Iyi akşamlar Arkadaşlar neler olmuş böylelütfen hoşgörülü olalım kırmayalım birbirimizi .. Ilk durumumuzu öğrendiğimiz zaman bunalımını şokunu atlatmamıştım saha buraya ilk yazdığım zaman yaklaşık 1,5 yıl önce ...herkes o kadar yardımcı olmuştu ki özellikle Cemrem Allah razı olsun . Sayfalarca önceden okumaya başladım olumlu olumsuz herşeyi okudum . Emre bakırcıoğlu , Kaan Aydos hepsini burdan okudum . Herkes başından geçenleri yazmıştı . Hala teşekkür ediyorum munaysa iyi ki bu topiği açmışta azolu eşleri dertleşiyor bilgileniyor . Herkes deneyimlerini anlatmakta özgür . Şuan da bizi okuyan birçok kişi var ben üye olmadan iki ay sadece okumuştum. Ilk okuduğum zamanlarda Emre bakırcıoğluna gitmiştik zaten çok net ve eealist bir Dr . Sadece yuvarlak hücre çıkmıştı o da bunun hiç bşr önemi olmadığını tese olmamız gerektiğini söylemişti. Sonra burda ki arkadaşlarım (iyi niyetinizden şüphen yok) kesinlikle tese yaptırmayın dedi Celalettin hocayı önerdi , gittik Dr un tavrını kadınlara karşı olan tavrını hîç beğenmesemde eşimi ikna ettim tedaviye 2-3ay düzensiz iğne ve bitkisellere kullandık ve eşim bıraktı tedaviyi istemedi ben çok üzüldüm çünkü inanmıştım. Aradan 6-7 ay geçti eşim tese oldu tabi o zamana kadar bu konuda ki sudan çıkmış balık durumunu atlatmış az da olsa bilgilenmiş ve tecrübelenmiştim. Eşim tese oldu ve az da olsa sperm bulundu . (Detaylı yazıyorum çünkü yeni okuyan vardır diye düşünüyorum ) şimdi ki aklım olsa öğrenir öğrenmez tese olurduk çıktı diye söylemiyorum bunu tesenin çok ta korkulacak birşey olmadığını gördüğüm için. Celalettin hoca o kadar büyüttü ki gözümüzde teseyi hiç de öyle değilmiş . İğbe konusuna gelince biz şimdi iğne tedavisine başladık ama amacımız hormonları düzeltmek değil Emre beyde söylemişti hormonlar sadece kağıt üzerinde düzelir diye. Amaç eğer içerde az da olsa sperm var ise kuvvetlendirmek . Yaşana olaylara gelince herkes istediği dra gitmekte istediğini yazmakta özgürsün. Ben ilk Celalettin hiç aileme melek gibi anlatım devlet hastanesinde Allah rızası için bu işi yapıyordu, ama sonra işin rengi değişti . Tedavisi için birşey diyemem o zamanlar çok istememe rağmen eşim tedavi olmadı . Benim fikrim başlarda gerçekten Allah rızası içindi ama sonradan değişti son hastane fiyatlarını duyunca çok şaşırmıştım memorıalda bile o fiyatlar yok , bizim maddi bir problemimi yok çok şükür ama sorgulamadan edemiyor insan tabi ki evladımız olsun da para bir şekilde bulunur ama bu fiyatlar çok abartıldıydı. Ben hocanın karşıtı değilim onu çok seven sevmeyen olabilir bu çok normal , herkesin kendi tercihi .. Ayrıca Güler'im senin yaptığım ne kadar yanlış birşeydi bu konu da beni şüphelendirdin insan böyle bir şeye niye gerek duyar ? Çok uzun olsu kusura bakmayın ... Bende düşündüklerimi yazmak istedim . Maalesef sizin de dediğiniz gibi bu illetin tedavisi yok ama iğne tedavisinin de bizim gibi testis kaynaklı azolularda 6-8 aydan daha fazla kullanılmasının zararlı olduğu söyleniyor , bu arada eşim dayanamayıp çok sevdiği doktoru :) Emre beyi aramış yine :) testesteronunun ameliyat sonrası düştüğünü fsh I'n da arttığını söylemiş gel ilaç yazalım demiş şaşırdım . Biz murat başarla tedaviye başladık ama eşim yine de onun da fikrini alıcam diyor . Çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın uzun zamandır yazmayınca böyle oluyor
Doktora gittik dün 2016 mart ayında bana transfer olcak o ara eşim mikrotese ameliyatı olcakmis hayırlısı inşallah bekliyoruz bizde.Bu arada tedavi olun... bi şekilde..nasip olur en hayırlısından inşaAllah
canım maşallah çok güzel ilerleme olmuş hatta elagon spermatit bile çıkmış,inşallah enyakın zamanda spermleride görürsünüz,sizin azosperm sebebiniz nedir,daha önce mikrotese olmuşmuydunuz?Arkadaslar geciktim ama esimin tedavi basladigindan beriki sonuclari iyi kotu rabbim neyi veriyosa onu yasiyoruz.umarim hepimizin dualari kabul olur:))Eki Görüntüle 1342300
Biz tedaviye baslamadan 1 yil once anadolu(johnhopkins)hastanesinde semih ozkan adli doktorda tedavi olduk ve mikrotese yapti haybeye olan bir ameliyat.doktor bizede ya kok hucreyi bekliyceniz yada olmicak asla dedi.esimin ameliyat oldugu gun celalettin perunun numarasini verdi bir arkadasim ve 1 ay sonra basladik nasip dedik iste Allah imin bi bildigi var dedik ve sabirla duse kalka bekliyoruz.Biraz uzun anlattim ama herkes gibi doluyuz maalesef :)) ayrica ben doktorla hic tanismadim hep esim gitti ama esim cok kati bi insan olmasina ragmen ayri birsey besledi guven mi artik nedir bilmem ona iyi geldi.Cunku bu durumlarda moral psikoloji cok onemli umarum herkesin biyerlerde bi sebebi bi nasibi vardir.canım maşallah çok güzel ilerleme olmuş hatta elagon spermatit bile çıkmış,inşallah enyakın zamanda spermleride görürsünüz,sizin azosperm sebebiniz nedir,daha önce mikrotese olmuşmuydunuz?
Aa normalde grade 1 de ameliyat onermezler genelde. Hangi doktorda ameliyat oldunz cnm. Bizde varikosel icin gidelim diyoruz da .dedign gibi herkesn bunyesi farkli.. insallah hepimiz iyi.sonuclar aliriz.
mikrotese sonucunuz neydi canım?birde tedaviye başlarken inhibin testi yaptırdınızmı sonuç kaçtı?Biz tedaviye baslamadan 1 yil once anadolu(johnhopkins)hastanesinde semih ozkan adli doktorda tedavi olduk ve mikrotese yapti haybeye olan bir ameliyat.doktor bizede ya kok hucreyi bekliyceniz yada olmicak asla dedi.esimin ameliyat oldugu gun celalettin perunun numarasini verdi bir arkadasim ve 1 ay sonra basladik nasip dedik iste Allah imin bi bildigi var dedik ve sabirla duse kalka bekliyoruz.Biraz uzun anlattim ama herkes gibi doluyuz maalesef :)) ayrica ben doktorla hic tanismadim hep esim gitti ama esim cok kati bi insan olmasina ragmen ayri birsey besledi guven mi artik nedir bilmem ona iyi geldi.Cunku bu durumlarda moral psikoloji cok onemli umarum herkesin biyerlerde bi sebebi bi nasibi vardir.
canım yazdıklarının hepsine katılıyorum,çok objektif bir yazı,daha önce bende bağış konusunda detaylı bir yazı yazmıştım objektif bir şekilde,at gözlüğüyle bakmıyoruz yani,o altını çizdiğin yerin altınada bende imzamı atıyorum.EYİNYAS canım seni anlıyorum. Çok acılar çektin, yaşadıklarını kimsenin yaşamasını istemediğin için yazıyorsun. Hele ki en son olaydan sonra herşeye herkese öfkelisin. Haklısında.... Hatta yazdıklarında doğruluk payıda var. En basiti ilk bağış olayını sorduğumda sen çok net cevap vermiştin, Evet var diye! ve dediğinde doğruydu. Bu işin bir karşılığı vardı. Vakıfa her ay düzenli para yatırdık ama bizlerde aptal insanlar değiliz, gerçekten vakıf için harcandığını gördük. Bu doğru bir şey mi, hayır asla tasvip etmiyorum. Kimse böyle birşeye mecbur bırakılmamalı. Tabi ki yakamıza yapışmadı hoca ama insan kendini mecbur hissediyor. Şuan sistem değişti ama sonuç değişmedi. Sadece yasalara uyduruldu.
Yada Tülay20 arkadaşımızın durumu, testislerin indirildiğini benden öğrendi. Halbuki bunu doktorun söylemesi lazımdı, en azından bir üroloji doktoru ile görüşmesi için yönlendirmesi.....
Çok uzatmak istemiyorum. Bizler hocanın müridi değiliz. hocanın doğrularıda var, yanlışlarıda... Yarın öbür gün tutupta benimde karşıma geçip, helal kazancınız yok vs. diye bizim yüzümüzden olmuyormuş gibi abuk sabuk şeyler söylerse, bende eşimde doktora karşıda sessiz kalmayız yada burada bende olumsuz yorumlar yaparım. Hatta en son gittiğimizde benzer örnekler verdi.
Sakın yanlış anlama, Tekrarlıyorum doğruluk payın var ama Doktorun yanlışlarını anlatırken, biz gitmeye devam ettiğimiz için körü körüne gittiğimizi ve aklımızın olmadığınıda ima ediyorsun. işte tam burada asıl yanlışı yapıyorsun. Ben ve benim durumunda olanların çok bir seçenek hakkı yok. Bu işle ilgilenen doktorlar sayılı ve aşağı yukarı tedavileri benzer. Her insanın yapısı farklı, kiminde işe yarıyor kiminde yaramıyor. Sıfır germ hücresi ile başladık tedaviye. Bazı arkadaşlar dahiliye doktoru vs. demiş. benimde tereddütlerim vardı ama üroloji doktorlarının çogu mikro tesede germ bile yoksa yapılabilecek hiçbirşey olmadığını söyledi ama dahiliye doktoru yapılabilecek birşeylerin olduğunu! Şuan imkansız denilen germ hücreleri>spermotosit>spermatit' ler oluştu. son aşama sperm kaldı. Belki oluşacak belki oluşmayacak bilmiyorum ama durum bu iken şuan bizim için bu doktora gitmemiz en mantıklı olan. Yani arkadaşım uzun lafın kısası ben şuan körü körüne gitmiyorum ve benim gibi kaybedecek birşeyi olmayanlar insanlarında en azından denemesini isterim.
merhaba inhibin b sonucunuza göre testislerin durumu bizlere göre iyi gibi,inşallh tedaviniz sonucunuzda Rabbim evladınıza kavuşmanızı nasib ederMerhaba arkadaşlar yeni uyeyim sizi yillardir sessiz sessiz takip ediyordum çoğu yazdığınız mucize haberler le umut oldunuz bana.Biz 7 yıldır evliyiz 5 sene once öğrendik azosperm i herkes gibi ne olduğunu anlamak kabullenmek zaman aldi çünkü anne olmak benim için en önemli şeydi kendimi bildim bileli sanki hic anne olamiyacakmisim bir his vardi RABBiM insani en çok istediği seyle imtihan edermiş benim imtihanimda buymuş demekki ve SABIRLA bekliyorum yavrumu;5 sene once tese olduk bir kasap doktorda elimizde patoliji raporumuz dahi yok sperm cikmadi malesef sonra emre bakirciogluna gittik microtese yapalim dedim genetik test istedi normsl cikti;eşimin gorevi icabi dogydaydik sonra istanbula geldik busene ve burda c.peru yu duyduk 3 ay oncede ona başladık tedaviye 1.5 sene sonra çıkış olur dedi bakalim insallah ..Sonuçlar ise inhibin 51"lh 7,44 "e2 41'34"FSH 15'32 testeron 4'18 sonuclar hakkinda yorum yaparmisinuz nad
Rabbim yardimcimiz olsun hersey bahane yeterki o istesinAHHH AHH sorma arkadaşım o varikosel yapan doktoru bil bulsam.... prolaktin yüksekliğinden beyin kist çıkması muhtemel bi arkdaşın moralini bozmasın diye girmiştim bu topiğe aslında..kısa kısa konuşunca olmuyo tabi...
baştan anlatayım durumumu tabi okumak isterseniz çok dertliyim bende sizin gibi...
6 yıllık evliyim 2 sene korunduk sanki cocuk oluyomuş gibi bide korunmuşum aptallık mı deyim kadermi deyim bilmiyorum ..ozman şartlar öleydi 29 yaşımda evlendim aslında hataydı korunmam ama çalışmam lazımdı düğümüzü eşimle ikimiz kendimiz yaptık borçları ödeyim öle bırakırım diyodum....2 sene geçtikten sonra yaklaşık bi sene korunmadık amabütürlü çocuk olmuyordu en sonunda gittim doktora bende hiç bişi yok sadece hipotroidim var oda ilaçla kontrol altında neyseee eşim de gitti sonunda sperm testi sıfır azosperm dediler ki ozmana kadar bunun ne olduğu bilmiyodum sonra doktor solda varikosel var dedi hemen ameliyat dedi güvendik inandık hemen hiç araştırmadık özel hastanede oldukça saygın bi doktor...inandık yaptık ameliyatı sonra beklemeye başladık ama olmuyo cocuk bi tülü hamile kalamadım ...doktor eşime bide testojel diye bi ilaç verdi lanet olası bu ilaç yüzünden eşim testesteron üretimini dışardan aldığı için vucudu üretmemeye başlamış...biz bunu başka doktora gidince öğrendik hormonları da alt üsttü beyin MR istediler prolaktin çok yüksekti nitekim şüphelerinde yanılmadılar beyninde kist çıktı işte ozman dünyam başıma yıkılmıştı korkmuştuk düşünsene beyinde kist bilmiyoz tabi ..allahım dedim istemiyorum çocuk falan eşim iyi olsun..
1 sene içinde eşimin değerleri düzeldi ...yani aslında biz varikosel olmadan önce hormon tedavisi olsaymışız belkide çoktan bebeğimize kavuşurduk...yada bilmiyorum belkide bunların da olması gerekti....sperm sayısı hiç artmadığı için aşılama bile yapmadılar ...sonra sağ da varikosel çıktı 3-4 tüp merkezine sorduk hiç biri ameliyat önermedi ...ilaçla vitaminle takviyeyle sperm sayısı bi arttı bi çıktı çok şükür tabi hiç olmamasından iyi dedik....7 ay içinde 3 kez tüp bebek denedik olmadı alahh olmadı ....hemde ankarada çok ünlü bi profesöre sebebi ne mi
inanın halabilmiyorum ..ne yapacağımı bilmiyorum 4ncü tedavi için kime inanıcam bilmiyorum ...zaten 3 tedavide ve eşime uygulanan tedaviler ilaçlar dahil yaklaşık 30 milyar para harcadık....
UMUTSUZ KONUŞUP SİZİ ÜZMEK DEĞİL NİYETİM YAŞIMDAN DOLAYI ENDİŞELİYİM BEN 36 YAŞINDAYIM ŞİMDİ VE BENİMDE YUMURTALARIM AZALIYOR.... DAHA ERKEN DAVRANSAK DAHA İYİ OLABİLİRDİ BELKİ HERŞEY NASİP KISMET......BELKİ DOĞRU DOKTORU BULAMADIM BELKİ DOĞRU LABORATUVARI BULAMADIM BİLMİYORUM BENİMLE BERABER TEDAVİ OLAN ARKADŞALARIM VARDI İNANIN 1 YUMURTAYLA 1 -2 SPERMLE HAMİLE KALDI BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALDI GÖZÜMLE GÖRDÜM ..RABBİM OL DEDİKTEN SONRA GERİSİ YALAN BİZİM İÇİN DE BİR GÜN OL DESİN RABBİM DİYE HERGÜN DUA EDİYORUM HEPİMİZ İÇİN ....
hepinize iyi geceler
EYİNYAS canım seni anlıyorum. Çok acılar çektin, yaşadıklarını kimsenin yaşamasını istemediğin için yazıyorsun. Hele ki en son olaydan sonra herşeye herkese öfkelisin. Haklısında.... Hatta yazdıklarında doğruluk payıda var. En basiti ilk bağış olayını sorduğumda sen çok net cevap vermiştin, Evet var diye! ve dediğinde doğruydu. Bu işin bir karşılığı vardı. Vakıfa her ay düzenli para yatırdık ama bizlerde aptal insanlar değiliz, gerçekten vakıf için harcandığını gördük. Bu doğru bir şey mi, hayır asla tasvip etmiyorum. Kimse böyle birşeye mecbur bırakılmamalı. Tabi ki yakamıza yapışmadı hoca ama insan kendini mecbur hissediyor. Şuan sistem değişti ama sonuç değişmedi. Sadece yasalara uyduruldu.
Yada Tülay20 arkadaşımızın durumu, testislerin indirildiğini benden öğrendi. Halbuki bunu doktorun söylemesi lazımdı, en azından bir üroloji doktoru ile görüşmesi için yönlendirmesi.....
Çok uzatmak istemiyorum. Bizler hocanın müridi değiliz. hocanın doğrularıda var, yanlışlarıda... Yarın öbür gün tutupta benimde karşıma geçip, helal kazancınız yok vs. diye bizim yüzümüzden olmuyormuş gibi abuk sabuk şeyler söylerse, bende eşimde doktora karşıda sessiz kalmayız yada burada bende olumsuz yorumlar yaparım. Hatta en son gittiğimizde benzer örnekler verdi.
Sakın yanlış anlama, Tekrarlıyorum doğruluk payın var ama Doktorun yanlışlarını anlatırken, biz gitmeye devam ettiğimiz için körü körüne gittiğimizi ve aklımızın olmadığınıda ima ediyorsun. işte tam burada asıl yanlışı yapıyorsun. Ben ve benim durumunda olanların çok bir seçenek hakkı yok. Bu işle ilgilenen doktorlar sayılı ve aşağı yukarı tedavileri benzer. Her insanın yapısı farklı, kiminde işe yarıyor kiminde yaramıyor. Sıfır germ hücresi ile başladık tedaviye. Bazı arkadaşlar dahiliye doktoru vs. demiş. benimde tereddütlerim vardı ama üroloji doktorlarının çogu mikro tesede germ bile yoksa yapılabilecek hiçbirşey olmadığını söyledi ama dahiliye doktoru yapılabilecek birşeylerin olduğunu! Şuan imkansız denilen germ hücreleri>spermotosit>spermatit' ler oluştu. son aşama sperm kaldı. Belki oluşacak belki oluşmayacak bilmiyorum ama durum bu iken şuan bizim için bu doktora gitmemiz en mantıklı olan. Yani arkadaşım uzun lafın kısası ben şuan körü körüne gitmiyorum ve benim gibi kaybedecek birşeyi olmayanlar insanlarında en azından denemesini isterim.
2005 te bizde semih özkana ameliyat olduk simdiye kadar doktorun hic basarili ameliyati duymadim ne hikmetseBiz tedaviye baslamadan 1 yil once anadolu(johnhopkins)hastanesinde semih ozkan adli doktorda tedavi olduk ve mikrotese yapti haybeye olan bir ameliyat.doktor bizede ya kok hucreyi bekliyceniz yada olmicak asla dedi.esimin ameliyat oldugu gun celalettin perunun numarasini verdi bir arkadasim ve 1 ay sonra basladik nasip dedik iste Allah imin bi bildigi var dedik ve sabirla duse kalka bekliyoruz.Biraz uzun anlattim ama herkes gibi doluyuz maalesef :)) ayrica ben doktorla hic tanismadim hep esim gitti ama esim cok kati bi insan olmasina ragmen ayri birsey besledi guven mi artik nedir bilmem ona iyi geldi.Cunku bu durumlarda moral psikoloji cok onemli umarum herkesin biyerlerde bi sebebi bi nasibi vardir.
Inhibin testi yapmamistik en basinda.Celalettin hocaya baslafigimizda o yaptirdi suan testin sonucunu hatirlamiyorum ama iyiydi tedtislerde onemli bir sorun yok bizimki sebepsiz sertoli cell only yanilmiyosam canim.esim en son gecen gitti ama aramiz limoni biraz sormadim hoca ne diycek yarin felan konuscak onuda haber veririm insallahmikrotese sonucunuz neydi canım?birde tedaviye başlarken inhibin testi yaptırdınızmı sonuç kaçtı?
gerçekten güzel ilerleme var tedaviye başlamadan önceki hormon sonuçlarınızda bizimle aynı sayılır,testis kaynaklı azosperm olduğunuz belli,
Aynen canim sozde en iyi hastane en iyi doktordur dedik ama vardir bundada bir hayir2005 te bizde semih özkana ameliyat olduk simdiye kadar doktorun hic basarili ameliyati duymadim ne hikmetse
Ameliyat sonrasi elimize bi rapor dahi vermedi 3 ay once dr semihi aradim 2005 den beri hic bir gelisme yokmu dedim hayir yok dedi bu igne tedavisinide burada ögrendim size gerek yok sizin cocugunuz olmaz dedi direk bana hastalarinida hic unutmuyo hafiza saglamA
Aynen canim sozde en iyi hastane en iyi doktordur dedik ama vardir bundada bir hayir
Beni nasil hatirladi anlamadim gittiA
Ameliyat sonrasi elimize bi rapor dahi vermedi 3 ay once dr semihi aradim 2005 den beri hic bir gelisme yokmu dedim hayir yok dedi bu igne tedavisinide burada ögrendim size gerek yok sizin cocugunuz olmaz dedi direk bana hastalarinida hic unutmuyo hafiza saglam
canım azosperm demişsin aşılama demişsin transfer demişsin ben bişey anlamadım.azospermde aşılama olmaz ki mikrotese ameliyatı olur cıkan canlı hücreler dondurulup tüp bebeğe gecilir.Doktora gittik dün 2016 mart ayında bana transfer olcak o ara eşim mikrotese ameliyatı olcakmis hayırlısı inşallah bekliyoruz bizde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?