bu tip tedavilerin faydalı olduğu yönünde kesin bilgi yoktur. Hipofiz bezinden hormon üretiminin olmadığı hipogonadotropik hipogonadizm denilen azoospermi durumlarında FSH, LH, HMG ve HCG iğneleri ile en az 6 aylık tedaviler sonucu sperm üretimi gerçekleşebilmektedir. Sadece hormon üretiminin olmadığı bu gibi durumlarda ilaç tedavilerinin yeri vardır.
Bazı hafif sperm sayı ve hareket problemlerinde sigara ve alkolün bırakılması, varsa sürekli kullanılan ilaçların gözden geçirilmesi kısmi fayda sağlayabilmektedir.
Varikosel erkek genital bölgesindeki venlerin (toplardamarlarının) genişlemesidir. Varikosel operasyonlarının her ne kadar sperm hareketini arttırıcı olduğu ileri sürülse de ancak ağrı gibi şikayetler olduğunda yapılmalı, sperm hareket problemini düzeltici bir ameliyat olarak görülmemelidir.
Sperm parametrelerinde ciddi problem olmayan çiftlerde aşılama (IUI) tedavi seçeneği olarak düşünülebilir.
Yine sperm parametrelerinde ciddi problem yoksa fakat kadının tüplerinde problem varsa IVF (in vitro fertilization- tüp bebek) tedavisine yönlenmek uygundur.
Sperm parametrelerinde ciddi problem varsa ya da IVF ile döllenme düşük ise ICSI (intacytoplasmic sperm injection- mikroenjeksiyon-tüp bebek) tedavisi düşünülür ve şu andaki en gelişmiş tekniktir.
Tıkanıklığa bağlı azoospermi durumlarında epididim (PESA) ya da testisten (TESA) iğne ile sperm elde edilerek ICSI yapılmaktadır.
Üretim problemine bağlı azoospermi durumunda testisten mikroskop altında yapılan bir operasyon ile (micro TESE) sperm elde edilerek ICSI yapılmaktadır.
Doktorlarımıza soru sormak, detaylı bilgi ve randevu almak için lütfen tıklayınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…