Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Tedavi nedene yönelik olmalıdır. Pretestikülar azospermi varlığında pulsatif GnRH tedavisi uygulanabilir. Alternatif olarak human chorionic gonadotropin (hCG) haftada 2 kez 1.000–2.500 IU olacak şekilde verilebilir. hCG tedavisine human menopausal gonadotropin (hMG) 150 IU haftada 3 kez eklenebilir. 1 yıllık tedavide %80 oranında gebelik elde edilir.

Testikülar azospermide tedavi mikroenjeksiyon yöntemi ile tüp bebek uygulamasıdır. Yumurtalıklardan farklı yöntemler ile sperm elde edilebilir.Yumurtalıklardan sperm elde etme yöntemleri için lütfen tıklayınız.

Posttestikülar azospermide direk olarak tüp bebek planlanabileceği gibi cerrahi tedavi de planlanabilir. Geriye ejekülasyonda ilaç tedavisi denenebilir.

Hcg denilen sey ayri bi hormon degilmi canim bizim gordgmz suanda pregnyl igne tedavisi. Ben kaan hocanin sitesinden okudum hcg hormonu yukluyo diye anladim ama
canım pregnyl,choragon,ovitrelle vb.ilaçlar HCG,Menagon,menapu,puregon vb.ilaçlarda HMG oluyor

Cnim simdi biz hocaya gittgmzde hstalgmz belliydi azcok tahmin ediyrduk kabakulk orsidi ki nitekim de oyle cikti butun hormonlr normldi fsh ucmustu bu da iceride bir seylerin yolunda gitmdgini gsteriyrdu ysni beyin uret diye baski yapiyr htta fazlssiyla ama olmuyor cikis yok simdi sizin hstalik sebebnzi bilmdgm icn yorum ypmam ama biz ameliyt oldgmzda orsit butun cikislari tikamis ve dr tek testisi acarak aldi 2 tupu yani bir tatla dusunun bir tarafi verimli bir tarafi corak dedi bolge bolge dagilmis spermler dedi beyin ciksin diye baski ypiyr bu dirumda ama olmuyr cnku testisler zarar grmus ama sizin hormonlri duzeltiyorsa da vardr bir sebebi bizmkini dusurseydi de hicbir isr yaramyckti yine cikis olmyckti cnku cikis yollarinin hepsi iltihaptan zarar grmustu cnim umarim yptgnz her sey sizlere sifa olsun tum atkdslrima annelik bablik nasip olsun

iğneylen merional ve ovitrelle
Canım testesteron seviyeniz ne durumda bilmiyorum ama belki testesteronu yükseltmek için vermiştir,fakat nebidonun uzun süreli kullanılması kesinlikle yanlış olur,Daha sonra pregnyl ve menagon tedavisi şart.çünkü nebido hazır testesterondur,vücudun üretimini keser kendi dışarıdan testesteron verir ama pregny ve menagon vücudun üretmesini sağlar

Simdi anladimm canim cok sagol :) Allah razi olsun sorularimi cevapsiz birakmiyosun.. esinde test vericekmis insallah cokk guzel haberler almanizi nasip etsin. Dualarimiz seninle :)
nedemek canım yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana:)Allah sendende razı olsun
Eşim test vericekti ama Arif beye ulaşamıyoruz bugündde veremeyecek galiba

nedemek canım yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana:)Allah sendende razı olsun
Eşim test vericekti ama Arif beye ulaşamıyoruz bugündde veremeyecek galiba
Hayirli guzel haberler alirsinnz insallah bisey olmaz gec olsun. Suan ezan okunuyo rabbim okunan ezanlarin yuzu.suyu hurmetine insallah guzel haberler almanizi nasip etsin ve rabbim hepimize saglikli hayirli evlatlr nasip etsin.. merakla haberlernizi bekliyorum :)

Allah razı olsun canım duaların için,Allah inşallah hepimizin dualrını kabul eder,kavuşuruz evlatlarımıza.

Yok kızlar malesef bugünde test veremiyoruz,yeni açtı telefonu Arif bey 1'e kadar gel dedi ama anadolu yakasından avrupa yakasına 1 saate gidebilmemiz mümkün değil,perhiz süresinden dolayıda cumartesiye kaldı artık

canım eşimin ilk indirilme operasyonu gata da yapıldı ama batında kalmış kordon kısa diye.ikincisini adana balcalı hastanesinde şaban doran hoca yaptı.kendisini bu alanda başarılı buluyorum.kendisi çok rahat indirdim dedi ki.öylede oldu.kendisine gitmenizi öneririm.

canım rabbim inşallah tüpbebeğinizide ilk defada hayırlı kılar.tüpbebeği nerde düşünüyorsunuz.
aslında ben emre hocayla telefonda kaçdefa bayağı konuştum.karar vermiştik gidecektik.sonra eşim selahattin hoca olsun olursa her yerde olur dedi diye karar değiştirdik.aslında ilk görüşme için gitmeliydik.sadece telefonla olmuyor muş.bize telefonda hiçbir hastama söylemem ama sizde 3-5 tane bulacağıma inanıyorum dedi.gitseydik iyi olabilirdi.eşinin durumu naslı.kesisi büyükmü.benim eşimin kesisi çok büyük ve çok iğrenç dikiş atmış.oysa ilk tesemiz çok rahattı.açıkcası canım ne merkezden nede doktordan memnun kalmadık.eşim ameliyat yerine bakıp bu ne biçim dikiş deyip duruyor.sanırım kafasına takıyor.bende psikolojisi bozulmasın diye güzel dikmiş zamanla düzelir diyorum ama aslında öyle değil.
eşim saraçoğlunu aramış.kendisiyle direk görüşmemiş.konuştuğu kişi kürlere yüzde otuz başarılı olur demiş.bunun için 300 lira istemiş.bizde emre hocaya ve diğer aklımızdaki doktorlara gidene kadar kullanılım diyoruz ama tam karar vermedik.saraçoğlunun kürleriyle başarılı olan varmı acaba.biz emre hocada hiç tedavi olmadık.ilk teseyi kaan aydos,ikincisi selahattin çayan yaptı.diğerine allah kerim.

Buarada pregnyl Fsh yükseltmez pregnyl testesteron ve birazda lh içerir,fsh yükselten menagon ve türevi iğnelerdir,kafanıza göre alıp vurdurmakla olmaz doktor kontrolünde düzenli birşekilde kullnılmalı.
Sadece pregnyl kullanılırsa fsh lh düşer testesteron yükselir,sadece menagon kullanılırsada fsh,lh yükselir testesteron düşer,oyüzden 2 si birlikte kullanılmalı,bunu siz ayarlayamazsınız

canım gerçekten olanı olduğu gibi yazdığıma inanıyorum ve uğurda çok canım yandı çok paralar döktük.evliliğimzin ilk dönemlerinde olsun para kazanılır mühim değil diyorduk yeterki olsun moddlarındaydık.11 yıl gözümün önünde bazen film gibi gidip geliyor.keşke paramızı hak eden insanlar olsaydı.bizimde hasta olarak çok yanlışlarımız oldu.kimi duyduysak gittik.düşün kadın doğumcu olan doktorla 2 yıl harcadık.sonunda normal sınırlar içindeki hormonlar bozuldu işin içinden çıkamayıncada nasıl kaderdirki oda eşimin bünyesini beğenmedi.gel zaman git zaman dahiliyeciyi doktor olarak seçtik ve 1 yılda böyle geçti.ve aynı kaderin tekrarı gibi oda alt üst etti değerlerimizi.ve oda bünyeyi beğenmedi.oysa ilk etapte işimiz sizinle kolay demişti.ne olduda bünye değişti.ne olduda işimiz zorlaştı.yaptığı tedavilerdir bünyeyi zorlayan değiştiren.asla hiçbir doktor şurdada hata yaptık demedi.zaten bizde eşimle normal olduğumuzu hiç bir zaman savunmadık.öyle olsaydı spermimiz olurdu.bünye tepki verseydi zaten azospermli olarak gelmezdik size dedim doktora.biz doktorla çok çeliştik ve ben bunu hiç çekinmeden söylüyordum doktora.evet bende kabul ediyorum tavrım sertti.burda doktor ve onun hastaları olanı olduğu gibi yazdığım için çok ama sert tavır sergilediler.beni bir gecede deli olduğumu ilan eden oldu,yeni doktorcuğuma üzülenler oldu.burda testesteronu ne yükseltir diye sorduğumda şimdide kendi doktorunmu oldun diye alay geçen oldu.oysa kendilerinin hallerine üzülüyordum ben.farkındaydım bunları kasıtlı yazıyorlardı.çünkü bana saldırarak inandıkları doktorlarını yüceltiyorlardı.zaten doktorlarıda kendileri gibi şanına yakışmayan sıradan cümleler kuruyordu.ve tehdit variydi hep.hangi doktor kk da eleştiriliyor diye hastalarına sabırsız ve edepsiz diye itham ediyordu.burda zaman zaman aklımda soru işareti olan kaan hoca bile asla böyle bir forumdan haberi olarak yanaşmadı hastalarına.hiçbir hastasında sperm çıkmayınca sen haram iş yapıyorsun sen harama bulaşıyorsun diye suçu hastasına atmadı.peru bize azospermi sanki yaptığımız hatanın bedeli olarak allahın bize verdiği musibet olarak algılattı hastalığımızı.yani bizim suçumuzdu hak ettik.bu yüzdende sadaka verin diye telkinde bulundu.ve ben burda konuştuğumuz arkadaşlarla bunları duyunca sinirden deli oluyordum.kendisini ne zannediyordu bu adam. diye düşünüyordum.burda bir arkadaşla görüşüyordum isterse kendisi yazar isim vermiyorum.eşi büfe işletiyor diye adama sen bu işi bırakmazsan sperm çıkmaz gibisinden muhabbette bulunmuş ve adam tedaviyi kesmiş.burda tedavisini bırakan çok kişi var ama yazamıyorlar eleştirilmekten korktukları için.çünkü onun hasta kesimi aklımızı karıştıyorsun dedikleri için gelmiyorlar bile. peru şikayet edilmiş ben burda onu yazdığım için şikayet edenin ben bile olduğum düşünülmüş.oysa benim onun saçma şeyleriyle uğraşmaya zamanım yoktu.şikayet etmeyi düşündüm ama etmedim.ama bunu niye böyle düşündüler anlamadım bile.demek ki benim gibi düşünen çokmuş ve yaptıklarına dayanamayanlar çıkmış.burda her haberde gözdem koşa koşa geliyordu.pıtırcık toz kondurmuyordu.oya 8282 resmen reklamını yapıyordu.nedense artık gelip yazmaz oldular.gözdem bile bağış olaylarından haberim yok diye yazmıştı.demek ki kimsye kefil olmamak gerekiyor.demekki bu kadar yüceltilecek biri değilmiş.bana böyle saldırılınca ben tavrımı istesemde normalleştiremiyordum.aslında kavgacı biri bile değilim.insan ilişkilerim kuvvetlidir bile.ben burda tanımadığım insanlarla nasıl bu halde oluyordum şaşırıyordum.ben hiç kimseyi baba doktor olarak görmedim.bana denk gelmedi baba yönleri.bir insanın dünya görüşü farklı olabilir dindar olabilir,dinsiz olabilir,inancı zayıf olabilir.ama bu asla demek değildirki senin gibi düşünmeyen grubu dışlama hakkın olduğu.işte ben bu doktorun böyle şeylerini görüp tahammül edemeyince yazıyordum.buda bazılarının işine bile gelmiyordu.baksana canım beni vebal almakla suçlayanları okuyunca nevrim dönüyor.sen neye dayanarak böyle söylüyorsun.yaşadıklarımı ne biliyorsun.ayrıca olanı olduğu gibi yazıyorum.mesela selahattin hocanın tedavisini tavsiye ederim ama bana biri tesede tavsiye edermisin dese asla tavsiye etmiyorum derim.yaşadıklarımdan ötürü.merkezi sorsalar gene tavsiye etmem sonucum pozitif olsaydı bile.çünkü asla hizmet yok.iletişim sıfır.zaten pozitif olsaydı şansımdan olurdu.isteyen gene tercih ederdi.ben fikrimi söylüyorum her konuda bu illaki kabul görecek değildir.

Son düzenleme:
memorial şili de sperm testi ne kadar
bilen arkadaşlar var mı acaba

bide Atatürk havaalanından şişli memorial a ulaşım nasıl olacak

Eyinastan, canım yaşadıkların çok zor azmini ve inancını çok takdir ediyorum Rabbim kimseye kapılarını kapatmaz biri kapansa on tane birden açılır ayrıca Söylediklerine Katılıyorum yaşadıkların tecrübelerin birçoğumuz için yol gösterici oluyor inşallah bu günler geçecek senin için, hepimiz için çok günler gelecek sadece sabrımızı koruyalım Rabbim cömertlerin en cömerdi merhametlilerin en merhametlisidir

memorial şili de sperm testi ne kadar

bide Atatürk havaalanından şişli memorial a ulaşım nasıl olacak

Atatürk Havalimanı'nın içinden metroya bineceksiniz ve metrodan metrobuse aktarma yapmanız gerekiyor. Şirinevler ya da Zeytinburnu duraklarından aktarma yapılıyor olması lazım. Metrobüste "Darülaceze(Perpa)" durağında indiğinizde Memorial Şişli hastanesi yürüme mesafesi uzaklığında kalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…